2023-07-31
呢間wanna eat 個名好得意,門口一入去,環境光猛整潔,店員馬上招呼,感覺良好。我最鍾意喺廚房透視設計,食客可以睇到食物製作過程,非常放心。我哋兩個人個叫咗一個主菜,分別係拔絲咕嚕肉定食同埋香煎豬扒配薯條沙律。先講定食,跟咗兩個小菜,有麻辣雲耳同埋蓮藕片。麻辣雲耳葉得非常入味,瞬間清晒,蓮藕片夠爽脆,非常開胃。拔絲咕嚕肉成粒乒乓波咁大,上菜時真係嘩咗一聲,咕嚕肉皮脆多肉,一個人真係食唔晒,要同朋友開心share。香煎豬扒有兩大塊,厚切仲有肉汁,薯條勁脆,食完大滿足。我哋各加咗$20要沙律同餐湯。是日餐湯係椰菜花忌廉湯,沙律都好大兜。另外叫咗一個蜜糖芥末醬雞翼。雞翼大大隻,皮煎到勁脆,配埋蜜糖芥末醬勁嘢味。飲品方面,我哋叫咗士多啤梨smoothie,同埋熱情果冰茶。嘢飲跟餐可以半價,smoothie好杰身,係足料之作。熱情果冰茶唔會太甜,好refreshing。