2011-11-21 55 views
九月下旬‧晴是操練完畢的另一個下午,來了這裡因為想試試這裡的炸雞髀,話說是某地膽的「誇意推介」。不知是不是生炸的,但就真的是等了好一會才有得吃。皮不脆而肉是韌的,還要是下髀的部份,本該是腍滑的部份也非常鞋,是什麼地方出了錯?反而杯熱咖啡就很不錯,香味濃郁。
九月下旬‧晴

是操練完畢的另一個下午,來了這裡因為想試試這裡的炸雞,話說是某地膽的「誇意推介」。

反而杯熱咖啡就很不錯,香味濃郁。
看起來已不夠脆
吃起來直頭韌
熱咖啡還不錯
Other Info. : 這裡的服務是不錯的,充滿街坊小店風情。另一天吃了熱狗下午茶餐,不錯。
Type of Meal
Tea
熱咖啡還不錯
2011-07-25 9 views
上次食開隔離茶餐廳既早餐都唔錯, 原本想去再幫襯點知星期日都無開, 無選擇之下就選左這一間. 友人叫左個常餐,我就叫雞翼烏冬. 雞翼同烏冬分開上這一點都幾欣賞, 咁樣先唔會令到d炸雞翼浸到一pat pat, 不過個烏冬本身真係好唔得, 個湯底好似用白開水煮開, 所以成碗烏冬都無味怪怪. 至於友人點既常餐就話ok, 不過整體來講我地2個都係比較喜歡隔離果間.

2011-07-09
$30 (Lunch)
2010-07-03 16 views
飲完荼, 行左一陣西貢, 想食D新鋪頭, 就試左華威.我叫餐蛋治+涷檸水, 媽媽要美式熱狗+熱奶荼毒餐蛋治: OK, 夠厚身, 餐肉唔燶.美式熱狗: 包身已經烘左, 食落好有口感, 雖然肥左DD, 不過都要食. (媽媽話)
飲完荼, 行左一陣西貢, 想食D新鋪頭, 就試左華威.

我叫餐蛋治+涷檸水, 媽媽要美式熱狗+熱奶荼毒

餐蛋治
: OK, 夠厚身, 餐肉唔燶.

2010-07-03
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$22 (Tea)
2010-05-21 7 views
放工懶得回家整野食. 是日就抄西貢墟方向入村. 順便停留西貢墟找食. 是次心目中係有idea的. 就是次次經過, 看似小炒晚飯幾了得既茶餐廳仔, 中文叫華威餐廳, 英文叫 Warwick, 不知此間餐廳既老細同英國中部古城Warwick又有什麼關連呢.入到西貢, 一陣怪風把新開第一次用的雨傘吹斷, 吊住命咁用住先. 冒住大雨行到過黎. 店沒有太多人, 而且鄰近的食肆也有不少已經關門. 感覺上, 西貢既夜市, 除了西餐廳, 泰國菜同海鮮之外, 根本冇得做. 我去到餐廳時只是8點半, 已經得返我一個客人, 而且老闆基本上, 是準備緊9點正關門的.我都係簡單的叫一個碟頭飯算了, 豉椒牛肉食得多啦. 呢次想健康少少食魚. 就試下炸斑腩配上豉椒汁會是怎樣的. 首先, 汁同飯是分開上的, 這令我大概會意到為何佢會用上英國城市既名字來做店名. 因為極度似英國餐館既出品, 始終老外是不太喜歡成碟汁撈飯既, 而且老外愛杰既汁, 所以茨粉, 廚子落得幾重手下. 豉味滲入茨汁, 而且斑腩, 炸得夠金黃, 雖淋上了汁, 佐外皮依然香脆, 非常可口, 好啱鬼佬口味. 食飽準備走了, 老細亦好似準備收工打烊. 夜

食飽準備走了, 老細亦好似準備收工打烊. 夜晚係西貢, 真的容不了平民街坊小菜館.
$38 (Dinner)
(Non-member)
同區茶餐廳比算貴,野食不過不失問題係要等好耐,試過等一個下午茶餐等左45分鐘,追單反而比人鬧番轉頭話係咁耐該次茶餐為一件炸雞脾+凍檸茶我知道炸雞脾需時,唔計落單時間計45分鐘到,雞脾都炸到化灰啦,但竟然同客講話:"係咁耐架啦,你等下啦",坐左足足一個鐘先走得人!
同區茶餐廳比算貴,野食不過不失
該次茶餐為一件炸雞脾+凍檸茶
$30 (Tea)
2009-08-16 6 views
假日的西貢, 碼頭人流不多, 但餐廳卻不少, 間間茶餐廳也擠滿人, 今天比昨天還要熱, 露天坐位真的受不了, 於是行遠一點, 冷氣夠, 又可坐得舒適一點!二人各自叫了早餐, 老公的麥皮 + 腿治 + 凍奶茶, $22 + 2, 只評外表...腿治方包幾雪白, 麥皮夠濃稠! 我的例牌是茄蛋治 (留邊走油) + 奶茶, $19, 蕃茄薄薄, 麵包更薄, 但也軟熟, 蛋煎得過熟, 奶茶茶味被奶蘊過了, 只有"滑"字!P.S. 二人看了一陣報紙....剛提到沖泡奶茶比賽, 文中提及 $68 一杯奶茶....大家會否付出呢?

$22 (Breakfast)
2009-03-31 6 views
首先佢既蒸倉魚套餐 $55 有湯有野飯,抵,魚鮮,一定游水,係外餐廳好難食到通菜鮮尤,真正鮮尤,係外面又係好難食到湯,真正真材實料,味精唔覺有。最重要係,個待應服務難得,我想叫多樣餸,佢話等你地食晒唔夠先叫啦,唔好咁早叫定,一陣食唔晒,浪費丫。最後無叫,都係叫多個白飯。有生意唔做,呢d 服務邊度有?

通菜鮮尤,真正鮮尤,係外面又係好難食到

湯,真正真材實料,味精唔覺有。

有生意唔做,呢d 服務邊度有?

2009-03-22
2007-10-24 11 views
i didnt intend to eat in this place, but i have gotten bored of all the other restaurants.Every time i go past this restaurant, there is always a waitor outside to attract pp, i guess the stuff dosnt taste so good, thats why they need it.

2007-10-12 4 views
1.椒鹽瀨尿蝦(自來材料,加工費$70) –保持肉質爽口!好好味!2.椒鹽鮮魷(自來材料,加工費$70) - 炸得夠脆,又唔會過燶, 鮮魷肉質無乾爭爭!只係咸o左少少!3.豉汁蒸排骨- 豉汁有少少偏甜,排骨夠軟淋4.楊洲炒飯–無咩特別5.肉片炒河–夠鍋氣! 好好味!6.凍檸檬茶一杯、白飯一碗- 檸檬茶茶味夠濃,好好飲!自來材料加工費(每樣計) : 1 - 4 人$50 5 –8 人$70 9 –12 人$90 (←好似係這個價錢)這餐總共: $ 252

3.豉汁蒸排骨- 豉汁有少少偏甜,排骨夠軟淋

4.楊洲炒飯–無咩特別

5.肉片炒河–夠鍋氣! 好好味!

6.凍檸檬茶一杯、白飯一碗- 檸檬茶茶味夠濃,好好飲!

自來材料加工費(每樣計) : 1 - 4 人$50
5 –8 人$70
9 –12 人$90 (←好似係這個價錢)

這餐總共: $ 252
2007-07-25 14 views
Their dishes are slightly salty!
2007-04-22 4 views
2007年4月20日,行麥里浩徑第三段前去了華威餐廳吃早餐。1.回鍋肉米線+奶醬多+火腿炒蛋+杏仁霜($21)-杏仁霜:不知是否我叫夥記“杏仁霜要濃D”(因為好多時候飲到好稀的),杯杏仁霜好濃,是太濃,我要再叫了一杯滾水,用了半杯沖淡。-奶醬多:多士好薄,味道OK。-火腿炒蛋:D蛋老了一點,火腿乾了點。-回鍋肉米線:很久沒吃回鍋肉,但有點失望。回鍋肉放了湯有點腥味,然後筍又老。米線太腍。火腿乾燥了點。2.沙爹牛肉麵+花生醬多+火腿煎蛋+凍檸檬茶少甜($23)-沙爹牛肉麵鹹了點。但價錢也算OK啦。不過下次可能會試其他地方了。

1.回鍋肉米線+奶醬多+火腿炒蛋+杏仁霜($21)
-奶醬多:多士好薄,味道OK。
-火腿炒蛋:D蛋老了一點,火腿乾了點。
2.沙爹牛肉麵+花生醬多+火腿煎蛋+凍檸檬茶少甜($23)
-沙爹牛肉麵鹹了點。
但價錢也算OK啦。不過下次可能會試其他地方了。
2005-12-30 7 views
這餐廳剛開業,裝修不錯,比一般的茶餐廳好,而且較整潔。至於食物,我中午吃了個午餐,只是二十四元,有湯有飲品,整體是可以的。