同朋友慶祝生日去的餐廳 簡約白色為主調的店 牆上面有英文字母點綴 店內環境唔算太嘈又傾到計。店員服務態度友善 我哋嗌左2人套餐($408)都有一定份量 由前菜到甜品連埋飲品都只唔洗$500 Payment 用現金仲有88折😆黃金吉列炸蠔相當不錯👍外脆內保留到蠔汁嘅鮮~頂級安格斯肉眼牛扒🥩5成熟岩岩好🤤油花豐富 口感軟腍 點埋帶有酒香嘅醬汁令肉肉更提升 味雷多一種味道👅飲品都有幾多唔同類型嘅選擇,店內設有生日寫碟嘅服務 但如果想訂店內嘅生日特別蛋糕就記得要提早3-4日通知店。 店舖仲有$2 加購是日精選蛋糕嘅優惠架~整體食物都唔錯同抵食 ,不過餐湯方面個人就麻麻特別嘅青豆湯😂但跟湯嘅蒜蓉法包就好OK🤤做到脆口但唔係硬而富有牛油香同蒜味。Btw店外有梳化位可以影吓相同稍作休息架~
店員服務態度友善

黃金吉列炸蠔相當不錯👍外脆內保留到蠔汁嘅鮮~

店舖仲有$2 加購是日精選蛋糕嘅優惠架~

Btw店外有梳化位可以影吓相同稍作休息架~
餐湯配蒜蓉法包
New  York  Cheese  cake
折骨木蘋果梳打&  菠蘿椰奶
  • 菠蘿椰奶
2024-09-01 139 views
朋友之間最常講嘅一句開場白就係“喺度做乜”???🤔🤔🤔甘今日“喺度做乜”呢😎😎😎就係喺度慶祝🎊🎊🎊相識22周年囉🎈🎈🎈🎉🎉🎉我哋完全畀呢一個好廣東話好香港人🇭🇰feel嘅舖頭名吸引咗!😌📌爆谷🍿店員一安排好入座之後,就會畀一個免費爆谷做餐前小食等我哋一路食住睇餐牌,好驚喜😁📌是日餐湯: 甘筍湯+蒜蓉包🥕🍲🥖甘筍蓉濃郁滑順,同烘過外脆內軟嘅香濃蒜蓉包係暖胃嘅佳品📌鹹蛋黃香脆薯角🥚🥔薯角炸得外脆內軟,外面被鹹香嘅鹹蛋黃包圍住,食到最底仲有幾大粒鹹蛋黃,超特別,平時配黑松露食就多,配鹹蛋黃真係第一次,鹹蛋黃控最愛,好好味😍😍😍📌明太子軟殼蟹意大利粉🦀🍝大大隻嘅原隻軟殼蟹炸得好鬆脆,明太子味道濃郁,醬汁掛滿每條意粉,同朋友share都好飽肚😋📌開心果麻糬牛角窩夫🥐🧇係近排大熱🔥🔥🔥嘅開心果同牛角窩夫呀,平時食其他嘅味都食厭曬,一見到呢一個新口味,同朋友異口同聲都話要食開心果味,好有默契😛。窩夫上嘅軟糯麻糬同有層次感嘅牛角窩夫交織住,沾上雲呢拿味雪糕同香濃堅果味嘅開心果漿,帶來咗味蕾上高層次嘅享受☺️☺️☺️📌倫敦迷霧☕🍼係伯爵茶加奶泡打成嘅,非常之香嘅茶味,又唔會畀奶味搶咗,配合埋托盤同器皿🥤,好有
朋友之間最常講嘅一句開場白就係“喺度做乜”???🤔🤔🤔

甘今日“喺度做乜”呢😎😎😎

就係喺度慶祝🎊🎊🎊相識22周年囉🎈🎈🎈🎉🎉🎉

📌爆谷🍿

📌是日餐湯: 甘筍湯+蒜蓉包🥕🍲🥖
甘筍蓉濃郁滑順,同烘過外脆內軟嘅香濃蒜蓉包係暖胃嘅佳品

📌鹹蛋黃香脆薯角🥚🥔

📌明太子軟殼蟹意大利粉🦀🍝

📌開心果麻糬牛角窩夫🥐🧇

📌倫敦迷霧☕🍼
係伯爵茶加奶泡打成嘅,非常之香嘅茶味,又唔會畀奶味搶咗,配合埋托盤同器皿🥤,好有意境😳

📌蜜瓜烏龍茶🍈🍵
清香嘅烏龍茶加上蜜瓜味都係第一次見,用埋綠色竹筒形狀嘅杯,即刻諗起大熊貓🐼盈盈最近生嘅一對嘅龍鳳胎bb🐼🐼,一樣咁可愛🤗

👄順帶一題,呢度環境舒服好chill,店員加水好勤力,埋單嘅時候仲會問下啲嘢食o唔ok,好關心客人嘅感受,值得一讚👍🏻

📍喺度做乜

#開心果
#麻糬
#牛角窩夫

2024-08-29 93 views
第一次喺OpenRice俾負評。今日因為時間唔多,求其搵間嘢食食物一般都估到係咁上下俾錢嗰陣店員話只收現金我吓?心諗呢個年代只收現金咁犀利?然後佢就說我俾現金有88折我話冇錢喎,要出去撳機先有,佢先拎部卡機出嚟,但又唔收八達通,好彩仲可以收信用卡😅嗰陣趕時間冇睇單,後尾睇返原來88折係指Menu個原價,比其他payment係另外比12%,當比加一咁比但又收多2%真係古古怪怪,間嘢都唔知喺度做乜?
第一次喺OpenRice俾負評。
今日因為時間唔多,求其搵間嘢食
食物一般都估到係咁上下
俾錢嗰陣店員話只收現金
我吓?心諗呢個年代只收現金咁犀利?
然後佢就說我俾現金有88折
真係古古怪怪,間嘢都唔知喺度做乜?
窩夫
2024-08-26 97 views
今日到佐敦上堂,睇到哩間餐廳唔錯,咁試試。小店唔算好大,裝修得唔錯。晚上提供晚市套餐,平平地已經包埋餐包,餐湯主菜同飲品,抵食。蒜蓉包同是日餐湯,蒜蓉包焗得好脆同埋好香口,點埋餐湯一齊食,好好味。蘑菇湯,湯好creamy, 仲有粒粒蘑菇丁,口感唔錯。熱鮮奶咖啡,咖啡好香濃,係偏苦果款咖啡豆,唔洗落糖已經好好味。凍蜜瓜烏龍茶,用個竹節杯裝,好得意。烏龍茶底好香甜,伴著淡淡蜜瓜味,好清爽。辣蒜片鮮蝦義大利粉,用蒜片,青椒同香菇烹製義大利粉,食落味道好豐富。因為用黑胡椒調味,會有少少辣。意粉偏硬身,好中意哩個口感。鮮蝦好大一隻,食落彈牙鮮甜。美國牛肋排配蜜糖燒汁,大大件牛肋排有3件,仲會搭配埋粟米同番茄等配菜。牛肋排煮到7-8成熟,軟嫩多汁。搭配的紫薯蓉好香牛油味,紫薯好甜好幼滑,全部是食曬真係好飽。
2024-08-21
  • 辣蒜片鮮蝦義大利粉
  • 美國牛肋排配蜜糖燒汁
2024-08-23 91 views
上星期來到位於尖沙咀的西式餐廳 :喺度做乜Whatsup Cafe餐廳環境舒適開揚, 同朋友食飯傾吓偈好寫意,服務員態度好,食物用心值得一讚🫶晚餐套餐性價比不錯👍蘆筍茄仔雜菌香草醬意大利飯 意大利飯都滿有濃厚香草🌿忌廉汁好入味,有蕃茄仔、蘆筍、雜菌配搭好清新,屬於素食健康!Choco Croffle即叫即焗新鮮出爐 香蕉🍌朱古力🍫牛角包窩夫,外脆內軟口感 ,一咬難忘🫶上面朱古力至尊雪糕沾滿朱古力粉 & 朱古力醬嘅香蕉片,朱古力控 更是一食愛上呀!喺度做乜地址: 尖沙咀山林道3號地舖

晚餐套餐性價比不錯👍

蘆筍茄仔雜菌香草醬意大利飯

Choco Croffle

喺度做乜
地址: 尖沙咀山林道3號地舖

2024-08-22 102 views
「Whatsup Cafe」係一間有質素嘅餐廳!餐廳提供嘅菜式多元化又美味,環境舒適,服務親切!晚餐好豐富,蒜蓉包香氣撲鼻,蒜香十足,夠鬆軟🍞🧄餐湯係南瓜湯,濃郁滑順,帶有淡淡嘅南瓜甜味,絕對係暖胃又美味!明太子軟殼蟹意粉質地彈牙,配上明太子嘅鹹香,絕對係意粉控嘅最愛!🍝🦀燒原條石斑魚配秘製香草汁,鮮甜多汁,香草汁提味恰到好處,讓魚肉更加鮮美!蘋果汁同波蘿汁都好清新,絕對係餐後解膩嘅最佳選擇!🍹🍏🍍如果想搵一個地方放鬆享受美食,呢度係一個唔錯嘅選擇!🍽️🌟👍

晚餐好豐富,蒜蓉包香氣撲鼻,蒜香十足,夠鬆軟🍞🧄

蘋果汁同波蘿汁都好清新,絕對係餐後解膩嘅最佳選擇!🍹🍏🍍

2024-08-16 141 views
今日去左佐敦附近嘅一間咖啡店食晚餐,叫咗兩個一人套餐。先嚟嘅係餐包同餐湯,今日嘅餐包同餐湯係蒜蓉包同埋羅宋湯。而主食叫左黑椒蒜豬柳意粉同一份牛肋排。黑椒蒜豬柳意粉嘅醬汁濃郁,每條豬柳都係軟嫩多汁,再加上香濃嘅黑椒醬,味道豐富。牛肋排係另一道菜式,牛肋排肉質鮮嫩,配上烤熟嘅紫薯,帶出豐富口感同層次。飯後飲品係白桃烏龍茶同蜜瓜烏龍茶。白桃烏龍茶帶有淡淡嘅桃香,清新怡人,而蜜瓜烏龍茶則清涼解渴,帶有微甜果香,十分開胃。
今日去左佐敦附近嘅一間咖啡店食晚餐,叫咗兩個一人套餐。

先嚟嘅係餐包同餐湯,今日嘅餐包同餐湯係蒜蓉包同埋羅宋湯。

2024-08-15 120 views
你喺度做乜野啊😝我哋…喺度食2人晚餐囉😎好豐盛呀😜好味道👅黃金吉列炸蠔外層吉列炸得金黃酥脆🥸內裡的蠔則保持著鮮嫩的質地🤪澳洲牛柳香草醬意大利粉牛柳具有嫩滑與肉汁😝香草醬的香氣與濃稠感🤩以及意大利粉的口感豐富而有咬勁🤓黑松露燒汁鮑魚雞扒鮑魚好軟嫩、雞扒較多汁而黑松露燒汁具有濃郁香氣,帶給人一種豐富且奢華的味蕾享受😋是日餐湯南瓜湯是日精選甜品Cheese cake~口感濃郁😎帶有淡淡的酸味玫瑰烏龍茶(熱)口感清新、芳香且具有微妙的甜味😜雜果賓治口感清爽、果香濃郁且甜度適中😝餐廳名好特別😝價$唔算貴😝適合生日🎂朋友聚餐😙而且仲有優惠🤗
你喺度做乜野啊😝我哋…喺度食2人晚餐囉😎好豐盛呀😜好味道👅

外層吉列炸得金黃酥脆🥸內裡的蠔則保持著鮮嫩的質地🤪

澳洲牛柳香草醬意大利粉

黑松露燒汁鮑魚雞扒

是日餐湯
南瓜湯

是日精選甜品
Cheese cake~口感濃郁😎帶有淡淡的酸味

玫瑰烏龍茶(熱)
口感清新、芳香且具有微妙的甜味😜

雜果賓治
口感清爽、果香濃郁且甜度適中😝

2024-07-29
2024-08-13 123 views
很有趣的名字[喺度做乜],很港式的說法,今晚就約朋友喺[喺到做乜]食晚飯,餐廳位於尖沙咀食肆林立的山林道近彌敦道,交通方便,係約朋友食飯的上佳選擇。餐廳裝潢有品味,枱與枱之間有足夠空間,予人放鬆的感覺,店員安排座位,送上餐牌後,先送上爆谷小食及兩杯水,可一邊食一邊點選食物。周打魚忌廉餐湯:濃稠度適中,有蔬菜及魚肉幾好飲,蒜蓉包蒜香牛油香麵包香脆非常。露荀茄仔雜菌香草醬意大利飯,全素菜意大利飯,未試過這配搭,口感豐富味道很好,醬汁與飯混和好食有驚喜。美國牛肋排配蜜糖燒汁,大大份牛仔骨煎香配秋葵、蕃茄、粟米、西蘭花及紫薯蓉,牛仔骨肉味濃加以上配菜清新可口。焦糖咖啡焦糖味出色咖啡濃郁及抹茶鮮奶的抹茶香濃鮮奶絲滑。甜品香梨乳酪蛋糕,是日加配優惠,消費滿300可以加兩蚊食兩件,雖然係1蚊件,但絕不馬虎,乳酪蛋糕鬆軟唔太甜香梨清新,平時食一件都要幾十蚊,1圓優惠天天不同,喜歡甜品嘅朋友可以日日食晚飯嘆甜品。
焦糖咖啡焦糖味出色咖啡濃郁及抹茶鮮奶的抹茶香濃鮮奶絲滑。

露荀茄仔雜菌香草醬意大利飯

2024-08-10
Type of Meal
Dinner
露荀茄仔雜菌香草醬意大利飯
2024-08-13 114 views
十分後悔來這間餐廳,首先佢係羅宋湯係完全冇味,只可以用清水味道來形容。我問餐廳侍應有冇其他味道嘅湯,佢十分之唔客氣同埋冇禮貌咁同我講冇呀!我見門口餐牌話有1 元換甜品,於是我就問侍應,是應用不屑嘅眼光同埋唔禮貌呀語氣回應我:依家不是晩餐,晚餐先有!但更不可思議嘅事情發生,我叫了一杯玫瑰烏龍茶,慢慢想不到既沒有玫瑰味,也沒有茶味,所以大家呢間餐廳不好期望食物同埋味道!其實都唔明點解邊間餐廳食物嘅相質素可以咁差,究竟係想早啲結束還是不想人去食呢?

其實都唔明點解邊間餐廳食物嘅相質素可以咁差,
究竟係想早啲結束還是不想人去食呢?

2024-08-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
  • 沒有
2024-08-10 119 views
6點前同朋友去完Donki之後,就四周圍搵食。行到山林道見到一間Cafe個名好有趣《喺度做乜》,裝修環境都好靚,價錢亦都合宜,就決定去試吓。餐廳職員好貼心,見到我手上有一大袋東西,即刻拿一張椅子給我放東西。職員給了一個小小的小食爆谷是免費。爆谷是原味是甜甜的,餐前小食給我一邊吃一邊選食物。點了一個朋友二人餐($408)乜都有唔使諗,同餐廳名覺得好夾🤣。二人餐有餐湯、餐包、頭盤、意大利粉/飯、主菜、甜品和飲品。有選擇困難症的人必選。是日餐湯是粟米湯-用新鮮粟米打碎,湯被有大量粟米碎和汁,味道清甜好飲。蒜蓉法包-外皮鬆脆內裏軟綿,再搽上蒜蓉醬,味道好味。(美食推薦度9/10)黃金吉列炸蠔-外層吉列脆皮好鬆脆,內最有薯蓉及鮮甜的生蠔,有海洋的味道。(美食推薦度10/10)蟹肉露筍鮮蝦松露忌廉意大利粉-鮮蝦大大隻好新鮮同好彈牙,蟹肉黏住有松露忌廉汁包住的意大利粉。脆口的蘆筍、彈牙的蝦肉及煙靭的意大利麵,不同層次的口感,味道一流。(美食推薦度10/10)頂級安格斯肉眼牛扒-5成的牛扒是粉粉的是我最鍾意的熟度。外層微焦,內裏牛肉細嫩。牛扒有濃濃的牛味,多汁好味。仲有不同蔬果作配菜,解一解大大塊的牛

頂級安格斯肉眼牛扒-5成的牛扒是粉粉的是我最鍾意的熟度。外層微焦,內裏牛肉細嫩。牛扒有濃濃的牛味,多汁好味。仲有不同蔬果作配菜,解一解大大塊的牛扒罪惡感。橙色是新鮮的蕃薯蓉,在沒有加任何調味料下蕃薯蓉都好清甜,值得一讚。(美食推薦度10/10)

是日甜品-用了紐約芝士蛋糕及芒果慕絲蛋糕,某一芝士蛋糕,芝士入口口感嫩滑,有濃濃的芝士味道,是一件高質素的紐約芝士蛋糕。而芒果慕絲蛋糕,甜度剛剛好,口感嫩滑。上層芒果,下層有芒果慕絲、椰奶慕絲及朱古力蛋糕底,四個層次的味道混合在一起,完全凸起芒果的味道清甜美味。(美食推薦度10/10)

熱情果白桃梳打(含蝶豆花成份)打卡必點,上層藍色加上點豆花,下層是淡黃色,在燈光下是一杯夢幻的飲品。熱情果白桃混合一起,清甜好飲,是一杯又靚又好飲的。骯髒咖啡口感濃稠厚實,入口柔順細膩,一杯優質的咖啡讓我感受到咖啡的層次和韻味。(美食推薦度9/10)

一間環境優美、舒服及食物質素高的cafe,值得一試。
  • 蟹肉露筍鮮蝦松露忌廉意大利粉
2024-08-09 95 views
Pistachio mocha croffle 開心果麻糬牛角窩夫 🌰🧇 $82呢度有好特別嘅開心果味牛角包窩夫🥞,相對傳統朱古力味為健康同埋冇咁甜,綠色嘅waffle 望落去非常吸睛,而且熱辣辣即叫即整一上到嚟出晒煙🌫️,開心果味非常濃郁,配上幾舊口感煙靭嘅麻糬🍡,係款好高質嘅甜品😋,值得推介👍🏻Risotto with beef fillets in Balsamic sauce 燒牛肉黑醋意大利飯 🥩🍛 $148燒牛肉意大利飯好正,扁頭有一大塊濃郁嘅燒牛肉🍖,而意大利飯用咗黑醋做醬汁,食落去特別得來又酸酸地,好開胃,撈埋煮得好腍嘅洋蔥粒🧅一齊食,係個飽肚嘅main course Capellini with smoke salmon in mushrooms cream sauce 煙三文魚忌廉惹野菌天使麵 🐟🍝 $128三文魚天使麵嘅性價比非常高,面頭有個捲成玫瑰花形狀嘅煙三文魚🌹,賣相精緻又充滿心思,裏面嘅配料有大量野菌🍄‍🟫、洋蔥、健康嘅紅椒同埋青椒🫑,天使麵嘅質感彈牙,口感又唔會太腍!Osmanthus oolong tea 桂花烏龍茶 🌼$34好養生嘅桂花烏龍茶適合配搭西
Pistachio mocha croffle
開心果麻糬牛角窩夫 🌰🧇 $82

燒牛肉黑醋意大利飯 🥩🍛 $148

煙三文魚忌廉惹野菌天使麵 🐟🍝 $128

好養生嘅桂花烏龍茶適合配搭西餐☕️,烏龍茶充滿淡淡桂花清香,而個茶底又唔會太過苦澀,確實係唔錯嘅飲品
2024-08-09 70 views
今日同男朋友行街見到呢間Cafe晚餐又唔貴 仲要加一蚊可以有蛋糕食 所以就入咗去試吓一個dinner set百幾兩百蚊就包左一個主菜 餐湯同餐包 仲有一杯野飲明太子軟殼蟹意大利粉佢個軟殼蟹新鮮炸起 好脆 個意粉就有三色椒同洋蔥炒嘅 都幾特別美國牛肋扒配蜜糖燒汁有三大塊 好抵!啲牛肉都好淋 再加個紫薯蓉作配菜 好飽🤤飲品我哋就叫左一杯熱嘅薄荷朱古力同一杯柚子沙冰 薄荷朱古力好濃😋夏天行到熱辣辣 飲杯柚子沙冰即刻透心涼🌬️食夠150蚊就可以加一蚊有朱古力慕絲蛋糕 個蛋糕好大個呀 2個人share都夠食 一蚊真係好抵🤤同埋個朱古力味都好濃👍🏻

明太子軟殼蟹意大利粉

美國牛肋扒配蜜糖燒汁
有三大塊 好抵!啲牛肉都好淋 再加個紫薯蓉作配菜 好飽🤤

被一間餐廳名字吸引而來的西餐咖啡店,聽個名就已經有種舒適、寫意感覺。🏠餐廳: 喺度做乜📍地址: 尖沙咀山林道3號地舖晚餐簡單點了2個Dinner Set,主食再包餐湯、一杯$34飲品,套餐價錢$138*起。明太子軟殼蟹意大利粉 $158香脆軟殼蟹置在明太子意大利粉之上,口感豐富。三文魚蟹肉大啡菇配芝士忌廉汁 $208大啡菇超Juice,放上蟹肉芝士焗超吸引,三文魚皮煎的7香脆,再配合忌廉汁非常融合。餐廳每個星期都有$1指定優惠,當日品嚐朱古力慕絲蛋糕,大大件甜度非常,而且蛋糕及朱古力豐富層次感。另外品嚐兩杯飲料,蜜瓜烏龍茶及桂花烏龍茶,茶味帶就淡香感。

🏠餐廳: 喺度做乜
📍地址: 尖沙咀山林道3號地舖

明太子軟殼蟹意大利粉 $158
香脆軟殼蟹置在明太子意大利粉之上,口感豐富。

三文魚蟹肉大啡菇配芝士忌廉汁 $208

餐廳每個星期都有$1指定優惠,

另外品嚐兩杯飲料,蜜瓜烏龍茶及桂花烏龍茶,茶味帶就淡香感。

2024-08-02 119 views
慶祝家姐嘅生日,搵咗一間喺近佢收工嘅地方所以就決定去尖沙咀呢間大概開咗一年都冇嘅餐廳試吓先 我哋預約咗5:30 星期日佢哋呢度人流唔算多所以非常之適合傾偈 聚會而且枱同枱之間都唔會太近 整體個感覺好溫馨同舒服我哋睇一睇個餐牌佢呢度嘅食物選擇真係超多啊,比起一般嘅Cafe 因為太多相片啊,所以呢我就唔加插喺度 佢個下午茶都非常之抵呀,可以得閒過嚟chill吓坐吓我哋嗌咗呢個喺澳洲M6西冷牛扒🥩$368 有300g 叫咗5成熟 對於我唔食得太生嘅人嚟講呢,我就覺得係完全啱啱好非常香嘅牛味,而且冇乜筋 我覺得呢個$138嘅大啡菇蟹肉意大利飯係非常之好食 非常香嘅黑松露味,而且飯嘅質地係剛剛好! 份量好多好抵食仲有呢個煙三文魚凱撒沙律 $108煙三文魚份量好多唔孤寒 而且睇得出佢嘅沙律菜係喺廚房預先用沙律醬預先撈咗先等我哋食嘅時候每塊菜都係好均勻呢樣嘢真係幾細心蜜糖雞翼外脆內軟咬開,仲要入面有汁 好正 而且蜜糖都算俾得幾多點嚟食仲好食冰鎮原隻鮑魚$108 2隻,因為我哋三個人,所以呢嗌咗兩份鮑魚又大隻,又彈牙好新鮮 應該係醃製過同埋係熟咗嘅 非常之欣賞佢嘅醬汁啊好開胃 有啲似泰式嘅醬汁提拉米蘇
慶祝家姐嘅生日,搵咗一間喺近佢收工嘅地方
所以就決定去尖沙咀呢間
大概開咗一年都冇嘅餐廳試吓先

我哋預約咗5:30
星期日佢哋呢度人流唔算多
所以非常之適合傾偈 聚會
而且枱同枱之間都唔會太近
整體個感覺好溫馨同舒服

因為太多相片啊,所以呢我就唔加插喺度
佢個下午茶都非常之抵呀,可以得閒過嚟chill吓坐吓

非常香嘅牛味,而且冇乜筋

仲有呢個煙三文魚凱撒沙律 $108
煙三文魚份量好多唔孤寒

冰鎮原隻鮑魚$108 2隻,
因為我哋三個人,所以呢嗌咗兩份
鮑魚又大隻,又彈牙好新鮮 應該係醃製過同埋係熟咗嘅
非常之欣賞佢嘅醬汁啊好開胃 有啲似泰式嘅醬汁

提拉米蘇鮮奶咖啡 ☕️$68 上面嗰層非常好飲同濃郁,但係夏天嚟講我就覺得唔夠解渴啦 ,但係個咖啡係非常唔錯

西班牙鮮奶咖啡$62 上面有一球雲呢拿雪糕,嚟到嘅時候已經忍唔住即刻要食吓個雪糕先,相對嚟講我比較鍾意呢杯咖啡多啲,因為夏天又解渴,又可以滿足我飲咖啡嘅心

另外呢杯係柚子梳打,我覺得就細杯咗啲,但係都係好好飲 一開始好夠甜,但係啲冰溶咗之後就有少少唔夠甜
打卡嚟講都唔夠靚🤪

最後我哋嗌咗個朱古力香蕉,牛角包窩夫,
見到開心果窩夫係有麻糬嘅,
但係我自己想食朱古力味道 但係又好想食麻糬,所以另外叫店員睇吓可唔可以加錢加啲麻糬俾我🤪 結果真係真係好好味,朱古力雪糕濃郁 加上熱辣辣嘅牛角包窩夫絕配
但係我哋已經勁飽啦😆

家姐都好鍾意今餐嘅生日飯
下次一定會再嚟!

另外我都幾鍾意呢個字母牆壁

• 大啡菇蟹肉黑松露意大利飯