2023-11-20 60 views
Close friend又帶咗我去酒吧 relax, "Where Buddha Bar"  清靜舒服, 飲酒傾偈, 真係好 chill, 酒吧加入中式設計, 環境好靚🤩, 啱曬打卡📸, 酒吧經理超級nice, 真係要畀個讚👍, 而且尖東站N2出口, 一出嗰間大廈就係, 交通超方便👏👍🥔白酒 Leyda Chardonnay (Reserva)比較fruity及輕盈, 酸度較高, 可以喚起食慾, 好適合做餐前酒🥔 紅酒 Guiding Star Shiraz經理推介呢款澳洲出產嘅紅酒, 口感順喉, 唔會澀口, 果香以蔓越莓乾、李子為主, 好啱女仕飲😘🥔醬燒豆腐 $48豆腐炸得外脆內嫩, 淋上醬汁再燒, 加埋蔥花, 美味無比, 好驚喜🤤🥔大葱豚腩串 $48加咗燒汁嘅豚腩連大蔥一齊燒, 有啲焦燶感, 非常惹味😋🥔蘆筍豚肉卷 $48蘆筍豚肉卷比較清淡, 加入木魚絲, 令味道立即豐富咗🥔吉列炸蠔 $78吉列外層好脆口, 蠔肉新鮮美味, 用嚟送酒一流♥️👍🥔French 75 $118兩杯 Cocktail 外形都好 "正"🥳, 上枱已經睇到心心眼😍, 即刻打卡先📸, 杯身用檸檬皮纏住, 設計幾獨

🥔 紅酒 Guiding Star Shiraz

🥔醬燒豆腐 $48

🥔大葱豚腩串 $48
加咗燒汁嘅豚腩連大蔥一齊燒, 有啲焦燶感, 非常惹味😋

🥔蘆筍豚肉卷 $48
蘆筍豚肉卷比較清淡, 加入木魚絲, 令味道立即豐富咗

🥔吉列炸蠔 $78
吉列外層好脆口, 蠔肉新鮮美味, 用嚟送酒一流♥️👍

🥔French 75 $118
兩杯 Cocktail 外形都好 "正"🥳, 上枱已經睇到心心眼😍, 即刻打卡先📸, 杯身用檸檬皮纏住, 設計幾獨👍, 由Gin酒、香檳、檸檬汁調劑而成, 酸酸地易入口

🥔Heaven Hana $138
杯身貼上玫瑰花好靚🤩, 味道偏甜, 有淡淡荔枝同玫瑰花香味👏, 仲有粒荔枝肉喺裏面🤭

「佛」系酒吧(⊙ω⊙) 真係用佛做主題嘅酒店,有𝑂𝑢𝑡𝑑𝑜𝑜𝑟食𝑆ℎ𝑖𝑠ℎ𝑎,𝐻𝑎𝑝𝑝𝑦 𝐻𝑜𝑢𝑟 紅白酒$𝟻𝟾/杯,仲有𝑊𝑎𝑠𝑎𝑏𝑖 味𝐶𝑜𝑐𝑘𝑡𝑎𝑖𝑙𝑠,食飯後𝑡好地方~環境真係放咗啲佛嘅裝飾😂 本身諗住坐Outdoor,但落雨,不過室內都好feel~~餐牌雖然係酒吧,但有唔少野食,連Shabu Shabu 都有😳 𝚁𝚎𝚍 𝚆𝚒𝚗𝚎 / 𝚆𝚑𝚒𝚝𝚎 𝚆𝚒𝚗𝚎 $𝟻𝟾(𝙷𝙷) 𝐑𝐞𝐝 𝐖𝐢𝐧𝐞 係𝚜𝚎𝚛𝚟𝚎 澳洲嘅“ 𝙹𝚞𝚖𝚙𝚒𝚗, 𝙹𝚊𝚌𝚔, 𝙲𝚊𝚋.𝙼𝚎𝚛𝚕𝚘𝚝”,葡萄 𝙲𝚊𝚋𝚎𝚛𝚗𝚎𝚝釀出來係𝚏𝚞𝚕𝚕 𝚋𝚘𝚍𝚢,而葡萄𝙼𝚎𝚛𝚕𝚘𝚝就係𝚏𝚛𝚞𝚒𝚝𝚢 為主,𝟮𝟬𝟮𝟭 年但都唔會覺得好酸。𝐖𝐡𝐢𝐭𝐞 𝐖𝐢𝐧𝐞就𝚂𝚎𝚛𝚟𝚎智利”𝙻𝚎𝚢𝚍𝚊, 𝙲𝚑𝚊𝚛𝚍𝚘𝚗𝚗𝚊𝚢”,超易入口,唔送海鮮都完全無問題。 𝚈𝚊𝚖𝚊-𝚝𝚒𝚗 $𝟷𝟸𝟾 另外又叫咗𝟮杯特色𝙲𝚘𝚌𝚔𝚝𝚊𝚒𝚕𝚜,𝐘𝐚𝐦𝐚-𝐭𝐢𝐧 係用𝚆𝚊𝚜𝚊𝚋𝚒 配上𝚂𝚊𝚔𝚎,再𝚖𝚒𝚡 𝙷𝚘𝚗𝚎𝚢 𝚊𝚗𝚍 𝙳𝚛𝚢 𝚅𝚎𝚛𝚖𝚘𝚞𝚝𝚑,杯邊抹上𝚆𝚊𝚜𝚊𝚋𝚒,一入口已經係超強𝚆𝚊𝚜𝚊𝚋𝚒味,但又唔會攻鼻唔辣喉,超特別。 𝙲𝚘𝚢𝚘 𝙲𝚘𝚐𝚞𝚛𝚝 $𝟷𝟸𝟾 另

餐牌

雖然係酒吧,但有唔少野食,連Shabu Shabu 都有😳

𝚁𝚎𝚍 𝚆𝚒𝚗𝚎 / 𝚆𝚑𝚒𝚝𝚎 𝚆𝚒𝚗𝚎 $𝟻𝟾(𝙷𝙷)

Wine

𝚈𝚊𝚖𝚊-𝚝𝚒𝚗 $𝟷𝟸𝟾

𝚈𝚊𝚖𝚊-𝚝𝚒𝚗

𝙲𝚘𝚢𝚘 𝙲𝚘𝚐𝚞𝚛𝚝 $𝟷𝟸𝟾

𝙲𝚘𝚢𝚘 𝙲𝚘𝚐𝚞𝚛𝚝
另一杯𝐂𝐨𝐲𝐨 𝐂𝐨𝐠𝐮𝐫𝐭 就以𝚅𝚘𝚍𝚔𝚊 為𝚋𝚊𝚜𝚎,𝚖𝚒𝚡 𝚈𝚘𝚐𝚞𝚛𝚝 𝙻𝚒𝚚𝚞𝚘𝚛, 𝙲𝚘𝚌𝚘𝚗𝚞𝚝 𝚜𝚢𝚛𝚞𝚙, 𝙲𝚘𝚌𝚘𝚗𝚞𝚝 𝙻𝚒𝚚𝚞𝚘𝚛,以檸檬調味,好易入口,女士尤其鍾意。

蛋白玉子燒 $𝟻𝟾 、醬燒豆腐 $𝟺𝟾 、多春魚(六條) $𝟼𝟾
蛋白玉子燒
多春魚

仲叫咗啲小食,第一次食蛋白玉子燒,比起平時食嘅玉子燒無咁膩,同埋口感蓬鬆啲,無平時咁實。醬燒豆腐好入味,多春魚就一向送酒一流。
Wine
𝙲𝚘𝚢𝚘 𝙲𝚘𝚐𝚞𝚛𝚝
蛋白玉子燒
多春魚
今日係尖沙咀食埋飯,但係意猶未盡突然想飲杯野~醒起朋友介紹呢到環境唔錯擇日不如撞日,一於試吓👍🏻🛎 $58 免治雞肉棒(自家製)雞肉淋滑多汁配埋生雞蛋🥚有蛋香之餘,口感更加順滑🛎 $48 蘆筍豚肉卷多汁嘅豚肉包裹住鮮嫩嘅蘆筍~真係一個絕配!蘆筍保持住佢嘅鮮脆口感,有種天然嘅清新感😋而豚肉就肥瘦適中,質地鬆軟,但又有少少嚼勁🐷唔錯~🛎 $48 醬燒豆腐呢個醬燒豆腐超滑嫩!!!豆腐吸收咗醬汁,勁惹味🤪醬汁係呢道菜嘅亮點,佢嘅味道鹹香而微甜,帶有一啲淡淡嘅香料味道燒香後豆腐外皮煙煙韌韌咁,令每一淡都充滿豐富嘅層次感🥰🥰🥰

今日係尖沙咀食埋飯,但係意猶未盡

🛎 $58 免治雞肉棒(自家製)
雞肉淋滑多汁
配埋生雞蛋🥚有蛋香之餘,口感更加順滑

🛎 $48 蘆筍豚肉卷
多汁嘅豚肉包裹住鮮嫩嘅蘆筍~真係一個絕配!
蘆筍保持住佢嘅鮮脆口感,有種天然嘅清新感😋
而豚肉就肥瘦適中,質地鬆軟,但又有少少嚼勁🐷唔錯~

🛎 $48 醬燒豆腐
呢個醬燒豆腐超滑嫩!!!
豆腐吸收咗醬汁,勁惹味🤪
燒香後豆腐外皮煙煙韌韌咁,令每一淡都充滿豐富嘅層次感🥰🥰🥰

• 醬燒豆腐
OMGGG😳😳😳 here's the Buddha Bar💫..尖沙咀酒吧林立,想搵一間有特色又高質既Bar 同朋友把酒耶天relax 一下❓我有一個新蒲點🥳!一上到去就見到有一尊大佛像迎接我地,哈哈哈 岩晒我呢個佛系派!😆呢間酒吧以各式佛像、藝術品作裝飾,配合梳化類型為主的座位 & 戶外露天酒吧,既時尚又悠閒的感覺;再來一杯雞尾酒 & Bites,讓人猶如置身世外桃源一樣咁享受呢。一場黎到當然要感受下Outdoor 吧,室外地方好大、好寬敞,亦都放有佛像 & 多種綠葉植物🌿 作佈置裝飾,成個vibe好chill 好似去左東南亞咁,而且一點都不熱!勁風扇吹住,感覺勁清涼,加上輕快音樂,人已陶醉在呢個atmosphere 一切都很美好喔!呢晚決定relax 呼吸一下 $350 (choose 2 flavor) 價錢一點都不貴,而我揀左偏sweet & fruit mixed fresh & chill 係店員推介😍,入口好順好fresh 又帶果香甜,不錯吃喔!至於Alcohol 方面,揀左Signature 既Cocktail 🔸Coyo Cogurt $148 (帶檸檬🍋 清新亦帶

至於Alcohol 方面,揀左Signature 既Cocktail 🔸Coyo Cogurt $148 (帶檸檬🍋 清新亦帶酸甜) &

🔸Heaven Hana $158 (帶玫瑰香甜🌹 又好靚),都好IGable。

另外隨便點左幾款小食🔸Chicken Wing $116 (原隻上 燒得嫩滑);

🔸Chicken Cartilage $96 (肉質軟淋);🔸Shut w/Cream Cheese $78 (乳香軟芝士 喝白酒味道更出喔) ;小食不能少🔸nuts $15

呢間高質酒吧唔錯有驚喜❤️ 下次再來~🥳🥳🥳
×××[Where Buddha Bar]×××
©尖沙咀河內道3-4號世紀商業大廈4樓
☞ 尖沙咀 Where Buddha Bar ☜———————————————環境好舒服嘅bar,仲可以嗌佢隔籬嗰間居酒屋嘅食物🤤———————————————◊ Heaven Hana ◊飲落清甜,荔枝味香,好易入口,個杯嘅邊仲痴咗D花瓣,打卡一流🤪美味程度: ㊣㊣㊣㊣㊣/5◊ Pink lady ◊雖然個名聽上去好溫柔,但係飲落去就比較重酒味,再加上上邊嘅蛋白,飲落去有兩種口感🫣美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 醬燒豆腐 ◊外層香脆,內裏軟滑,個醬又香又惹味😗美味程度: ㊣㊣㊣㊣㊣/5◊ 鱈魚乾 ◊香口,食落甜甜地,點埋個醬更好食🤤美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5◊ 免治雞肉棒 ◊免治雞肉好Juicy,點上蛋汁,味道層次感豐富😍美味程度: ㊣㊣㊣㊣㊣/5———————————————📍:Where Buddha Bar尖沙咀河內道3-4號世紀商業大廈4樓
☞ 尖沙咀 Where Buddha Bar ☜
———————————————
環境好舒服嘅bar,仲可以嗌佢隔籬嗰間居酒屋嘅食物🤤
◊ Heaven Hana ◊

◊ Pink lady ◊
美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5

◊ 醬燒豆腐 ◊
外層香脆,內裏軟滑,個醬又香又惹味😗

◊ 鱈魚乾 ◊
香口,食落甜甜地,點埋個醬更好食🤤
美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5

◊ 免治雞肉棒 ◊
免治雞肉好Juicy,點上蛋汁,味道層次感豐富😍
📍:
Where Buddha Bar
2023-09-26
$450 (Dinner)
  • 鱈魚乾
  • Heaven  hana
2023-10-24 14 views
今日朋友約我到Where Buddha Bar隱世佛系酒吧 環境非常舒服燈光昏暗 配上柔和音樂,好有氣氛令人好放鬆。我地傾足一個晚上。我地除左飲酒之外,仲叫左數款小食,食物質素有驚喜。呢度仲有露天座位添 夠晒chillLeyda,Chardonnay $88Open drink $88Jumpin Jack Shiraz醬燒豆腐 $48豆腐外脆內軟 又惹味台灣白鱔 $72魚皮燒到好香脆 魚肉仍保持幼滑 豚腩串 $58豚腩串燒得好香脆 肉質嫩口新鮮黃油雞全翼 $58雞全翼非常香脆 雞肉嫩滑
今日朋友約我到Where Buddha Bar
隱世佛系酒吧 環境非常舒服
燈光昏暗 配上柔和音樂,好有氣氛

Leyda,Chardonnay $88

豚腩串燒得好香脆 肉質嫩口

新鮮黃油雞全翼 $58
雞全翼非常香脆 雞肉嫩滑

2023-10-16
$230 (Last Night Supper)
周末同朋友行開尖沙咀,想搵個地方,飲吓嘢放鬆吓!見到好多人都推薦呢一間,裝修真係全部關於佛,都幾有中國feel🏮,座位都坐得好舒服,最鍾意佢嘅戶外區!白酒(Le Panche, Semillion)聞落有種獨特香氣,而入口個白酒好清爽,口感都好柔和,飲落口啲酒味慢慢散出來,仲有一種回甘!紅酒(Jumpin Jack Cabernet Merlot) 🍷 呢杯紅酒嘅口感好順口,感覺好柔和,一邊飲一邊配鱈魚乾,唔覺唔覺就會飲晒,都幾適合啲唔想飲酒嘅朋友仔試吓!醬燒豆腐香氣四溢! 嫩滑的豆腐為基礎,燒過嘅豆腐,口感依然柔軟,入口即化,外皮多咗一種鬆脆嘅口感,醬汁亦都調配得好好,成件事好夾!鱈魚乾🐟 佐酒小食! 鱈魚乾依然保留到魚嘅鮮香味,好脆口,點上少少辣嘅蛋黃醬,真係令人食唔停口,真係送酒一流!燒雞軟骨/雞軟骨餃子棒🐔 雞軟骨燒完,質地依然鮮嫩多汁,每一口咬下去都有濃郁嘅雞肉香氣同軟骨嘅嚼勁! 而燒雞軟骨餃子棒就結合咗燒雞軟骨同餃子嘅獨特風味,餃子棒外層酥脆,內裡包裹著免治肉同雞軟骨,帶嚟口感上豐富嘅層次感。燒牛舌心🐮 外層喺一層微焦的外皮,有烤香的味精,但咀嚼時唔需要好費力,因為唔會好乾

白酒(Le Panche, Semillion)

鱈魚乾🐟

燒雞軟骨/雞軟骨餃子棒🐔

燒牛舌心🐮
外層喺一層微焦的外皮,有烤香的味精,但咀嚼時唔需要好費力,因為唔會好乾身,肉質依然保持有彈性,輕輕一咬就感受到牛舌心嘅滋味!

Something Fresh 🍃🍹
飲飲下想要啲冇酒精清新啲嘅飲品,請咗Bartender幫手整一啲比較清新mocktail! 青瓜同梳打水加上小小嘅柑橘,令人感覺好爽好refreshing!

週末夜晚都比較多人,最好就book定枱啦!
2023-10-20 18 views
Where buddha bar地址:尖沙咀河內道3-4號世紀商業大廈4/F同朋友食完飯,想搵間Bar坐低飲杯嘢傾吓偈,一出尖沙咀就見到呢間Bar,第一次見Bar同Buddha結合,感覺幾特別,就上左去坐😊上到去發現原來佢除咗係一間Bar之外,仲係一間居酒屋,好多小食可以叫,最近仲做涮涮鍋,可以一邊食,一邊飲翻杯😍免治雞肉棒 $58自家制雞肉棒,咬落去肉質結實,配埋蛋汁一齊食,別有一番風味👍👍煙肉芝士牛油果 $78牛油果燒到好好軟,配埋煙肉芝士,味道更升一層!醬燒豆腐 $48醬燒豆腐燒得非常好味,皮燒得好脆,味道用黎送酒一流燒多春魚呢款小食係我最鍾意食,d魚燒得好脆易咬口,唔會有骨,配埋少少辣既豉油,可令口感再提升👍🏽👍🏽必點小食之一白酒 Chardonnay 2021 $588白酒比較fresh既感覺,帶有柔和既口感同埋平衝既酸度,由其是食完小食,配上一口輕輕既白酒,非常寫意!紅酒 Cabernet Merlot 2021紅酒非常易入口,一入口有d似果汁味,期後酒味回甘👍🏽👍🏽適合慢慢品嚐✅
Where buddha bar
地址:尖沙咀河內道3-4號世紀商業大廈4/F

免治雞肉棒 $58

煙肉芝士牛油果 $78
牛油果燒到好好軟,配埋煙肉芝士,味道更升一層!

醬燒豆腐 $48
醬燒豆腐燒得非常好味,皮燒得好脆,味道用黎送酒一流

燒多春魚

白酒 Chardonnay 2021 $588

紅酒 Cabernet Merlot 2021
有朋自遠方來,除咗掃街食盡香港的小食之外,都要帶佢嚟發掘吓香港一啲好獨特嘅酒吧食肆,所以掃完街之後就特登來咗位於尖沙咀河內道的Where Buddha Bar,來chill吓,談下心. 一出電梯就被掛滿紅色燈籠的走廊吸引住,室內燈光幽暗卻滿有格調,而室外的位置就以Bali酒店Resort的設計,環境予人一種輕鬆的東南亞風情感覺,置身在其中,完全想像不到自己是在繁囂的尖沙咀🔮Heaven Hana真的不敢驚嘆杯cocktail 以一個非常唯美的方式呈現,晶瑩剔透嘅香檳杯撲上粉紅色玫瑰花瓣碎,在幽暗的燈光底下,整杯香檳尤如水晶般的亮麗,真的很美麗呵!此杯雞尾酒以日本清酒做底,再加入玫瑰和櫻花糖漿,花香與酒香互相平衡,入口不但清甜,每一啖也會有一種細緻的花香回甘出來,整個感覺十分優雅,又使人陶醉🔮Coho cogurt絕對是一杯充滿熱帶風情的雞尾酒,以伏特加,新鮮的檸檬汁,益力多乳酪,和椰子syrup,混合出來的一杯雞尾酒,先甜後酸又滿有椰子香,各種味道互相平衡,飲一啖酒再咬少少菠蘿乾,配合整個的東南亞風情的環境,心情確實幾放鬆又愉悅呀~🔮醬燒豆腐必點的佐酒小食,入口絕對有驚喜呀!先炸再以醬

🔮Heaven Hana

🔮Coho cogurt

🔮醬燒豆腐
必點的佐酒小食,入口絕對有驚喜呀!先炸再以醬汁燒,外面超級香脆,惹味香口,入面豆腐亦非常嫩滑,簡直滑不流口的,超級好食呀

🔮免治雞肉棒
已透明的高腳酒杯來做器皿,賣相確實十分高貴,免治雞肉棒,入口肉質Juicy軟滑又夠味,再配上月見照燒汁,這個配搭一定不會失手

🔮鹽燒鯖魚
照燒鯖魚,魚皮鹹香惹味又微脆,令到我surprise的竟然是魚肉肉質煙韌得來是鮮甜的,連平時我唔鍾意食鯖魚都不停的一口接一口啊

🔮Guiding Star Cabarnet Sauvignon ~以果香為主調的經典澳洲紅酒

🔮Caliterra Chardonnay ~來自加州的Mondavi 家族和智利依拉蘇酒廠共同打造的,果酸果香相輔相成,口感圓潤

當晚到訪,酒吧的調酒師是一位Lady Bartender,功架不但有板有眼,唔知點解我覺得每杯調出來的Cocktail有種外剛內柔的感覺,細緻品嚐會有一份女性的溫柔;而且酒吧入面的同事和經理都超級friendly 啊,十分好客,佢哋同你傾偈就好似普通朋友咁,令到客人都覺得好舒服,真的要大力俾credit他們呵!
Coho cogurt
鹽燒鯖魚
免治雞肉棒
Coho cogurt
鹽燒鯖魚
免治雞肉棒
2023-10-15 13 views
未到晚飯時間,同朋友搵酒吧坐下,這間環境舒適的酒吧以提供播款酒類選擇,無論您是紅酒還是白酒愛好者,這裡都能滿足您的口味。近期做緊優惠,我地揀左精選的紅酒和白酒:#紅酒適合那些喜歡清爽口感的人。我大力推薦他們的招牌紅酒,讓你品味細膩的口感,必試!#白葡萄酒清新果香和酸度平衡,能夠提供令人愉悅的飲酒體驗,讓您盡情品味。除了美酒之外,這家酒吧還提供各種精緻的美食:🌟#手工雞肉卷鮮嫩多汁,香氣可口,配以日本鮮雞蛋,口感豐富多樣,十分好食。🌟#蘆筍配豬肉串燒蘆筍的清爽和豬肉的鮮美,平衡了口感和風味,能滿足您的味蕾。🌟#燒豆腐豆腐經過燒烤後香氣四溢,外酥內軟,口感柔軟順滑。在這家酒吧,您可以感受到舒適的環境和輕鬆的氛圍,讓您能夠放鬆身心,享受美好的時光。

近期做緊優惠,我地揀左精選的紅酒和白酒:

#紅酒

#白葡萄酒

除了美酒之外,這家酒吧還提供各種精緻的美食:

🌟#手工雞肉卷

🌟#蘆筍配豬肉串燒
蘆筍的清爽和豬肉的鮮美,平衡了口感和風味,能滿足您的味蕾。

🌟#燒豆腐
豆腐經過燒烤後香氣四溢,外酥內軟,口感柔軟順滑。

• 紅酒
  • 白酒
2023-10-04 15 views
同朋友食完晚飯想搵個地方傾吓計喺尖沙咀搵咗呢間樓上吧,勁方便喺尖東站一出已經係呢度除咗係一間酒吧仲係一間居酒屋除咗飲酒之外食物選擇都好多我哋叫咗一串牛小排牛肉肉質嫩得來唔會韌,最重要係面頭嘅洋蔥提升左整體嘅香氣燒多春魚一份有六串,燒得好香脆但係一啲都唔會乾,入面仲係好Juice,旁邊仲有七味粉同醬油可以點嚟食Cocktail方面亦都好多選擇,除咗按Menu上面嘅Cocktail之外我哋當然係交俾Bartender幫我哋tailor-made,條配左兩杯我哋都好鍾意其中一杯係用咗佢哋而家做promotion嘅9 Wave Gin做base既Cocktail,配合返主題做咗藍色,頂層落咗鹹味忌廉迎合返海洋主題超級特別令一杯用柚子主調,製作左一杯比較fruity 嘅Cocktail,女仔一定會好鍾意仲加入咗茉莉花茶mixing整體超級滿意!期待下次再嚟嘗試其他Cocktail
同朋友食完晚飯想搵個地方傾吓計
喺尖沙咀搵咗呢間樓上吧,勁方便喺尖東站一出已經係
呢度除咗係一間酒吧仲係一間居酒屋除咗飲酒之外食物選擇都好多

我哋叫咗一串牛小排
牛肉肉質嫩得來唔會韌,最重要係面頭嘅洋蔥提升左整體嘅香氣

燒多春魚
整體超級滿意!期待下次再嚟嘗試其他Cocktail
2023-10-03
$300 (Dinner)
✒懶人先睇總結❀食物:串燒燒得幾香口,酒類選擇多,除咗 Cocktails仲有紅白酒、Whiskey、Gin、Vodka等❀服務:正常❀環境:有室內同室外嘅位置,貼合返主題擺咗唔少佛嘅擺設做裝飾❀價錢:2人埋單 $1,030 (酒+小食)✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐✒有興趣再詳細睇.繼中環之外,九龍區最多酒吧嘅地方一定係尖沙咀。呢間樓上酒吧用Buddha 佛來做主題,裝修好有特色。位置夠多,一大班人嚟都坐得鬆動👍.🎈Cocktails - Heaven Hana ($138)店員推薦呢一款Cocktail比較甜少少,而且粉紅色嘅外表真係好適合女孩子💓 以Sake做base,加上薰衣草、玫瑰同櫻花糖漿,入面仲有一粒荔枝添~.🎈Cocktails - Shisho Negroni ($128)呢一款就適合重口味人士,混合左幾款酒。加埋紫蘇葉落去,味道幾特別。.🎈免治雞肉棒 ($58)月見雞肉棒係唔會出錯嘅,可以沾上照燒汁及蛋黃。用埋透明高腳碗放住,睇落好高級👍.🎈串燒.👉牛舌心 ($68)有點洋蔥同黑椒調味~.👉蘆筍豚肉卷 ($48)烤至焦香後放上鰹魚碎,有蘆筍就

✒懶人先睇總結

❀服務:正常

❀價錢:2人埋單 $1,030 (酒+小食)

✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐
✒有興趣再詳細睇

🎈免治雞肉棒 ($58)

🎈串燒

👉牛舌心 ($68)

有點洋蔥同黑椒調味~
👉蘆筍豚肉卷 ($48)

烤至焦香後放上鰹魚碎,有蘆筍就唔會太膩啦😛
🎈粟米天婦羅 ($88)

炸得非常酥脆,滿滿嘅甜粟米!加入調味之後真係非常適合送酒👍👍👍
🎈Chips ($15)
✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐ ✐
✒其他小資訊
👉訂位:Phone Booking
👉優惠:🈚️

2023-09-28 13 views
【尖沙咀•Where Buddha Bar】@where_buddhabarππππππππππππππππππππππππππππππ隱世佛系裝修酒吧🌻|Japanese Rolled Omelette|HKD 48它是一道美味且令人滿足的菜品,展示了日本料理的簡約和優雅之美。🌼|Mini Angus Beef|HKD 78烤好的牛肉串色澤金黃,外表微微焦脆,內澀嫩滑,散發出誘人的香氣。🏵️|Asparagus W pork|HKD 48豬肉的鮮嫩口感和蘆筍的清脆口感相輔相成。調味料包括鹽、糖、醬油和料酒,以增加菜餚的風味和口感。🍁|Coyo Cogurt<Yogurt Liquor/Coconut syrup/Coconut Liquor/Vodka/Lemon juice >|HKD 128非常適合夏天享用,它的清新和爽口的味道能讓人暢快地喝下去。這款雞尾酒也很適合搭配沙灘派對或者是烤肉聚會,絕對能成為派對的亮點。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 333(連加一)✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖沙咀美食 #Wh
隱世佛系裝修酒吧

🌼|Mini Angus Beef|HKD 78

🏵️|Asparagus W pork|HKD 48

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 333(連加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #Where Buddha Bar #web3尖沙咀
Where Buddha Bar
尖沙咀河內道3-4號世紀商業大廈4樓
Hidden Gem Alert! 🕵️‍♀️✨ Discover Where Buddha Bar at Tsim Sha Tsui—an enchanting secret treasure. Tucked away in an unassuming building, this hidden gem captivates.平時行過河內道都唔會留意到,因為呢間清吧係喺一棟大廈上面。一上到去門口係中式燈籠同埋彿像。幾有格調,佈局唔錯。仲有戶外露天位置,天氣涼爽出去坐都係唔錯嘅選擇。🏮 Chinese-Inspired Ambiance:It welcomed us with its enchanting Chinese-inspired decor. Lanterns hung from the ceiling, casting a soft glow that added warmth and charm to the space. The presence of a Buddha statue further enhanced the unique ambiance. The ope

🏮 Chinese-Inspired Ambiance:
It welcomed us with its enchanting Chinese-inspired decor. Lanterns hung from the ceiling, casting a soft glow that added warmth and charm to the space. The presence of a Buddha statue further enhanced the unique ambiance. The open area with cozy sofas provided the perfect spot to relax and soak in the good vibes of the place.
ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ -
🔥 𝗧𝘂𝗳𝗼 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗽𝗲𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲 醬燒豆腐
The combination of silky tofu and the flavorful special sauce was a match. Each bite was a delicate balance of textures and flavors, leaving us craving for more.
🔥 𝗖𝗿𝗶𝘀𝗽𝘆 𝗗𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗖𝗲𝗱 鱈魚乾
The ced had a satisfying crispiness that revealed a burst of umami flavors with every bite. It was the ultimate snack to accompany our drinks.
🔥 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗪𝗶𝗻𝗴𝘀 燒雞翼
The crispy exterior gave way to tender and juicy meat, making these wings a finger-licking delight.

🔥 𝗛𝗲𝗮𝘃𝗲𝗻 𝗛𝗮𝗻
Caught our attention with its stunning presentation. Served in an exquisite glass, it featured a mesmerizing blend of sake, rose, and sakura syrup. Each sip was a heavenly experience, with delicate floral notes dancing on the palate.

🔥 𝗖𝗼𝘆𝗼 𝗖𝗼𝗴𝘂𝗿𝘁
A must-try必試. This delightful concoction combined the tropical sweetness of coconut syrup with a kick of vodka and a zing of lemon juice. It was a perfectly balanced and refreshing drink that left us craving more.
𓆝𓆟𓆜𓆞𓆝𓆟𓆜
🍴 Where Buddha Bar 📍 4/F, Century House, 3-4 Hanoi Road, Tsim Sha Tsui

✨𝓖𝓾𝓽𝓮𝓷 𝓐𝓹𝓹𝓮𝓽𝓲𝓽 : 𝓐𝓿𝓲𝓼

#ChineseCuisine #FoodieParadise #Foodie #HongKongFoodie #HKFoodieFinds #TasteofHongKong #FoodieAdventuresHK #HongKongEats #HKFoodExplore #hongkong #香港美食 #美食 #美食探店 #香港好去處#ahmoontt_food
$300 (Last Night Supper)
尖沙咀真是一個高質酒吧集中地(´,,•ω•,,)ノ又發掘了一家裝修有型調的Bar不僅飲品不錯~ 而且燒物好出色!門口就有一排燈籠裝飾🏮格局裝潢佛系有型格 室內燈光昏暗有氣氛 室外更空曠~等天氣回涼 坐在出面更有Chill 呢! ☺︎⸝⋆推薦程度:🌷🌷🌷🌷/5𓄵𓄵𓄵| 𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙 |❶ 【Heaven Hana🍸】$138以玫瑰花瓣作裝飾著高身酒杯 超級美~Sake作基調底 加上玫瑰、櫻花同和荔枝糖漿 混入梳打水有微微的氣泡 令酒味不會太濃是一款花香味突出又易入口的Cocktail𓂃美味指數:★★★★/5.❷ 【French 75🍸】$118酸酸甜甜的一款Cocktail 以檸檬汁🍋為主調 混入Gin和香檳🍾️酒味較不突出 易入口 很適合女孩子飲~𓂃美味指數:★★★☆/5.❸ 【免治雞肉捧】 $58是我食過最精緻的雞肉棒和風高杯盛著日本生雞蛋🥚 和甜鼓油雞肉棒內有嫩滑的雞肉 和脆脆軟骨 口感豐富再沾上雞蛋汁 一口咬下去的滿足感好棒~𓂃美味指數:★★★★/5.❸ 【雞生蠔🦪】 $68這不是生蠔(*`・ω・)ゞ(´∀`*)是長在雞背部靠近大腿部位的兩個凹槽中的肉肉所以一隻雞僅有

尖沙咀真是一個高質酒吧集中地(´,,•ω•,,)ノ
又發掘了一家裝修有型調的Bar
不僅飲品不錯~ 而且燒物好出色!

門口就有一排燈籠裝飾🏮格局裝潢佛系有型格
室內燈光昏暗有氣氛 室外更空曠~
等天氣回涼 坐在出面更有Chill 呢!

☺︎⸝⋆推薦程度:🌷🌷🌷🌷/5

𓄵𓄵𓄵

| 𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙 |

❶ 【Heaven Hana🍸】$138
以玫瑰花瓣作裝飾著高身酒杯 超級美~
Sake作基調底 加上玫瑰、櫻花同和荔枝糖漿
混入梳打水有微微的氣泡 令酒味不會太濃
是一款花香味突出又易入口的Cocktail
𓂃美味指數:★★★★/5
❷ 【French 75🍸】$118
酸酸甜甜的一款Cocktail
以檸檬汁🍋為主調 混入Gin和香檳🍾️
酒味較不突出 易入口 很適合女孩子飲~
𓂃美味指數:★★★☆/5

❸ 【免治雞肉捧】 $58
是我食過最精緻的雞肉棒
和風高杯盛著日本生雞蛋🥚 和甜鼓油
雞肉棒內有嫩滑的雞肉 和脆脆軟骨 口感豐富
再沾上雞蛋汁 一口咬下去的滿足感好棒~
𓂃美味指數:★★★★/5

❸ 【雞生蠔🦪】 $68
這不是生蠔(*`・ω・)ゞ(´∀`*)
是長在雞背部靠近大腿部位的兩個凹槽中的肉肉
所以一隻雞僅有兩塊 (稀珍部位呢~

餐廳控制火候拿捏到位
燒得外皮香脆又不硬 一咬即破
內層肉質像BB皮膚一樣嫩滑ദ്ദി ˉ͈̀꒳ˉ͈́ )✧
𓂃美味指數:★★★★☆/5

𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙬𝙚 𝙖𝙡𝙨𝙤 𝙤𝙧𝙙𝙚𝙧𝙚𝙙…
✎ 醬燒豆腐 $48
✎ 燒秋葵 $38
✎ 鹽燒鯖魚 $108
✎ 蘆筍豬肉卷 $48

𓄵𓄵𓄵

| 𝘼𝘽𝙊𝙐𝙏 |
⚐ Where Buddha Bar @where_buddhabar
尖沙咀河內道3-4號世紀商業大廈4樓
(尖沙咀站N2出口)

人均消費:HK$350 (ppl)
抵食指數:🤤🤤🤤🤤/5
環境舒適:🪑🪑🪑🪑/5