2024-08-25 702 views
暑假就嚟放完🙈 唔知大家點過 ?🙈以前嘅我放好長嘅暑假🙈而家嘅我 🙈只有幾日假期重要左諗右諗🥲不過唔緊要 都無阻我周圍搵野食嘅心態🙈🙈今次朋友帶我去小確幸到食野 呢間鋪頭🙈就麻雀雖小 五臟俱全咁啦 🙈同朋友大概等左15-20分鐘到先入到去食野 一入到去 一半都係一家大細🙈 間鋪嘅環境又好 👍🏻食物都好色彩繽紛 🙆🏻‍♀️係幾吸引小朋友 咁岩隔離就係圖書館 睇完圖書過黎食嘢就岩岩好 重要d 野食唔算好貴 🙈好似今次咁我地 叫 左2杯飲品 香烤雞肉磨菇批 $32 全日早餐$98朱古力布丁燒$42印象中300有找🙈食物唔算太鹹 所以小朋友食都 ok 🙈飲品同樣唔算太甜 見隔離枱嘅家長都會叫俾佢地飲🙈布丁燒有多款選擇🙈 而我同朋友最後揀左朱古力布丁燒 本身想誇下海口叫2個 🙈好在叫左 1個 先佢嘅味道👍🏻👍🏻👍🏻 如有唔係太飽真係想試埋其他味如果經過或住附近 我覺得我會一日買一個試曬佢d 味🙈佢質地紮實得黎 好滑身 唔係個d 一啖入口 食到空虛個種🙈重要每食一啖都感受丁材料均勻 唔會呢啖濃味個啖淡味 🙈#karlee90s #ighk #hkig #hkfoodie #foodiehk
暑假就嚟放完🙈 唔知大家點過 ?🙈

佢嘅味道👍🏻👍🏻👍🏻 如有唔係太飽真係想試埋其他味
如果經過或住附近 我覺得我會一日買一個試曬佢d 味🙈

佢質地紮實得黎 好滑身 唔係個d 一啖入口 食到空虛個種🙈

重要每食一啖都感受丁材料均勻 唔會呢啖濃味個啖淡味 🙈
#karlee90s #ighk #hkig #hkfoodie #foodiehk #blogger #元朗 #元朗美食 #布丁燒 #小確幸 #甜品 #cafe #hkcafe #小店
  • 朱古力布丁燒
2024-07-24 657 views
小確幸一直都係喺to eat list 入面,好開心同事既散水餅揀咗小確幸,可以一次試幾個口味。四葉芝士蛋糕布丁燒果然係店鋪既人氣No 1,布丁好有蛋香,而且好滑,焦糖甜度岩岩好,唔會死甜,最欣賞係佢個餅底個芝士蛋糕芝士味好重,亦唔會俾布丁同焦糖整到好濕,層次分明,整體口感好好。另外亦都試左抹茶若竹布丁燒同埋法芙娜榛子布丁燒。食得出兩者用既都係高級食材,而且用料十足,兩個味道都好香濃。食咗一次就一直念念不忘,好想試曬唔同味道!

四葉芝士蛋糕布丁燒

食咗一次就一直念念不忘,好想試曬唔同味道!
Delivery
Whoop 小確幸 (元朗店)🍮📍元朗馬田路50號朗景臺2座地下12號舖味道:😋😋😋😋😋😋😋😋環境:🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑🎑服務:😏😏😏😏😏😏😏😏我哋order 咗1️⃣ 四葉草芝士布丁燒💰38這款焦糖芝士布甸真是讓人驚艷!焦糖的甜度剛剛好,不會過於膩口,而且口感綿滑豐富彈性,讓人愛不釋手。每一口都能感受到芝士的香濃味道,夾著軟滑的布甸,簡直就像是在品嚐一個梳乎厘芝士蛋糕。這款甜點既美味又令人滿足,絕對是甜品愛好者的最佳選擇!🍰❤️2️⃣晨曦玫瑰荔枝沙冰💰40這道沙冰以玫瑰和荔枝為主要口味,開始時的芳香和果味令人驚艷,但隨著時間的推移,味道逐漸淡化,失去了原先的豐富層次感。儘管價格相對較高,但整體而言,這款沙冰的味道和持久性並不夠令人滿意。🍧🌹🥭#香港 #美食推薦 #美食日記 #元朗#馬田路#50號朗景臺2座#地下12號舖#美食推介#布丁燒pudding ##影相#打卡#相機先食hongkongfood#hongkongfoodie #美食 #推薦美食 #
Whoop 小確幸 (元朗店)🍮

我哋order 咗
1️⃣ 四葉草芝士布丁燒💰38

2️⃣晨曦玫瑰荔枝沙冰💰40

2024-01-01
$38 (Tea)
終於一試元朗人氣布丁燒 🍮❥ 四葉芝士蛋糕布丁燒 $𝟺𝟶店家的人氣ɴᴏ.𝟷的布丁燒 果然名不虛傳啊~香而不膩的芝士味道一層是滑嘟嘟的布丁 一層是濕潤的芝士蛋糕好味 (๑˃̵ᴗ˂̵)و❥ 雙子星布丁 $𝟸𝟾布丁選擇都蠻多的最後選了顏色很sᴏғᴛ很美的ᴛᴡɪɴ sᴛᴀʀs❥ ᴄʀᴏғғʟᴇ 配焦糖醬 $𝟺𝟾賣相很給力啊 .ᐟ.ᐟ.ᐟ未算是吃過的ᴄʀᴏғғʟᴇ中最香脆的那種但也不差以性價比來說 也值得試試~❥ 晨曦玫瑰荔枝沙冰 $𝟹𝟾起初的味道還好 但很快就變淡了🜚 木系小店子 店員很友善~布丁燒值得推薦 ♥︎♡︎♥︎My Instagram: nat.dailyyy 📸
終於一試元朗人氣布丁燒 🍮

❥ 四葉芝士蛋糕布丁燒 $𝟺𝟶
店家的人氣ɴᴏ.𝟷的布丁燒 果然名不虛傳啊~
香而不膩的芝士味道

❥ ᴄʀᴏғғʟᴇ 配焦糖醬 $𝟺𝟾
賣相很給力啊 .ᐟ.ᐟ.ᐟ
未算是吃過的ᴄʀᴏғғʟᴇ中最香脆的那種
但也不差
以性價比來說 也值得試試~
ᴄʀᴏғғʟᴇ 配焦糖醬

❥ 晨曦玫瑰荔枝沙冰 $𝟹𝟾
起初的味道還好
但很快就變淡了
晨曦玫瑰荔枝沙冰

🜚 木系小店子 店員很友善~
布丁燒值得推薦 ♥︎♡︎♥︎

My Instagram: nat.dailyyy 📸
雙子星布丁
ᴄʀᴏғғʟᴇ 配焦糖醬
2023-09-10 814 views
門面淺色木系路線, 而店內就用左深木色系, 當然唔少得招牌貓頭鷹裝飾啦🦉 Cafe 仲處於Soft Opening階段, 暫時只提供少量鹹食, 布丁燒, 布丁, 基本款咖啡同新推出既沙冰特飲🍧 呢度既咖啡可以揀偏Fruity或Nutty, 連濃度都有得揀😌抹茶•若竹布丁燒🍮($42)幼滑帶淡淡抹茶香嘅布丁配上芝士蛋糕, 入口即融既口感好正, 食完一啲都唔會覺得罪惡感😎Flat White ☕️揀左黎自哥倫比亞帶有西柚, 檸檬茶, 蔗糖味中度烘焙咖啡豆, 濃度揀左Mild, 用左日式陶瓷杯裝, 細細既杯既心形拉花好靚, 雖然係Mild但係都飲到咖啡既烘焙香😉Ice Americano 🥃同Flat White 揀左一樣既濃度同咖啡豆, 雖然係凍飲, 但係都無減咖啡既香濃😍呢度門口有個Pet Parking既位置俾寵物可以乖乖咁坐係度一齊Chill, 加上係內街唔係對住馬路就更加舒服😉

抹茶•若竹布丁燒🍮($42)

Flat White ☕️

Ice Americano 🥃

2023-09-10
$58 (Tea)
  • 抹茶若竹布丁燒
有眼不識「小確幸」原來喺元朗已經紥哂根小妹好大鄉里今次第一次試實在有種相逢恨晚嘅感覺呢🥹小店最近大番新過🔨可愛嘅大大小小貓頭鷹佈置依然保留🦉今次特別加多咗幾組堂食座位🪑以後甜品就可以即買即試保持原汁原味🔖 玫瑰荔枝布丁🌹賣相最靚一定係佢啦🤩啫喱同荔枝味道清甜輕盈無負擔嘅一道甜品🔖 雙子星⭐️粉紅配粉藍單睇顏色已經攞哂分食到好似士多啤梨瑞士糖嘅甜味、幾有趣🍓🔖 抹茶布丁燒 🍮抹茶味甜品嘅抹茶濃度一向好難拿捏難得呢款布丁燒嘅味道做得非常平衡芝士蛋糕口感濕潤、布丁滑捋捋🍵加埋薄薄嘅焦糖漿非常有驚喜嘅一道甜品👍🏻🔖 Americano ☕️意式啡用上Holistic 豆布丁本身已經好多奶嘅成份🥛建議飲杯black 平衡番🥤

有眼不識「小確幸」
原來喺元朗已經紥哂根

啫喱同荔枝味道清甜
輕盈無負擔嘅一道甜品

🔖 雙子星⭐️
粉紅配粉藍單睇顏色已經攞哂分
食到好似士多啤梨瑞士糖嘅甜味、幾有趣🍓

🔖 抹茶布丁燒 🍮
抹茶味甜品嘅抹茶濃度一向好難拿捏
難得呢款布丁燒嘅味道做得非常平衡
芝士蛋糕口感濕潤、布丁滑捋捋🍵
加埋薄薄嘅焦糖漿

建議飲杯black 平衡番🥤

Type of Meal
Lunch
2023-05-24 689 views
〚元朗名物的小確幸〛終於試到元朗好出名的布丁燒🍮🍯次次經過都收左檔真係好好食 店員仲好細心講解食法👍🏻夏天食就岩哂喇💓⊛原味布丁燒濃濃的牛奶香味+一層布丁+芝士蛋糕 好食😆😆⊛朱古力布丁燒朱古力味都勁濃 層次分明🍮
〚元朗名物的小確幸〛

濃濃的牛奶香味+一層布丁+芝士蛋糕 好食😆😆

⊛朱古力布丁燒
朱古力味都勁濃 層次分明🍮
2023-04-04 753 views
呢隻 布甸真係好好食我覺得佢係介乎芝士蛋糕同埋布甸嘅混合版偏向芝士蛋糕多啲然後蛋糕面上面印有感激字句適合散水嘅時候,買俾啲同事食但價錢方面都比較貴 😌你可以話係心意嘅一種
呢隻 布甸真係好好食

我覺得佢係介乎芝士蛋糕同埋布甸嘅混合版

偏向芝士蛋糕多啲

然後蛋糕面上面印有感激字句

適合散水嘅時候,買俾啲同事食

但價錢方面都比較貴

😌你可以話係心意嘅一種
2023-02-02 826 views
阿仔話入開元朗順便買啲甜品給我們品嚐,原來喺元朗好出名嘅小確幸布丁燒,今次買咗兩款口味嘅布丁燒,食嘅時候先要將佢搖幾下,跟住將佢反轉倒落去隻紙碟度便可以慢慢品嚐。首先試嘅喺四葉芝士蛋糕布丁燒,佢上層喺布丁,下層就喺芝士蛋糕,一食落去感覺好綿滑,布丁嘅蛋味香濃,下層嘅芝士蛋糕就好軟滑,再加上佢面頭有甜甜嘅焦糖淋咗喺面,令整個布丁口感非常豐富,食過番尋味!另一款喺法國 SABATON栗子布丁燒,呢款喺秋冬季限定味道,佢嘅栗子味好濃厚,再配上軟滑嘅布丁,令到整個布丁口感好有層次,令人一試難忘!

2023-01-21
$42 (Tea)
2022-12-26 917 views
🧀四葉芝士蛋糕布丁燒 $40面頭系焦糖滑 lu lu布丁🍮,下面系芝士蛋糕🍰,淡淡cheese同乳酪味,綿綿口感順滑,唔會漏👍🏻🍫法芙娜vairhona朱古力 $42面頭焦糖醬加朱古力🍫下面都係芝士蛋糕😛✨食嘅時候要將布甸燒倒轉,店鋪會提供紙碟,仲貼心送埋冰袋咁就唔怕融,店外面得一張細木枱,以外賣為主,布丁燒造型靚,仲系散水餅之選,面頭可以加字,價格進取不過都算大杯,不定期有期間限定口味😉
🧀四葉芝士蛋糕布丁燒 $40

🍫法芙娜vairhona朱古力 $42
面頭焦糖醬加朱古力🍫下面都係芝士蛋糕😛

2022-11-01 821 views
網上睇到呢間屋企附近嘅布丁燒好出名,一於試吓先!😋 本身想試朱古力味,但去到得返雲呢拿味~ 大家如果有想食嘅味道,建議3點前去到~因為每款限量發售,賣晒就冇~雲呢拿布丁燒 $42蛋糕面印咗店舖既logo,貓頭鷹公仔好可愛🦉 上層係布丁,下層係芝士蛋糕,最底層係焦糖。店員教食個時要反轉倒出嚟碟到食~ 一食落口,覺得好有驚喜!😍 布丁既雞蛋味好香濃順滑!芝士蛋糕好軟滑!加埋甜甜既焦糖淋面,口感豐富,非常滿足!

雲呢拿布丁燒 $42

2022-02-25
TakeAway
$42 (Tea)
2022-10-27 537 views
有幾年無過嚟食過呢間有丁燒啦估唔到同以前一樣咁好食😜不設堂食門口有一張枱可以使用🍮綠茶布丁$28唔錯👍🏽綠茶味都夠濃🍮法芙娜Valrhona榛子布丁燒$48奶味好濃~好味道榛子味都好濃 仲有粒粒榛子粒口感好似食緊金莎咁☺️買滿$1200可以免費送貨㗎詳情要聯絡番餐廳啦可以買嚟做散水餅都唔錯呀人均:$40📍地址:shop12, G/F, Crystal ParkNo 50 Ma Tin RdYuen Long
有幾年無過嚟食過呢間有丁燒啦

No 50 Ma Tin Rd
Yuen Long
2022-10-23
2022-10-01 626 views
好少過嚟呢邊,見到有間甜品店就入去望吓,原來係賣布甸燒!不過唔知係咪晏晝嘅關係好多味道都冇貨,執芝士、雲呢拿同朱古力,我買咗兩個雲呢拿一個朱古力味,我自己係食雲呢拿味嘅,朱古力就唔係同我食所以就評論唔到。之前喺葵芳都食過,我就覺得呢間好食啲,不過都貴啲,$42😅真係可以識到一個車仔麵,不過高質的甜品賣貴啲有道理嘅。布甸燒一次吃到兩種口感超滿足。 呢一間布甸燒真係我食過最好食嘅🥰💕雞蛋布甸最底就係焦糖汁🍮食落真係好軟滑雲呢拿味夠晒濃食落甜而不漏!仲見到一粒粒嘅雲呢拿籽,真才實料🥰個店員都好好教我點樣食係最好味,而且店內支援好多種付款方式,因為通常呢啲小店淨係收現金,好彩拒收電子消費因為我現金唔夠😅😅

布甸燒一次吃到兩種口感超滿足。
雲呢拿布甸燒

TakeAway
雲呢拿布甸燒
2022-07-04 1084 views
北海道人氣小確幸布丁燒,記得以前黎既時候每次都大排長龍,等了好一陣子,終於讓等到熱潮過後的小確幸,不用再在太陽底下排隊等食。貓頭鷹係佢地特別既吉祥物,好有趣。.🍚朱古力布丁燒一個布丁燒共分三層,吃的時候先要將布丁燒反轉,讓最上層的焦糖向下流,中間的是蛋香滑溜的朱古力味布丁,下層的就是濃厚既乳酪芝士蛋糕。倒上紙碟,賣相更加靚仔,布丁軟滑,朱古力味濃郁,焦糖醬味道香甜,乳酪芝士蛋糕質感綿滑,口感有層次,朱古力滋味,齒頰留香,食落甜而不膩。.總括然而,值得一試,雖然位置元朗,不太方便,期待會開業於九龍。
🍚朱古力布丁燒
2022-06-03 787 views
難得去開元朗 決定一於去試下之前聽朋友介紹過 但因為太遠一直未去位置都幾偏遠 由大馬路出發都行左十幾分鐘當日布丁燒口味選擇唔多 只有兩款口味所以只點一款黎試試✨四葉芝士蛋糕布丁燒寫住人氣No.1 所以就決定係佢面層 焦糖 微甜帶焦香 中層 布丁 香甜滑溜底層 芝士蛋糕 口感濕潤綿密芝士味幾突出 帶淡淡芝士香布丁燒味道唔錯環境正常 小店唔大 有細細嘅位置供立食服務唔錯 店員態度好好仲好貼心攞紙巾比我 問我有冇需要真係值得一讚 價錢合理 經開可以一試
難得去開元朗 決定一於去試下
之前聽朋友介紹過 但因為太遠一直未去