2022-12-26 635 views
擁有6間分店的【燒烤堂】每間分店都各具特色今次我就來到紅磡的分店 屬小店規模裝潢帶點日式懷舊居酒屋風格 氣氛不錯裡面只有五枱四人座位 到了7時已爆滿了•每枱客人坐下都會先點啤酒 店家優惠 日本啤酒買一送一🍻 chill我們就點了以下食物⭐️焦糖青蘋果鴨肝多士⭐️厚切鹽燒牛舌腩⭐️汁燒免治雞肉軟骨排(附月見)⭐️味淋魚干⭐️鹽燒赤雞頸肉⭐️鹽燒和牛牛小排⭐️黑毛豬五花腩⭐️汁燒赤雞心⭐️汁燒橫隔理肌⭐️鹽燒白鱔⭐️手釣墨魚鬚⭐️蒜蓉燒廣島蠔⭐️蒜蓉燒蟶子⭐️燒萵筍伴蟹膏⭐️黑糖燒菠蘿🍺梅酒梳打 熱情果梳打店家很貼心 串燒食物都帶有不同風格例如有日式 港式 泰式等 更有自家風格可選數款串燒食物中 個人推介必食項目😋😋⭐️焦糖青蘋果鴨肝多士鴨肝燒得剛好 再用薄片青蘋果夾於多士中間令客人吃下減卻油膩感 而且酸甜味道很醒胃⭐️厚切鹽燒牛舌腩牛舌腩燒得軟腍 略加調味已很不錯 喜歡吃牛舌的朋友仔不能錯過⭐️黑毛豬五花腩本人對五花腩情有獨鍾 店家燒得剛好 保留了肉汁之餘 更滿滿油脂的甘香⭐️鹽燒白鱔喜歡啖啖肉的白鱔 燒成香口軟綿⭐️蒜蓉燒廣島蠔性價比高 $44一份有兩隻 必點項目⭐️蒜蓉燒蟶子蟶子屬中等Si
擁有6間分店的【燒烤堂】每間分店都各具特色

店家優惠 日本啤酒買一送一🍻 chill
我們就點了以下食物

⭐️焦糖青蘋果鴨肝多士
⭐️厚切鹽燒牛舌腩
⭐️汁燒免治雞肉軟骨排(附月見)
⭐️味淋魚干

• 鹽燒白鱔
  • 黑毛豬五花腩
  • 焦糖青蘋果鴨肝多士
2022-09-02 999 views
今日星期五返工之後同朋友想去旺角食燒烤,見到呢一間燒烤餐廳好多人推介,入去食下,我哋兩個人嗌左以下嘅少少燒烤嘢食:🍢七寶生啤 $48明太子雞腿肉$28 鹽燒雞中譯$16鹽燒牛舌$25鹽燒黃牛牛小排$22豚肉韭菜花卷$38雞腿肉同埋雞翼嘅肉質好滑捋捋😄,煮嘢食嘅時間控制得啱啱好,另外豚肉同韭菜花一齊食真係好夾呀,好容易食完一啖一啖,其他嘢就普普通通正常發揮👌🏻最後食燒烤梗係要叫兩杯啤酒飲吓啦,一啖啤酒一啖串燒真係特別正,食得特別暢快🤤
今日星期五返工之後同朋友

七寶生啤 $48
明太子雞腿肉$28
鹽燒雞中譯$16
鹽燒牛舌$25
鹽燒黃牛牛小排$22
豚肉韭菜花卷$38

2022-08-15 564 views
呢度嘅鵝肝多士同平時好唔同✨塊多士係用咗丹麥吐司🍞酥脆得嚟 甜甜地 仲好香濃嘅牛油味🧈鵝肝煎到外脆內軟滑🔥中間仲有一層焦糖青蘋果🍏一齊食好清新 口感仲好豐富😍
2022-05-13 1380 views
好食!外賣同堂食都食過2次我都覺得好好食係真係有用心經營既食肆 我地食客一定睇得出 或者叫做食得出雖然鋪頭細細 但係味道真係好好食仲有麻辣比我地揀 好多野都好好食!由其是個大大塊既雞皮一上枱既時候令我驚訝通常都係叫貨既uuuuuuu形 雞皮一串點知黎到係一大塊 勁開心!仲有雞蛋卷 ,雞皮墨魚滑都好出色 好好食 其實全部野都好出色好好食 好開心 好滿足不過叫good Panada 外賣會驚個雞皮會淋所以唔敢叫抵食之選 串燒加啤酒真係一流
好食!

仲有麻辣比我地揀

好多野都好好食!由其是個大大塊既雞皮

一上枱既時候令我驚訝
通常都係叫貨既uuuuuuu形 雞皮一串
點知黎到係一大塊 勁開心!

仲有雞蛋卷 ,雞皮墨魚滑都好出色 好好食

其實全部野都好出色好好食 好開心 好滿足

不過叫good Panada 外賣會驚個雞皮會淋
所以唔敢叫
抵食之選 串燒加啤酒真係一流
為咗費事同其他人迫,我提早帶媽咪去食日式串燒慶祝母親節呢間串燒店,之前已經同朋友試過覺得好食,所以今次係第二次食,但依然覺得好正經我同媽咪評分,我哋都覺得明太子雞皮卷虎蝦,係必食之選👍🏻 另外燒雞皮,一樣係好出色,因為個雞皮係好脆好香,而其他嘅嘢食,其實一樣都幾好食,譬如話蘆筍豚肉卷,燒羊架等等特別一讚嘅係我哋用嚟當做甜品嘅燒菠蘿同埋榴槤炸彈,因為我媽咪本身係榴連控,所以如果佢都讚個榴槤波波,我會推薦俾鍾意食榴槤嘅人。而食燒菠蘿嘅時候大家就要留意番,因為個菠蘿多水又多汁,如果你拎起一串嚟食嘅話,好容易食到一身都菠蘿汁㗎,所以最好都係喺隻碟上面拆開再夾黎再食會好啲😉BTW,想黎食記得記得事先book位呀,因為呢度座位唔多好快full架!同埋輕便少少黎好啲,因為店面都幾細座位都幾迫,冇額外位俾人放袋㗎!
為咗費事同其他人迫,我提早帶媽咪去食日式串燒慶祝母親節

明太子雞皮卷虎蝦
(左)燒雞皮(中)羊架(右)蘆筍豚肉卷
(左)蟹膏燒飯團(右)免治雞釀冬菇
蒜蓉炒雜菇
(左)榴槤炸彈(右)燒菠蘿
2022-04-29
$250 (Dinner)
Celebration
Mother's Day
明太子雞皮卷虎蝦
(左)燒雞皮(中)羊架(右)蘆筍豚肉卷
(左)榴槤炸彈(右)燒菠蘿
  • 榴連炸彈
2021-12-21 718 views
冬至正日唔使同屋企人食飯,約咗朋友去紅磡食飯,路過呢間串燒店見到好似幾吸引的入咗嚟食,之後搵返先知原來之前食過旺角分店。紅磡分店感覺係似日式居酒屋,播住一啲日本歌,食住串燒飲下啤酒咁樣感覺都幾似去咗日本呢度啲全消串燒全部即叫即燒,上枱都係熱辣辣。串燒調味仲分咗唔同嘅國家,有日式港式泰式或者係舖頭自己調味嘅串燒,至少唔會食到全部嘢都係一樣味。唯有一樣要投訴係條粟米🤥太淋,感覺好似淥完先至再燒咁樣。不過整體嚟講都算唔錯

2021-12-02 531 views
因為疫情關係冇得翻鄉下既關係,唯有約下朋友去下食下日本野懷念下見到呢間d居酒屋店面細細,裝飾幾地道,又有啤酒買一送一,就一於幫襯下生beer buy one get one free 超級抵,去貨快,夠新鮮燒雞泡魚乾,做得好出色。味道鮮美之餘,肉系乾身,表面一層薄薄嘅燒烤甜汁, 令到魚乾香味更加出色,味道更加複雜濃郁燒雞皮大大塊,燒得夠晒香脆,薄薄地一啲都唔肥膩,總體而言,食物質素唔錯,燒得岩岩好,內裏夠juicy會再去幫襯的

燒雞皮大大塊,燒得夠晒香脆,薄薄地一啲都唔肥膩,

總體而言,食物質素唔錯,燒得岩岩好,內裏夠juicy
會再去幫襯的
2021-11-13 499 views
今日同左班朋友仔去咗紅磡去食串燒,必食推介如下:孜然羊架表面有一層燒焦嘅羊肉味道🥰焦糖青蘋果鵝肝多士🦢鵝肝配多士一流,再加上青蘋果嘅酸甜,有多種層次嘅口感蒜蓉燒廣島蠔食材新鮮再加上蒜蓉一流蜜糖雞中翼泰式豬頸肉豬頸肉肥瘦均勻,師傅好有心機地去燒Google啊而家汁燒白鱔白鱔厚肉多汁🌺麻辣蒜蓉茄子鹽燒牛舌心西班牙黑毛豬香煎鹹蛋黃醬墨魚餅今日我最需要推介嘅就係呢一度墨魚餅,因為本人非常喜愛食鹹蛋配任何嘅食材,今次配搭是墨魚餅,爽口彈牙!!🍤🍤好正啊鰻魚卷蛋
今日同左班朋友仔去咗紅磡去食串燒,
必食推介如下:
孜然羊架
表面有一層燒焦嘅羊肉味道🥰

焦糖青蘋果鵝肝多士🦢
鵝肝配多士一流,再加上青蘋果嘅酸甜,有多種層次嘅口感

蒜蓉燒廣島蠔
食材新鮮再加上蒜蓉一流

蜜糖雞中翼

泰式豬頸肉
豬頸肉肥瘦均勻,師傅好有心機地去燒Google啊而家

汁燒白鱔

白鱔厚肉多汁🌺

麻辣蒜蓉茄子
鹽燒牛舌心

西班牙黑毛豬

香煎鹹蛋黃醬墨魚餅

鰻魚卷蛋
星期六想食餐好老公醒起上次經過見到呢間串燒店有買一送一生啤🍻🍻打電話黎book位都怕1咁吻先book會無位好好彩位呀中秋前既星期六可能個個都做節食中餐😀一行三大一小共四個準時到達小店門口細細配木系裝修好有日本居酒屋既感覺😌為住SAPPORO生啤而黎既老公已經忍唔住一坐低就3個大人一人一杯先!好多野食揀😍😍😍嗌左2 round~雞翼配雞軟骨麻辣尤魚so咸蛋黃煎墨魚餅燒准山本人大愛係日本必食🤤🤤芝士燒生蠔老公同媽咪都話麻麻地 食落有d腥~^燒銀杏 荽茜豚肉 燒雞皮荽茜豚肉係超好食重荽!雞皮勁邪惡😌😌😌明太子准山串 牛小排串荔枝豚肉串 牛油果豚肉串個荔枝豚肉串既荔枝麻麻地牛油果大堆!柚子雞脾肉串 燒粟米 牛脷 雞腎燒翠肉瓜 如果加埋芝士係面就好喇店內環境較逼 約20個坐位去之前真係要先訂位我哋3個大人共飲左4 round生啤,共8杯!爽呀小店只收現金~~~
星期六想食餐好

一行三大一小共四個準時到達
小店門口細細配木系裝修
好有日本居酒屋既感覺😌

為住SAPPORO生啤而黎既老公已經忍唔住
一坐低就3個大人一人一杯先!

好多野食揀😍😍😍

嗌左2 round~

雞翼配雞軟骨

柚子雞脾肉串 燒粟米 牛脷 雞腎

燒翠肉瓜 如果加埋芝士係面就好喇

店內環境較逼 約20個坐位
去之前真係要先訂位

我哋3個大人共飲左4 round生啤,共8杯!
爽呀

小店只收現金~~~
2021-09-18
$350 (Dinner)
  • 燒准山
  • 荽茜豚肉
  • 牛油果豚肉
2021-09-04 490 views
突然心血來潮想食串燒,夜晚5點book到8:30的2⃣️位。黎到鋪頭心霖座位好逼,慶幸被分配到唯一兩張的4⃣️人檯~ 食物出品和質素充🈵️驚喜😍😍,🈶️日本🇯🇵的味道😋,幸福的感覺💓💓,食🉐️出廚師的用心製作❤️❤️,一定會再幫襯,非常愉快的禮拜五晚上🌃宜家做緊生啤買一送一優惠🍺,價格對得住出品

2021-06-25 952 views
🎈#cathlife_yum 燒烤堂⛳️🌸激厚鰻魚玉子燒🌸🌸即叫即燒日式串燒🌸🌸餐廳裝潢日本格調🌸✂️ 生啤買一送一════════════════════🔸芝士燒生蠔🦪🌟勁量芝士,做到拉絲效果😻🌟蠔的大小每隻不同,大小參差🍂芝士味蓋過生蠔味.🔸鰻魚玉子燒🌟好厚的玉子,層層夾層層,口感好豐富😆😆🌟表面會有鰻魚汁和焦糖🌟玉子不是全熟,食落幾滑👍🏻💬💬一定要襯熱食.🔸明太子卵🌟滿滿的明太子蓋住雞串🌟雞肉不會燒到肉質乾身,肉質鮮嫩.🔸燒牛舌🌟厚肉而且一點也不榎,很容易咬,這個絕對要讚👍🏻🌟簡單調味,牛味突出.🔸冬菇爙免治肉🌟這個很做得很出色,醬汁令冬菇容易燒熟同時調味🌟免治雞肉做餡料,把冬菇塞滿滿🌟冬菇和雞永遠都咁搭配😋💬💬紅磡這間的環境比較小,但勝在裝潢都有啲日本feel🏮🎎,解下日本癮😂—————————————————————⭕️加一服務費🉐訂枱服務👉🏻滑到最左看餐牌和價錢牌📋.💞回頭指數:5/5💸人均消費:~HKD500
🎈#cathlife_yum 燒烤堂⛳️
🌸激厚鰻魚玉子燒🌸
🌸即叫即燒日式串燒🌸
🌸餐廳裝潢日本格調🌸
✂️ 生啤買一送一
════════════════════
🔸芝士燒生蠔🦪
🌟勁量芝士,做到拉絲效果😻
🌟蠔的大小每隻不同,大小參差
🍂芝士味蓋過生蠔味
🔸鰻魚玉子燒
🌟好厚的玉子,層層夾層層,口感好豐富😆😆
🌟表面會有鰻魚汁和焦糖
🌟玉子不是全熟,食落幾滑👍🏻
💬💬一定要襯熱食
🔸明太子卵
🌟滿滿的明太子蓋住雞串
🌟雞肉不會燒到肉質乾身,肉質鮮嫩
🔸燒牛舌
🌟厚肉而且一點也不榎,很容易咬,這個絕對要讚👍🏻
🌟簡單調味,牛味突出
🔸冬菇爙免治肉
🌟這個很做得很出色,醬汁令冬菇容易燒熟同時調味
🌟免治雞肉做餡料,把冬菇塞滿滿
🌟冬菇和雞永遠都咁搭配😋

💞回頭指數:5/5
💸人均消費:~HKD500
  • 芝士焗生蠔
  • 鰻魚玉子燒
因為住附近,所以都去過好幾次。今次係10pm左右去食宵夜,去到得我哋一枱。食左燒牛舌芯、牛小排、免治雞肉棒、雞泡魚干、鵝肝多士、翠玉瓜。味道係唔錯,但想講下服務質素。去左幾次都係一路食一路會聽到店員一路煮一路大聲傾偈甚至唱歌,今次更過分,明明得我地一枱,完全唔忙,去到差不多所有枱都冇抹,我哋只可以揀最唔污糟果一枱黎坐;由頭到尾serve我哋嗰個侍應,都係一手攞住手機一隻手攞野食黎;完全唔執枱,我地叫佢先過黎執走食完既碟;每次叫佢地都要大大聲因為佢哋全部係晒喺廚房打緊機;我哋一路食佢有一個店員係坐喺另外一張枱開着聲咁打機;連買單都叫咗兩次。總括黎講,味道係幾好既,但衛生及服務質素係非常低,我地短期內都唔會再去,或者寧願叫外賣拎走算數。

2020-06-14 1356 views
作為串燒愛好者,今次嚟到紅磡嘅一間串燒店,可能因為早去嘅原因,所以仲有最後一張枱 (好似得5張),如果唔係都要等一段時間。覺得呢間餐廳嘅串燒出色嘅地方係因為食物嘅味道好好,而且價錢亦唔算貴,係好出奇地揾到好野食!中切鹽燒牛舌$28厚度啱啱好,而且燒得唔算太窿,所以食起上黎非常爽,推介👍🏻👍🏻海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $26呢個應該係自己創作,個配搭都幾新鮮,不過我覺得黑豚肉再厚少少會更好,推介👍🏻牛油蒜蓉焗雜菇 $38一上碟已經好大蒜蓉味,加上食落去都非常之香,而且份量都幾多,抵食👍🏻泰式豬頸肉 $38睇到個圖都覺得份量唔少,都有成六至七塊,而且都肥美。雖然個燒豬頸肉味道普通, 但係配埋個泰式辣醬就非常之出色,推介👍🏻👍🏻蒜蓉燒茄子 $32之前去過一兩間串燒店嘅燒茄子都只係一兩串,見到呢間燒茄子係一條,就叫左試吓,點知原來出奇地好好食!佢加咗好多花生粒同蔥喺上邊,令到食落好有口感,而且份量都唔少,後來見到差唔多每一枱都有叫,推介👍🏻👍🏻

中切鹽燒牛舌$28

海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $26

牛油蒜蓉焗雜菇 $38

泰式豬頸肉 $38

蒜蓉燒茄子 $32
2020-05-30 1089 views
🍽⭕️Asahi生啤🍻($48買一送一)🌟燒烤緊係要飲啤酒㗎😤⭕️牛油蜜糖燒粟米🌽($18).....豚肉蘆筍卷($28)⭕️蒜蓉燒茄子($32)⭕️牛油蒜蓉焗金菇($28)🌟識食一定會落d鹽🧂先食🤤⭕️鹽燒牛小排🥩($38).....日本一口甜薯🍠($16).....鹽燒牛舌腩($48)🌟牛小排細得來真係好精緻ya🤣❌台灣雞泡魚乾🐡($38)🌟送上碟 d頭頭尾尾燒燶晒 我真係o曬嘴🙂不過味道同口感好食過係d唱k地方嗌既🤣❌檸蜜牛油包($20)🌟d蜜糖滲曬入個包到 口感濕濕地好奇怪 都係正正經經食返蒜蓉包算😛❌燒多春魚($28)🌟唔新鮮 無味 肉質好散❌蟹膏燒飯團🍙($38).....蜜糖雞中翼($18)🌟個飯團好狠難食 似係將d原本燒定既飯焦 整好個型再係咁易燒下 飯粒又硬又唔熱又無味🤦🏻‍♀️雞翼好普通對於串燒食物一般般 整體偏貴 環境偏細同埋廚房好嘈 可以好大聲聽到入面講曬粗口同鹹時野🤫
🍽
⭕️Asahi生啤🍻($48買一送一)
🌟燒烤緊係要飲啤酒㗎😤

⭕️牛油蜜糖燒粟米🌽($18)
.....豚肉蘆筍卷($28)
⭕️蒜蓉燒茄子($32)
⭕️牛油蒜蓉焗金菇($28)
🌟識食一定會落d鹽🧂先食🤤

⭕️鹽燒牛小排🥩($38)
.....日本一口甜薯🍠($16)
.....鹽燒牛舌腩($48)
🌟牛小排細得來真係好精緻ya🤣

❌台灣雞泡魚乾🐡($38)
🌟送上碟 d頭頭尾尾燒燶晒 我真係o曬嘴🙂
不過味道同口感好食過係d唱k地方嗌既🤣

❌檸蜜牛油包($20)

❌燒多春魚($28)
🌟唔新鮮 無味 肉質好散

❌蟹膏燒飯團🍙($38)
.....蜜糖雞中翼($18)

對於串燒食物一般般 整體偏貴 環境偏細
同埋廚房好嘈 可以好大聲聽到入面講曬粗口同鹹時野🤫
2020-05-09
$200 (Last Night Supper)
2020-03-04 1477 views
星期六朋友過黎食晚飯我想食串燒紅磡串燒總有一間喺左近揀左幾間俾佢同老公揀佢地一致認為燒烤堂坐得舒服啲就即日打去book位準時7:30 到達見到外面開哂檯櫈好似好旺咁入到店內,店家有留左張檯俾我地左邊坐左飯聚集團大約12人有大有細右邊有兩張4人檯,一張近門口,一張近廚房近門口坐左對情侶,係有得挨嘅櫈x4店家留左近廚房嘅3.5人檯俾我地一邊有凸出嘅樑🙄🙄🙄🙄即係我同老公得一邊可以坐,喺廚房門口🙄諗住是但啦都卜左大家又肚餓落單紙一張,要輪流睇,自己畫搵人落單,無墨魚咀,無菠蘿出單,睇單,錯單,改單,再錯,再改等左一陣終於有得食左起:雞心、雞頸肉、雞腎、咸蛋豬大腸、鹽味燒鱔雞心$18:ok 雞頸肉$22:menu寫好滑,同雞胸肉差不多😊雞腎$18:鬆肉粉味,所以都唔un惹味咸蛋黃豬大腸$22:滷水豬大腸味😱鹽味燒鱔$48:唔錯,略貴左起:雞皮*3 、鹽燒豚肉荔枝卷雞皮$22:好難唔好食卦🤣🤣🤣 略貴鹽燒豚肉荔枝卷$22:普通蒜蓉燒蠔 $42/2 :普通,無臭,蒜蓉苦蟹膏燒蠔 $48/2 :普通,無臭,蟹膏同蠔分開食好似好啲,夾埋一齊食都食唔到蠔嘅鮮味見到被安排的座位遇到無墨魚咀、無菠蘿、2次
星期六朋友過黎食晚飯
我想食串燒
紅磡串燒總有一間喺左近
揀左幾間俾佢同老公揀
佢地一致認為燒烤堂坐得舒服啲
就即日打去book位

準時7:30 到達
見到外面開哂檯櫈好似好旺咁
入到店內,店家有留左張檯俾我地
左邊坐左飯聚集團大約12人有大有細
右邊有兩張4人檯,一張近門口,一張近廚房

近門口坐左對情侶,係有得挨嘅櫈x4
店家留左近廚房嘅3.5人檯俾我地
一邊有凸出嘅樑🙄🙄🙄🙄
即係我同老公得一邊可以坐,喺廚房門口🙄
諗住是但啦都卜左大家又肚餓

落單紙一張,要輪流睇,自己畫
搵人落單,無墨魚咀,無菠蘿
出單,睇單,錯單,改單,再錯,再改

等左一陣終於有得食

左起:雞心、雞頸肉、雞腎、咸蛋豬大腸、鹽味燒鱔

雞心$18:ok

但係多選擇增加樓面落錯單嘅機會
情願你少啲選擇囉
反正咸蛋黃同滷水豬大腸都唔係朋友
2020-02-29
$240 (Dinner)