2011-06-12 219 views
去睇CONCERT前想去時新食漢堡, 不幸沒有開門, 就轉左去WINGS TO GO由紅磡車站那邊行過來都幾遠下我們叫了兩個至尊漢堡餐,有漢堡+薯條+朱古力/咖啡,$46食物要等一陣才有,似乎是即製的wings to go店子很小,只得兩張桌子,幸好我們去到剛好沒人,不用等位。喜歡支持小店多過大型連鎖漢堡店, 因為有小店, 我們才有更多選擇, 不用局食大財團的包和接受機械式的服務WINGS TO GO, 你要努力呀!
由紅磡車站那邊行過來都幾遠下

我們叫了兩個至尊漢堡餐,有漢堡+薯條+朱古力/咖啡,$46
食物要等一陣才有,似乎是即製的

至尊漢堡的材料有:芝士、煙肉、太陽蛋、漢堡牛肉、蕃茄、生菜 好有飽足感啊
薯條是粗切的,很有口感; 榛子朱古力很濃郁的味道, 很不錯
WINGS TO GO, 你要努力呀!
薯條是粗切的,很有口感; 榛子朱古力很濃郁的味道, 很不錯
  • 至尊漢堡
2011-06-03 64 views
7吋維也納腸熱狗(+ 蘑菇)可以免費加茄汁/wasabi,只要了茄汁,如果有沙津醬就好了。麻麻地,包- 外脆內軟腸- 厚肉,外皮亦脆 ; 夠長,跟熱狗包一樣長蘑菇- 大片,juicy汁- 很普通
7吋維也納腸熱狗(+ 蘑菇)

可以免費加茄汁/wasabi,
只要了茄汁,
如果有沙津醬就好了。

麻麻地,
包- 外脆內軟
腸- 厚肉,外皮亦脆 ; 夠長,跟熱狗包一樣長
蘑菇- 大片,juicy
汁- 很普通
切開兩半後
2011-06-01
Waiting Time
9 Minutes (Dine In)
2011-05-01 63 views
之前食過兩次安格斯牛burger 好味今次就試下煙三文魚burger, 因為見佢有cream cheese又真係唔錯wo 食到d cream cheese好滑加埋煙三文魚好夾薯條一樣好食百香果紅茶, 熱既, 味道唔錯不過我唔飲得太濃自己返屋企加返d水 haha
之前食過兩次安格斯牛burger 好味

又真係唔錯wo 食到d cream cheese好滑
加埋煙三文魚好夾

薯條一樣好食

百香果紅茶, 熱既, 味道唔錯
不過我唔飲得太濃
自己返屋企加返d水 haha
TakeAway
2011-04-11 47 views
是日決定去屋企附近既wings to go試下,間鋪雖然開左好耐,但係一直都未有機會去試下.鋪面雖然細左d,不過我覺得通常細鋪都係出細貨.一心想試下個巨型熱狗的我,望住個餐牌d熱狗名一時之間有d頭不過個老板有問必答,好nice^.^於是就係左個維也納腸熱狗with蘑菇醬+田園沙律+柚子綠茶維也納腸熱狗with蘑菇醬個醬同腸都好正,而個包都係岩岩烘起,脆脆地.Nice><田園沙律沙律醬岩岩好,生菜都幾新鮮,不過個沙律凍d就更好=]柚子綠茶一般般埋單$42,快餐黎講略貴,不過個熱狗真係值廿零蚊

鋪面雖然細左d,不過我覺得通常細鋪都係出細貨.

一心想試下個巨型熱狗的我,望住個餐牌d熱狗名一時之間有d[our]頭

不過個老板有問必答,好nice^.^

於是就係左個維也納腸熱狗with蘑菇醬+田園沙律+柚子綠茶

維也納腸熱狗with蘑菇醬
個醬同腸都好正,而個包都係岩岩烘起,脆脆地.Nice><

田園沙律
沙律醬岩岩好,生菜都幾新鮮,不過個沙律凍d就更好=]

柚子綠茶
一般般

埋單$42,快餐黎講略貴,不過個熱狗真係值廿零蚊
2011-04-10
  • 維也納腸熱狗
2011-03-22 69 views
去到紅磡唔知食乜好,周圍行下,行經門口,見到呢間野有熱狗食,因喺香港都好少食到熱狗嘅機會,一於入去試下!入到去,老闆好nice,第一次食唔知點叫,老闆逐一介紹!長話短說,食物一流,尤其係D醬,有好多款選擇,可以自由配搭。小食都好好味,特別是炸雞亦!不過美中不足是D飲品一般!下次有機會再去試下其他醬!
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$40 (Dinner)
  • 炸雞亦
好多人都介紹呢間,所以去紅磡就順便去試下..去到梗系試下雞翼..同朋友一齊,叫左十二隻,可以揀隻三醬揀左廚師推個三款醬..其實d雞翼炸得吾好..d人話d醬好特別..但系我就覺得麻麻地咋喎
好多人都介紹呢間,所以去紅磡就順便去試下..
去到梗系試下雞翼..
同朋友一齊,叫左十二隻,可以揀隻三醬
揀左廚師推個三款醬..

其實d雞翼炸得吾好..

d人話d醬好特別..
但系我就覺得麻麻地咋喎
2011-02-26
$22 (Tea)
2011-02-24 17 views
成隻手臂咁長ge熱狗.....新鮮滾熱辣出爐薯條係即叫即炸的!!!即時放入口可會起水泡的!!!!!薯溶多多夠哂味制作咖啡好味道, 不是instant coffee啊!雖然唔夠star記同埋pac記好味, 但係自家製造非專業咖啡, 佢已經及格再有多多多了不過薯條都係配可樂開心d有誠意的小家經營店舖很細小, 主要做外賣生意, 8個位啦有但如要試真味, 請定必堂食!!!!
成隻手臂咁長ge熱狗.....新鮮滾熱辣出爐
薯條係即叫即炸的!!!
即時放入口可會起水泡的!!!!!
薯溶多多夠哂味

不過薯條都係配可樂開心d

有誠意的小家經營
店舖很細小, 主要做外賣生意, 8個位啦有
但如要試真味, 請定必堂食!!!!
2010-12-22
$40 (Lunch)
  • 即叫即炸薯條
2011-02-07 18 views
通常去呢度食都係星期三同D FRD去食晚餐.之前試過雞漢堡 試過煙三文魚漢堡.今次試下熱狗同魚柳包.隻熱狗腸好似係蜜糖腸 !食熱狗果時已經凍左少少, 因為同FRD SHARE.我地食左魚柳包先.. 同埋感覺上食BURGER抵D 講下個魚柳包, 魚柳夠脆包又夠暧好好食.除左D主角之外, 配角薯條都好好味。佢夠粗夠脆又夠熱.包薯條反而溫度OK 食到尾都仲係暖既 ! (:之前試過佢D雞翼 配唔同既醬幾好食,不過雞翼係炸既 好肥膩 >~<
通常去呢度食都係星期三同D FRD去食晚餐.
之前試過雞漢堡 試過煙三文魚漢堡.
今次試下熱狗同魚柳包.
隻熱狗腸好似係蜜糖腸 !
食熱狗果時已經凍左少少, 因為同FRD SHARE.
我地食左魚柳包先.. 同埋感覺上食BURGER抵D

講下個魚柳包, 魚柳夠脆包又夠暧好好食.

除左D主角之外, 配角薯條都好好味。
佢夠粗夠脆又夠熱.
包薯條反而溫度OK 食到尾都仲係暖既 ! (:

之前試過佢D雞翼 配唔同既醬幾好食,
不過雞翼係炸既 好肥膩 >~<
11月6日, 今晚同呀比去紅館睇期待已久嘅黃子華棟篤笑~ 有時間多就走過嚟黃埔呢頭搵野食! 呢間主打雞翼嘅美式小店好有趣, 我地經過嗰時咁啱仲有tea set, 所以就入去試下喇~::: 燒汁磨菇安格斯牛肉漢堡 + 薯條 + 凍榛子朱古力 ::: $39 + $2本身對磨菇加牛肉呢個配搭已經有偏愛, 呢個漢堡仲話係用安格斯牛肉添! 由於同呀比兩份食, 所以亦叫咗師傅幫我地切開一半~ 切開個包之後可以見到d餡料都幾厚! 除咗燒汁磨菇同安格斯牛肉之外, 仲有芝士、生菜、茄汁同芥末醬. 個包本身幾硬淨, 唔會淋patpat, 咬落亦算鬆軟. 餡料方面因為個牛肉似係牛扒咁嘅質地, 味道有少少牛味但比較難咬. 磨菇就燒汁唔夠, 但都幾爽口. 不過呀比嗰半包就話芥末醬太多, 多到蓋過牛肉味… 但我嗰邊就唔覺~ 可能係搽得唔均勻嘅關係吧…薯條標榜用薯味更濃郁嘅加拿大黃金粗薯條… 又真係無揀錯食材wor! 薯條夠粗碌之餘絕對夠外脆內軟, 薯肉豐富~ 讚!!凍榛子朱古力味道濃郁, 飲得到沙沙的朱古力粉口感~ 質素同外邊d coffee shop有得揮~ 好飲!!!::: 下午茶 小食拼盤 + 莫卡咖啡

::: 下午茶 小食拼盤 + 莫卡咖啡 ::: $30
小食拼盤有兩隻雞翼、三個洋蔥圈同埋兩條魚手指. 一個拼盤幾乎可以試晒d小食, 實在唔錯! 先講呢度主打嘅雞翼, 可能因為係tea set關係無比我地揀dipping… 但就有個點魚手指嘅他他醬. 雞翼本身炸得脆而乾身, 唔會好油~ 雞肉亦頗嫩, 點下個他他醬食又有第二種味道~ 唔錯, 但如果話係主打… 可能真係要試多幾隻點多幾隻醬先知… 洋蔥圈同魚手指擺到明係包裝雪藏貨, d洋蔥圈係典型美式快餐店嗰隻, 肥脹厚實但粉醬過多! 完全無新鮮洋蔥嘅爽脆… 魚手指比洋蔥圈好, 炸得夠脆同乾身, 但本身魚肉質地好似茸茸地, 魚味欠奉但有醬汁搭救咁啦…
莫卡咖啡只用紙杯仔上, 唔熱, 麻麻地…

好笑嘅地方係, 佢本身下午茶餐係可以揀罐裝汽水的, 但竟然說只有不凍的, 另加冰要加$2, 那汽水有乜野意思, 不如俾個熱的可樂我吧… 小店得兩三張小圓台, 環境狹窄. 勝在食物都係即叫即整, 雖然唔係所有食物都好好食, 但起碼感覺到佢地有落心機去整~ 主打嘅雞翼熱狗未試真, 但薯條同朱古力就俾到我地意外驚喜!

燒汁磨菇安格斯牛肉漢堡
薯條
凍榛子朱古力 + 莫卡咖啡
2010-11-06
$36 (Dinner)
燒汁磨菇安格斯牛肉漢堡
薯條
凍榛子朱古力 + 莫卡咖啡
  • 凍榛子朱古力
2011-01-22 23 views
這間食店位置在我屋企附近, 這次是我第一次幫親, 其實早已想試一下, 原因是它有熱狗買, 但看見它的價錢都偏貴, 所以遲遲都未嘗試.今天上openrice看到它的食評都幾吸引, 所以即刻落街買.首先店舖的招呼很好, 很詳細介紹食物內容, very nice.今天我試了燒牛肉漢堡包套餐, 配田園沙律及熱榛子朱古力, 另加燒汁磨菇.其實整體來說都不錯, 至少感覺到它的用料很fresh和很整潔, 但有些食物還要改良一下就perfect, 畢竟價錢不是很便宜呀 ha ha...值得讚賞是它的飲品, 這杯熱榛子未古力真是很美味, 及得上starbuck水準, 然後就是那田園沙律, 材料很fresh, 沙律沒有水汪汪的情形出現, 醬汁是千島醬, taste nice不過那個漢堡的味道就略嫌淡味了點, 尤其那燒牛肉, 好像沒有調味似的, 略乾身了點,若可多些汁液就更好, 希望可改良一下就好.
燒牛肉套餐
這間食店位置在我屋企附近, 這次是我第一次幫親

若可多些汁液就更好, 希望可改良一下就好.
2011-01-22
Waiting Time
8 Minutes (TakeAway)
$40 (Dinner)
燒牛肉套餐
  • 熱榛子朱古力
  • 田園沙律
2010-12-22 10 views
每次上日文課都要思前想後找晚飯吃,之前看到這間熱狗店蠻多好評的就選這間了。看menu良久後選了荷蘭蜜糖燒烤腸熱狗配沙律及雲呢拿咖啡,然後就看著店主做菜。沙律吃起來不是冷的,菜葉嫩綠和有水份,明顯不是做了很久放雪櫃保質,吃得也安心。醬汁似是調製過的千島醬,味道還不錯。熱狗自己要求了走芥辣所以沒芥辣,亦有其他醬料可以選如芝士醬千島醬,不過只有茄汁和芥辣是免費的。蜜糖腸的size似乎比自己以前吃過的長一點,除了 ikea和這裡沒試過腸身比包身長的熱狗長,這也是好事。蜜糖腸的腸衣雖不是脆皮腸衣,論韌度比雞肉腸韌一點,腸的味道當然是完勝了,腸肉帶微微的蜜糖甜,吃起來濕潤及軟身絕對比雞肉腸好吃。麵包有再烤烘過,暖暖的帶微脆不錯。雲呢拿咖啡帶著淡淡的雲呢拿和咖啡香,甜度適中不帶苦澀,咖啡入口幼滑,杯底無渣,質素不俗,未必要去咖啡店才有好咖啡的。這裡最大的缺點是太過擠迫,堂食只有兩張小枱坐起來也不舒服,捧餐過來還要辛苦彎腰從廚房兼櫃檯的地方鑽出來,不過這也不能怪店主,誰叫租金那麼貴…

並非雪藏貨食落好好多

腸特長比人強

滑而無渣實在不差

$35 (Dinner)
並非雪藏貨食落好好多
滑而無渣實在不差
腸特長比人強
  • 雲呢拿咖啡
2010-11-15 23 views
先黎基本資訊,今次係同個 fd 一齊去食,時間係星期四晚大約八點我同個 fd 兩個人夾埋差唔多 500 磅可想而知我地會食得幾狼~ 叫左乜野:煙三文魚漢堡套餐、安格斯牛肉漢堡套餐,跟餐兩個普通薯條合併成一個 honey & garlic 醬撈薯條,飲品係芒果同草莓乳酸;後來追加一個黑椒煙燻牛肉漢堡 + 六隻炸雞中翼 (跟兩隻醬,但唔記得左叫咩名了)埋單幾錢:兩個人食,唔記得總共 $136 定係 $139 了,總之每人約 $70 吧一去到就有位,lucky 間鋪個門面真係細,我釘十字架咁既姿勢攤開雙臂,已經幾乎掂到兩邊牆鋪內得兩張檯仔,坐起黎多少都有 d 焗促 拎起餐牌,我第一個反應係:好平喎 d 價錢貴唔得過 mos burger、老麥呢 d 幾多,漢堡套餐都只係 40 蚊樓下同個 fd 諗左一陣,就決定叫兩個套餐,請廚房幫手對切兩個漢堡大家都唔想食太多薯條,就同個伙記傾下佢提議兩個普通薯條合併成一個撈薯條,我地當然 ok 啦~等左一兩個字,野食陸續備妥我先試煙三文魚 burger唔,雖然煙三文魚係應該凍食,但 burger 凍餡既感覺唔係太美妙餡料入面,生菜、蕃茄同埋 d 煙三文魚都
我同個 fd 兩個人夾埋差唔多 500 磅
可想而知我地會食得幾狼~

一去到就有位,lucky

鋪內得兩張檯仔,坐起黎多少都有 d 焗促

拎起餐牌,我第一個反應係:好平喎

大家都唔想食太多薯條,就同個伙記傾下
佢提議兩個普通薯條合併成一個撈薯條,我地當然 ok 啦~

等左一兩個字,野食陸續備妥
我先試煙三文魚 burger
餡料入面,生菜、蕃茄同埋 d 煙三文魚都係好平凡既貨色
cream cheese 亦都唔見得好香,麵飽我就估係嘉頓之流
但係食多兩啖,諗下呢個 burger 跟餐叫都只係 3x 蚊
好好醜醜都係堅既煙三文魚,你仲想點丫~

食完半個煙三文魚 burger,又拎起個牛肉 burger
嗯~ burger 餡都係應該熱先至好食
茄汁、mustard、牛肉、生菜、蕃茄、芝士、酸瓜
齋睇張 list,content 就好似老麥個足三兩咁
但係用 3x 蚊價位既連鎖店 burger,根本無法同呢度比
整個飽用料水準雖然未至於正到令人拍手掌
但係個 burger 餐 32 蚊咁足料就好難得
淨係塊肉就已經有 heart,唔係連鎖店果 d 頹廢漢堡扒
雖然唔肯定佢係咪自家製,但至少都係用碎牛肉打出黎既肉餅
講材料既鮮香同埋 burger size,連鎖店就更加無得比

再黎食薯條,個撈薯條係用細型既焗飯錫紙兜裝住,都幾大兜
honey garlic 醬我評價就唔太高,主要係 garlic 味唔突出
薯條亦都唔見得好厚料,裡面有 d 鬆散,應該係買現成番黎炸
但係個 fd 一句問到:「三十幾蚊你想食龍肉?」
咁又真係唔應該怨 d 咩既~~~

杯野飲就... 算 ok 啦,一般 cafe 貨色
但係 3x 蚊個餐,可以揀既野飲有成廿款,而唔係得可樂雪碧美蓮達
已經係一個 tribute

後尾追加左一個黑椒煙燻牛肉 burger 同六隻炸雞中翼
個 burger 唔係用碎牛肉整肉餅,而係一片片牛肉片做餡
黑椒味淡左些少,但係風味上都有 d 似 ooo 個 roast beef burger
再睇多次個餐牌,28 蚊,仲想點?

反而要講講 d 雞翼,可以話係唯一敗筆
間野叫 wings to go,我 expect 佢 d 雞翼應該要好好食
但係炸到出黎,咬落去,我第一個反應係「平平無奇」
自己買雞中翼番屋企,用南乳醬腌完炸,應該都惹味過佢
揀左一隻田園醬,仲有另一隻唔記得叫咩名
總之兩隻醬個味道就差唔多,唔至於 impressive
之前三個飽食到我嘩嘩聲,呢半打雞翼實在係有 d 反高潮

埋單計數,每人食左 1.5 個 burger,半兜薯條,三隻雞翼
我諗正常人咁樣食的話,應該會飽到行唔出鋪頭

仲要只係每位 $70 都唔夠,味道勝過同價位既連鎖店一大截
就算同 ooo 呢個價位既 burger 店比,都仲有性價比呢個賣點
我諗以後如果落到紅磡果一頭,呢間會係 top priority
唯一要擔心既就係... 呢度會唔會做唔住執笠
2010-11-04
$70 (Dinner)
  • Burgers
2010-11-02 44 views
用團購coupon去食,原來都唔係平左好多本身間野都唔貴,三十蚊度會有一個餐佢個小食拼盤有魚手指,chicken wing 同onion ring全部熱既!!!onion真係值得一讚,好甜,chicken wing又好脆個生牛肉包既包係脆脆地既,一流,但牛肉就真係soso

唔算貴

小食拼盤

燒牛肉burger ,一般

用團購coupon去食,原來都唔係平左好多
本身間野都唔貴,三十蚊度會有一個餐
個生牛肉包既包係脆脆地既,一流,但牛肉就真係soso
2010-11-01
$30 (Lunch)
唔算貴
  • chicken wing
  • onion ring
(Non-member)
2010-07-16 32 views
平常很少吃熱狗,今日試了個辣肉腸熱狗+辣肉醬(辣肉醬要加$5),好好吃喔,而且醬也配合得很好,吃完不停向朋友推介因為天氣熱,所以選了沙拉,很清新,不錯飲料點了水蜜桃乳酸,我喜歡乳酸,好喝,好多味道都想嘗嘗雞扒漢堡我也嘗了點,那雞扒挺好吃的哎,就是跟其他漢堡店的不一樣店子是小了點,可是食物味道不錯喔朋友的印象就是店員經常掛着笑容,感覺很友善還要再來;]

因為天氣熱,所以選了沙拉,很清新,不錯
飲料點了水蜜桃乳酸,我喜歡乳酸,好喝,好多味道都想嘗嘗

店子是小了點,可是食物味道不錯喔
朋友的印象就是店員經常掛着笑容,感覺很友善
還要再來;]

辣肉腸熱狗+辣肉醬
水蜜桃乳酸
salad
  • 熱狗
(Non-member)
2010-06-28 2 views
偶爾在朋友口中得知這家店因為朋友推薦所以昨天有空便前往品嘗店面雖小但布置得井然有序我點了一個烤火雞煙肉漢堡餐跟柚子蜜我弟點了grilled chicken burger跟荔枝綠茶看樣子本來也沒覺得多吸引但一口咬下去的時候就立刻發現它的美味難以形容反正很好吃就對了薯條也很粗是市面上難見的那種很好吃總之品嘗過後想的就是以後吃漢堡就來這家了
偶爾在朋友口中得知這家店

總之品嘗過後
想的就是以後吃漢堡就來這家了

烤火雞煙肉漢堡
2010-06-27
$35 (Lunch)
烤火雞煙肉漢堡