2023-12-20 238 views
灣仔新着陸的食店,以前是茶記,換上新裝轉變為一間悠閒及狗狗友善的Cafe, 環境舒適,食物有水準。這次是包場活動,Cafe 除了咖啡出色,食物都好好味,老闆用心製作,會親自剪取於店內種植的香草洒落你的意粉上。班戟漢堡是我的推介,煎香脆邊的太陽蛋,還有脆口的煙肉,再由老闆在你面前倒上糖漿,咸跟甜、脆跟軟的配搭,估不到的夾。

香草蕃茄帶子海鮮意粉

班戟漢堡
2023-12-09
$160 (Lunch)
香草蕃茄帶子海鮮意粉
班戟漢堡
2023-12-18 223 views
今日經灣仔見到呢間新cafe就覺得好靚,行少少工業風,入面真係坐得好舒服。佢地叫野食係用qr code order,比埋錢先真正落左單。今次我地叫左蟹肉牛油果沙律同蟹餅芝士咖喱croffle,兩樣都非常推介!好好味!佢個沙律好新鮮,佢地嘅醬汁都好好味,酸酸地好開胃。蟹肉同牛油果都好足料。至於個蟹餅係炸得啱啱好,入面嘅芝士仲要識拉絲架!淋上咖哩之後真係好好味,再同croffle一齊食真係一流。呢間cafe嘅食物質素真係好高,絕對會黎encore!下次要黎試佢個signature pancake hamburger先!

2023-12-14 241 views
又係一間唔太知道店名點發音嘅新店🤔到底係Woo+o 胡+烏(長音)定係Wo+o+o( 和+喔+喔) 呢有啲似嗰啲流行曲洗腦歌詞咁😄Uh-oh Uh-oh Uh-oh🎶茶餐廳起家、89年開業嘅和記一方面改頭換面以Cafe 面貌回歸同時亦保留番餐廳年代好似電掣、紙皮石、吊燈等見証歲月嘅舊元素新舊交融水泥灰裝潢之間夾雜一排排綠色盤栽沉實入面帶點小清新近睇先發覺係自家種植嘅多款香草🌿即摘即用新鮮度💯🔖 煙三文魚牛油果多士🥑早餐除咗有All Day亦有一系列多士、三文治系列🥪煙三文魚配牛油果唔太驚喜但穩陣🥑溫泉蛋生熟度控制唔錯🥚擺盤感覺可以再執執佢呢🔖 Latte ☕️燕麥奶可以有呢個拉花效果實在係喜出望外如果周末飲品跟餐可以有優惠價就更好❣️QR Code 落單跟手埋埋單❣️小店有定休日
又係一間唔太知道店名點發音嘅新店🤔
到底係Woo+o 胡+烏(長音)
定係Wo+o+o( 和+喔+喔) 呢
有啲似嗰啲流行曲洗腦歌詞咁😄
Uh-oh Uh-oh Uh-oh🎶

茶餐廳起家、89年開業嘅和記
一方面改頭換面以Cafe 面貌回歸

同時亦保留番餐廳年代
好似電掣、紙皮石、吊燈等見証歲月嘅舊元素
新舊交融
水泥灰裝潢之間夾雜一排排綠色盤栽
沉實入面帶點小清新

近睇先發覺係自家種植嘅多款香草🌿
即摘即用新鮮度💯

🔖 煙三文魚牛油果多士🥑
早餐除咗有All Day亦有一系列多士、三文治系列🥪
煙三文魚配牛油果唔太驚喜但穩陣🥑
溫泉蛋生熟度控制唔錯🥚