2020-09-08
#holidayouthk美食 #holidayouthk🔅【蒜香檸檬燒雞套餐】 HKD54.【滋味脆雞】 HKD16.自己個人目前最鍾意嘅炸雞店🍗係Jollibee🐝,平得黎雞肉又多汁,所以食親依類型店舖都會同佢做比較。聽聞長洲開左間長洲炸雞黃店🔅,難得入到黎我地當然要去掃一掃黃。價錢💰黎講,依間相對貴啲,但仍然可以接受,最失望係另加一件$16脆雞🐣,但只係得隻雞鎚🍗,都幾離譜下。味道方面,個人會推薦食燒雞多個炸雞。燒雞皮微微地脆,肉質比較嫩滑多汁💦。而且多左層蒜香🧄檸檬味🍋,香氣十足,食落比較特別。相反,炸雞肉質比較乾身,食落同平時食到嘅冇太大突出之處。總括黎講,Jollibee價錢平十幾蚊之餘,炸雞內外都做得更好👍🏻。想黎食嘅話會建議嗌燒雞🐔,而自己試一次就算,入到黎會想留肚食其他野。.📍熾工房🔅長洲建新里9號地舖🕑星期一至三,五至日 12:00-21:00;奉星期四休息#holidayouthk長洲#Hkig #Hkiger #Hkeat #Hkfood #Hkfoodie #Instafood #Foodstagam #Foodielife #Foodislife #Food
【蒜香檸檬燒雞套餐】 HKD54
【滋味脆雞】 HKD16
📍熾工房🔅
長洲建新里9號地舖
🕑星期一至三,五至日 12:00-21:00;奉星期四休息
#holidayouthk長洲
#Hkig #Hkiger #Hkeat #Hkfood #Hkfoodie #Instafood #Foodstagam #Foodielife #Foodislife #Foodaholic #Foodfeed #Foodtravel #Foodlover #Foodgasm #Foodphotography #Foodpics #Foodaroundtheworld #Foodoftheday #Photooftheday #Eatingfortheinsta #Thisiswhyimfat #長洲 #長洲美食 #炸雞 #燒雞 #雞腿 #炸雞店