2007-04-12
係灣仔番工咁耐,都無留意有間香桃,係因為佢有人出黎派傳單,至識得同同事黎試...兩個人,一人點左一個最經濟實惠既午市套餐,43蚊有個自選送,有碟油菜,有碗白飯或菜飯,同埋豆漿。我地揀左個玉子豆腐同埋魚香茄子,兩個都唔錯,雖然味道唔係話好標青,但係絶對ok同好味。玉子豆腐貨色係普通了點,但係佢做得好滑,同埋加埋個汁好適合撈飯;魚香茄子夠香,只係茄子有少少油;兩個都係撈飯食首選,我地要左一個菜飯,一個白飯,菜飯唔係特別好味,都係上海菜館果的好些,所以如果下次再黎,或者都係白飯算,反正有可以撈飯既送(再唔係加8蚊試擔擔麵都得既,但係又好似唔太抵)...碟油菜份量又真係唔多,不過算啦,都唔係重點...至於豆漿,我地飲黑芝麻味(另有紅糖薑汁味,好怪,唔敢試),幾香幾滑,唔錯呀!唯一缺點,真係太慢,要三催四請至食完一餐...基於呢個原因,我再幫襯的機會少於一半,除非明知果日可以食個long lunch啦!