2024-03-07 47 views
回頭率:8/10 性價比:7/10最近同朋友去咗岳川串揚這家餐廳,食咗一餐超好吃的日本菜串燒!佢哋嘅Menu有好多選擇,我亦有機會品嚐到了一些經典的串燒菜式。🍴: 和風照燒雞扒飯雞扒口感嫩滑, 唔會燒至過鞋, 照燒汁調味適中唔會死甜, 外皮燒得金黃酥脆, 跟米飯一起吃很舒服。🍴 自選串揚x4 套餐。🍴黑豚肉五花黑豚肉五花油份充足, 食落油花充滿著香氣, 加上餐廳自制的大蒜醬, 一款是有辣味, 另一款是經典口味, 令黑豚肉味道提升了不少層次感🍴豚肉秋葵卷豚肉秋葵卷把豬肉和秋葵巧妙地結合在一起,外面炸得酥脆,豚肉炸後亦能保持肉汁鮮嫩的狀態, 加上秋葵增加爽脆的口感,整體口感不錯🍴串揚雞翼經過炭火燒烤後,皮脆肉嫩,每口都散發著燒烤的香味。綜合嚟講,岳川串揚的串燒和lunch set味道都不錯。而且,工作人員都熱情友好,每次上菜時都會簡介一下菜式, 環境亦舒適, 很適合喜歡串燒的你來品嘗!
回頭率:8/10
性價比:7/10

🍴: 和風照燒雞扒飯

🍴 自選串揚x4 套餐。
🍴黑豚肉五花
🍴豚肉秋葵卷

🍴串揚雞翼
經過炭火燒烤後,皮脆肉嫩,每口都散發著燒烤的香味。

happy Yakitori night🍢🍢🍢Yakimori🎎💫..係銅鑼灣想食日式料理🏮 居酒屋,一定唔可以錯過呢間岳川串揚✨ 好地道 & 很出色既日式炸串餐廳。小店不大卻裝修帶點型格,牆身貼滿日式畫像營造日本氛圍感,整間店都滿有氣氛,真的有驚喜❤️。食物出色有水準、服務態度亦很好喔,值得下次再來!天氣凍凍地,夜晚最岩飲返杯🍺 食下串燒吧。餐廳提供Sake清酒🍶、HAPPY HAPPY 任飲2小時,再配上秘製串燒,真的是完美配搭😆。而呢度幾款熱門菜式:燒牛舌芯、秘制juicy雞翼 揚、燒蠔,都值得一試呢!而鐘意食刺身可試試🔸龍蝦刺身 $600,一盤晶瑩剔透既龍蝦肉,即叫即整既新鮮龍蝦肉🦞,蘸醬芥末醬油即可提鮮。🔸惹味辣椒炒豬腸 (限量) $58惹味小炒很夠鑊氣,新鮮豬腸🐽 加上洋蔥絲 & 青椒絲,加上醬汁就是很惹味,愛了愛了。🔸牛肉壽喜燒鍋 $178而鍋物🍲 不能錯過這鍋,Sukiyaki 醬汁令嫩滑牛肉味帶甜甜,配料有:本菇、嫩豆腐、金菇、甘筍、娃娃菜、雞蛋,整鍋就是豐富,配上白米飯 or Udon 一定勁滿足!🔸味噌田樂燒茄子 $68食串燒我偏愛茄子🍆,日式加上味噌帶甜甜麵豉香又

🔸惹味辣椒炒豬腸 (限量) $58

🔸牛肉壽喜燒鍋 $178

🔸味噌田樂燒茄子 $68
食串燒我偏愛茄子🍆,日式加上味噌帶甜甜麵豉香又是另一種風味。

🔸燒白鰻魚 $42

🔸汁燒黑豚肉 $28

🔸燒牛肉金菇卷 $38
🔸紫蘇魷魚卷- 揚 $30
🔸豚肉秋葵卷- 揚 $25
🔸燒芝士年糕 $25
串燒類款款都不錯吃,醬汁惹味,火喉剛好。

🔸完熟水蜜桃梳打 $38
🔸巨峰乳酸梳打 $58

🔸炸日本菜肉餃子 (5pcs) $48
香脆不油膩,比一般🥟 出色!整體食物質素不錯,服務貼心很好,今晚吃得很盡興❤️!

×××[岳川串揚 -Yakimori]×××
©銅鑼灣摩理臣山道8號地舖
2024-02-20 62 views
🌟今日鵝頸街市後面搵食,經過這間日本式店子門口午餐餐牌好多選擇吸引了我,見裏面環境都唔錯,決定入去試試。***** ***** ***** ***** ***** 和風照燒雞扒烏冬照燒雞扒份量好大,金黃色的雞扒外層相當吸晴,咬落去外脆內軟,外皮真係好香脆惹味;烏冬湯底係傳統日式鰹魚湯,幾清甜。炸菜肉餃子餃子皮炸得卜卜脆,裏面榨菜肉都好香口,這裡餃子都做得好出色。最後飲番杯熱辣辣玄米茶,中和了煎炸物的油膩感。整體來說,食物的味道好有驚喜,下次傾過一定會再次品嚐。

***** ***** ***** ***** *****

和風照燒雞扒烏冬

炸菜肉餃子

最後飲番杯熱辣辣玄米茶,中和了煎炸物的油膩感。

整體來說,食物的味道好有驚喜,下次傾過一定會再次品嚐。
2024-02-12 64 views
睇其他食評都係讚佢午餐好食,我今次就嚟試晚市嗌咗好幾樣嘢最好食:牛舌芯 100分,會食再追加嘅程度燒蠔好新鮮比預期中普通:燒飯團,略為乾身冇乜味,但點佢地個自家製七味粉蛋黃醬就剛剛好呢間餐廳員工服務態度都好好,晚市價錢都唔貴,可以再嚟
睇其他食評都係讚佢午餐好食,我今次就嚟試晚市

嗌咗好幾樣嘢
最好食:
牛舌芯 100分,會食再追加嘅程度
燒蠔好新鮮

比預期中普通:

呢間餐廳員工服務態度都好好,晚市價錢都唔貴,可以再嚟
  • 鹽燒牛舌心
  • 廣島蠔
2024-02-07 42 views
平時坐116在南洋酒店下車行去鵝頸橋嘅時候,會經過一間日式小店,今日有些時間,就在這裡食lunch 才再開工😜「岳川串揚」裝修似日本居酒屋,有串燒,午市套餐等…原條蒲燒鰻魚飯,鰻魚好香魚油,肉質肥美,鰻魚汁也好好味泡菜豚肉鍋配飯,其實係泡菜汁菜和豚肉,份量不少個醬汁配飯好match好好好味🙂餐午市套餐可以用優惠價追加炸物,秘製香脆雞翼和燒牛肉金菇卷,味道不錯!台中珍珠鮮奶茶和蜜香鮮奶茶,質素不差,甜度適中!

原條蒲燒鰻魚飯,鰻魚好香魚油,肉質肥美,鰻魚汁也好好味

台中珍珠鮮奶茶和蜜香鮮奶茶,質素不差,甜度適中!
餐廳:岳川串揚地點:銅鑼灣摩理臣山道菜式:日式居酒屋餐牌:平日午市有午市套餐,一共有19款主食揀,價錢都算經濟。招牌足料沙白湯烏冬 $102 呢款足料沙白湯烏冬足有連殼沙白10隻,肉質嫩滑,算鮮美。其他配料有日式魚蛋片兩片,爽口啖啖肉鮮冬菇兩大隻同昆布,加上蔥花。烏冬非常滑溜又有口感,個湯好清,呢道菜好健康又美味。日式咖哩雞扒飯 $75 雞扒一客五件,煎得皮脆肉嫰,好香口呀,面頭加上紫菜絲,好好味,算好出色。下底墊有唔少珍珠米,好有咬口,撈辣辣地咖哩汁真係好味道,咖哩汁仲有薯仔,紅蘿蔔粒同洋蔥。跟餐包汽水4選1同熱玄米茶。今餐兩個餐食物質素都幾好。平日午市滿座,可能要等位。希望下次可以試試晚市串燒。
餐廳:岳川串揚
地點:銅鑼灣摩理臣山道
菜式:日式居酒屋

招牌足料沙白湯烏冬 $102

日式咖哩雞扒飯 $75

汽水

跟餐包汽水4選1同熱玄米茶。
2024-01-23
$89 (Lunch)
日式咖哩雞扒飯
還在想!!中午就該開喝啦~~CHEERSSSS🍻原條蒲燒鰻魚飯 $92哇卡卡~他們的醬汁超充足~~愛蒲燒鰻魚拌飯的一定要來而且飯量足 底下又有菜絲解膩 鰻魚又做得焦脆 濃濃蒲燒味中中午偶爾吃個好點的獎勵自己也不為過吧~凍台中珍珠鮮奶茶 +$15噢 😯居然小店也有珍珠鮮奶茶 而且還是用鮮奶的杯杯還有自己LOGO 還真的滿用心的~秘制Juicy 香脆雞翼-揚 +$10這個$10一隻也要吃!!他們的秘制香脆雞翼的雞皮真的猶如炸過一樣!!超級脆!!可同時裡面的雞肉還是平日家裡的雞翼一樣軟軟滿水份到底怎麼做到的?也好想在家裡做到 給另一半帶午餐🥣炸菜肉餃子 2PCS +$16哈哈😆 偶爾吃到炸菜肉餃子 還滿快樂的~炸脆的餃子🥟 水份的菜肉 呵呵🤭(還是時不時要邪惡一下日式咖哩吉列豬扒飯 $85這咖哩~~真是日式食堂吃到的 好有日本🇯🇵家的味道~微辣辣 相信小辣的朋朋們也能駕馭~~而且他們的豬扒也不錯呢~~炸皮偏薄 肥肉又不多 但還是軟軟的 還不錯呢~ (想去日本🇯🇵~~Sapporo Premium +$28哈哈 中午我們就一起齊來開喝~🍻上班到一半 真的很需要來一杯「心理平衡」安撫小心靈的飲料
還在想!!中午就該開喝啦~~CHEERSSSS🍻
原條蒲燒鰻魚飯 $92

哇卡卡~他們的醬汁超充足~~愛蒲燒鰻魚拌飯的一定要來
而且飯量足 底下又有菜絲解膩 鰻魚又做得焦脆 濃濃蒲燒味
中中午偶爾吃個好點的獎勵自己也不為過吧~
凍台中珍珠鮮奶茶
凍台中珍珠鮮奶茶 +$15
噢 😯居然小店也有珍珠鮮奶茶 而且還是用鮮奶的
杯杯還有自己LOGO 還真的滿用心的~
秘制Juicy香脆雞翼- 揚
秘制Juicy 香脆雞翼-揚 +$10
超級脆!!可同時裡面的雞肉還是平日家裡的雞翼一樣軟軟滿水份
到底怎麼做到的?也好想在家裡做到 給另一半帶午餐🥣
炸菜肉餃子 2PCS
炸菜肉餃子 2PCS +$16
哈哈😆 偶爾吃到炸菜肉餃子 還滿快樂的~
炸脆的餃子🥟 水份的菜肉 呵呵🤭(還是時不時要邪惡一下
日式咖哩吉列豬扒飯
日式咖哩吉列豬扒飯 $85
這咖哩~~真是日式食堂吃到的 好有日本🇯🇵家的味道~
Sapporo Premium +$28
哈哈 中午我們就一起齊來開喝~🍻
上班到一半 真的很需要來一杯「心理平衡」安撫小心靈的飲料🥤
(現在也想要來杯了~~ 哈哈哈😆

銅鑼灣、灣仔上班的朋朋們存起來吧~

下次想不到中午吃啥時 就來吧~
(也想再來試試他們晚上的串燒呢
2024-01-15
$123 (Lunch)
凍台中珍珠鮮奶茶
秘制Juicy香脆雞翼- 揚
炸菜肉餃子 2PCS
日式咖哩吉列豬扒飯
  • 秘制Juicy 香脆雞翼-揚
2024-01-20 32 views
日式咖哩雞扒飯 + 熱玄米茶 ➰ $75雞扒店主話採用日本雞,肉質鮮嫩多汁,冇雪味。雞皮非常之香脆,咬落去卜卜聲。係暫時食過最好味既日式雞排。咖哩汁都好香,配埋d日本米好正,食唔停口。日式燒汁牛肉飯 + 熱玄米茶 ➰ $75牛肉的質素都好高,啖啖新鮮既牛肉,燒汁唔會得甜味,而係咸到適中既燒汁。配埋他們家的七味粉灑係牛肉面上面食,增加左果香口味。餐廳入去到見到貼上一幅大阪夜市街頭的牆紙,好似去左日本咁。店主親切友善嘅態度好吸引。
日式咖哩雞扒飯 + 熱玄米茶 ➰ $75

日式燒汁牛肉飯 + 熱玄米茶 ➰ $75

2024-01-17 42 views
今次去到銅鑼灣近天樂里嘅一間日式料理小店,店舖少少,但充滿日本居酒屋🏮嘅氣氛!呢間餐廳平日嘅lunch set超正😍,好啱係附近返工嘅人放lunch過嚟食🥳!呢度夜晚仲有串燒等等!.🐥和風照燒雞扒烏冬($75)個雞扒勁大塊🤯,而且已經切好咗!雞扒煎得好香脆,外皮脆口🤤,肉質juicy嫩滑,而個照燒汁味道啱啱好,唔會太甜🫶🏻!.🐮日式燒汁牛肉烏冬($85)燒汁牛肉炒得好香🔥,除咗牛肉仲有金菇同埋青蔥一齊炒🤩!牛肉嘅肉質都好嫩滑,而且好入味!金菇肥牛呢個配搭,咩時候都係最正😋
🐥和風照燒雞扒烏冬($75)
🐮日式燒汁牛肉烏冬($85)
2024-01-16
Type of Meal
Lunch
2024-01-09 55 views
放假行過見到佢哋lunch有咖哩烏冬 。即刻雙眼發亮🤩沖入黎試下😍集 。甜 。香 。辛 。一身 既日式咖喱烏冬👍🫰咖喱嘅甜度 辣到 香氣 啱啱好 。配合好彈牙嘅日本烏冬 淋得來又夠彈牙 。每一條烏冬都充滿咖喱😻😻😻再加上佢哋嘅豚肉 夠晒豬味又彈牙🤤🤤為我嘅午餐畫上完美句號❤️同場加影 師傅問我飲乜嘢 。話而家有得轉*珍珠奶茶*😆😆下次真係要試吓先得 配井飯食好似都幾夾而我最後係揀咗玄米茶 。冇咁Heavy襯返我個咖喱烏冬

集 。甜 。香 。辛 。一身 既日式咖喱烏冬👍🫰

再加上佢哋嘅豚肉 夠晒豬味又彈牙🤤🤤
為我嘅午餐畫上完美句號❤️

而我最後係揀咗玄米茶 。冇咁Heavy襯返我個咖喱烏冬
  • 日式豚肉咖喱烏冬
嚟到岳川串揚嘅米飯飽,每碟出品都靚靚哋。🍽️ 嘗完原條蒲燒鰻魚飯,我心裡面直頌好呀!鰻魚外皮脆卜卜,入口即溶,稔身嘅肉咸香得嚟唔膩。蒲燒汁又糖又鹹,完美俾鰻魚包圍住。飲茶小菜車厘茄酸脆,正!酸青瓜解膩,夠哂勁。招牌大阪土手燒牛舌飯,呢個係真正嘅戰斗飯!煮到腍身彈牙嘅牛舌,啖啖肉感,真係香甜可口,燒味正!白蘿蔔吸晒味,幾好食,好味到爆炸!😋而家講番串燒,塊面啲串燒炸得啱啱好,唔會油膩,食落去好滿足,嗌多碟都唔覺厭。串燒香脆之餘,仲保持咗食材原汁原味。岳川串揚呢度,真係要大推特推!👍下次一定要叫埋班朋友一齊嚟試,串揚同串燒大會師!

🎀銅鑼灣。超厚牛舌飯😋溫馨日式居酒屋🎌🎀🪄店名* #岳川串揚🔮地址*銅鑼灣摩理臣山道8號地舖 🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$72 (1人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_銅鑼灣剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日本菜#pickyme_串燒➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵自己一個系銅鑼灣唸緊食咩lunch 甘岩見到呢一間日式居酒屋好似唔錯 而且午餐黎講都幾抵食 所以就入左去試下拉😆店鋪外面裝修暗黑為主 但入到原來都幾溫馨 細細間行人情味為主 午餐時段都幾多客人食 雖然店鋪唔算好大 但都算坐得幾舒服 同埋店員服務好親切😚🍽️食物質素🍽️餐廳主要食串燒為主 但午餐就會比較平價 好適合系附近上班族黎食 午餐價錢由65蚊起 選擇都頗多~如果輕食健康仲可以揀沙律tim😗如果想食串燒就會貴少少 可以選項中任選5款串燒再配烏冬💕見到有時仲會做啲限定優惠 而家就$30就可以外賣麻婆豆腐飯😉另外各個時段都有唔同價錢既啤酒飲🍻👀評分💖💖💖💖💖🪄招牌大阪手燒牛舌飯套餐 配可樂$72好耐無食過牛舌拉 今次試下呢個午餐set先 我覺得好有住家飯既味道 份
🎀銅鑼灣。超厚牛舌飯😋溫馨日式居酒屋🎌🎀

🪄店名* #岳川串揚
🔮地址*銅鑼灣摩理臣山道8號地舖
🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$72 (1人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

👀評分💖💖💖💖💖
🪄招牌大阪手燒牛舌飯套餐 配可樂$72
好耐無食過牛舌拉 今次試下呢個午餐set先 我覺得好有住家飯既味道 份量都幾多啵😍牛舌塊塊都好厚身 好香口味 同埋超有口感 佢系配上白蘿蔔一齊烹調 平時好少食蘿蔔我都清曬 完全無渣又夠鮮甜😎仲有湯汁超甜 好岩送飯😆勁想問佢可唔可以加多一碗飯😂😂平時系出面既餐廳牛舌都係偏薄身同埋好硬 所以呢個價錢黎講都係好抵食🤗

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️
🎈味道評分*😋😋😋😋😋
🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇🎇
🎈抵食程度*💰💰💰💰💰
🎈服務態度*💌💌💌💌💌
  • 招牌大阪手燒牛舌飯套餐
2023-12-29 42 views
岳川串揚*地址*:銅鑼灣摩理臣山道8號地舖串揚是日本大阪美食,同天婦羅唔同,這炸物炒漿很薄身,不是空氣感發大的麵漿,一串串的,吃時再點汁,入口唔會油膩set 大都是under $100 around ,有十幾個款餐選擇!日式汁燒牛肉烏冬$85, 薄切肥牛加上洋蔥,烏冬真的是日本才富有陣性,汁燒帶點甜甜的誘惑,湯烏冬清徹,湯很暖身,點綴了蔥花碎,簡單樸實無華!配杯玄米茶,炒香了的米令茶香氣十足。這個lunch 都幾飽,同佢鳥冬是分開上的,獨立上唔怕味道汁混埋。
岳川串揚
*地址*:銅鑼灣摩理臣山道8號地舖

2023-12-16 62 views
喺灣仔既中午,見到呢間餐廳有啲lunch set 幾吸引,入去試下😍同朋友一人叫咗一個set lunch share ,第一個係咖喱吉列豬扒飯,第二個係照燒雞扒烏冬。豬扒嘅豬扒超脆,咬落去卜卜脆,咖喱汁都好好食,好香,好開胃😍😍另外照燒雞扒隻雞扒係即刻燒,雞扒嘅雞皮好脆,而入邊又有肉汁,脆得來又Juicy,好驚喜😍😍另外餐廳嘅位置好闊落,坐得好舒服,店員服務態度都好好,lunch time 好選擇👍🏼👍🏼

2023-12-08 54 views
銅鑼灣摩理臣山道的岳川串揚,晚市就試得多喇,即叫即製的大阪炸串,諗起都想食!又原來佢哋都有做埋午市,今日lunch經過,一於試埋lunch set啦。鋪面位置唔算大,大概坐到十多個至廿個人,lunch menu有特價,經濟實惠之選。♥️ 泡菜豚肉鍋配飯$80一試就知係即叫即整,因為成個湯都係新鮮滾熱辣,個湯充滿住泡菜香味,但又唔會過辣。豬五花肉片唔會過老,有菜有肉,微微酸酸辣辣,配飯或者烏冬都會好滿足。♥️ 原條蒲燒鰻魚飯$92好貪心仔!想食鰻魚,仲係原條!lunch set 唔過百,仲要有埋飲品,呢個價錢已經心心眼,鰻魚飯用上日本米,吸晒鰻魚汁,再加埋原條燒香的鰻魚,肥美又入口即溶,encore啦要!旁邊仲有sake 櫃,見到有唔同的日本酒,下次要encore!!

♥️ 泡菜豚肉鍋配飯$80

♥️ 原條蒲燒鰻魚飯$92