📍#鞍下熟成肉登登~ 聖誕唔知食咩好?比我搵到間高質抵食既燒肉店,位於尖沙咀既小店,從日本空運到港既和牛呢到有得食,推薦食Kurashita Course,先等於平時食放題既價錢,但同時享受到高質食材~~✧ Kurashita Course $288/1PP✧ ✧ 是日漬物漬物有泡菜同蘿蔔,一個酸酸甜甜,一個酸酸辣辣,好開胃~✧黑毛和牛極上牛舌芯牛舌芯以蒜粒同鹽作為主調味,油脂比舌根少,肉質較為軟嫩,鮮脆且多汁。✧黑毛和牛脷底肉係一個較稀有的部位,肉質爽口彈牙,配上店家自製京蔥,好香口惹味。✧ A5薩摩牛極上赤身肉LESS IS MORE系列,燒到五成熟已經足夠,口感柔軟,每一口都散發出淡淡奶油香。✧A5薩摩牛稀有部4%の奇蹟 - 牛肋肉 能同時品嚐到肉的鮮味與脂肪的美味,相對唔會太油膩既朋友,食呢個係不二之選。✧A5薩摩牛稀有部4%の奇蹟 - 霜降肉每一塊既油脂分佈都好似雪花咁佈滿,油脂紋路分布細小均勻,燒起上黎有好強烈嘅油香飄逸,入口即溶,超滿足!✧厚切白豚腩燒肉片呢款接近無調味,主要食豬肉原有味道,燒到脂肪部份有焦香味,食落又唔會太肥膩。✧京畿道柚子嫩雞腿日本既雞肉不嬲都嫩滑,加
📍#鞍下熟成肉

登登~ 聖誕唔知食咩好?

✧ Kurashita Course $288/1PP✧

✧ 是日漬物
漬物有泡菜同蘿蔔,一個酸酸甜甜,一個酸酸辣辣,好開胃~

✧黑毛和牛極上牛舌芯

✧黑毛和牛脷底肉

✧ A5薩摩牛極上赤身肉

✧A5薩摩牛稀有部4%の奇蹟 - 霜降肉

✧厚切白豚腩燒肉片

✧京畿道柚子嫩雞腿
日本既雞肉不嬲都嫩滑,加上柚子絲,令味道同口感都更加豐富。

✧辛口味噲漬牛腸
除左和牛出色,全場最有驚喜係呢個牛腸,好新鮮好好食,醃得剛剛好唔會得個辣字,本身牛腸鍋係日本都好出名,估唔到香港都食到咁好食既牛腸,呢個就真係ENCORE!

✧鑄鐵焼きA5挽肉配蘭王蛋
唔好睇落好普通,呢個漢堡扒可以送到2碗飯~漢堡扒由A5和牛製成,牛味濃郁,鐵板上可以食到半生熟再加蘭王蛋蛋漿,呢個配搭真係令人食完一啖又一啖~

✧北海道•特A級夢美人白飯(任食)
咁多款美食真係要加多幾碗飯~黎自北海道架,米飯粒粒分明好飽滿!

✧+$49 壽喜燒風A5和牛丼 / 香蔥溫泉玉子紫菜飯
今次叫左各一款試下,店員會係爐上燒左一片壽喜燒風汁既A5和牛,再放係白飯上,再加上蘭王蛋, 勁淋勁好食可4個價錢係超值;另一碗香蔥溫泉玉子紫菜飯係必食既日本和風飯,麻油香同紫菜飯同蛋汁係絕配!

✧ +$99 即享半放題:Suntory生啤及有汽飲品任飲;抹茶雪糕、厚切白豚腩燒肉片、京畿道柚子嫩雞腿、辛口味噲牛腸任食

✧總結:CP值極高, 加加埋埋都係4百蚊左右一個人,任飲任食唔嬲~聖誕更加唔洗就住就住啦:)

**另收加一服務費**

#尖沙咀美食
  • 九品燒肉盛合
  • 蔥縛牛舌芯
2025-01-04 0 views
朋友之前介紹我依間日式A5和牛燒肉 早排終於食到! 地段方便 好食仲要好抵食! 必須推薦比大家🤍Dinner Kurashita Course $288/位 巨多野食🤰🏻唔洗$300已經食到A5薩犘牛🥰仲有店員教埋你點燒先最好食~絕對獲得一個唔錯既用餐體驗🫶🏻黎緊倒數想食餐正既作年度收結都係一個好選擇Bookmark定黎緊情人節都可以食呀🥹🥹😎😎✿ 是日漬物 ✿漬物有泡菜同白蘿蔔 建議大家唔好咁快食晒住😏因為接下來有好多和牛要食 係好需要依d酸酸甜甜既野黎抵銷返d油膩感✿ 黑毛和牛極上牛舌芯 ✿以蒜同鹽作基本調味 牛舌芯比一般牛舌少筋 肉質軟嫩✿ 黑毛和牛脷底肉 ✿牛舌就食得多 咁稀有既脷底肉就未食過啦👅肉質彈牙 配上京蔥 口感極佳!✿ A5薩犘牛極上赤身肉 ✿店員建議5成熟就好 肉質粉嫩 牛味重 有陣陣牛油香😚 ✿ A5薩犘牛稀有部位 ✿今餐既重點係依個A5薩犘牛! 「4%の奇跡」霜降肉 油脂分布平均 入口即溶🥰「4%の奇跡」牛肋肉 需要燒得耐少少 等油睹溶化 比較有咬口 但不膩!✿ 厚切白豚腩燒肉片 ✿依個就冇咩調味 主要食豚肉本身既鮮味 有d似韓燒五花腩🐷建議放係爐邊慢慢燒至焦香
朋友之前介紹我依間日式A5和牛燒肉 早排終於食到!
地段方便 好食仲要好抵食! 必須推薦比大家🤍

✿ 黑毛和牛脷底肉 ✿

✿ A5薩犘牛極上赤身肉 ✿
店員建議5成熟就好 肉質粉嫩 牛味重 有陣陣牛油香😚

✿ A5薩犘牛稀有部位 ✿
今餐既重點係依個A5薩犘牛!
「4%の奇跡」霜降肉 油脂分布平均 入口即溶🥰

✿ 厚切白豚腩燒肉片 ✿
依個就冇咩調味 主要食豚肉本身既鮮味 有d似韓燒五花腩🐷
建議放係爐邊慢慢燒至焦香香脆超惹味🔥

✿ 京畿遁柚子嫩雞腿 ✿
好嫩滑既雞肉 配上柚子絲好清新🌱

✿ 辛口味噌漬牛腸 ✿
非常出色既牛腸!!!! 冇任何內臟既腥味
用辛口味噌醃過 入味但唔會好辣 超驚喜~

✿ 鑄鐵焼きA5挽肉 配 蘭王蛋 ✿
近期熱話既挽肉係依度都食到~ A5和牛漢堡扒牛味濃郁
煎至焦香之後再拌入蘭王蛋🥚OMG! 真係令人慾罷不能🤤🤤

✿ 壽喜燒風A5和牛丼/香蔥溫泉玉子紫菜飯+$49 ✿
本身個set已包白飯任食 但都係口痕改左兩個再惹味d既~
店員席前燒一片壽喜燒A5和牛 再放係白飯上
餐廳選用日本米 粒粒飽滿 同燒肉汁係完美嘅結合😋
香蔥溫泉玉子紫菜飯口感就更豐富👍🏻

另外+$99 即享半放題 Suntory生啤及有汽飲品任飲
CP值極高💯
在聖誕節前和朋友相約在尖沙咀吃燒肉,我們不約而同都想到鞍下熟成肉。❈ 鞍下 Kurashita Set HK$288 是日漬物黑毛和牛極上牛舌芯黑毛和牛脷底肉A5薩摩牛極上赤身肉A5薩摩牛稀有部位「4%の奇跡」霜降肉「4%の奇跡」牛肋肉厚切白豚腩燒肉片京畿道柚子嫩雞腿辛口味噌漬牛腸鑄鐵焼きA5挽肉配蘭王蛋白飯任食抹茶雪糕套餐可享桌邊服務,可以輕輕鬆鬆吃到熱騰騰燒肉。主食的六款牛肉還有豚肉和雞肉,肉質及油脂分布各有不同,其中A5薩摩牛肉質特別嫩滑,燒牛脷底配上店家自製京蔥,非常惹味。雞肉嫩滑而且有淡淡柚子味。鑄鐵焼きA5挽肉也是店員在桌邊用鑄鐵鍋烹煮,挽肉混合蘭王蛋一起吃,味道更上一層樓。抹茶雪糕有濃郁抹茶味。❈ 蒜香A5和牛炊飯(二人前) HK$99 (加配價) 壽喜燒風A5和牛丼 HK$49 (加配價)熱騰騰的炊飯,即叫即製,煲底還有飯焦,建議加入挽肉一起吃更有口感。另外,整個和牛丼也是桌前準備,把燒好和牛放在白飯上再淋上壽喜燒汁加上蛋黃,又美又好吃。❈ 半放題:Suntory生啤及有汽飲品任飲 HK$99 (加配價) 燒肉配生啤👍🏻而且是一個價錢無限飲☆分類標籤#nuttylife

❈ 鞍下 Kurashita Set HK$288

辛口味噌漬牛腸
鑄鐵焼きA5挽肉配蘭王蛋
白飯任食
抹茶雪糕

抹茶雪糕有濃郁抹茶味。

❈ 蒜香A5和牛炊飯(二人前) HK$99 (加配價)
壽喜燒風A5和牛丼 HK$49 (加配價)

燒肉配生啤👍🏻而且是一個價錢無限飲

☆分類標籤
#nuttylife

雖然冬天遲左來,但趁住凍一凍嘅天氣,點可以錯過日式燒肉呢?更何況,而家$288就食到多款和牛,記得訂位啦~🔥-/Kurashita Set $288/是日漬物黑毛和牛極上牛舌芯🐂|黑毛和牛脷底肉🐂A5薩摩牛極上赤身肉🐂|A5薩摩牛稀有部位🐂「4%の奇跡」霜降肉🐂|「4%の奇跡」牛肋肉🐂厚切白豚腩燒肉片🐖|京畿道柚子嫩雞腿🐓|辛口味噌漬牛腸🐂鑄鐵焼きA5挽肉 配 蘭王蛋🍳壽喜燒風A5和牛丼+$49🍚|香蔥溫泉玉子紫菜飯+$49🍚+$99 即享半放題:Suntory生啤及有汽飲品任飲;抹茶雪糕、厚切白豚腩燒肉片、京畿道柚子嫩雞腿、辛口味噌牛腸任食🍻-燒肉點可以無牛舌,今次仲要係黑毛和牛嘅極上牛舌芯,入口嘅口感就好似同隻牛打緊個茄輪咁!A5薩摩牛同4%の奇跡嘅和牛口感都非常好,切嘅厚度剛剛好,燒完好似入口即溶咁,牛味好香。😋👍🏻👍🏻👍🏻呢度仲有今年大熱topic嘅挽肉,仲要佩蘭王蛋!超級撈到飯!😆今次意外嘅驚喜係辛口味噌漬牛腸,我初頭覺得好似燒緊一塊好厚嘅雞皮咁,帶少許彈性。而且+$99就可以任食,真係痴線地抵食。除左小金大推嘅牛腸,飲品、抹茶雪糕、白豚腩燒肉片、雞腿都係任飲任食!🈹🈹🈹
/Kurashita Set $288/
鑄鐵焼きA5挽肉 配 蘭王蛋🍳
壽喜燒風A5和牛丼+$49🍚|香蔥溫泉玉子紫菜飯+$49🍚

• 香蔥溫泉玉子飯
2024-12-22 282 views
🔥鞍下 Kurashita Set $288 🥢是日漬物:清新爽口的柚子蜜蘿蔔和酸辣的泡菜,前菜為燒肉作鋪墊。🍳鑄鐵焼きA5挽肉 配 蘭王蛋第一道要品嘗,職員熟練地用鑄鐵鍋煎煮A5挽肉,濃烈的肉香瞬間充斥著鼻蕾,再加入蘭王蛋,慢慢拌勻,入口順滑甜香,讓人贊嘆不已。👅黑毛和牛極上牛舌芯👅黑毛和牛脷底肉牛舌芯以其柔軟的口感和豐富的肉汁,加上少許的蔥,讓人回味無窮。✨「4%の奇跡」霜降肉✨「4%の奇跡」牛肋肉是非常稀有高品質的牛肉,盛宴中的貴族。霜降肉的油花是大理石般的紋理,如同藝術品般精美,入口即化,讓人難以忘懷。🥩A5薩摩牛極上赤身肉🥩A5薩摩牛稀有部位極上赤身肉和稀有部位,職員將肉輕輕燒制,肉片帶有格網紋,入口是多汁和嚼勁,讓人彷彿置身於和牛的天堂。🍖厚切白豚腩燒肉片🍗京畿道柚子嫩雞腿厚切白豚腩燒肉片以其肥而不膩的口感,展現了豬肉的極致魅力。京畿道柚子嫩雞腿則鮮嫩多汁,讓人感受到了另一種雞肉的風味!🔥辛口味噌漬牛腸辛口味噌漬牛腸以其獨特的風味,質感嚼勁而滿滿的獨特的香氣!🧄蒜香A5和牛炊飯🍳壽喜燒風A5和牛丼蒜片加上和牛意外的合拍!豐富的層次感和和諧的風味,是和牛與米飯的完美搭配。最後

🔥鞍下 Kurashita Set $288

🥩A5薩摩牛稀有部位

🍖厚切白豚腩燒肉片
🍗京畿道柚子嫩雞腿

🔥辛口味噌漬牛腸
辛口味噌漬牛腸以其獨特的風味,質感嚼勁而滿滿的獨特的香氣!

🧄蒜香A5和牛炊飯
🍳壽喜燒風A5和牛丼

最後,以一杯綠茶雪糕作為燒肉完美收尾。清新的口感和淡淡的茶香,為味蕾畫上了圓滿的句號。

• 黑毛和牛極上牛舌芯
  • 「4%の奇跡」霜降肉
CP值好高嘅燒肉套餐🥰 店員得閒嘅話仲會幫手燒埋!!加$9️⃣9️⃣仲可以任飲啤酒🍻 任食腩肉雞腿牛腸!─ ⊹ ⊱ set included ⊰ ⊹ ─ᡣ𐭩 是日潰物ᡣ𐭩 黑毛和牛極上牛舌芯- 燒30秒就岩岩好ᡣ𐭩 黑毛和牛脷底肉ᡣ𐭩 4%の奇跡 - 霜降肉ᡣ𐭩 4%の奇跡 - 牛肋肉ᡣ𐭩 A5薩摩牛極上赤身肉ᡣ𐭩 A5薩摩牛稀有部位- 油花分布平均又細密 賣相好靚- 兩邊只需輕輕一烤 入口即溶- 稀有部位則超級無敵軟腍ᡣ𐭩 厚切白豚腩燒肉片- 脂肪位燒到好香ᡣ𐭩 京畿道柚子嫩雞腿- 雞腿肉嫩滑多汁ᡣ𐭩 辛口味噌漬牛腸ᡣ𐭩 鑄鐵焼きA5挽肉配 蘭王蛋有驚喜!挽肉用鐵板烹煮 漢堡肉加上香氣獨特嘅蘭王蛋啱晒撈飯食🍚ᡣ𐭩 蒜香A5和牛炊飯 +$99 (二人前)飯用咗日式醬油同味霖做個飯既汁底🍱加上和牛粒/紅蘿蔔做配料🥕顏色奪目 用嚟配和牛主食啱晒解膩

CP值好高嘅燒肉套餐🥰 店員得閒嘅話仲會幫手燒埋!!
加$9️⃣9️⃣仲可以任飲啤酒🍻 任食腩肉雞腿牛腸!

─ ⊹ ⊱ set included ⊰ ⊹ ─

ᡣ𐭩 京畿道柚子嫩雞腿
- 雞腿肉嫩滑多汁

ᡣ𐭩 辛口味噌漬牛腸

ᡣ𐭩 鑄鐵焼きA5挽肉配 蘭王蛋

ᡣ𐭩 蒜香A5和牛炊飯 +$99 (二人前)
用嚟配和牛主食啱晒解膩
2024-12-17 246 views
食激罕奇跡の4%和牛只需$288!主打高級燒肉嘅鞍下熟成肉推出激罕激抵燒肉套餐一個價錢食到高級和牛,真係食到當賺到😜和肉燒肉套餐($288/位)▪️鑄鐵燒A5挽肉配蘭王蛋即場係面前料理嘅A5挽肉,外層香口微脆而且肉汁超豐富,最後加埋隻蛋,等肉味同蛋香味完美融合,送飯一流!▪️黑毛和牛極上牛舌芯極上牛舌芯爽口彈牙,燒一燒大概5成熟,配上特製配菜,輕鬆吊出牛味。▪️黑毛和牛脷底肉牛舌都有分唔同部位!脷底肉真係好特別,口感係比牛舌芯再爽口啲!▪️A5薩摩牛極上赤身肉薩摩牛基本上唔使講都矜貴,口味由輕開始食,所以食左赤身先。赤身嘅油脂無咁重,但超重肉味,雖然脂肪偏少,但其實都係入口即化!之後緊係要食個稀有和牛部位!▪️「4%の奇跡」霜降肉▪️「4%の奇跡」牛肋肉油脂同埋牛肉嘅完美結合,店員專登燒熟小小, 等油脂溶化,食落口唔會膩之餘,仲可以食到牛肉本身嘅牛味。 而牛肋肉就偏有咬口少少,越咬越香,肉味更加出,唔洗點任何醬汁就已經好夠味。▪️厚切白豚腩燒肉片店員燒完厚切白豚肉之後,會細心切開一半,而且經過長時間嘅烤煮,多餘嘅油分已經迫晒出嚟,食落一啲都唔油膩。▪️京畿道柚子嫩雞腿雞腿肉嫩滑多汁,輕輕嘅柚子香更加帶
食激罕奇跡の4%和牛只需$288!
主打高級燒肉嘅鞍下熟成肉
推出激罕激抵燒肉套餐
一個價錢食到高級和牛,真係食到當賺到😜

和肉燒肉套餐($288/位)

▪️鑄鐵燒A5挽肉配蘭王蛋

▪️黑毛和牛極上牛舌芯

▪️黑毛和牛脷底肉

▪️A5薩摩牛極上赤身肉

之後緊係要食個稀有和牛部位!
▪️「4%の奇跡」霜降肉
▪️「4%の奇跡」牛肋肉

▪️厚切白豚腩燒肉片

▪️京畿道柚子嫩雞腿
雞腿肉嫩滑多汁,輕輕嘅柚子香更加帶出嘅雞肉嘅鮮味。

▪️辛口味噌漬牛腸
牛腸咬口十足,香口惹味!店員仲細心咁剪走d 肥膏,咁我就可以食多舊啦!

另外仲有追加
▪️香蔥溫泉玉子紫菜飯(+$49)
▪️壽喜燒風A5和牛丼($49)
一口燒肉一口飯,和牛飯嘅牛肉更加係即燒,等個飯可以吸收哂肉汁同油脂!勁邪惡
好似同肉屋 壽喜燒 係同一集團🤤叫左個$288 一位嘅套餐試試佢🥳.套餐包左是日漬物,多款肉類同任加日本北海道。特A級夢美人白飯.呢間餐廳嘅和牛真係好好食🤤😆🔥黑毛和牛極上牛舌芯,薄薄一片,肉質超嫩,咬下去肉汁四溢!.🔥黑毛和牛脷底肉,滑滑地,唔洗配調味都好正😁.🔥A5薩摩牛極上赤身肉同A5薩摩牛稀有部位,油花分布得恰到好處,近乎入口即溶,真係好滿足!.🔥4%の奇跡- 霜降肉,聽名字就覺得神秘,食咗之後更加明白點解叫“奇跡”。霜降程度超完美,真係好好味!.🔥4%の奇跡-牛肋肉**都唔差,肥瘦相間,咬下去肉汁溢出,根本停唔到。.🔥厚切白豚腩燒肉片,呢個幾香 但肉質相比和牛失色左啲.🔥京畿道柚子嫩雞腿,雞肉嫩滑,柚子的香氣添咗清新感😁.🔥辛口味噌漬牛腸,味道有少少辣,但牛腸的嚼勁我唔太識欣賞🤣 我一向都麻麻地.🔥鑄鐵焼きA5挽肉配蘭王蛋,呢個超推介,50%肥肉50%瘦肉,肥瘦相間,香氣四溢,口感豐富到不得了,送飯一流🤤🤤.🔥加咗$99 蒜香A5和牛炊飯,二人份嘅選擇,香氣四溢,食完真係想再來一碗!.+$99仲可享半放題:Suntory生啤及有汽飲品任飲;抹茶雪糕、厚切白豚腩燒肉片、京畿道柚
好似同肉屋 壽喜燒 係同一集團🤤
叫左個$288 一位嘅套餐試試佢🥳

呢間餐廳嘅和牛真係好好食🤤😆
🔥黑毛和牛極上牛舌芯,薄薄一片,肉質超嫩,咬下去肉汁四溢!

🔥黑毛和牛脷底肉,滑滑地,唔洗配調味都好正😁

🔥厚切白豚腩燒肉片,呢個幾香 但肉質相比和牛失色左啲
🔥京畿道柚子嫩雞腿,雞肉嫩滑,柚子的香氣添咗清新感😁

+$99仲可享半放題:Suntory生啤及有汽飲品任飲;抹茶雪糕、厚切白豚腩燒肉片、京畿道柚子嫩雞腿、辛口味噌牛腸任食!
總之,今次的日式燒肉體驗真係太開心,肉質新鮮、味道好,每一道都令人回味無窮。如果你鍾意燒肉,絕對要來試下!
2024-12-16 287 views
黑毛和牛的極上牛舌芯,肉質鮮嫩,帶著淡淡的油花,瞬間融化在口中,令人陶醉。隨後是黑毛和牛脷底肉,獨特的香氣和豐富的口感,讓人忍不住一口接一口。而A5薩摩牛的極上赤身肉和稀有部位,更是讓人驚艷。每一片肉都如藝術品般精緻,肉汁四溢,瞬間撫慰了味蕾。「4%の奇跡」系列的霜降肉和牛肋肉,則展現了日式燒肉的極致風味,油脂與肉質的完美平衡,讓人印象深刻。此外,厚切白豚腩燒肉片的風味也不容小覷,豬肉的香氣與煙燻味融合,讓人感受到另一種美味。京畿道的柚子嫩雞腿清爽可口,辛口味噌漬牛腸則增添了一絲辛辣。最後,鑄鐵焼きA5挽肉配上蘭王蛋,簡直是完美的搭配。米飯的任食選擇更是讓人心滿意足,壽喜燒風A5和牛丼和蒜香A5和牛炊飯各有風味!

呢間燒肉店有唔同嘅套餐,平平哋每人$288就可以食到A5蕯摩牛同黑毛和牛。肉類新鮮又有專人幫你燒埋🔸𝐊𝐮𝐫𝐚𝐬𝐡𝐢𝐭𝐚 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞 $𝟐𝟖𝟖/𝟏位套餐包咗好多唔同稀有嘅牛部位,豚肉雞肉同埋牛腸。最愛4%の奇跡霜降肉。油脂豐富入口即溶。另外辛口味噌牛腸,店員燒得啱啱好,絕對唔會咬唔到!最驚喜嘅係鑄鐵燒A5挽肉配蘭王蛋。甜甜地嘅肉加埋日本蛋一齊炒,食落好濃牛味再加蛋香味。單食又得另外加多$99配埋蒜香A5和牛炊飯本身套餐包嘅嘢都夠食,但可以再額外加$99任食豚肉雞肉牛腸仲有生啤任飲。抹茶雪糕任食~

🔸𝐊𝐮𝐫𝐚𝐬𝐡𝐢𝐭𝐚 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞 $𝟐𝟖𝟖/𝟏位

2024-12-12 508 views
尖沙咀燒肉又多一個好去處啦😊 鞍下熟成肉主要有2款燒肉套餐,燒肉選材優質,甚至有店員幫手燒肉,保證食到香烤嫩肉😋✨2人鞍下燒肉套餐 $288/位▫️是日潰物▫️「鞍下」燒肉盛合。黑毛和牛極上牛舌芯。黑毛和牛脷底肉牛舌芯香嫩,燒牛脷底肉少見,口感彈牙有咬口💫 配上店家自製京蔥,好香口😋。A5薩摩牛極上赤身肉。A5薩摩牛稀有部位。4%の奇跡·霜降肉。4%の奇跡·牛助肉極上赤身肉肉質軟嫩,稀有部位肉味鮮香濃郁,吃起來香而不膩✨霜降肉油脂分佈細緻均勻,入口溶化,牛肋肉則脂香嫩滑,非常美味!。厚切白豚腩燒肉片豚腩肉樣子普通,但店員燒得焦黃飄香,好吸引🤣。京畿道柚子嫩雞腿雞腿肉十分香嫩多汁🤩 柚香清新不膩,很出色!!。辛口味噌漬牛腸牛腸燒香惹味,無腥味異味,微辣提鮮😚 店員有特意剪掉肥膏,很貼心!▫️鑄鐵焼きA5挽肉配 蘭王蛋日本挽肉即漢堡扒碎肉,鑄鐵鍋烹調,配上蘭王蛋濃郁蛋香,十分誘人,配飯一流💕另外,▫️香蔥溫泉玉子紫菜飯 +$49▫️壽喜燒風A5和牛丼 +$49脂香美味的燒肉,需要配碗丼飯✌🏻 壽喜燒風A5和牛丼的和牛更是即燒,特別香嫩😍▫️半放題 $99/位現在每人加$99,即可享有Suntory生啤

✨2人鞍下燒肉套餐 $288/位
▫️是日潰物
▫️「鞍下」燒肉盛合
。黑毛和牛極上牛舌芯
。黑毛和牛脷底肉

。A5薩摩牛極上赤身肉
。A5薩摩牛稀有部位
。4%の奇跡·霜降肉
。4%の奇跡·牛助肉

極上赤身肉肉質軟嫩,稀有部位肉味鮮香濃郁,吃起來香而不膩✨

。厚切白豚腩燒肉片

豚腩肉樣子普通,但店員燒得焦黃飄香,好吸引🤣

。京畿道柚子嫩雞腿

雞腿肉十分香嫩多汁🤩 柚香清新不膩,很出色!!

。辛口味噌漬牛腸

▫️鑄鐵焼きA5挽肉配 蘭王蛋

另外,
▫️香蔥溫泉玉子紫菜飯 +$49
▫️壽喜燒風A5和牛丼 +$49

▫️半放題 $99/位
現在每人加$99,即可享有Suntory生啤及有汽飲品任飲,還有抹茶雪糕、厚切白豚腩燒肉片、京畿道柚子嫩雞腿、辛口味噲牛腸任食,好抵食🙌🏻
$470 (Dinner)
2024-12-09 350 views
啲食物的確係好食,但係男職員嘅服務係極度差,個餐加$99係有得任食雞肉牛腸同埋豬肉,但職員就唔係好想俾我嗌咁,仲串我問我食唔食得晒,食唔晒就唔好喺度浪費食物,我唔知佢遇過幾多個浪費食物的人,但其實本身個餐入邊嘅食物我已經食晒,咁我醒起我加咗$99,所以我先嗌呢$99入面可以追加的食品,而且我真金白銀比多$99,所以我係有權追加食物,點知佢講左呢啲說話我聽,唔理佢的出發點係啲咩,但我就覺得呢啲服務態度係唔應該!另外就係我想嗌甜品,又話廚房收咗,但係我見到隔籬枱又有得食,不過我就無再追問落去,因為由我追加食物果一刻開始聽到呢啲說話就已經影響左成餐飯的感覺。不過都要讚下其他職員就好好服務,尤其是負責幫手燒肉嘅女仔,手勢好又細心講解,希望呢間餐廳可以正視呢個男職員嘅態度啦。
身為牛魔王嘅老公超級鐘意食燒肉,尤其係和牛!所以今次我就帶左老公去食呢間好有特色嘅燒肉店,因為呢到除左有超正嘅和牛,仲有超稀有嘅「4%の奇跡」之和牛!老公食完話真係無得彈,仲要價錢好抵!而且師傅得閒時仲會幫你燒Tim! 鞍下 Kurashita Set $288 🔸鑄鐵燒A5挽肉配蘭王蛋煎到非常香口嘅A5挽肉,外層焦香微脆而內裏肉汁超豐富!配搭濃郁香甜醬汁同蘭王蛋撈勻一齊食,肉味同蛋香味完美融合,配飯食一流啊!🔸黑毛和牛極上牛舌芯極上牛舌芯爽口彈牙,燒30秒就岩岩好,師傅仲會燒一燒佢個配菜,係似薑蓉咁嘅調味配菜, 夾住爽彈嘅牛舌芯食好惹味!🔸黑毛和牛脷底肉呢款和牛脷底肉真係未見過有其他地方有得食!真係好特別,口感係比牛舌芯再爽口啲!🔸A5薩摩牛極上赤身肉🔸A5薩摩牛稀有部位A5薩摩牛基本上唔使講都知好正,先由無咁重油脂食起,所以食左赤身先。赤身嘅油脂無咁重,好重肉味,雖然話油脂唔重,但其實都係入口即化!係一款油香同肉味平衡嘅上等和牛!之後緊係要食個稀有和牛部位!呢款嘅油脂明顯重好多,但估唔到肉味一樣都濃!唔同嘅係入口更加即化,牛嘅油脂係口內爆發!係上上品!🔸「4%の奇跡」霜降肉🔸「4%

鞍下 Kurashita Set $288

🔸鑄鐵燒A5挽肉配蘭王蛋

🔸黑毛和牛極上牛舌芯

🔸黑毛和牛脷底肉

🔸A5薩摩牛極上赤身肉
🔸A5薩摩牛稀有部位

🔸「4%の奇跡」霜降肉
🔸「4%の奇跡」牛肋肉
個油花係靚到好似藝術品咁,拎嚟欣賞真係唔捨得食!同咁高級嘅和牛其實可以燒熟啲,8-9成熟都無問題,反而燒熟嘅會迫到啲油脂香出嚟同靚和牛係唔會熟到韌。

霜降肉燒完之後,啲油脂肉汁係一滴一滴咁滴出嚟,仲好有焦香。食落口簡直係味蕾衝激!好似食緊大拖羅嘅感覺,焦香嘅油脂同肉味係頂級!牛肋肉質會緊致一啲同肉味會多啲,但果種油花又係不得了!

🔸厚切白豚腩燒肉片
厚切白豚肉燒完會剪開一半,細細粒容易食。豬腩位置嘅脂肪位燒到好香,豬肉味濃同有咬口但唔韌。

🔸京畿道柚子嫩雞腿
雞腿肉嫩滑多汁,用柚子醬汁醃製過後,令雞肉有淡淡嘅香甜柚子味!

🔸辛口味噌漬牛腸
我哋都係第一次食牛腸,比想像中好食!口感Q彈軟嫩,加咗辣味嘅味噌調味,越食越惹味!

+49壽喜燒風A5和牛丼
+$49香蔥溫泉玉子紫菜飯

2024-11-28
Type of Meal
Dinner
尖沙咀這間日式燒肉店“鞍下熟成肉”推出了全新套餐Kurashita Set,只需$288/位就可以食包含來自日本韓的豬牛雞的套餐。餐廳店員都好友善,會細心講解每一種肉最好的食法及燒的時間,感覺非常貼心。是日漬物🐃 漬物主要有兩款,以韓風為主,有韓式泡菜及醋蘿蔔,清爽又開胃,又可以解一解膩。黑毛和牛極上牛舌心黑毛和牛脷底肉🐂 牛舌心嫩滑軟冧,至於和牛脷底肉好特別,係一個較稀有的位置,肉質爽口彈牙,配上京蔥醬更美味。A5薩摩牛極上赤身肉A5薩摩牛稀有部位:4%之奇蹟 (霜降肉,牛肋肉)🐃 薩摩牛極上赤身肉是來自屁股部位,燒至半分熟,口感柔軟。至於4%之奇蹟稀有部位則油脂感較豐富,有入口即溶感覺,牛脂味較濃。厚切白豚腩燒肉片京畿道柚子嫩雞腿🐂 白豚腩肉層次分明,想食嫩口多肉汁可以燒得無咁濃,但想食脆口可以燒至微焦的程度,各具風味。柚子嫩雞腿肉質彈牙多汁,嫩滑可口。辛口味噌漬牛腸🐃 牛腸使用了生腸的部位,醃得夠曬入味,燒烤過後仍然保持爽口彈牙。鑄鐵板燒A5挽肉配蘭王蛋🐂 這時一個A5和牛肉漢堡扒,店員會幫手把漢堡扒炒熟,再加上蘭王蛋,漢堡扒及肉汁配上白飯夠哂正。北海道夢美人白飯任食/壽喜燒風A

黑毛和牛極上牛舌心
黑毛和牛脷底肉

A5薩摩牛極上赤身肉
A5薩摩牛稀有部位:4%之奇蹟 (霜降肉,牛肋肉)

厚切白豚腩燒肉片
京畿道柚子嫩雞腿

辛口味噌漬牛腸

鑄鐵板燒A5挽肉配蘭王蛋

北海道夢美人白飯任食/壽喜燒風A5和牛丼+$49/香蔥溫泉玉子紫菜飯+$49/蒜香A5和牛炊飯(二人前)+$99
🐃 當天加錢點了壽喜燒A5和牛丼及香蔥溫泉玉子紫菜飯,店員會幫忙把壽燒牛燒炒至剛好的熟度,牛肉肉嫩,脂肪分佈平均,牛脂味濃,再配上日本米飯非常滿足。

2024-12-08 443 views
同朋友去咗一間日式燒肉店,真係好開心!我地點咗個「鞍下 Kurashita Set」,內容豐富到不得了,食完真係心滿意足。首先,店員會幫你燒所有嘅肉,咁就唔使自己擔心燒焦或者燒唔熟,真係非常貼心。先講講個漬物,今日嘅漬物係爽口既白蘿蔔同埋泡菜,開胃得來又唔會影響到主菜嘅味道。接住嚟就係我最期待嘅肉類!首先係黑毛和牛極上牛舌芯,肉質滑嫩,口感一流,咬落去仲有肉汁喺口中爆開!之後有黑毛和牛脷底肉,味道香濃,簡直係肉食者嘅天堂。再嚟就係A5薩摩牛極上赤身肉,肉色紅潤,脂肪分佈得好均勻,燒完之後,啖啖都係肉香,配上少少鹽,味道絕對係一流。A5薩摩牛稀有部位就更加特別,肉質更加細膩,真係唔可以錯過。而「4%の奇跡」霜降肉,簡直係一個夢幻,肥瘦相間,咬下去口感超級滿足!隨後,「4%の奇跡」牛肋肉亦都唔遑多讓,肉質軟腍,肥膩得來又唔會覺得膩,實在太好味。再講返豬肉,厚切白豚腩燒肉片,油脂香味四溢,燒到金黃,配上些許醬油,簡直係一場味蕾嘅盛宴!京畿道柚子嫩雞腿亦都唔錯,雞肉嫩滑,帶有一絲柚子嘅清新味道,令整體餐點更加豐富。最後,辛口味噌漬牛腸,味道獨特,辛辣中帶著醇厚的味道,令人食得欲罷不能。而鑄鐵焼

最後,辛口味噌漬牛腸,味道獨特,辛辣中帶著醇厚的味道,令人食得欲罷不能。而鑄鐵焼きA5挽肉配蘭王蛋,蛋黃滴落同肉混合,簡直係完美嘅搭配!

白飯係任食既~ 我都加咗一碗因為白飯配埋肉真係好食!我哋仲要咗壽喜燒風A5和牛丼同埋香蔥溫泉玉子紫菜飯