2024-01-15
星期日相約朋友去銅鑼灣行吓買吓嘢發現咗一間性價比極高嘅燒肉!首先我哋嗌咗一個牛魔王燒肉套餐同埋日本新瀉雞爽肉套餐,兩個餐都包一杯嘢飲、麵豉湯,同樣揀咗食日式燒肉必食既紫菜溫泉蛋飯,而肉就諗住大家share食試吓唔同既種類~牛魔王燒肉套餐包以下肉~澳洲M8牛胸腹、美國牛小排、美國牛頸脊、美國牛板腱另外再用跟餐價加咗一個澳洲安格斯肉眼扒同日本鹿兒島豬五花日本新瀉雞爽肉套餐就雞爽肉同另外加左日本A4和牛三角肉同生菜~所有肉燒出嚟都好香好鮮味,而我就特別推薦大家一定要加澳洲安格斯肉眼扒同埋A4和牛 ,好適合用燒烤方法煮,肉汁鮮美,啖啖肉令人好滿足 ,如果唔鍾意食牛嘅朋友可以食豬肉同雞肉🍗,肉質都好唔錯,油脂分都好平均,豬肉就好適合包生菜咁樣食而且呢間燒肉店有好多唔同款式嘅醬汁俾你選擇,佢唔單止有成個轉盤都係一樽樽嘅醬汁,而且仲寫埋邊款醬汁配邊款肉類係最好食真係好細心同好專業兩個人叫咗一人一個餐加咗好多肉埋單$500左右,仲要食到好飽如果想想燒唔同種類嘅肉推薦呢一間日式燒肉位置闊落之餘亦可以享受到燒肉嘅樂趣
發現咗一間性價比極高嘅燒肉!
首先我哋嗌咗一個牛魔王燒肉套餐
牛魔王燒肉套餐包以下肉~澳洲M8牛胸腹
、美國牛小排、美國牛頸脊、美國牛板腱
另外再用跟餐價加咗一個澳洲安格斯肉眼扒同日本鹿兒島豬五花
兩個人叫咗一人一個餐加咗好多肉