2023-08-20 135 views
好掛住日本嘅燒肉🤭所以早兩日叫老公陪我去食一燒肉 我哋叫咗兩個一人定食,有肉類、飯🍚同甜品,對我嚟講好夠飽~但食肉獸🥩嘅佢就再要加幾碟肉同串燒定食:圖二左邊係「極上鹿兒島A4套餐」有鹿兒島A4和牛肉眼寿喜焼、朝鮮風咪厚切五花腩、十味雞上脾肉,加埋紫菜溫泉玉子飯,好滿足🤤和牛油脂多,入口即溶,五花腩本身加咗燒烤醬,燒完好香好好食,一啲都唔膩!我揀咗圖右嘅「極上甲羅燒套餐」有日本產蟹味噌甲羅焼き(配鵪鶉蛋)、鹿兒島A4和牛壺漬、鹿兒島A4和牛肩肉同厚切牛舌芯配塩蔥,一樣加配紫菜溫泉玉子飯😋 甲羅燒蟹膏好鮮甜,mix埋鵪鶉蛋,又係另一種味道🤭 推介串燒:厚燒牛舌芯,好淋🌟🌟🌟🌟🌟錦爽雞肉丸配日本蛋都唔錯,好彈牙🌟🌟🌟🌟最後食埋Haagen-Dazs 雪糕,完美😎價錢十分合理,下次可以帶埋我家兩小再食🤭
好掛住日本嘅燒肉🤭
所以早兩日叫老公陪我去食一燒肉

定食:
圖二左邊係「極上鹿兒島A4套餐」

我揀咗圖右嘅「極上甲羅燒套餐」

推介串燒:厚燒牛舌芯,好淋🌟🌟🌟🌟🌟
錦爽雞肉丸配日本蛋都唔錯,好彈牙🌟🌟🌟🌟

最後食埋Haagen-Dazs 雪糕,完美😎

價錢十分合理,下次可以帶埋我家兩小再食🤭

錦爽雞肉丸配日本蛋
紫菜溫泉玉子飯
Type of Meal
Dinner
錦爽雞肉丸配日本蛋
紫菜溫泉玉子飯
2023-07-25 1436 views
「一焼肉」位於Megabox,環境闊落,座位坐得舒服,更另設卡位。餐廳提供多款世界各地的優質燒肉,牛、豬、雞肉都十分鮮味,仲有串燒提供,而套餐價格由$68-$228左右,相當親民,屬性價比超高的燒肉店!極上甲羅燒套餐 190g $228(日本產蟹味噌甲羅燒・鹿兒島A4和牛壺漬・鹿兒島A4和牛肩肉・厚切牛舌芯配塩蔥)甲羅燒蟹膏味濃郁;和牛壼漬油花分布均勻,入口軟腍;和牛肩肉薄切,肉質富有彈性;最後是厚切牛舌芯配塩蔥,非常爽口,搭配上蒜片同食,好好味呀。🔹️海苔飯 +$9溫溫的日本米上佈滿紫菜,紫菜配日本飯一起食意外好滋味。🔹️淳茶舍消茶 +$16消油解膩首選😂#鹿兒島和牛三食套餐 100g $198(和牛角切・和牛肩胛小排・和牛赤身)和牛角切口感厚實,在口中爆發出多汁美味;和牛肩胛小排含有豐富清晰的油花及入口即化的口感;和牛赤身非常地細緻軟嫩,且肉味濃郁。🔹️紫菜溫泉玉子飯 +$15溫溫的日本米上佈滿紫菜再配以溫泉玉子,攪拌後,各樣加在一起意外地非常夾。🔹️OOHA檸檬蜂蜜味汽水 +$12點都要叫番罐汽水飲下😂#澳洲M5和牛內裙邊 150g $108牛內裙邊是靠近橫隔膜的一塊薄肉,屬於牛的稀有部

極上甲羅燒套餐 190g $228

🔹️海苔飯 +$9
溫溫的日本米上佈滿紫菜,紫菜配日本飯一起食意外好滋味。

🔹️淳茶舍消茶 +$16
消油解膩首選😂

#鹿兒島和牛三食套餐 100g $198
(和牛角切・和牛肩胛小排・和牛赤身)

🔹️紫菜溫泉玉子飯 +$15

🔹️OOHA檸檬蜂蜜味汽水 +$12
點都要叫番罐汽水飲下😂

#澳洲M5和牛內裙邊 150g $108
牛內裙邊是靠近橫隔膜的一塊薄肉,屬於牛的稀有部位,牛味相對濃郁,口感軟嫩但又有咬口,燒過之後有埋焦香味就更加吸引。
澳洲M5和牛內裙邊 150g

博多雞頸肉 50g $36
鮮嫩彈牙嘅雞頸肉,每隻雞僅有一片嘅雞頸肉喺一般燒肉店較少見,屬極為稀有嘅部位。肉質比其他雞肉部位更彈牙爽口,燒至金黃色,再蘸埋特製炭燒汁,獨特嘅炭燒香氣帶出雞頸肉嘅惹味。
博多雞頸肉 50g

鳥皮 (岩手縣產) $28
鳥皮串食落很有彈性又帶點脆度,好美味👍

香蔥豚肉腩卷 $18
豚肉包裹住香蔥,豚肉肥瘦均勻,入口軟腍香口。

車厘茄串 $14
口味清新嘅燒車厘茄,一啖咬落去好juicy,酸甜的味道好醒胃,又可以解膩!
香蔥豚肉腩卷,車厘茄串,鳥皮 (岩手縣產)

Haagen-Dazs雪糕杯 (朱古力味) $24
最後少不了食番杯雪糕解解燒肉的熱氣😁

熱烏龍茶 $6
淳茶舍消茶,OOHA檸檬蜂蜜味汽水

2023-07-23
$400 (Lunch)
澳洲M5和牛內裙邊 150g
博多雞頸肉 50g
香蔥豚肉腩卷,車厘茄串,鳥皮 (岩手縣產)
淳茶舍消茶,OOHA檸檬蜂蜜味汽水
一焼肉😋高質素日式燒肉店呢間極力推介大家去食😍真係好好食❤️上次係上水店食過已經好想快啲再食不過之前喉嚨痛所以要忍下口🥹早幾日去九龍行街知道megabox都有分店即刻約朋友一齊去食😆😆😆今次食呢個極上之選套餐超正蟹味噌甲羅燒好香濃鹿兒島A4和牛,油脂靚肉嫩厚切牛舌口感彈牙,完全唔會韌上菜時店員細心教導點燒仲話可以幫我哋燒真係好好人😌👍必食!⭐️澳洲M5和牛~牛之卷肉味濃厚,好厚身超好食建議先燒兩面,然後再剪開燒朋友揀咗人氣首選牛三食套餐呢個餐都係我最愛😍好抵食!牛五花、牛板翼份量多牛舌口感爽彈,紫菜溫泉蛋飯好大碗好鍾意一焼肉環境好舒服完全唔怕有油煙味,卡位坐得好舒服真係好好食😋下個月生日想再encore😝我想要個燒肉蛋糕🎂🤣🤣🤣
一焼肉😋高質素日式燒肉店

即刻約朋友一齊去食😆😆😆

今次食呢個極上之選套餐超正
蟹味噌甲羅燒好香濃
鹿兒島A4和牛,油脂靚肉嫩
厚切牛舌口感彈牙,完全唔會韌
上菜時店員細心教導點燒
仲話可以幫我哋燒真係好好人😌👍

必食!⭐️澳洲M5和牛~牛之卷
肉味濃厚,好厚身超好食
建議先燒兩面,然後再剪開燒

朋友揀咗人氣首選牛三食套餐
呢個餐都係我最愛😍好抵食!
牛五花、牛板翼份量多
牛舌口感爽彈,紫菜溫泉蛋飯好大碗

好鍾意一焼肉環境好舒服
完全唔怕有油煙味,卡位坐得好舒服
真係好好食😋下個月生日想再encore😝
我想要個燒肉蛋糕🎂🤣🤣🤣
2023-07-20 139 views
放暑假了要好好慶祝一下🎊🎉Megabox泊車🅿️很方便是我們常去的地方這天選了2樓的「一燒肉」🤩套餐價格親民而且選擇頗多全部都配有白飯🍚、前菜和湯加$9可轉紫菜飯、或加$15可轉紫菜溫泉蛋飯等適合不同人的口味👍🏻✨「精選牛三食」套餐 $128包括較肥和薄身的牛五花、肉味較濃的牛板翼和薄切牛舌✨「鹿兒島和牛三食」套餐 $198有和牛角切、和牛肩胛小排和和牛赤身肥美的油花非常吸引💖✨「極上甲羅燒」套餐 $228有蟹味噌甲羅燒、A4和牛壺漬、和牛肩肉和厚切牛舌芯甲羅燒用來拌飯很好吃壺漬是醃過的牛肉粒厚切牛舌芯爽口彈牙😍牛肉質素跟價錢成比例和牛套餐的牛當然完勝普通牛🥰幾個人分別試幾款套餐濃郁牛味、肥美油脂、鮮嫩口感都可以一一兼顧了💯再追加了一客「澳洲M5和牛內裙邊」$108全片上碟,可以先烤再剪開分享脂肪較少,肉味香濃跟日本和牛的嫩滑是另一種感覺👏🏻
放暑假了
要好好慶祝一下🎊🎉

Megabox泊車🅿️很方便
是我們常去的地方
這天選了2樓的「一燒肉」🤩

套餐價格親民
而且選擇頗多
全部都配有白飯🍚、前菜和湯
加$9可轉紫菜飯、或加$15可轉紫菜溫泉蛋飯等
適合不同人的口味👍🏻

✨「精選牛三食」套餐 $128
包括較肥和薄身的牛五花、肉味較濃的牛板翼和薄切牛舌

✨「鹿兒島和牛三食」套餐 $198
有和牛角切、和牛肩胛小排和和牛赤身
肥美的油花非常吸引💖

厚切牛舌芯爽口彈牙😍

牛肉質素跟價錢成比例
和牛套餐的牛當然完勝普通牛🥰
幾個人分別試幾款套餐
濃郁牛味、肥美油脂、鮮嫩口感都可以一一兼顧了💯

再追加了一客「澳洲M5和牛內裙邊」$108
全片上碟,可以先烤再剪開分享
脂肪較少,肉味香濃
跟日本和牛的嫩滑是另一種感覺👏🏻

2023-07-17 65 views
上次食過megabox既燒肉一已經覺得質素幾好所以朋友話想食燒肉我即刻約佢再二訪燒肉一食和牛燒肉💓我地每人叫左一個set,再追加左d和牛同小食全部都好高質🤤大滿足啊鹿兒島A4和牛肉眼壽喜燒🇯🇵朝鮮風味厚切五花肉十味雞上脾肉$188肉眼薄切,好快熟,入口即溶油花四溢今次素左黑松露壽喜燒汁甜中帶小小黑椒香氣都幾特別燒肉蘸完壽喜燒蛋汁入口更加滑溜五花肉一樣嫩滑多汁就連雞脾肉都一樣係好濃雞味 燒完都仲滴緊汁燒到外脆嫩,要讚下我自己😛日本產蟹味噌甲羅燒鹿兒島A4和牛壺漬🇯🇵鹿兒島A4和牛肩肉🇯🇵厚切牛舌心配鹽蔥$228甲羅燒好濃郁 朋友話撈飯啱啱好牛壺肉都好淋滑 加左d調味唔洗再點汁一樣咁好味牛舌心自己燒到調左火,但入口一樣爽口,唔會硬,好好味澳洲A5和牛內裙邊$108呢個牛味好突出,比較有口感,但都好食和牛赤身$98赤身好驚喜,一樣油花滿滿同肉眼一樣入口即溶,好正😋仲叫左兩條串燒,燒翠玉瓜同香蔥豚肉腩卷翠玉瓜爆汁 豬腩卷超多蔥,好香同朋友都超滿意今餐既肉,質素高,全自助用qr code落單同比錢,好方便🥰下次一定要再食過@yakinikuone_hk #九龍灣Megabox2樓25號舖 #上水
上次食過megabox既燒肉一已經覺得質素幾好
所以朋友話想食燒肉我即刻約佢再二訪燒肉一
食和牛燒肉💓
我地每人叫左一個set,再追加左d和牛同小食
全部都好高質🤤大滿足啊
鹿兒島A4和牛肉眼壽喜燒🇯🇵
朝鮮風味厚切五花肉
十味雞上脾肉
肉眼薄切,好快熟,入口即溶油花四溢
今次素左黑松露壽喜燒汁
甜中帶小小黑椒香氣都幾特別
燒肉蘸完壽喜燒蛋汁入口更加滑溜
五花肉一樣嫩滑多汁

就連雞脾肉都一樣係好濃雞味 燒完都仲滴緊汁
燒到外脆嫩,要讚下我自己😛

日本產蟹味噌甲羅燒
鹿兒島A4和牛壺漬🇯🇵
鹿兒島A4和牛肩肉🇯🇵
厚切牛舌心配鹽蔥
甲羅燒好濃郁 朋友話撈飯啱啱好
牛壺肉都好淋滑 加左d調味唔洗再點汁一樣咁好味
牛舌心自己燒到調左火,但入口一樣爽口,唔會硬,好好味

澳洲A5和牛內裙邊$108
呢個牛味好突出,比較有口感,但都好食

和牛赤身$98
赤身好驚喜,一樣油花滿滿
同肉眼一樣入口即溶,好正😋

仲叫左兩條串燒,燒翠玉瓜同香蔥豚肉腩卷
翠玉瓜爆汁 豬腩卷超多蔥,好香

@yakinikuone_hk
#九龍灣Megabox2樓25號舖
#上水上廣場4樓428B舖
2023-07-16 72 views
今次同個friend去食日式烤肉😋兩個人叫左兩個定食,再散叫碟肉同串燒,食得非常飽,仲非常抵食。極上之選套餐V1 $228(日本產蟹味噌甲羅燒,鹿兒島A4和牛壺漬,鹿兒島A4和牛肩肉,厚切牛舌花配蔥)蟹味噌甲羅燒蟹膏味好濃,鹹得好惹味,配飯食簡直一流。鹿兒島A4和牛壺漬要好小心燒,都幾易燶。牛肉很淋很軟,牛味好香濃,油脂位都好好食。鹿兒島A4和牛肩肉油花分布得好靚,肉質鬆軟,加少少醬油,味道令人回味無窮🥰厚切牛舌花食落爽口彈牙,都容易咬開,唔算太韌,同蔥一齊食好清新。極上之選套餐V2 $188(鹿兒島A4和牛肉眼壽喜燒,朝鮮風味厚切五花腩,十味雞上脾肉)和牛肉眼好薄,一落爐幾秒就要反一反,食落牛味非常濃郁,蘸埋黑松露玉子味道直情係昇華哂。五花腩個表面燒到有少少脆,油脂味很香濃,配搭泡菜和生菜食清爽不油膩😌十味雞上脾肉燒得外脆內軟,雞肉食落非常juicy,雞皮都燒到脆脆地,感謝將火候控制得很好的朋友😘散叫:澳洲M5和牛內裙邊 $108個名睇落好新奇又未食過,所以叫左一份試試。牛肉都幾大塊,性價比都幾高,燒到咁上下要剪開幾塊,咁會熟得更好。牛肉食落都算鬆軟,唔會太韌,好有牛味,亦都好jui

極上之選套餐V1 $228

蟹味噌甲羅燒蟹膏味好濃,鹹得好惹味,配飯食簡直一流。

極上之選套餐V2 $188

散叫:澳洲M5和牛內裙邊 $108
牛肉食落都算鬆軟,唔會太韌,好有牛味,亦都好juicy,好多肉汁,好好味😋

香蔥豚肉腩卷 $18
豬肉烤得脆脆地,食落油香四溢,配搭蔥一齊食感覺好fresh,而且蔥都幾足料,蔥比想像中多🤣

翠肉瓜 $14
翠肉瓜本身非常juicy多汁,加埋木魚絲非常好食。

跟餐甜餅 日式蕨餅
蕨餅有黃豆味同抹茶味,食落煙煙韌韌,味道唔算太濃,亦唔算太甜,黃豆味同抹茶味都好好食。

一焼肉 (九龍灣)
九龍灣宏照道38號MegaBox 2樓25號舖

*上述文章只供參考及以當時價格為準
2023-07-14 112 views
星期六去開MEGA BOX IKEA,索性係MEGA BOX食埋LUNCH先過觀塘😁難得出到嚟就食豪啲,揀咗間日式燒肉🇯🇵不過我哋食嗰時已經成3點,所以已經無乜人,唔洗等位就直入叫咗兩份套餐同4份單點,埋單連加一$800左右💵🌟極上甲羅燒套餐 (必食推介)主打日本產蟹味甲羅燒,蟹膏超甜,配飯一流套餐仲配有鹿兒島A4和牛壺漬、鹿兒島A4和牛肩肉同厚切牛舌芯配塩蔥,肉質鮮嫩多汁,脂肪分佈平均,絕對係必食之選極上鹿兒島A4套餐主打鹿兒島A4和牛肉眼壽喜燒,大大片薄切A4和牛, 入口即溶再配搭朝鮮風味厚切五花腩、十味雞上脾肉,口感豐富嫰滑👍🏻澳洲M5和牛內裙邊 (超值之選)亦即是牛嘅內側腹橫肌,肉紋會較粗,味道濃郁又鮮嫰,油脂滲透其中😋其餘單品推介牛板翼、封門柳、和牛赤身呢幾款抵食之餘,套餐亦試唔到。必推牛板翼,係我哋唯一ENCORE嘅單品。口感細膩,好食到停唔到口每份套餐都會配飯、麵豉湯、甜品。呢餐食得好滿足,飽到連晚餐都唔需要食
難得出到嚟就食豪啲,揀咗間日式燒肉🇯🇵
不過我哋食嗰時已經成3點,所以已經無乜人,唔洗等位就直入
叫咗兩份套餐同4份單點,埋單連加一$800左右💵

🌟極上甲羅燒套餐 (必食推介)
主打日本產蟹味甲羅燒,蟹膏超甜,配飯一流

極上鹿兒島A4套餐
再配搭朝鮮風味厚切五花腩、十味雞上脾肉,口感豐富嫰滑

👍🏻澳洲M5和牛內裙邊 (超值之選)

😋其餘單品推介
牛板翼、封門柳、和牛赤身
口感細膩,好食到停唔到口

澳洲N5和牛內裙邊
牛板翼、封門柳
2023-07-09
$400 (Tea)
澳洲N5和牛內裙邊
牛板翼、封門柳
2023-07-14 50 views
去開MegaBox 玩到好肚餓,見到一人燒肉,梗係入去試吓啦!@一燒肉Yakiniku One 地方好寬躺,空間大,又唔會周圍都係煙!全程QR code自助落單,非常方便!一向都係牛魔王嘅老公,打開餐牌,種類選擇非常多,我今次真係叫咗好多嘢食大飽口福!以下就係我哋叫嘅嘢食,唔好嚇親😅澳洲M5和牛內裙邊150g之前冇試過,原來内裙邊係牛腹近橫隔膜嘅位置,啖啖肉,燒至七成熟,牛肉味勁香濃,一啲都唔韌,口感豐富又juicy,一試難忘👍安格斯西冷薄燒80g(附蒜蓉、炸蒜片、蔥花)西冷牛扒食得多,夾住蒜蓉,蔥花嚟燒,真係好香好好味,沙膽食到停唔到口😋仲叫左兩個set極上甲羅燒套餐+ 海苔飯鹿兒島A4和牛肩肉+厚切牛舌芯配塩蒽入口即溶,正👍個蟹膏都超正,好鮮味!個海苔飯係沙膽至愛❤️精選牛三食(牛五花,牛板腱、牛舌)+紫菜溫泉玉子飯牛五花~夠油香,點原味燒肉汁食唔錯牛版腱~肉質頗嫩,我鍾意加少少韓式辣汁食牛舌~唔使講啦,我哋全家最鍾意🥰不得不提嘅呢度啲串燒真係超驚喜,燒得啱啱好,好香口又入味,好好味🤤鳥皮(岩手縣產)地雞小肉,雞頸肉(博名產)香蔥豚肉腩卷車厘茄串翠肉瓜串厚燒牛舌芯(極力推介)再食埋杯
全程QR code自助落單,非常方便!

以下就係我哋叫嘅嘢食,唔好嚇親😅

澳洲M5和牛內裙邊150g

安格斯西冷薄燒80g
(附蒜蓉、炸蒜片、蔥花)

仲叫左兩個set

極上甲羅燒套餐+ 海苔飯
鹿兒島A4和牛肩肉+厚切牛舌芯配塩蒽
入口即溶,正👍
個蟹膏都超正,好鮮味!
個海苔飯係沙膽至愛❤️

精選牛三食(牛五花,牛板腱、牛舌)
+紫菜溫泉玉子飯

牛五花~夠油香,點原味燒肉汁食唔錯
牛版腱~肉質頗嫩,我鍾意加少少韓式辣汁食
牛舌~唔使講啦,我哋全家最鍾意🥰

鳥皮(岩手縣產)
地雞小肉,雞頸肉(博名產)
香蔥豚肉腩卷
車厘茄串
翠肉瓜串
厚燒牛舌芯(極力推介)

再食埋杯Haagen-Dazs 雪糕杯,呢餐就真係完滿結束啦😋😋

一燒肉Yakiniku One (九龍
灣)
Unit 25, 2/F, Megabox, 38 Hang Chiu Road, Kowloo n Bay, KL
電話:98038920
ニニニニニニニ

• 串燒厚切牛舌心
2023-07-12 45 views
今次行MegaBox突然間發現到有間新開嘅燒肉店,於是膽粗粗咁行入去試一次,呢間燒肉店主打嘅就係自助落餐,每個套餐經濟實惠,款式亦都有好多嘅選擇,今次我哋叫咗兩個燒牛肉套餐去試一試佢,可能因為半自助形式嘅關係,侍應全程都冇乜點理我哋最主要係送餐上嚟果下見到佢哋,其餘時間拎所有嘢例如水,碗,杯,都係自助形式,講返今次兩個餐先,份量係一個大人啱啱好嘅份量,配料亦都相當之多,一人一個餐唔需要額外再叫多啲。無論價錢質素味道亦都相當之出色同埋好嘅
成日聽阿妹話上水龍深路39號上水廣場四樓果間一燒肉好好味,佢成日去幫襯,因為又平又好味,坐得又舒服。攪到我心思思又想試下,但上水咁遠又有啲卻步,點知佢話九龍灣都有一間,咁就方便好多啦。今日終於捉埋老友一齊試下。一入到餐廳好寬敞好乾淨,卡位多,燒烤爐乾淨到立立令。掃碼點餐環保又方便,套餐定食都唔貴,全部都包有小食,白飯,味噌湯,甜品,烤肉有各種配搭,有豬腩配雞肉,牛肉配牛利,仲有和牛套餐,每個套餐入邊有粟米,雞俾姑 ,蕃茄,大蔥,翠玉瓜,白飯可以大碗細碗 , 避免浪費,當然還包括飲品,泡沫咖啡一流,仲有蕨餅做甜品。餐具配套齊全,櫃桶裡有乾淨的筷子,紙巾,牙籤,湯梗。烤好的肉還有四種醬汁配答,真是細心周到。烤肉的爐低於檯面,燒得舒服又就手。今日最中意就係和牛套餐,牛🐮肉鮮嫩滑甜,是肉中極品,👍牛脷都好好食 , 燒烤完曬仲可以要雪糕和烏龍茶,坐係度傾下計,真是太享受了。🤗🤗

一入到餐廳好寬敞好乾淨,卡位多,燒烤爐乾淨到立立令。

牛🐮肉鮮嫩滑甜,是肉中極品,👍牛脷都好好食 ,

2023-07-03 71 views
Family Day 最鐘意帶呀仔去megabox,勝在裏面多親子野及家品店,行左陣見到有間「一燒肉」套餐價錢都係由 $150 - $250左右 平靚正😍,有好多款套餐選擇 所以入去試吓嗰度環境非常闊落 、又有好多卡位 一啲都唔迫,家庭聚餐都坐得好舒服😌 而每個座位嘅櫃桶放咗餐具、紙巾及牙籤,枱面放咗多款醬汁及調味料,手機Qr code落單,簡單易用👐🏻極上鹿兒島A4和牛肉眼寿喜焼套餐 $188鹿兒島A4和牛肉眼寿喜焼+朝鮮風咪厚切五花腩+十味雞上脾肉包括是日湯品、生菜、日本玉子、枝豆、甜品望落去已經好吸引,牛既油脂豐富,肉質入口即溶,好食🤤👍🏻 雞髀肉嫩滑,我就剪開哂比溱溱食,佢都食得好滋味。極上甲日本產蟹味噌甲羅焼き$228我地加左+$15 轉紫菜溫泉玉子飯鹿兒島A4和牛壺漬+鹿兒島A4和牛肩肉+厚切牛舌芯配塩蒽個蟹膏超正 ,好似去左日本咁,好有蟹膏鮮味,食物質素好高😉澳洲M5和牛內裙邊150g $108其實内裙邊係牛腹近橫隔膜嘅位置食嘅口感啖啖肉,燒至七成熟,入口肉味香濃,勁香牛味 ,而且口感豐富又juicy,仲要份量十足,一啲都唔韌🤤抵食呀

極上鹿兒島A4和牛肉眼寿喜焼套餐 $188
鹿兒島A4和牛肉眼寿喜焼+朝鮮風咪厚切五花腩+十味雞上脾肉
包括是日湯品、生菜、日本玉子、枝豆、甜品

極上甲日本產蟹味噌甲羅焼き$228
我地加左+$15 轉紫菜溫泉玉子飯
鹿兒島A4和牛壺漬+鹿兒島A4和牛肩肉+厚切牛舌芯配塩蒽
個蟹膏超正 ,好似去左日本咁,好有蟹膏鮮味,食物質素好高😉

澳洲M5和牛內裙邊150g $108
其實内裙邊係牛腹近橫隔膜嘅位置

2023-06-30 45 views
我地去左Megabox玩😌經過一燒肉見到menu好似好抵食所以我地就入去食個lunch🫶🏻我地叫左兩個燒肉套餐,同埋少少串燒,最緊要食物質素好高😉平靚正😍V1套餐🦀️日本產蟹味噌甲羅燒🐮鹿兒島A4和牛壺漬🐮鹿兒島A4和牛肩肉🐮厚切牛舌芯配塩蔥V2套餐🐮鹿兒島A4和牛肉眼壽喜燒🐷朝鮮風味厚切五花腩肉🐔十味雞上脾肉(配生菜🥬,日本玉子,或黑松露肉子)🐮澳洲M5和牛內裙邊仲有熟食串燒,所有串燒都唔洗自己燒坐既位置帶BB一齊去食都好方便,除左高凳之外仲有卡位而且可以qr code落單,夠曬方便
我地去左Megabox玩😌
經過一燒肉見到menu好似好抵食
所以我地就入去食個lunch🫶🏻

我地叫左兩個燒肉套餐,
同埋少少串燒,最緊要食物質素好高😉
平靚正😍

🐮鹿兒島A4和牛肉眼
壽喜燒
🐷朝鮮風味厚切五花腩肉
🐔十味雞上脾肉
(配生菜🥬,日本玉子,或黑松露肉子)

🐮澳洲M5和牛內裙邊
仲有熟食串燒,所有串燒都唔洗自己燒
坐既位置帶BB一齊去食都好方便,
除左高凳之外仲有卡位
而且可以qr code落單,夠曬方便
2023-06-28 82 views
昨天晚上下班后去打卡了一家位于Megabox的烧肉店,到达时已经八点二十左右了。从九龙湾地铁站出来后,路上经过的很多餐厅都已经关门了,还好这家当时还接待客人。店内座位不少,单人多人都有合适的桌子可安排。给了二维码来自助点餐,在确定不需要加单后就可以自助结账,也可以去柜台结账。注意这家店不收现金哦,只接受电子支付还有八达通,还有加一的服务费哦!!!晚市的烧肉定食数量不少,是牛或豚肉的各个部位及组合,配一碟小菜,一份汤,一份饭(可加价点选海苔饭,紫菜温泉玉子饭)。 肉品和配菜可以单点,还有多种串烧,甜品和饮料可选哦。每座处有四种酱料和海盐,黑胡椒的研磨瓶,还配一个烤肉夹。筷子在桌子侧面的抽屉里,可以烤肉夹接触生肉,筷子夹烤好的肉~我点的是牛五花套餐,300g牛五花,小菜选了泡菜,加300g的白饭,加上服务费最后总价是119(108+10.8服务费)下完单立刻就上菜啦,炉子在入座后就已经打开,所以牛五花很漂亮,烤出来很香。酱料我试了烧肉汁加黑胡椒,蒜香酱油还有韩式辣汁,没有尝试加盐酱油。是日汤品是味增汤,泡菜可以解腻~ 米饭好吃,粒粒分明但不硬Megabox有挺多层,内有大量包括IKEA,a

每座处有四种酱料和海盐,黑胡椒的研磨瓶,还配一个烤肉夹。

牛五花套餐 (300g)

Megabox有挺多层,内有大量包括IKEA,aeon之类的家居店铺,也有服装店,娱乐场所等~ 周末或者假期有空的可以来逛一整天
2023-06-27
$119 (Dinner)
牛五花套餐 (300g)
  • 牛五花套餐
Yakiniku One一燒肉與朋友行Megabox,見到一間新開食燒肉嘅餐廳Yakiniku一燒肉,餐廳裝修設計簡約以木系為主,有梳化卡座,亦有高枱高櫈座位供客人選擇,每張餐枱都設有燒烤爐供客人燒烤,餐廳食物主打燒肉,日式串燒和其它日本菜,侍應服務有禮。極上鹿兒島A4和牛壽喜燒套餐鹿兒島A4和牛肉眼色澤漂亮新鮮,壽喜燒,十味雞上脾肉,朝鮮風味厚切五花腩配沙律菜一起吃甚味,雞脾肉夠嫩滑。鹿兒島和牛壽喜燒日本蛋黑松露玉子,和牛色澤鮮明,有牛味,油脂豐富,肉吾韌,又夠juicy。極上甲羅燒套餐日本產蟹味噌甲羅燒,鹿兒島A4和牛壺漬,鹿兒島A4和牛肩肉,厚切牛舌想配塩葱,牛肉雪花紋理都十分靚,牛味濃,入口即溶。漬物泡菜韓國式的泡菜,味道小小辣,幾好味。海苔飯整滿飯舖滿海苔,大大碗,性價比高。蕨餅有黃豆和抹茶味兩種,係日式甜品,微甜。DREYER'S 雪糕杯 (宇治抹茶十勝紅豆)
Yakiniku One一燒肉

極上鹿兒島A4和牛壽喜燒套餐

鹿兒島和牛壽喜燒

漬物泡菜
韓國式的泡菜,味道小小辣,幾好味。

海苔飯
整滿飯舖滿海苔,大大碗,性價比高。

蕨餅

2023-06-05 86 views
去megabox 行街 見到2/f 開左新燒肉終於唔係連鎖快餐 決定去試下 星期六下午都有set 配白飯、湯品、是日漬物、蕨餅幾抵食 叫左兩個set 極上鹿兒島A4和牛壽喜燒套餐豬 牛 雞 都可以試晒 鹿兒島A4和牛肉眼 店員建議最後先燒 因為佢油脂比較多 就算最後先食都食到佢入口即溶 朝鮮風咪厚切五花腩 一層肉一層肥膏 食落特別香 十味雞上脾肉 啖啖肉 套餐有 生菜 包肉食唔錯 黑松露肉子 我用黎撈海苔飯 加埋燒肉食無得輸極上花見松板豚套餐花見松板豚 燒完食落好爽脆 你博多雞頸肉 出面好似比較少有 我覺得比雞胸 雞髀更有咬口 唔錯 日本黑豚肩 切得都幾厚身 燒完外脆肉juicy 肉味都幾濃 呢到仲有好多調味料可以加 但其實我覺得就係食已經好好味了另外單點左 封門柳50g牛味都幾重 食落好soft 日本二節翅(博多產)只係加少少鹽落去燒 燒到好香脆 仲好滑 單點既話 呢個價錢食燒肉黎講都幾抵食 又可以唔洗食到咁飽 下次會再黎試多d 串燒
去megabox 行街
見到2/f 開左新燒肉
終於唔係連鎖快餐 決定去試下

星期六下午都有set
配白飯、湯品、是日漬物、蕨餅
幾抵食 叫左兩個set

但其實我覺得就係食已經好好味了

另外單點左
封門柳50g
牛味都幾重 食落好soft

日本二節翅(博多產)
只係加少少鹽落去燒
燒到好香脆 仲好滑