2023-07-14
去開MegaBox 玩到好肚餓,見到一人燒肉,梗係入去試吓啦!@一燒肉Yakiniku One 地方好寬躺,空間大,又唔會周圍都係煙!全程QR code自助落單,非常方便!一向都係牛魔王嘅老公,打開餐牌,種類選擇非常多,我今次真係叫咗好多嘢食大飽口福!以下就係我哋叫嘅嘢食,唔好嚇親😅澳洲M5和牛內裙邊150g之前冇試過,原來内裙邊係牛腹近橫隔膜嘅位置,啖啖肉,燒至七成熟,牛肉味勁香濃,一啲都唔韌,口感豐富又juicy,一試難忘👍安格斯西冷薄燒80g(附蒜蓉、炸蒜片、蔥花)西冷牛扒食得多,夾住蒜蓉,蔥花嚟燒,真係好香好好味,沙膽食到停唔到口😋仲叫左兩個set極上甲羅燒套餐+ 海苔飯鹿兒島A4和牛肩肉+厚切牛舌芯配塩蒽入口即溶,正👍個蟹膏都超正,好鮮味!個海苔飯係沙膽至愛❤️精選牛三食(牛五花,牛板腱、牛舌)+紫菜溫泉玉子飯牛五花~夠油香,點原味燒肉汁食唔錯牛版腱~肉質頗嫩,我鍾意加少少韓式辣汁食牛舌~唔使講啦,我哋全家最鍾意🥰不得不提嘅呢度啲串燒真係超驚喜,燒得啱啱好,好香口又入味,好好味🤤鳥皮(岩手縣產)地雞小肉,雞頸肉(博名產)香蔥豚肉腩卷車厘茄串翠肉瓜串厚燒牛舌芯(極力推介)再食埋杯
全程QR code自助落單,非常方便!
以下就係我哋叫嘅嘢食,唔好嚇親😅
澳洲M5和牛內裙邊150g
安格斯西冷薄燒80g
(附蒜蓉、炸蒜片、蔥花)
仲叫左兩個set
極上甲羅燒套餐+ 海苔飯
鹿兒島A4和牛肩肉+厚切牛舌芯配塩蒽
入口即溶,正👍
個蟹膏都超正,好鮮味!
個海苔飯係沙膽至愛❤️
精選牛三食(牛五花,牛板腱、牛舌)
+紫菜溫泉玉子飯
牛五花~夠油香,點原味燒肉汁食唔錯
牛版腱~肉質頗嫩,我鍾意加少少韓式辣汁食
牛舌~唔使講啦,我哋全家最鍾意🥰
鳥皮(岩手縣產)
地雞小肉,雞頸肉(博名產)
香蔥豚肉腩卷
車厘茄串
翠肉瓜串
厚燒牛舌芯(極力推介)
再食埋杯Haagen-Dazs 雪糕杯,呢餐就真係完滿結束啦😋😋
一燒肉Yakiniku One (九龍
灣)
Unit 25, 2/F, Megabox, 38 Hang Chiu Road, Kowloo n Bay, KL
電話:98038920
ニニニニニニニ