最近成日都同啲朋友會約埋一齊飲酒,有一次突然間有人提議嚟尖沙咀呢間餐廳,因為有90分鐘清酒任飲,佢有好多唔同款嘅清酒,全部喺機入邊自助式咁樣撳嚟飲,唔同嘅清酒都可以試吓,幾特別,所以我哋特登約埋一日嚟食飯加飲酒,雖然話清酒任飲,但係啲嘢食嘅質素其實都唔錯!番茄蒜子沙律個擺盤已經好特別,好似掌上明珠咁樣,番茄鮮甜,加埋蒜子溶有衝擊味蕾嘅效果。甲羅燒同酒盜芝士兩個都係沾梳打餅食,一路飲酒一路食呢個其實好配!其中一個必點嘅item我覺得一定係南非鮑魚,同一定要點個柚子胡椒,見到師傅好俾心機燒,燒完熱辣辣食,完全冇鞋!鹿兒島a4和牛盛盒包括三角胸小排,肉眼蓋同背峰,全部都好肥美,入口即溶!不過我最鍾意嘅都係美國牛舌,因為佢超厚切!伊比利亞豬肋條同夾心肉兩個都唔錯!呢度嘅好處就係佢都有好多海鮮選擇,今次我哋就要咗白鱔同赤魷魚筒,兩者都係師傅幫我哋燒嘅,見到用咗好多心機去燒,白鱔個酸汁十分之出色,趁熱食嘅時候啲骨仲係軟嘅,可以大啖大啖咁食,外面脆卜卜,好正!

2024-03-07 13 views
我最近品嚐了一個鹿兒島A4和牛盛盒,裡面包括了三角胸小排、肉眼蓋和背峰,可以說是牛肉的夢幻組合!這個盛盒中的每一塊牛肉都帶有獨特的風味和口感。首先,三角胸小排帶有豐富的肉汁和嫩度,咬下去時肉汁四溢,讓人回味無窮。它的口感柔軟,肉質鮮嫩,能夠迅速融化在口中,帶來滿滿的肉香。接著,肉眼蓋的細膩脂肪和鮮嫩口感令人難以抗拒。它的脂肪分佈均勻,融入了肉眼的嫩肉,給牛肉帶來了更豐富的口感和香氣。每一口都能感受到肉眼蓋的鮮美。最後,背峰展現出濃郁的牛肉香氣和獨特的口感。它具有細緻的肌肉質地,肉汁豐富,帶有微妙的咬勁。它的口感豐富而有彈性,每一口都能品味到牛肉的獨特風味。總括而言,這個鹿兒島A4和牛盛盒是一個絕佳的牛肉組合,每一塊牛肉都充滿了美味和滿足感。無論是作為正餐的主菜還是享受的美食,這個盛盒絕對能夠帶給你一個美味的牛肉體驗。如果你喜歡牛肉,我強烈推薦你試試這個鹿兒島A4和牛盛盒!

2024-03-07 69 views
燒肉總掛住高質黎做賣點🥩系米真高質一食就分到😏第一次黎燒肉臻🔥🔥🔥環境都唔錯~燒肉店既抽氣做得幾好💨食完唔會成身都系燒烤味😌服務要讚下👍🏻店員們都好細心🫶🏻介紹餐點講得好仔細🔥酒盜沙律🥗酒盜配上新鮮沙律菜~夠新鮮夠好食~另外附上既沙律醬汁調教既味道好好味😋🔥燒明太子原條明太子燒過後💥皮脆微微辣配合爽口青瓜一口加清酒🍶正~🔥燒白鱔超過新鮮既白鱔🫧肉夠厚~燒過後皮脆肉嫩~就算唔配醬汁已經好好食…一口咬落去白鱔既油脂充滿全個口~超級香🔥炭火雞雞肉炭火燒過後仍然系滑滑~加上新鮮山葵食~中和炭燒既味道🔥甲羅燒只需一小匙配梳打餅🦀滿口都系爆出黎既蟹味…同場仲有清酒放題🍶一個價錢可以任飲任試甘多款酒😌再食住真高質既燒肉~好滿足既一個晚餐
🔥酒盜沙律🥗
🔥燒明太子
原條明太子燒過後💥皮脆微微辣配合爽口青瓜一口加清酒🍶正~
🔥燒白鱔
🔥炭火雞
雞肉炭火燒過後仍然系滑滑~加上新鮮山葵食~中和炭燒既味道
🔥甲羅燒
只需一小匙配梳打餅🦀滿口都系爆出黎既蟹味…

燒白鱔
美國厚切牛舌
燒白鱔
美國厚切牛舌
2024-03-07 31 views
今日又同老公喺尖沙咀揾食😄燒肉臻位於尖沙咀,主打日式燒肉,仲有專人燒肉服務,將每塊肉的生熟度控制得剛剛好💁‍♀️另外,餐廳仲引入左專為日本酒而設計的自助清酒 🍶不過今日我地就冇飲洒,下次有機會都要再試下😊鹿兒島A4和牛盛盒(三角胸小排,肉眼蓋,背峰)$488三角胸小排,肉質較結實!肉眼蓋,肉眼牛肉筋膜所切下的上蓋肉,肉質鮮甜、滑嫩!背峰, 嫩而有油花!南非鮑魚 $176食鮑魚,都知道以南非出品質素最佳。鮑魚主要以海藻為食物,令肉質厚實彈牙。伊比利亞夾心肉 $128夾心肉喺肩胛骨同腰中間,嫩滑既肉被一層油脂包著.簡單調味,香煎後,外面的脂肪融化,肉仍然多汁,外脆內軟 。甲羅燒 $108滿滿的蟹膏,在烤爐上香氣不斷翻滾 ,再配上梳打餅,超好食。炭火雞 $98鮮味和耐嚼既大腿肉。日本雞頸 $68肉質彈性十足,嚼起來有深度且帶有獨特的口感。燒鱈魚乾 $58焗完之後脆脆地,點埋沙律醬食真係無得彈。 蕃茄蒜子沙律 $48蕃茄原個上,老公唔食蕃茄,自己食完成個已經好飽😄😄😄🍴燒肉臻 📍尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖📲 54046386

鹿兒島A4和牛盛盒(三角胸小排,肉眼蓋,背峰)$488
三角胸小排,肉質較結實!肉眼蓋,肉眼牛肉筋膜
所切下的上蓋肉,肉質鮮甜、滑嫩!背峰, 嫩而有油花!

南非鮑魚 $176

伊比利亞夾心肉 $128
夾心肉喺肩胛骨同腰中間,嫩滑既肉被一層油脂包著.
簡單調味,香煎後,外面的脂肪融化,肉仍然多汁,外脆內軟 。

甲羅燒 $108
滿滿的蟹膏,在烤爐上香氣不斷翻滾 ,再配上梳打餅,超好食。

炭火雞 $98
鮮味和耐嚼既大腿肉。

日本雞頸 $68
肉質彈性十足,嚼起來有深度且帶有獨特的口感。

燒鱈魚乾 $58
焗完之後脆脆地,點埋沙律醬食真係無得彈。

蕃茄蒜子沙律 $48
蕃茄原個上,老公唔食蕃茄,自己食完成個已經好飽😄😄😄

🍴燒肉臻
📍尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖
📲 54046386

2024-03-07 17 views
咁凍既天氣 食烤肉就最正🤩想同大家推介一間高質既烤肉店‼️ 最 正 既 係 $148 可 以 任 飲 SAKE 90 分 鐘 ‼️可以開懷暢飲 舒緩下平時返工既壓力🍶 Cheers~我地叫左勁多野食😋🔸牛肉盛合 (廚師發板)🔸總共有7款靚牛 每款有兩塊分別有日本和牛三角胸小排、日本和牛背峰、日本和牛肉眼蓋、美國Prime級三角肥牛、美國牛小排、美國封面柳、厚切牛舌👅牛味勁濃郁 肉質細嫩 入口即化油脂分布平均 每一啖都充斥住牛油油脂香 好正🤤🔹燒鱈魚乾🔹鱈魚乾好脆卜卜 好似食緊薯片咁🤣🔸酒盜薯仔沙律🔸沙律菜好新鮮🥗 連埋薯仔食好有口感🥔中間個醬汁鹹鹹地 溝埋一齊食好好味😋🔹日本雞頸🔹雞頸依個部位因為成日轉動所以雞頸肉好有彈性 好爽口👍🏻🔸炭火雞🔸雞肉嫩滑多汁 炭火燒完有埋獨特既炭香味配埋wasabi食好特別🤤🔹伊比利亞夾心肉🔹夾心肉係係肩胛骨與腰中間肉同脂肪分佈平均 師傅燒出黎好粉嫩 肉質嫩滑唔鞋口👍🏻🔸白鱔🔸白鱔好厚身好肥美🤩 師傅幫我地燒好後 再切食4份 方便我地食👍🏻白鱔燒得焦香 外脆内嫩 啖啖肉好正可以點埋醋汁同鰻魚汁 有另一番風味😋🔹活蟶子🔹大大條既活蟶子 睇見都好想食😍依個都係師
咁凍既天氣 食烤肉就最正🤩
想同大家推介一間高質既烤肉店
可以開懷暢飲 舒緩下平時返工既壓力🍶 Cheers~

我地叫左勁多野食😋

• 牛肉盛合
  • 日本雞頸
  • 白鱔
2024-03-05 24 views
《燒肉臻 · 燒肉/清酒放題 · 尖沙咀》-$148就可以任飲多達18款日式清酒?尖沙咀日式燒肉居酒屋就可以滿足到兩個慾滿喇✨ 店員會細心指導清酒機使用方法,首先scan QR code登入,然後係清酒機前掃一掃想飲既清酒,即刻可以飲到心儀清酒,新奇、好玩又飲得爽!-🔸 廚師發板牛肉二人盛合 $388一種有七款牛肉,每款兩片,店員推薦由肉味比較淡既和牛開始食起,最後以牛舌結束✨ 從油脂味濃食到牛肉味重,兩者都好juicy,推薦‼️-🔹 日本雞頸 $68雞頸肉肉質嫩滑,而且小小爽口,仲會有少少雞皮,食落多左陣雞油香✨-🔸 炭火雞 $98必食推薦🌟 餐廳會幫手燒好,燒完出黎滿滿炭香味,肉質嫩滑多汁,加埋wasabi食無咁膩,而且味道清新👍🏻-🔹 伊比利亞梅頭 & 豬肋條 $68+$78兩款豬肉都肥瘦均一,食落偏爽口,但係同時又會食到鬆化既油脂香👍🏻-🔸 活蟶子 (2隻) $168大隻,食落爽口唔韌,餐廳會幫手燒好,唔怕自己手殘燒衰啦😂-🔹 白鱔 $188同樣餐廳會幫手燒好,白鱔切到好厚身,加上魚皮食落好脆口,仲可以沾鰻魚同燒汁,好食-📍 燒肉臻@yakinikushintst 尖沙咀寶勒巷3

《燒肉臻 · 燒肉/清酒放題 · 尖沙咀》

🔸 廚師發板牛肉二人盛合 $388

🔹 日本雞頸 $68

🔸 炭火雞 $98

🔹 伊比利亞梅頭 & 豬肋條 $68+$78

🔸 活蟶子 (2隻) $168
大隻,食落爽口唔韌,餐廳會幫手燒好,唔怕自己手殘燒衰啦😂

🔹 白鱔 $188

服務:🌸🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸🌸
Revisit:💖
#hkfoodie #foodbitxh_tst #hkeat #hkfood #香港美食 #hkfoodblogger #打卡美食 #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #清酒放題 #香港清酒 #日本燒肉 #日式燒肉 #炭火燒肉 #和牛燒肉 #清酒任飲 #清酒🍶 #清酒吧 #日式居酒屋 #燒肉放題
2024-02-29 36 views
燒肉臻地址:九龍尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖樓上舖既佢,唔係朋友推介都唔知有間咁高質既燒肉日本餐廳,又食到超級美味既牛肉,又可盡情飲到唔同風味既日本清酒!!真係一場味蕾既享受之夜,無誇張到呀😆👍鹿兒島A4和牛盛盒(三角胸小排,肉眼蓋,背峰)呢個盛盒可以話係牛肉既夢幻組合!😍三角胸小排帶有豐富的肉汁和嫩度,肉眼蓋的細膩脂肪和鮮嫩口感令人垂涎,背峰則展現出濃郁的牛肉香氣和獨特的口感。真係每一口都係享受😊美國牛舌(厚切)肉質軟嫩多汁,帶有濃郁的牛肉香氣。厚切的牛舌肉質更加豐富,咀嚼時散發出濃郁的口感👍👍日本雞心口感彈牙,充滿嚼勁,鮮香多汁。烤至金黃的外皮帶來獨特的香氣!炭火雞炭火雞都係會幫手燒埋👍雞肉超嫩超滑!!呢個都係好想推介俾大家!波板糖豚肉串(2串)成個波板糖外貌既豚肉串,好得意可愛😍😋味道又一流!甲羅燒蟹膏既鮮味,淨係聞到都流晒口水,見到一定忍唔住口,將蟹膏放上餅乾一齊食,口感好正唔會覺得膩👍😍推介推介活蟶子(2隻)活蟶子係店員會幫手燒埋,超好,口感係好滑好正👍👍酒盜薯仔沙律大大份既薯仔沙律,又係美食之一,食咗咁多肉,再食返啲沙律,感到清新😋😆菜都好新鮮,鮮甜!酒盜
燒肉臻
地址:九龍尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖

鹿兒島A4和牛盛盒(三角胸小排,肉眼蓋,背峰)

美國牛舌(厚切)
日本雞心

炭火雞

波板糖豚肉串(2串)
成個波板糖外貌既豚肉串,好得意可愛😍😋味道又一流!

活蟶子(2隻)
活蟶子係店員會幫手燒埋,超好,口感係好滑好正👍👍

酒盜芝士
味道濃郁既芝士,配搭餅乾係出奇地好味!餅乾中和到濃郁既芝士👍

90分鐘任飲清酒
超正既清酒體驗👍無論係食燒物送酒抑或單純想品嚐酒既朋友千奇唔好錯過!
只需加$148就可飲到唔同口味,風味既清酒,而且係任飲!性價比超高,建議追加👍👍酒既清醇,香味都係好正!!
早排聽到尖沙咀間燒肉店有個清酒放題只要$148,就可以90分鐘任飲18款唔同種類嘅清酒,濃口淡口既都有,甚至連純米大吟釀都有😍所以一個忍唔住就即刻book咗🤣最盞鬼嘅系呢個任飲放題系場內放左部清酒機俾你隨便斟,有得飲又有得玩🤩真係聽到都開心!不過可惜嘅係,到左book左個日都仲未病好,唯有試住其他嘢先,下次再補番個清酒放題🙃我哋食左:👉🏻✨牛肉盛合✨(二人份量)$388呢個由廚師發板既牛肉盛合合共有7款靚牛,包括左:日本和牛三角胸小排、日本和牛背峰、日本和牛肉眼蓋、美國prime級三角肥牛、美國牛小排、美國封門柳同厚切牛舌。每款有2塊,款款都可以試少少,唔使再選擇困難🤩肉肉全部都牛味香濃,除咗厚切牛舌既質感好有彈性,其他都油花豐富,接近入口即溶,真心超正🥰✨炭火雞✨ $98滑滑嫩嫰、好多肉汁既無骨雞肉帶有陣陣清香香草味,食多兩舊都唔會覺得油!✨日本雞心✨ $58雞心燒到啱啱好,濕濕潤潤唔會乾;醬油調味夠咸香,食落唔腥仲帶甜!✨伊比利亞豬肋條✨ $78伊比利亞豬肋條肥瘦均勻,肉味超濃,濃而不燥,細品下仲會感受到d肉有陣獨特既榛子芳香添❣️✨甲羅燒✨ $108蟹蓋上面放滿酒鮮味濃稠既蟹膏同生

我哋食左:👉🏻

✨牛肉盛合✨(二人份量)$388

每款有2塊,款款都可以試少少,唔使再選擇困難🤩

✨炭火雞✨ $98

✨日本雞心✨ $58

✨伊比利亞豬肋條✨ $78

✨甲羅燒✨ $108

蟹蓋上面放滿酒鮮味濃稠既蟹膏同生鵪鶉蛋黃;用爐燒到香味出晒嚟之後,入口軟滑綿綿,又鮮又香,放落塊香脆餅乾上面一齊食仲更加有層次添😍

✨白鱔✨ $188

大大塊既白鱔厚身得梨好肥美😍望到已經好有食慾;店員系我地面前將佢燒到金金黃黃之後再切好埋方便分享,服務好到位👍🏻

燒好左既白鱔就咁食外脆內嫩超juicy,再點埋另上個2個唔同風味既醬汁(醋汁同鰻魚汁),-次過可以試勻3個風味,真係令人超級滿足💕

✨鱈魚乾✨ $58

鱈魚乾脆卜卜又大塊,感覺就好似食緊鱈魚味嘅薯片咁,香口到不得了!

✨酒盜薯仔沙律✨ $68

大大碟,清新得梨夠哂飽肚!

✨水果茶✨ $38

茶味稍為有d偏甜

✨信州蘋果梳打✨ $48

酸酸甜甜好夠氣,蘋果味夠晒重❤️

雖然今餐飲唔到酒,但系食物質素真系令人超級滿意,又係一間好值得回訪既餐廳呢❣️

🥩燒肉臻

📍尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖

港鐵尖沙咀/尖東站 N2 出口,步行約3分鐘
2024-02-28 23 views
想平飲清酒要留意呢間喇😍仲有燒肉配清酒🍶同一大班朋友食適合不過餐廳仲有locker擺放私人物品,避免沾上油煙味✅酒盜薯仔沙律沙律清新開胃,連埋薯仔一齊食口感更佳✅肉類🔸鹿兒島A4和牛盛盒(三角胸小排,肉眼蓋,背峰)三款牛肉各有特色😍油脂十足,滿滿的幸福感☺️🔸波板糖豚肉串個造型不得了,波板糖都俾餐廳諗到🍭豚肉燒得夠香,一大塊都唔會韌🔸日本雞頸&炭火雞呢度嘅雞肉都好唔錯,炭火雞嘅味道好特別雞頸夠爽口👍🏻有師傅加持掌握好適當火候🔥✅海鮮活蟶子好鮮甜,加埋蔥花點綴味道更加一層樓👍🏻👍🏻👍🏻朋友未試過食甲羅燒,點咗個配清酒,蟹膏鮮甜嘅味道即刻收納多個甲羅燒愛好者🦀✅燒鱈魚乾飲清酒點少得食鱈魚乾,佐酒小食💕✅90分鐘任飲清酒機$148可以任飲清酒性價比好高👍🏻主要都爽酒為主,口感清爽微辛口配燒肉係最夾!睇得出餐廳選酒係有落過心思🥰
餐廳仲有locker擺放私人物品,避免沾上油煙味

✅酒盜薯仔沙律
沙律清新開胃,連埋薯仔一齊食口感更佳
✅肉類
🔸鹿兒島A4和牛盛盒
(三角胸小排,肉眼蓋,背峰)
三款牛肉各有特色😍油脂十足,滿滿的幸福感☺️
🔸波板糖豚肉串
🔸日本雞頸&炭火雞
呢度嘅雞肉都好唔錯,炭火雞嘅味道好特別
雞頸夠爽口👍🏻有師傅加持掌握好適當火候🔥
✅海鮮

活蟶子好鮮甜,加埋蔥花點綴味道更加一層樓👍🏻👍🏻👍🏻
✅燒鱈魚乾
飲清酒點少得食鱈魚乾,佐酒小食💕
✅90分鐘任飲清酒機
2024-02-24 25 views
聽朋友介紹,呢間餐廳有得任飲清酒,曾經流行過嘅任飲終於有機會可以回味返,不過以前飲酒就係玩,但而家飲酒真係想同朋友傾吓偈,襯好朋友生日一於飲多幾杯。我哋首先點左啲小食開下胃先,薯仔沙律,同埋燒明太子,燒明太子辣辣地寧捨開胃。見到甲羅燒一定要叫來食下,可以自己燒更加可以符合自己口味,因為我鍾意燒得比較耐啲,出邊有啲會燒得冇咁香,而家我鍾意點食都可以,真係好鍾意食蟹羔,普通配塊餅已經非常好食。之後,點咗隻聖子都好大隻好鮮甜,仲點左幾款唔同嘅肉,例如雞肉,豬腩片,雞心,同埋牛舌等,全部都好有水準。可以自己燒,有得玩有得食,過程都幾得意,最精彩一定係和牛,普通燒兩下,已經可以夾起,好濃郁嘅牛肉香味,而且入口即溶嘅感覺真係好滿足,一次過食到三款唔同嘅和牛,真係好幸福。雖然任飲只係90分鐘,以我哋而家嘅酒量其實都非常足夠,我同壽星女都過咗一個好開心嘅晚上。

2024-02-12 887 views
燒肉臻位於尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓大廈鄰近尖東,K11位置可以搭電梯或行樓梯上一樓餐廳係門口位置設有貯物櫃,方便人客放低戰利品或重物可以係bar檯或坐位輕輕鬆鬆享受美食非常貼心當晚我們坐bar檯,所以放低重物簡單攞手袋就去就坐餐廳的餐牌以黑板的形式掛在牆壁上我係網台節目中,經常聽到純米大吟釀係米酒中最高級餐廳做緊$14890分鐘清酒任飲,正正岩晒我清酒機有18款酒分別有純米大吟釀,大吟釀,純米,特別釀酒等等廚師發板牛肉拼盤$388有美國產,日本和牛品嚐到有唔同的部分日本和牛令我最驚喜因為燒完油令令,把脂肪燒走入口即溶鰻魚 $248由廚師燒製食既時候點鰻魚汁肉質彈牙明太子 $128明太子咸咸地配清爽青瓜好夾甲羅燒$108係爐上燒製後用梳打餅一齊食好似忌廉咁幼滑而且蟹膏好creamy雞頸$68日本產雞頸燒到焦香點燒肉汁更加美味炭燒雞$98由廚師燒有香草同鹽食既時間加芥辣食到更加惹味食法都好新奇呢間餐廳服務好貼心,而且食物質素高所以好多人客光顧,食飯期間有客人黎慶祝生日有生日歌非常有氣氛
燒肉臻位於尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓

大廈鄰近尖東,K11位置

可以搭電梯或行樓梯上一樓

餐廳係門口位置設有貯物櫃,
方便人客放低戰利品或重物
可以係bar檯或坐位輕輕鬆鬆享受美食
非常貼心

當晚我們坐bar檯,所以放低重物
簡單攞手袋就去就坐

餐廳的餐牌以黑板的形式掛在牆壁上

我係網台節目中,經常聽到純米大吟釀係米酒中最高級
餐廳做緊$148
90分鐘清酒任飲,正正岩晒我

清酒機有18款酒
分別有純米大吟釀,大吟釀,純米,特別釀酒等等

廚師發板牛肉拼盤$388
有美國產,日本和牛
品嚐到有唔同的部分
日本和牛令我最驚喜
因為燒完油令令,把脂肪燒走
入口即溶

有香草同鹽
食既時間加芥辣
食到更加惹味
食法都好新奇

呢間餐廳服務好貼心,而且食物質素高
所以好多人客光顧,
食飯期間有客人黎慶祝生日
有生日歌
非常有氣氛

2024-02-08
$800 (Dinner)
  • 甲羅燒
  • 炭火雞
  • 牛肉盛合
  • 伊比利亞豬肋條
  • 日本雞頸
2024-02-10 60 views
店名: 燒肉臻 地址: 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖尖東站N2出口,行3分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 4.5/5今次同朋友想食燒肉,飲清酒🍶黎到燒肉臻,佢地有清酒機,$148有90分鐘任飲😛同朋友黎聚會一流🥳酒盜薯仔沙律❤️❤️❤️❤️$68前菜沙律,有薯仔、薯片、薯蓉,有口感,送酒一流‼️鹿兒島A4和牛盛盒❤️❤️❤️❤️❤️$488有三角胸小排、肉眼蓋、背峰,三款都肉質嫩滑,有和牛獨有嘅油香,最推介三角胸小排,超有肉香😗炭火雞❤️❤️❤️❤️❤️$98由店員幫手燒,炭香味十足,超多肉汁,配上wasabi別有一番風味😋美國牛舌(厚切)❤️❤️❤️❤️❤️$118食燒肉又點少得牛舌,厚切超彈牙,牛味濃郁又juicy😙伊比利亞豬肋條❤️❤️❤️❤️$78豬肋條有肉香又有油香,咬落去超有口感之外,肉味亦好濃郁,活蟶子(2隻)❤️❤️❤️❤️$168白鱔❤️❤️❤️❤️❤️$188估唔到燒白鱔咁好食,日本雞頸❤️❤️❤️❤️❤️$68雞頸肉超爽口,有雞香之外又有口感,必叫‼️燒日式魚乾❤️❤️❤️❤️$78必點之選,熱辣辣食,超有咬口,配上沙律醬仲有獨特嘅咸香😙90分鐘任飲❤️❤️❤️❤️$148第一次見清酒機🍶用coins就可以換,清酒選擇超多,仲有介紹
店名: 燒肉臻

地址: 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場1樓102號舖
尖東站N2出口,行3分鐘

環境: 4/5
價錢: 4/5
味道: 4.5/5

酒盜薯仔沙律❤️❤️❤️❤️
前菜沙律,有薯仔、薯片、薯蓉,有口感,送酒一流‼️

鹿兒島A4和牛盛盒❤️❤️❤️❤️❤️

炭火雞❤️❤️❤️❤️❤️

美國牛舌(厚切)❤️❤️❤️❤️❤️
食燒肉又點少得牛舌,厚切超彈牙,牛味濃郁又juicy😙

伊比利亞豬肋條❤️❤️❤️❤️
豬肋條有肉香又有油香,咬落去超有口感之外,肉味亦好濃郁,

活蟶子(2隻)❤️❤️❤️❤️

白鱔❤️❤️❤️❤️❤️
估唔到燒白鱔咁好食,

日本雞頸❤️❤️❤️❤️❤️
雞頸肉超爽口,有雞香之外又有口感,必叫‼️

燒日式魚乾❤️❤️❤️❤️
必點之選,熱辣辣食,超有咬口,配上沙律醬仲有獨特嘅咸香😙

90分鐘任飲❤️❤️❤️❤️
第一次見清酒機🍶用coins就可以換,清酒選擇超多,仲有介紹,大家可以跟翻介紹去揀自己鍾意嘅🥳同朋友慢慢飲翻杯😆
2024-02-01 865 views
今晚食燒肉,朋友介紹尖沙咀「燒肉臻 」最吸引系任飲日本清酒sake, 水果茶或菊花蜜 $148,啱晒我d飲酒朋友。我哋叫咗臻二人餐,非常夠食,價錢合理。酒盜薯仔沙律🥗,沙律汁分開上好貼心螢光魷魚🦑,味道濃郁味醂魚乾,脆卜卜,送酒一流胡麻沙律,豆腐加麻醬,傳統日本沙律牛肉盛盒七款不同部位的牛肉美國Prime三角胸小排,日本和牛背峰,日本和牛後腰蓋柳,日本和牛牛小排,美國三角肥牛,封門柳,厚牛舌我最鍾意日本和牛小排肉,肉質鮮嫩,油份剛剛好,肉味濃郁。厚牛舌,爽脆,有口感。柚子雞腿,雞肉帶有柚子香味伊比利亞夾心肉,師傅為我烹調,剛剛熟,粉紅色肉質,幼嫩,好滑。野菜盛盒,非常豐富,店員加上牛油🧈,更香口自家製肉燥飯,味道簡單加拿大龍蝦🦞,師傅放上蒜蓉牛油,香氣撲鼻南非鮑魚,師傅處理,爽口彈牙芝士蛋糕, 奶茶蛋糕🍰, 由日本空運,不太甜任飲sake, 水果茶或菊花蜜 $148有24款不同口味的清酒, 每款飲一杯都不得了😄

我哋叫咗臻二人餐,非常夠食,價錢合理。

酒盜薯仔沙律🥗,沙律汁分開上好貼心

螢光魷魚🦑,味道濃郁

味醂魚乾,脆卜卜,送酒一流
胡麻沙律,豆腐加麻醬,傳統日本沙律

牛肉盛盒七款不同部位的牛肉

柚子雞腿,雞肉帶有柚子香味

野菜盛盒,非常豐富,店員加上牛油🧈,更香口

自家製肉燥飯,味道簡單
加拿大龍蝦🦞,師傅放上蒜蓉牛油,香氣撲鼻

南非鮑魚,師傅處理,爽口彈牙

芝士蛋糕, 奶茶蛋糕🍰, 由日本空運,不太甜

任飲sake, 水果茶或菊花蜜 $148
有24款不同口味的清酒, 每款飲一杯都不得了😄
  • 牛肉盛盒
  • 日式蒜蓉大虎蝦
  • 日本和牛三角胸小排
2024-01-21 809 views
🍶跟朋友慶祝一下,喝喝酒、吃吃飯,日式燒肉最開心!這家店有清酒放題,自助販售機,用二維碼就可輕鬆任選任喝!😍有日本美酒配日式燒肉就完美了,今天我們來吃個二人海鮮+燒肉套餐,一邊喝一邊燒,伴酒一流的料理超讚。👧🏻Caca這次吃甚麼?🪭臻*二人餐($1188)▫️酒盜薯仔沙律 - 配上微酸醬汁非常開胃!▫️螢光魷魚 - 看個人口味,本人覺得是助酒很搭的小魷魚。▫️味淋魚乾 - 助酒必選前菜,親得要燒烤過趁熱吃,不然肉質會硬硬的咬不下!▫️胡麻沙律 -香香的麻醬味道很不錯。▫️牛肉盛合(三角胸小排,背峰,後腰蓋柳,牛小排,三角肥牛,封門牛,板腱)- 推介牛小排、封門牛肉質特別豐厚,入口溶化的感覺。▫️柚子雞腿 - 香滑雞腿肉與清新柚子很搭。▫️伊比利亞夾心肉 - 肉質厚實,很有嚼感。▫️野菜盛合 - 吃了肉肉很有甜甜的疏菜中和一下。▫️自家製肉燥飯 - 就連肉燥飯都很好吃,有紫菜與肉燥的香。▫️加拿大龍蝦 -大大只龍蝦,肉與彈牙,很滿足!▫️芝士蛋糕▫️奶茶蛋糕▪️90分鐘任飲清酒(菊花蜜、水果茶)加$148 - 不同的清酒有不同味道,清香,果香、酒香,慢慢細味,很享受喔!

👧🏻Caca這次吃甚麼?
🪭臻*二人餐($1188)
▫️酒盜薯仔沙律 - 配上微酸醬汁非常開胃!
▫️螢光魷魚 - 看個人口味,本人覺得是助酒很搭的小魷魚。
▫️胡麻沙律 -香香的麻醬味道很不錯。
▫️柚子雞腿 - 香滑雞腿肉與清新柚子很搭。
▫️伊比利亞夾心肉 - 肉質厚實,很有嚼感。
▫️野菜盛合 - 吃了肉肉很有甜甜的疏菜中和一下。
▫️加拿大龍蝦 -大大只龍蝦,肉與彈牙,很滿足!
▫️芝士蛋糕
▫️奶茶蛋糕
2024-01-10
2024-01-09 106 views
如果想在香港吃到一頓美滋滋的燒肉,通常都系貴夾唔飽,今次位於的燒肉店尖沙咀「 燒肉臻」,好抵食,二人餐人均600多,即能品嘗豐富的燒肉料理,包括前菜、牛肉豬肉、海鮮甜品等等,一次過滿足你多個願望!絕對能令你的肚子滿載而歸!餐廳也提供清酒放題,仲有清酒自動販賣機,啱曬鐘意飲酒的大家!△ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽ △ ▽△ ▽ △ ▽ △ ▽ 🔹◉前菜:酒盜薯仔沙律 味道獨特,醬汁帶出辣味以及咸味,如果你喜歡新口味,這一個薯蓉絕對是不二之選!🔹◉螢光魷魚 新鮮!帶海水味入口夠曬軟滑!🔹◉前菜:胡麻醬豆腐 豆味濃郁,質地軟滑,用上胡麻醬調味,味道更豐富!🔹◉前菜:味淋魚乾 酥酥脆脆,伴碟嘅蛋黃醬,絕對系靈魂醬汁主菜🔹◉「牛肉盛合」主要日本牛和美國牛,日本牛比較油,質地軟滑,美國牛則牛味濃郁,各有千秋🔹◉伊比利亞豬🔹◉柚子雞腿絕對有驚喜!雞皮香脆,柚子的清香味中和雞腿🍗的油膩🔹◉燒蔬菜盛盒有雞髀菇、茄子、翠玉瓜、南瓜、青椒以及粟米。掃上牛油,蔬菜味道很更豐富呢!🔹◉蒜蓉龍蝦龍蝦絕對最eye catching!由師傅燒好,半只蒜蓉龍蝦上碟,好厚肉夠曬彈牙!🔹◉紫菜飯🔹◉甜品同朋友分別叫

🔹◉前菜:酒盜薯仔沙律
🔹◉螢光魷魚
新鮮!帶海水味入口夠曬軟滑!
🔹◉前菜:胡麻醬豆腐
豆味濃郁,質地軟滑,用上胡麻醬調味,味道更豐富!
🔹◉前菜:味淋魚乾
酥酥脆脆,伴碟嘅蛋黃醬,絕對系靈魂醬汁

主菜
🔹◉「牛肉盛合」

🔹◉伊比利亞豬

🔹◉柚子雞腿
絕對有驚喜!雞皮香脆,柚子的清香味中和雞腿🍗的油膩

🔹◉燒蔬菜盛盒

🔹◉蒜蓉龍蝦

🔹◉紫菜飯

🔹◉甜品
同朋友分別叫咗芝士蛋糕同伯爵奶茶味蛋糕,個人比較鐘意伯爵奶茶味戚風蛋糕,柔軟,奶茶味亦都好清新!