同閨密去完沙田行街街,突然間好想食燒肉!每次經過,都有好多人排隊,今晚一於試下!有好多個套餐揀,性價比好高,好適合我呢d想試幾款牛嘅貪心仔😶🥰<宮崎A5和牛臀薄燒套餐> ($168)睇d雪花紋,就已經知道係高質喇,和牛臀夠薄,輕輕一燒就食得,入口即溶😍好幸福!另外加$15就有溫泉蛋紫菜飯,和牛配充滿蛋汁嘅紫菜飯係perfect match!<宮崎A5和牛套餐> ($268)共有3款和牛: A5和牛肉眼蓋、A4和牛肩肉、A4和牛三角腩3款和牛都入口即化,當中我最中意和牛三角腩,牛味超級濃郁!!沙律酸酸甜甜,減低油膩感🙌🏻另外要讚一讚餐廳提供嘅醬料,有自家製BBQ汁、鹽味汁、燒肉汁、岩鹽、黑椒etc🥰
同閨密去完沙田行街街,突然間好想食燒肉!

每次經過,都有好多人排隊,今晚一於試下!

<宮崎A5和牛臀薄燒套餐> ($168)

<宮崎A5和牛套餐> ($268)

2023-02-20 49 views
見到網上介紹呢間燒肉,梗係要去試吓啦!雖然等位有啲耐,但係入座後發覺非常適合一個人嚟食,因為都係面對着回轉帶!🤭🤭一個人食,一啲都唔尷尬今次揀咗個和牛套餐,唔好睇佢份量咁少,佢啲肉質非常新鮮,對於細食嘅我嚟講非常足夠,仲有一碗飯!但係由於我鍾情牛舌,另外都叫咗牛舌!20幾蚊真係好抵今次真係飽飽了!呢個價錢食到呢個質素嘅和牛,真係要推薦下俾大家

2023-02-19 86 views
最近新年探朋友,然後我們說想吃燒肉❤️, 友人提議我們去吃新開的EaT燒肉,他介紹 這裏有很多款高質燒肉選擇。我們點選了3個中價位套餐去試下啦,😍牛的油花分佈均勻,真係好淋嫩呀, 配埋他們的特製醬汁真係超好吃🥰。每個套餐也包括白飯、 前菜沙律及和風湯,白飯配燒肉真係絕配呀,我食咗成碗飯呀☺️。✨宮崎A5和牛臀薄燒套餐 $168 100g✨特級牛五花&牛小排套餐 $158 200g✨宮崎A5和牛臂溥燒套餐 $258 200g

✨宮崎A5和牛臀薄燒套餐 $168 100g

級牛五花&牛小排套餐
特級牛五花&牛小排套餐
宮崎A5和牛臂溥燒套餐
2023-02-18 59 views
早排碌IG見到呢間沙田日式燒肉好吸引,今晚約埋住附近既朋友仔一齊試下先~🌟宮崎A5和牛西冷套餐 ($298/150g)食和牛一定要食最頂級既A5和牛,今次就揀左個宮崎A5和牛西冷套餐,見到咁大塊咁靚既和牛已經流哂口水😍預先切好一件件就咁放上燒烤爐燒就得,入口即溶超正💯🤟🏻🌟宮崎A5和牛套餐 ($268)▫️A5和牛肉眼蓋▫️A4和牛肩肉▫️A4和牛三角腩+$15升級溫泉蛋紫菜飯朋友就揀左呢款有齊三個部位既和牛套餐,和牛肉眼蓋係肉眼扒之中最精華的部位,數量稀少,大理石油脂花紋分佈均勻,肉質滑嫩,另外兩款和牛都好高質,一定要加15蚊升級至溫泉蛋紫菜飯,同和牛燒肉簡直係絕配😍😍😍

🌟宮崎A5和牛西冷套餐 ($298/150g)

🌟宮崎A5和牛套餐 ($268)
▫️A5和牛肉眼蓋
▫️A4和牛肩肉
▫️A4和牛三角腩
+$15升級溫泉蛋紫菜飯
朋友話屋企附近新開咗間正野原來係我最愛嘅燒肉呀😍餐廳裝潢好正,有太空人+飛船皇嘅主題再用埋自助方式落單,感覺穿越了時空揀咗兩個Set, 一次過食齊 豬.牛.雞✨ 宮崎A5和牛套餐(A5和牛肉眼蓋.A4和牛肩肉.A4和牛三角腩)A4 A5級嘅和牛真係無可挑剔三個唔同部位都各有特式,油脂分佈平均軟腍.牛味濃郁.入口即溶嘅口感✨ 西班牙豬五花 + 富士蘋果地雞肉套餐 五花肉好多片,油份充足,用嚟燒烤真係好正,肉質Juicy配埋雞肉又有唔同嘅享受 ✨黑毛豬肋條 豬肋條口感豐富加埋岩鹽/醬汁,味道更豐富+$15 可以升級 <溫泉蛋紫菜飯> 可以中和一下,梗係加啦每個套餐都有唔同份量選擇,無論大胃王定係小朋友,都一試愛上

朋友話屋企附近新開咗間正野
原來係我最愛嘅燒肉呀😍

餐廳裝潢好正,有太空人+飛船皇嘅主題
再用埋自助方式落單,感覺穿越了時空

揀咗兩個Set, 一次過食齊 豬.牛.雞

✨ 宮崎A5和牛套餐
(A5和牛肉眼蓋.A4和牛肩肉.A4和牛三角腩)
A4 A5級嘅和牛真係無可挑剔

三個唔同部位都各有特式,油脂分佈平均
軟腍.牛味濃郁.入口即溶嘅口感

✨ 西班牙豬五花 + 富士蘋果地雞肉套餐
五花肉好多片,油份充足,用嚟燒烤真係好正,肉質Juicy
配埋雞肉又有唔同嘅享受

✨黑毛豬肋條

豬肋條口感豐富

加埋岩鹽/醬汁,味道更豐富

+$15 可以升級 <溫泉蛋紫菜飯>
可以中和一下,梗係加啦

每個套餐都有唔同份量選擇,
無論大胃王定係小朋友,都一試愛上
Dinner
2023-02-18 46 views
近排呢類型嘅燒肉店開到周圍都係,好就好在一人都可以享受燒肉😚😚 兩人食可以散嗌多啲選擇☺️ 叫set有飯、有湯、有沙律🥗 我哋兩個人叫咗兩個set😚宮崎A5和牛西冷套餐$298 - 入口即溶🤤 牛五花& 肩胛牛柳 & 薄牛舌套餐 $168 - 重牛味,脂肪分佈都算平均‼️我覺得佢嗰牛舌最好食,夠簿又唔韌😚不過我建議加$15轉埋紫菜玉子飯,更加滿足🤤 如果唔係好食飯嘅,可以叫一個餐再散叫,叫自己想食嘅好滿足😚 呢度想食高質又有,性價比高嘅又有,滿足晒所有人嘅要求‼️

宮崎A5和牛西冷套餐$298 - 入口即溶🤤

2023-02-14 228 views
情人節嚟 6點攞飛,9點先入到去🤯重點係依度食飯冇限時,啲人食完野係到吹水玩手機唔走好無恥🤬嚴重拖慢門口排隊情況。2人枱3人枱都要起碼等2個半鐘~3個鐘先入到去。成50幾人係門口等,未計網上攞飛嘅人,嚟個陣叫緊108 我地163 ,真係等到炆😡中間已經有好多排隊嘅人等唔到走左。餐廳收11點我哋10點食完重有一堆人係出面排緊隊等食😅食物好食🤤👍🏻叫左104 151但係排隊時間太嚴重 冇咩事都係幫襯其他有限時嘅燒肉店
情人節嚟 6點攞飛,9點先入到去🤯
重點係依度食飯冇限時,啲人食完野係到吹水玩手機唔走好無恥🤬
餐廳收11點我哋10點食完重有一堆人係出面排緊隊等食😅
2023-02-14
Waiting Time
180 Minutes (Dine In)
$110 (Dinner)
Celebration
Valentine's Day
2023-02-13 114 views
EaT燒肉以外星人飛船同星球嘅店舖設計好吸引我仲有智能送餐服務!用日本特製嘅燒烤爐設備,熱力集中喺磷片上將燒肉烘熟每個燒烤爐均設有抽風系統,無油煙感。EaT燒肉的菜單以燒肉套餐為主叫了取得官方證書認證嘅宮崎A5和牛餐肉質嫩滑、入口即融白飯選用飯味香濃嘅日本產越光米到港後先進行打穀,無添加任何防腐劑我更升級了紫菜蛋飯還有沙律同湯好豐富同飽!但也點了雞試一下肉質都是鮮嫩juicy好味!而且在正餐上多點的份量剛剛好~
EaT燒肉以外星人飛船同星球嘅店舖設計好吸引我
仲有智能送餐服務!

用日本特製嘅燒烤爐設備,熱力集中喺磷片上將燒肉烘熟
每個燒烤爐均設有抽風系統,無油煙感。

EaT燒肉的菜單以燒肉套餐為主
叫了取得官方證書認證嘅宮崎A5和牛餐
肉質嫩滑、入口即融
白飯選用飯味香濃嘅日本產越光米
到港後先進行打穀,無添加任何防腐劑
我更升級了紫菜蛋飯

份量剛剛好~
2022-12-28
Lunch
2023-02-11 229 views
一家3口,6點半都未到就攞飛,已經係189號,當時佢叫到137,估你唔到,個員工叫number, 叫到152,再過多半個鐘左右,又叫番141🙄來來回回成個鐘,佢叫左142最少3次,點解過左嗰個號碼都仲叫,喺度等緊既就等成個鐘都未到,之前試過d野係好食,但今次覺得安排上好有問題,真心想食既就等都等唔到位
2023-02-10 187 views
有史以黎等位等得最火同最莫名其妙既一次,一開始叫到B54,然後話叫只限三人座位既叫到B75,然後再叫飛話叫四人座位係B55開始,我都覺得ok啦,感等陣叫3人座位應該就會繼續叫落去B76,我都有同佢話過點解頭先叫到75又彈返落去55感樣,佢自己都話頭先係三人座位,ok,之後又叫話3人座位,莫名其妙又叫返B54????重新叫過?入左B75之後唔係叫B76去返B54??好似當出門d人傻既,然後最好入左3人既B58,我真係莫名其妙,真係唔知點叫飛既,淨係等飛同叫飛係已經無野好講。
2023-02-10 128 views
入位不懂靈活變通,叫號只懂叫A和C,完全不懂叫B,就算叫了,也只是派給四人枱,有合理懷疑店內只有一張三人枱,叫位者不懂用腦,應該是過度疲勞,顯得大腦周轉不靈,建議適當休息,以免造成過多决策上的失誤,令餐廳過早關門大吉,散水餅不宜早派。此外過度依賴機器,明明已經叫號到75,轉頭又跳回到50號,簡直豈有此理,十分甩漏!體驗十分差,不建議來光顧!
2023-02-10
Dinner
很有創意的燒肉店, 位於沙田圍新開的Eat燒肉店真的令, 小朋友都滿有好奇及驚喜, 成間餐廳係用外星來做主題, 送餐用外星人飛船嚟送餐, 大小朋友嚟到實開心,燒肉都有好多選擇, 價錢適中, 肉類質樸好, 分量又足........只是飲品有點貴......佢哋抽風系統做得好好👍🏻 食完個身都唔會好大陣味
只是飲品有點貴......

佢哋抽風系統做得好好👍🏻 食完個身都唔會好大陣味
牛花腩餐
2023-01-26
Waiting Time
90 Minutes (Dine In)
$150 (Lunch)
Celebration
Birthday
牛花腩餐
2023-02-06 271 views
迴轉壽司就食得多,以外星人為主題的燒肉店我就第一次食。位於沙田圍新開的Eat燒肉店真的令人感到有驚喜。除了日本燒肉高質之後,有外星飛船送餐實在相當有gimmick!弟弟當日也表現得相當興奮😆食物價錢有平價之選,牛舌、牛小排也不錯,另外更可以加大紫菜飯,適合比較大食的食客。至於高級宮岐A5和牛,食物質素不錯,店長、店員的服務態度更值得一讚呢🥰如果不想等位的話,可以在VGather apps先取票,預早取票有預算,餐廳更有儲分計劃。
迴轉壽司就食得多,
以外星人為主題的燒肉店我就第一次食。
位於沙田圍新開的Eat燒肉店真的令人感到有驚喜。
宮崎A5和牛套餐
牛五花、肩胛牛柳、薄牛舌套餐
2023-01-31
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$150 (Tea)
宮崎A5和牛套餐
  • 宮崎A5和牛
2023-02-05 386 views
容許一班不守規矩唔取飛嘅人自由衝入店霸佔座位。美其名話班人好早係門口排隊等開門,實則真係有排隊的只佔少數,-大班人混水摸魚sip 位入店霸佔座位。事緣竟然有staff 同人講: 邊個最快去到counter 搵staff , 邊個就可以有位。😡😡😡😡😡😡引起守規矩客人不滿,仍無意欲解決問題,更容許班不守規矩客任坐,食完繼續傾計,坐超過兩小時都唔交枱。執枱慢,人手不足,老闆明明話返嚟處理,最後無影。不負責。不知所謂。
2023-02-05
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
Lunch
2023-02-04 247 views
睇完媒體報導去朝聖,由於地點隔涉,平日下午等15分鐘就有位。等位期間已選定$118餐,因喜愛牛舌的我只有這個選擇。點餐後,飛船唔使好耐就到面前,肉類醃汁和點醬都夠味,但片肉略嫌太薄,五花夾起直頭一分為二,一放落去已縮埋,每面燒一秒已熟,唯有全程只開最細火。我唔食太多飯,只叫了細飯,但食完完全唔夠飽。離開後出去仲食得落一大碗甜品。飛船gimmick係吸引我去原因之一,但貪得意食過一次唔會再去,坊間一百元內燒肉還有好多選擇。