2024-05-29
外星人👾終於登陸左地球?!開心仔,早兩日朋友帶我去咗一間好可愛既外星人主題餐廳入面食咗餐好豐盛嘅燒肉😍餐廳入面周圍都係外星人外型嘅裝飾同擺設,好打卡able!枱面上面又放左好多醬汁可以自由搭配;自家製BBQ汁、原粒黑椒、玫瑰海鹽、自家製甜辣將、自家製梅子醋汁、鹽味汁..呢d大路嘅調味基本上都好齊全!方便大家調配最適合自己嘅口味!小妹就最鍾意佢地自家製既BBQ汁!最有特色既地方就係座位旁邊有條小軌道,有好多載着餐點既小飛船系上面快速橫過咁自助送餐,成個畫面好有科技感!我地叫左:👉🏻🌟宮崎A 5和牛燒肉set🌟 200g $268套餐包含左三款唔同部位既A5宮崎牛肉、和風昆布湯、泡菜/迷你沙律同白飯✨A5肩胛肉眼心✨屬於整個牛肩胛部位入面最豐腴多汁既區域;油花分布均勻,肌纖維好細緻,入口柔軟又嫩滑!✨A5上等牛肩胛✨系肩胛部位入面排第二既最優質部分;多汁鮮香,肉質比較扎實,帶有適度既筋腱口感!✨A5肩胛腋板✨位於肩胛部位下方既扁平部分;脂肪分布適度,食落又滑又嫩😍呢三款唔同部位既A5宮崎牛雖然肉質唔同,但都牛味香濃,-致好食😋,正❣️白飯使用左日本越光米,黏性同彈性都唔錯,粒粒都充實飽滿!滿
餐廳入面周圍都係外星人外型嘅裝飾同擺設,好打卡able!
我地叫左:👉🏻
🌟宮崎A 5和牛燒肉set🌟
200g $268
✨A5肩胛肉眼心✨
✨A5上等牛肩胛✨
✨A5肩胛腋板✨
位於肩胛部位下方既扁平部分;脂肪分布適度,食落又滑又嫩😍
白飯使用左日本越光米,黏性同彈性都唔錯,粒粒都充實飽滿!
滿滿日式風情既和風昆布湯清香帶鮮,濃淡適中!
🌟宮崎A5和牛關西壽喜燒 🌟
120g $238
套餐含有宮崎A5和牛、和風湯、日本生蛋同白飯(加錢轉左紫菜溫泉蛋飯)
用梨壽喜燒既A 5和牛同燒肉set個d -様咁靚,睇到小妹流晒口水🤤
充滿油香既軟嫩和牛配上甘甜既壽喜燒汁-直都系小妹最愛;肉肉嫩到接近入口即溶,正到不得了!食完都仲有d意猶未盡!👅
雖然餐廳已經有埋煮壽喜燒既教學影片,但係熱心既店員都有出手幫我地手燒,態度親切服務好,絕對值得比個like👍🏻👍🏻❣️
另外我地仲加左:
✨牛小排✨
牛小排嘅質素亦都不容忽視,唔肥唔瘦啱啱好,越食會越香!
✨牛舌心✨
厚切既牛脷心口感又Q又彈,又軟又嫩,好有質感!
✨西班牙豬五花✨
充滿彈性既豬五花肉味鮮甜冇羶味,油而不膩!
✨水冷麵🍜✨
呢碗水冷麵系由西瓜🍉、泡菜、醃蘿蔔同爽口彈牙既幼身麵條組合而成;入口冰冰涼涼,酸甜爽辣,消暑-流👍🏻
✨白桃烏龍冷泡茶✨
香醇嘅烏龍茶滲透出陣陣白桃清香,去油、解膩絕對-流!
✨白檸波子汽水✨
充滿着童年回憶嘅波子汽水酸酸甜甜又夠氣,飲完成個人都爽晒!
🛑EaT燒肉
📍沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下19-20號舖