2024-03-05 58 views
極差燒肉體驗,本來打算見鐵路運送食材幾有趣,打算入內嘗燒肉享受晚餐,怎料下單後,一開始開不到到火爐,等待極耐才有職員協助,而且部分職員明顯不熟悉爐具。職員處理咗好耐,期間污糟毛巾在食物上不停來回揮動!!相當不衛生極度影響食慾。處理了至少15分鐘以上,其後店員沒有表示更換受污染食物及任何優惠賠償!食物味道還好,但已經沒有心情食了!差評份量還好,但價錢會也並沒有太出色,CP不高。建議餐廳定期保養爐具及注意食物衛生!

食物味道還好,但已經沒有心情食了!差評
2024-03-05
$200 (Dinner)
係我第一次嚟食EaT燒肉,過嚟食嘅原因係畀佢用火車送燒肉吸引員工都非常之好人,本來我哋坐嗰個位水龍頭有漏水問題,佢即刻幫我哋換咗位並道歉由於我坐嘅位置近廚房可以望到廚房內部,見到佢哋係手切牛肉,唔係機械切牛肉哈哈食物方面:份量啱啱好,飯量可以選擇(唔使加錢),每一份都會被小菜及麵豉湯我叫嘅係牛小扒、肩胛牛柳and薄牛舌套餐($118),每塊肉油脂邊度都好好,冇肉變黑嘅情況,好新鮮!推介菜:大家可以叫有肩胛牛柳嘅套餐,肉質軟熟,油脂分佈均勻,食落去真係非常之唔同ar!

食物方面:

推介菜:
2024-02-16
$118 (Lunch)
  • 牛小扒、肩胛牛柳、薄牛舌套餐
2024-02-11 88 views
香港首間路軌燒肉餐廳🥩沙田分店仲有性價比極高嘅關西壽喜燒!!餐廳佈置係可愛外星人主題,主打一人燒肉✅宮崎和牛關西壽喜燒$238呢個壽喜燒套餐一定要試吓!和牛係即叫即切,睇到啲和牛紋理就知幾正😏入口即溶嘅感覺充滿幸福感🥰最特別係壽喜燒有兩款食法,最啱我呢啲貪玩嘅人🤪🌟關西食法:預熱後先塗抹牛油🧈再加入京蔥煎到金黃色,然後將和牛煎香,煎嘅時候臨上壽喜燒汁,最後配上無菌蛋即刻食☺️🌟關東食法:將蔬菜鋪在鍋中,和牛放面,加入大量壽喜燒汁,小火煮5分鐘唔好問我邊款好食啲,小朋友才要選擇,我全都要‼️‼️✅宮崎A5和牛肩胛肉眼心、上等牛肩胛、肩胛腋板除咗美味嘅壽喜燒,我地都點咗燒肉食,三款和牛都係牛香肉嫩🤤配和風湯紫菜溫泉溫泉蛋飯最夾👍🏻👍🏻✅魷魚一夜干呢度有得選原條燒魷魚🦑 實在太正🤤都幾大條吓✅富士蘋果地雞肉、日本雞爽肉雞肉肉質嫩滑,雞爽肉比較爽口,幾特別👍🏻✅焙茶奶凍&綠茶奶凍食完燒肉記得要點呢度自家製嘅奶凍,茶味突出,上面嘅紅豆有爆珠口感,好有趣✅白桃烏龍冷泡茶、玫瑰荔枝冷泡茶自家製冷泡茶,可以消除燒肉嘅油膩感推薦玫瑰荔枝冷泡茶💛好味指數:4.8/5 💜回頭指數:5/5📍EaT燒肉沙田大涌橋路2

✅宮崎和牛關西壽喜燒$238
唔好問我邊款好食啲,小朋友才要選擇,我全都要‼️‼️

✅宮崎A5和牛
肩胛肉眼心、上等牛肩胛、肩胛腋板

✅魷魚一夜干
呢度有得選原條燒魷魚🦑 實在太正🤤都幾大條吓

✅富士蘋果地雞肉、日本雞爽肉
雞肉肉質嫩滑,雞爽肉比較爽口,幾特別👍🏻

✅焙茶奶凍&綠茶奶凍
✅白桃烏龍冷泡茶、玫瑰荔枝冷泡茶
自家製冷泡茶,可以消除燒肉嘅油膩感
推薦玫瑰荔枝冷泡茶

💛好味指數:4.8/5 💜回頭指數:5/5

📍EaT燒肉
沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下19-20號舖
2024-02-02 1664 views
有外國嚟嘅朋友住咗喺沙田嘅麗豪酒店咁就一於帶佢食下啲正嘢啦搵咗一間燒肉店 又有壽喜燒食 又有得燒肉等朋友可以體驗下佢係採用自助送餐每一個座位前邊都有一條軌道由太空艙負責送餐成間餐廳佈置都好Cyber好有時代感我自己叫左個宮崎和牛關西壽喜燒用咗宮崎A5和牛 我太鍾意食紫菜所以加錢叫左個紫菜溫泉蛋飯 仲跟個和風湯同一隻日本生蛋店員會先提供一個iPad俾你熟習下關西壽喜燒嘅煮法換上壽喜燒鍋 調校好火喉之後首先煎好牛肉 然後浸入無菌的生雞蛋液中蛋液將牛肉降溫 鎖住肉汁 口感好好呀烤完牛肉再用木魚湯同醬汁慢燉蔬菜 ,菇類,豆腐 醬汁吸收晒牛油嘅香味 湯底特別甜🤤店員都會不時嚟睇吓你煮壽喜燒時有冇問題如果有需要佢都可以幫你煮㗎 好貼心朋友就叫咗燒肉宮崎A5和牛試咗幾個唔同嘅部位有肩胛肉眼心/上等牛肩胛/肩胛翼板跟日本越光米白飯 和風湯同迷你沙律越光米白飯好有米香 沙律非常新鮮一上枱見到啲牛超級新鮮油脂分布得好平均 三個牛嘅部位都各有特色口感各有不同 肉質鮮嫩自己落手落腳燒 生熟嘅程度自己話事餐廳仲提供左唔同嘅調味料俾客人自己調配當中岩鹽同埋黑胡椒嘅樽 仲係電動㗎😍😍😍最後仲叫咗一杯白桃烏龍冷泡茶茶
有外國嚟嘅朋友住咗喺沙田嘅麗豪酒店

換上壽喜燒鍋 調校好火喉之後
首先煎好牛肉 然後浸入無菌的生雞蛋液中
蛋液將牛肉降溫 鎖住肉汁 口感好好呀
宮崎和牛關西壽喜燒

烤完牛肉再用木魚湯同醬汁慢燉蔬菜 ,菇類,豆腐
醬汁吸收晒牛油嘅香味 湯底特別甜🤤

店員都會不時嚟睇吓你煮壽喜燒時有冇問題
如果有需要佢都可以幫你煮㗎 好貼心

朋友就叫咗燒肉宮崎A5和牛
試咗幾個唔同嘅部位
有肩胛肉眼心/上等牛肩胛/肩胛翼板
跟日本越光米白飯 和風湯同迷你沙律
宮崎A5和牛燒肉  (肩胛肉眼心/上等牛肩胛/肩胛翼板)

越光米白飯好有米香 沙律非常新鮮

我個外國朋友都對呢個餐廳留下好深刻嘅印象
Type of Meal
Lunch
宮崎和牛關西壽喜燒
宮崎A5和牛燒肉  (肩胛肉眼心/上等牛肩胛/肩胛翼板)
宮崎A5和牛燒肉
白桃烏龍冷泡茶
  • 宮崎和牛套餐
餐廳牆身壁畫以外星人 • 星球🪐 • 星空做主題,野食會由宇宙飛船𝐔𝐅𝐎🛸經輸送帶送到客人手上🤲🏻用手機落單後📲就可以坐定定𝐑𝐞𝐚𝐝𝐲接收肉肉啦🤗~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪宮崎和牛關西壽喜燒套餐 ($238)日本黑毛和牛🐃配上濃郁甜甜既秘製關西汁🍲 🇯🇵宮崎縣係日本黑毛和牛主要產地之一,肉當然夠高質啦🎖油脂分佈均勻,嫩嫩多汁💖加埋生雞蛋,入口即融 • 油而不膩🤤👩🏻‍🍳𝟐種食法各有特色,唔知你地又鍾意邊種呢?▫️關西 : 牛油🧈搽滿鐵板,輕爆香洋蔥 • 京蔥,主角🥩黑毛和牛出場,加壽喜燒汁煎香,點生蛋汁,即放入口🤭▫️關東 : 以野菜🥬鋪底,面放主角🥩黑毛和牛,再加入壽喜燒汁做湯煮,記得要食埋索晒煮過和牛肉汁精華既野菜🥣 (*煎幾耐 / 煮幾耐,可跟番自己鍾意既生熟度🔥)🎁依個套餐,會送𝟏個𝐓𝐚𝐁𝐞仔👽神秘盲盒🎁.套餐配日式湯🍲 • 黏黏軟糯越光米飯🍚(可另加+$𝟏𝟓升級紫菜溫泉蛋飯🥚).▪宮崎A5和牛薄燒 100g(網燒) 薄薄一片,好容易就燒至焦香🤎要夠快手呀😜.👉🏻枱面上有多款自家製醬汁 : 𝐁𝐁𝐐 汁 • 甜辣汁 • 梅子醋汁.
餐廳牆身壁畫以外星人 • 星球🪐 • 星空做主題,
野食會由宇宙飛船𝐔𝐅𝐎🛸經輸送帶送到客人手上🤲🏻
用手機落單後📲就可以坐定定𝐑𝐞𝐚𝐝𝐲接收肉肉啦🤗

▪宮崎和牛關西壽喜燒套餐 ($238)
日本黑毛和牛🐃配上濃郁甜甜既秘製關西汁🍲
🇯🇵宮崎縣係日本黑毛和牛主要產地之一,肉當然夠高質啦🎖
宮崎和牛關西壽喜燒套餐

👩🏻‍🍳𝟐種食法各有特色,唔知你地又鍾意邊種呢?

宮崎和牛關西壽喜燒套餐

(*煎幾耐 / 煮幾耐,可跟番自己鍾意既生熟度🔥)
🎁依個套餐,會送𝟏個𝐓𝐚𝐁𝐞仔👽神秘盲盒🎁

▪宮崎A5和牛薄燒 100g
(網燒) 薄薄一片,好容易就燒至焦香🤎要夠快手呀😜

👉🏻枱面上有多款自家製醬汁 : 𝐁𝐁𝐐 汁 • 甜辣汁 • 梅子醋汁...
不過我就覺得...肉夠靚,唔洗點咁多汁,最多都係少少岩鹽🧂 • 黑椒🖤就夠啦
除左🇯🇵宮崎黑毛和牛,另有🇺🇸美國𝐏𝐑𝐈𝐌𝐄牛五花🏆
如果唔食牛既朋友仔,可揀豬🐷 / 雞🐔 / 海鮮...(西班牙🇪🇸豬五花 / 鹿兒島🇯🇵豬肩 • 🐓雞 : 富士蘋果地雞肉…)
▪泡菜
好爽脆,唔會好辣🧡

▪綠茶奶凍 ($22)
勁彈彈,有茶味得黎唔會過重💚面頭係紅豆爆爆珠🫘
綠茶奶凍

▪自家製冷泡茶 ($15/杯)
▫️白桃烏龍冷泡茶 : 白桃味較出🍑
▫️玫瑰荔枝冷泡茶 : 茶味較出🍵
自家製冷泡茶

🔺𝟏𝟖:𝟎𝟎前免收加𝟏𝟎%服務費🙆🏻‍♀️
2024-01-29 88 views
一個充滿星球與外星人的奇幻世界。可愛的公仔、獨特的裝飾,以及那科幻感十足的環境,都讓人眼前一亮。而最令人印象深刻的,莫過於那充滿日式風情的燒肉。手機下單後,彷彿乘坐外星飛艦般的送餐體驗,更是讓人彷彿置身於日本。我點左個新品壽喜燒 但對於那些不太擅長燒肉的朋友們,Eat燒肉還貼心地提供了教學視頻。即使是不太熟悉燒肉的朋友,也能在店員的幫助下,輕鬆享受燒肉的樂趣。呢個服務態度非常好一個價錢就食到關東同關西嘅壽喜燒,而且價格親民。

一個價錢就食到關東同關西嘅壽喜燒,而且價格親民。
  • 宮崎和牛套餐
事隔半年再次俾外星人捉走去食燒肉,今次佢哋喺地球學識咗樣叫壽喜燒嘅嘢,仲學識咗整甜品同樽裝冷泡茶。宮崎A5和牛套餐 200g $283分別由肩胛肉眼心、上等牛肩胛、肩胛腋板3種A5級和牛組成,每種部位嘅油脂分佈都非常之均勻,肉眼心口感較嫩,帶有獨特香味、牛肩胛肉質就較結實,咬落比較有口感、肩胛腋板味道就較香甜,入口溶化,3種部位各有特色。宮崎和牛關西壽喜燒套餐 $253餐廳近期新增嘅套餐,店員會幫你將燒爐換成特製壽喜燒鍋,然後會附上影片教你點煮。實際上同平時燒肉差唔多,只係過程中需要自己適時加入壽喜燒汁,而因為材料本身都夠靚夠新鮮,煮嘅過程就算自己有少少失手都係好好味🤤,非常推薦鍾意壽喜燒嘅人去試一試。紫菜温泉蛋飯套餐加$15可以升級,必須要單獨提起係因為個飯真係超級好味,用上日本新鮮運到嘅越光米,香氣十足而且口感獨特,必試!肋眼肉捲帶側肉 50g $83油脂分布較上面幾個部位少DD,但咀嚼感較強,肉香同肉汁都較豐富。富士蘋果地雞肉 80g $28用富士蘋果蓉醃製嘅雞肉,口感嫩滑,食落有陣陣果香味,十分特別。日本雞爽肉 50g $20肉如其名咁比起一般雞肉更加彈牙有口感,食落有種爽脆感

宮崎A5和牛套餐 200g $283

宮崎和牛關西壽喜燒套餐 $253

紫菜温泉蛋飯

肋眼肉捲帶側肉 50g $83

富士蘋果地雞肉 80g $28

日本雞爽肉 50g $20
肉如其名咁比起一般雞肉更加彈牙有口感,食落有種爽脆感覺,肉汁多而且夠鮮甜。

焙茶奶凍/綠茶奶凍 $22
兩種口味嘅奶凍,上面同樣鋪滿一咬即爆嘅「爆珠紅豆」,焙茶嘅茶味比較香濃,綠茶就有獨特嘅回甘香味,我自己就比較鍾意綠茶味。

自家製冷泡茶 $15
有玫瑰荔枝同白桃烏龍兩種味道,濃度適中,著重果香同茶香,啱晒配燒肉。

甚少食燒肉嘅我被呢間可愛嘅ET列車吸引而來🚄有唔少燒肉套餐配搭,多為牛五花,亦有牛小排,貴少少有宮崎A5和牛🐂另外可以自己散叫加料套餐包和風湯、沙律/泡菜、飯和風湯入面有海帶,清清地但夠鹹沙律菜清新🥗作開胃前菜-▶️ 163 宮崎和牛套餐 200g ($268)呢個set影相出嚟最靚,有齊A5和牛眼蓋、A5和牛肩肉同A4和牛三角腩三個部位嘅肉質口感好唔同,食得出分別其中A4和牛三角腩最稀有,油脂感最高,入口即融🐂▶️ 162 宮崎和牛臀溥燒套餐 100g ($168)100g都有成6-7大片宮崎和牛臀溥燒薄到成張紙咁,特色就係可以燒到燶燶哋因為好簿所以好快熟同埋易癡網,好在餐廳有提供牛油食落口感會好脆似豬肉紙👅香口啲油脂分布平均,一路燒會自己出油,令牛肉好順滑▶️ 紫菜溫泉蛋飯 (+$15)每個套餐飯都可以加$15升級,可以揀150g/ 200g/300g灑上大量鹽味紫菜,乾脆又惹味溫泉蛋非常流心,蛋黃橙黃色大大粒好吸睛蛋仲可以幫白飯黐住紫菜,撈勻食好鬼正🤤米飯用上日本越光米,充滿飯香之餘,粒粒飽滿🍚極推介大家升級,話晒牛好食,飯都好重要,咁先係全面享受!▶️ 280 牛油雜菇 ($28)老闆
甚少食燒肉嘅我被呢間可愛嘅ET列車吸引而來🚄
另外可以自己散叫加料
套餐包和風湯、沙律/泡菜、飯
和風湯入面有海帶,清清地但夠鹹
沙律菜清新🥗作開胃前菜
▶️ 163 宮崎和牛套餐 200g ($268)
三個部位嘅肉質口感好唔同,食得出分別

其中A4和牛三角腩最稀有,油脂感最高,入口即融🐂
163 宮崎和牛套餐 200g

▶️ 162 宮崎和牛臀溥燒套餐 100g ($168)
100g都有成6-7大片
宮崎和牛臀溥燒薄到成張紙咁,特色就係可以燒到燶燶哋
因為好簿所以好快熟同埋易癡網,好在餐廳有提供牛油

食落口感會好脆似豬肉紙👅香口啲
油脂分布平均,一路燒會自己出油,令牛肉好順滑
162 宮崎和牛臀溥燒套餐 100g

▶️ 紫菜溫泉蛋飯 (+$15)
灑上大量鹽味紫菜,乾脆又惹味
溫泉蛋非常流心,蛋黃橙黃色大大粒好吸睛
蛋仲可以幫白飯黐住紫菜,撈勻食好鬼正🤤
米飯用上日本越光米,充滿飯香之餘,粒粒飽滿🍚
極推介大家升級,話晒牛好食,飯都好重要,咁先係全面享受!
紫菜溫泉蛋飯

▶️ 280 牛油雜菇 ($28)
老闆娘推介,梗係試吓
分別有三種菇:草菇、金針菇、香菇
以鋁罐兜裝住,入面附上大量牛油同香蒜
傻傻的我唔知道原來係成個鋁罐兜放上去燒🙈直接將啲菇放上去
雖然別有一番風味,但係有啲可憐嘅菇菇就直接被焚毁了😂
然而所有菇嘅質感好正同埋好入味多汁,金針菇係最索汁嗰個
事後老闆娘話原來仲有落清酒去醃👍🏻調味講究
280 牛油雜菇

▶️ 262 富士蘋果地雞肉 80g ($28)
看似平平無奇嘅雞肉,竟然都可以帶嚟驚喜
雖然冇富士蘋果味,但係雞肉味新鮮
肉質燒完保持鮮嫩juicy😋仲可以燒到外皮焦香
最正係啖啖肉,中間冇乜筋同肥膏
262 富士蘋果地雞肉 80g

▶️ 217 宮崎A5和牛肋條肩頸肉 50g ($82)
屬稀有部位,限量供應
肉質軟腍,有豐富和牛香味
仲有入口即融嘅口感,充滿肉汁!

▶️ 220 牛舌心 50g ($28)
個人唔食牛舌,不過見好似唔錯
50g大概6片厚切,一路燒望住佢捲起👅
男朋友秒殺咗應該係代表好食haha
220 牛舌心 50g

▶️ 315玫瑰荔枝冷泡茶 ($15)|314白桃烏龍冷泡茶 ($15)
老闆娘話係新嘢,介紹我哋飲
兩隻口味嘅茶味出,用上花茶包泡
前者荔枝味同後者白桃味芳香🍵
一路燒肉一路飲好啱
315玫瑰荔枝冷泡茶|314白桃烏龍冷泡茶

自己燒,好玩之餘又可以調教熟度
全部食材都好高質,明顯靚料,牛有牛味,雞有雞味,肉質鮮嫩👍🏻點燒都好食
餐廳有提供唔同醬料俾大家,按個人口味悉隨尊便,非常細心
試咗個日本梅子醋醬,甜甜地好襯雞肉
本身想試埋餐廳新出嘅綠茶/焙茶奶凍,可惜已經太飽食唔落🤣
老闆娘超級友善可愛,仲好fancy添🙆🏻‍♀️
全部服務員都好有心熱誠,會主動問有冇嘢幫手同埋適時提供協助
環境舒服,似迴轉壽司形式坐,坐位唔迫
可以望住路軌食,自己一個黎都唔尷尬
ET路軌自動送餐打卡-able又快捷

有藤籃比客人放袋,食得方便啲
性價比甚高,今餐大概$350/人已經食到好多靚肉肉🤰🏻好飽
份量好足,啱晒啲食肉獸
最好係平有平食,最平可以$48一個餐😍同樣可以燒得好開心食得滿足
遠就遠少少,但非常值得特登來一趟❤️‍🔥
鍾意燒肉朋友一定要save低,諗緊同朋友或另一半有乜節目都不妨考慮呢個,包保對方有驚喜同食得開心🥳
$350 (Lunch)
163 宮崎和牛套餐 200g
162 宮崎和牛臀溥燒套餐 100g
紫菜溫泉蛋飯
280 牛油雜菇
262 富士蘋果地雞肉 80g
  • 宮崎和牛臀溥燒套餐
  • 富士蘋果地雞肉
2024-01-09 87 views
燒肉就食得多,但有時想食日式燒肉一個人又唔想食太飽,輕食一人餐EaT燒肉就岩岩好! 一人一個爐,份量都唔細。餐廳有好獨特既設計,就係用飛船送餐🛸感覺就好似去左食壽司咁,不過送上黎既唔係一碟一碟既壽司,而係一盤又一盤燒肉😆難得今日做野過左黎河畔花園,就睇下有咩食先!行下行下見到好大間燒肉店,裝修好新又好特別,以外星太空為主題。岩晒大人帶埋細路一齊食,有得玩有得食👍⭐最重要既係一人燒肉可以按個人需要既份量去選擇燒肉同飯既克數,完全自己可以選擇岩自己既食物同份量😆咁就唔洗驚浪費啦一人燒肉就第一次食,估唔到就算已經選擇左燒肉同飯既克數,份量都細,食到好飽😜

難得今日做野過左黎河畔花園,就睇下有咩食先!

2023-12-28
2023-12-27 73 views
今次我去左間燒肉店,環境幾好,坐低咪一大轟炸 - 牛扒、豬肉片、蔬菜上枱,真係一個字,正!🥩🔥先講下呢塊特級牛五花啦,肉質鬆化,油花分佈得好均勻,燒起來啲油出嚟滋滋嗲嗲嘅,啖啖肉入口即溶,好有驚喜。😋 肩胛牛柳同牛小排都系精選嚟嘅,各有千秋,牛柳嘅肉香濃郁,咀嚼嗰陣先發現其中嘅層次;牛小排就更加適合愛肉嘅朋友,飽滿多汁,咬落去嘅滿足感爆燈!點可以少得試下宮崎和牛套餐,呢個就真係貴氣啲,A5和牛眼蓋令人嘆為觀止,添啲鹽同胡椒就攞足天然嘅味道,每一啖都一流。👍而家講返啲配角,脆肉瓜真係清新爽口,鹿兒島豬五花嗰個甜甜嘅肉汁好入味,掃走响牛肉後嘅油膩,幾balance嘅!總括嚟講,呢家燒肉店係滿載而歸嘅代表,體驗過咁美妙嘅口感同服務,我一定會再黎!👏🥳🌟

細仔仔知揾食肥華,鍾意食烤肉,又想試吓呢間烤肉店嘅,特式送餐程式,所以佢在11月28日特登帶,我呢個為食肥爸,到沙田圍呢間烤肉店食晚餐,助肥爸完成一個心願,此店係用電話落單,及用拉帶輸送食物給客人,如非有細仔仔相伴,揾食肥華呢個老餅,肯定唔會到此類食店進食,試到時下嘅新款送餐待客程式,至於食品方面價錢唔算貴,但選擇又唔算多,而日式燒烤,肥華又唔係好啱食,不過呢個係肥華嘅個人問題,綜觀今晚此店嘅入座率及顧客對食物的反應,此間應是一間,不錯的烤肉店
2023-11-29 109 views
一向鐘意公仔嘅我,一見到Eat 燒肉嘅機械人,急不及待想黎食嘢,我今日就過嚟食午餐。佢有單點同套餐,如果你叫左套餐又想試其他,咁就單點,咁就樣樣都可以食到。我係牛魔王,我咁鐘意食牛,就叫宮崎A5和牛(肩胛肉眼心、上等牛肩胛、肩胛腋板)極上宮崎和牛套餐:(200g)跟餐小食:(套餐)(沙律)+和風湯、紫菜溫泉蛋飯。我大食所以將飯加大300g。白檸波子汽水。超可愛囉!機械人送上套餐,望落去品質都唔錯,燒肉後還有肉汁,我飲晒湯食晒沙律菜,紫菜飯勁多紫菜,將蛋黃拌紫菜飯食,好滿足。

我係牛魔王,我咁鐘意食牛,就叫
宮崎A5和牛(肩胛肉眼心、上等牛肩胛、肩胛腋板)
極上宮崎和牛套餐:
(200g)
跟餐小食:(套餐)(沙律)+和風湯、紫菜溫泉蛋飯。
我大食所以將飯加大300g。
白檸波子汽水。
2023-11-26 114 views
👩‍👦朋友極力推薦叫我到沙田河畔花園這間路軌燒肉餐廳。話說是📞-香港首間路軌燒肉餐廳-原創外星人主題、本地品牌-堅持高質食物要求高啲店舖,就要親臨店鋪打卡啦📸餐廳內每個位都有一個烤爐♨️,一個人都可以享受燒烤嘅樂趣。餐廳內好多套餐選擇或者單點都可以。今次我哋叫咗好多嘢食:🥰🚅宮崎A5和牛套餐100g朋友介紹佢嘅精明攻略👍只需另加$15元就可有300g的紫菜及溫泉蛋飯。推薦蛋另上,溫泉蛋沾上燒烤好的和牛入口即溶超級滑順。是絕配🎉🎊極力推薦三款和牛都是超級高質🎉🎊另外餐廳提供了多款單點美食, 我哋選擇了💢牛油雜菇💢魷魚下足💢鹿兒島豚肉💢西班牙豬五花💢富士蘋果地雞肉。👏👏所有美食都好好味,豬肉及雞肉肉質鮮美,配上紫菜蛋飯。食吓、食吓、成碗飯食晒🤣🍮燒完肉類又係甜品時間啦😄餐廳新出甜品:焙茶奶凍及綠茶奶凍奶凍香甜幼滑,十分美味。推薦🍮必嗌 秘技 1: 紫菜蛋飯 蛋另上當燒好肉 ,放喺滿滿嘅紫菜飯上面,溫泉蛋後下。就可以食到紫菜嘅脆,肉嘅嫩,溫泉蛋嘅滑,溫泉蛋嘅角色好重要,令到味道豐富同濃郁 必嗌秘技2: 牛油雜菇食完牛油雜菇撈飯,正!淨低嘅牛油菇類精華再利用,加入叫咗肉/海鮮,牛油快炒,一味兩食
-香港首間路軌燒肉餐廳
-原創外星人主題、本地品牌
-堅持高質食物
要求高啲店舖,就要親臨店鋪打卡啦📸

今次我哋叫咗好多嘢食:🥰
🚅宮崎A5和牛套餐100g

🍮燒完肉類又係甜品時間啦😄
餐廳新出甜品:焙茶奶凍及綠茶奶凍
奶凍香甜幼滑,十分美味。推薦🍮

必嗌 秘技 1: 紫菜蛋飯 蛋另上

必嗌秘技2: 牛油雜菇

必嗌秘技3: 套餐包湯、沙律及白飯(可以選擇100g,150g或200g白飯不用另外加費用👏👏)

必嗌秘技4:沙律可以走汁或者汁另上,只係依點細節位,就值得一贊,貼心👍

喺外星飛船送餐環境下嘅舒適🚄係位置上燒烤又食得愉快👍
好豐富的一餐十分之滿足♨️
推薦👍👍👍👍
2023-11-25
Type of Meal
Lunch
  • 宮崎和牛套餐
最近去咗「Eat燒肉」食日式燒肉,依度係一人燒肉形式設計嘅,食牛肉點少得和牛,所以依度簡直係牛魔王最愛,午市仲要無收取加一服務費,高CP值,環境裝修好有科技感。150g宮崎A5和牛西冷(套餐$298),雖然係A5和牛,但係因為肉質厚身,食落啖啖肉,牛味濃厚。100g宮崎和牛(套餐$178),A5和牛肉眼蓋,呈大理石紋狀,脂肪分佈平均,同時品嚐到油香與肉感;A4和牛肩肉,油脂味濃;A4和牛三角腩,食落入口即融。100g宮崎A4和牛臀溥燒(單點$148),牛味厚重。100g牛小排(單點$105)。100g Prime Grade特級牛五花(單點$58)。100g鹿兒島豚肩肉(單點$55),脂肪部分經燒烤後,口感帶脆。100g肩胛牛柳(單點$52)。80g富士蘋果地雞肉(單點$28),選用日本走地雞雞脾肉,肉質嫩滑,加上採用富士蘋果果蓉醃肉,食落味道清甜。50g薄牛舌(單點$28),食落有咬口。日本蕃薯(單點$20),口感腍身,味道香甜。翠玉瓜(單點$18),食落好Juicy。2碗紫菜溫泉蛋飯(跟餐$30),150g,可以任意選擇150g、200g,或300g,均為同一價錢,但因為想試多D,

100g宮崎A4和牛臀溥燒(單點$148),牛味厚重。

100g牛小排(單點$105)。

100g Prime Grade特級牛五花(單點$58)。

100g肩胛牛柳(單點$52)。

50g薄牛舌(單點$28),食落有咬口。

日本蕃薯(單點$20),口感腍身,味道香甜。

翠玉瓜(單點$18),食落好Juicy。

2碗紫菜溫泉蛋飯(跟餐$30),150g,可以任意選擇150g、200g,或300g,均為同一價錢,但因為想試多D,所以揀咗150g,不過其實份量都唔少㗎,採用日本產越光米製作,表面鋪有紫菜、芝麻、溫泉蛋,食落好香口。

2份迷你沙律(跟餐$0),包括有青瓜、羅馬生菜、紅毛菜,配以黑醋汁食用,味道清新。

2碗餐湯(跟餐$0),味噌湯,內有海帶、芝麻,味道正宗。

醬料(跟餐$0),包括有濃味燒肉汁、玫瑰岩鹽、韓式燒肉汁、自家製BBQ汁、原粒黑椒、鹽味汁。

伝說。綠茶(單點$18),茶味清香。

伝說。焙茶(單點$18),飲落好清爽。

• 宮崎A5和牛西冷
  • 富士蘋果地雞肉
  • 薄牛舌
  • 紫菜溫泉蛋飯
  • 迷你沙律
*.+゜EaT燒肉 *✿ 宮崎和牛套餐(A5和牛肉眼蓋、A4和牛肩肉、A4和牛三角腩)$ ²⁶⁸ʰᵏᵈ✿ 宮崎A5和牛西冷套餐 $ ²⁹⁸ʰᵏᵈ✿ 伝說。焙茶 $ ¹⁸ʰᵏᵈ✿ 伝說。綠茶 $ ¹⁸ʰᵏᵈꕀ香港首間路軌燒肉店(*ˊᵕˋ*)ノ"而且還是本地品牌 當然要試下~以原創的外星人作為主題𖤐ˊ˗店內還設有集點卡可以儲印花換外星人公仔下單後就有𝙐𝙁𝙊把餐點送上𓂃꙳⋆ ˖套餐都是一人前~一個人來吃也完全不會尷尬( ⸝⸝ ̫ ) ⟡食材很高質 𝘾𝙋值也蠻高的( ー̀ᴗー́)⁾最便宜的𝙎𝙚𝙩只需要$𝟰𝟴啊ꜝꜝ和牛油脂分布均勻 入口即化配白飯一起吃簡直是完美𓇬˖ ࣪⊹除了即磨的玫瑰岩鹽和黑椒外另外還有提供4款醬料可調味用吃膩了可以換下口味繼續吃啊ㅋㅋ𓂃 𓈒𓏸❁⃘⌫ EaT燒肉 (沙田)沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下19-20號舖
*.+゜

EaT燒肉

✿ 宮崎A5和牛西冷套餐 $ ²⁹⁸ʰᵏᵈ
✿ 伝說。焙茶 $ ¹⁸ʰᵏᵈ
✿ 伝說。綠茶 $ ¹⁸ʰᵏᵈ

香港首間路軌燒肉店(*ˊᵕˋ*)ノ"
而且還是本地品牌 當然要試下~
以原創的外星人作為主題𖤐ˊ˗
店內還設有集點卡可以儲印花換外星人公仔
下單後就有𝙐𝙁𝙊把餐點送上𓂃꙳⋆ ˖
套餐都是一人前~
一個人來吃也完全不會尷尬( ⸝⸝ ̫ ) ⟡
除了即磨的玫瑰岩鹽和黑椒外
另外還有提供4款醬料可調味用
吃膩了可以換下口味繼續吃啊ㅋㅋ

𓂃 𓈒𓏸❁⃘

⌫ EaT燒肉 (沙田)
沙田大涌橋路20-30號河畔花園地下19-20號舖