2019-02-14 41 views
~串燒$70有半打算抵食正~~燒生豪雖然唔係大隻但算野味~~簿牛舌配沙律醬ok~讚岐烏冬加豬軟骨鮮魚濃湯~稻庭烏冬黑蔥蒜油魚湯加配叉燒&炸蟹餅兩款都好味(黑蒜湯底唔會太濃&太咸,另外碗烏冬本身已有竹筍/1隻糖心蛋/大塊紫菜/粟米/木耳絲呢間小店已幫襯左幾次味道仍保持不錯水準,眼見雖然得老闆1個人負責晒所有既野,但都絕對唔介意耐心等待(串燒燒豪間間都即燒都要等呢😅),小店經營已經唔容易而老闆仲會用心去制作食物。已值得再去食呢
~串燒$70有半打算抵食正~
~燒生豪雖然唔係大隻但算野味~
~簿牛舌配沙律醬ok
呢間小店已幫襯左幾次味道仍保持不錯水準
2019-02-13
  • 川燒原條茄子
2019-01-31 91 views
之前喺長沙灣search過下附近有咩嘢串燒咁岩見到呢間有得楚買相亦都唔差今晚終於帶埋男朋友一齊嚟試吓呢間鋪頭 $60 半打串燒由左邊起嘅係魷魚鬚 冬菇 雞腎 雞軟骨雞俾肉 黑椒豬爽肉全消上枱嘅時候熱辣辣食物上面有好多孜然粉我哋叫嗰幾串肉都燒得好嫩 充滿肉汁呢一個芝士雞粒喺出邊唔係好常見叫嘅時候我都打定輸數會炸好乾放入口出奇地一樣好juicy芝士都有流心嘅效果不過就唔夠香川燒原條茄子其實食燒茄子最重要都係食個汁呢一個燒茄子嘅汁充滿蒜味如果仲想濃味啲可以加枱頭嘅炸蒜粒鮮魚濃湯入口嘅味道坦白講唔覺但可以喺相片中見到有搵拉麵嘅配料10分豐富當然我哋加咗$18加火灸叉燒原本嘅拉麵都配上糖心蛋 紫菜四片日式魚蛋 筍 木耳 粟米其實50幾蚊來講有呢碗拉麵已經絕對超值雖然湯底唔夠好味不過啲配料加返分要留意一點鋪頭比較細大約只有12個人嘅位置
之前喺長沙灣search過下附近有咩嘢串燒

其實50幾蚊來講有呢碗拉麵已經絕對超值
雖然湯底唔夠好味不過啲配料加返分

要留意一點鋪頭比較細大約只有12個人嘅位置
2019-01-19 85 views
燒夜食堂 @ 長沙灣◽之前去開嗰間串燒店…無聲無色就咁結業😢…唯有Move on搵過第二間…早幾日見有朋友話長沙灣有間串燒小店唔錯, 不過又話唔記得名👽👽👽。所以上“開飯”搵下得一間最多人讚…就貢去試下。◽開門入去…店真的非常小…有兩台客…唯一既員工(老闆)禮貌地叫我自己搵位…咁就搵張乾淨既檯坐低…因其他都未收拾好…一個人又要煮又要招呼又要執野…做得邊樣…◽點左蟹餅, 雞泡魚乾, 雞翼, 墨丸, 川燒茄子, 菠蘿, 雞軟骨, 雞皮, 魚皮餃同雞骨腸(我成日諗邊得黎咁多骨整腸🤔🤔🤔) ◽雞泡魚乾就燒到乾濕啱啱好…燒茄子都燒到好啱火喉…係個調味差D,如果用新鮮蒜蓉加D蔥就應該好好多。要一提就魚皮餃…燒原來幾好味😍😍…其他食物都燒得唔錯…👍👍◽埋單盛惠$295...絕對抵食…所以請支持小店…老闆好有禮貌…所有食物都即叫即整…請耐心等侯…
燒夜食堂 @ 長沙灣

• 腩肉波板糖
  • 黑椒豬爽肉
  • 燒魚皮餃
2018-12-14 139 views
同兩個朋友夜晚想食下宵夜吹下水,搵到呢間燒夜食堂差不多1點都仲開緊門,就想試下味!估吾到呢間小店既宵夜意外高質,由於深夜時間,老闆都係即叫即整,所有食物都係熱辣辣👏🏼我地叫左d燒物加一碗黑蒜油拉麵,整體食物水準幾高,基本上每樣都幾好食!講左呢個叉燒拉麵先,係好飲既黑蒜油湯底,佢既配料都好食,例如糖心蛋係整得幾好味,拉麵份量都好合理,叉燒好食得黎仲有好多舊添👍🏼串燒我地叫左金針菇,燒雞中翼同幾串雞肉串,質素吾差,係好味既日式串燒味道,雞肉肉質同個醬汁都夾,唯獨金針菇我個人覺得吾夠味由於有好多間世間級燒茄子同燒生蠔,所以呢個比較起來就自然無咁驚喜,但其實都算係不錯既味道燒甜番薯係我好中意叫既日本燒物,正呢間小店都真係一間不錯既燒夜店呀!

燒甜番薯係我好中意叫既日本燒物,正
呢間小店都真係一間不錯既燒夜店呀!
2018-12-01 202 views
長沙灣一向都有唔少地道小店 今次呢間主打串燒🍡🍢拉麵🍜等宵夜食材😍小店地方有限 夜晚都見到有唔少客人已經坐滿咗鋪頭🤣.一坐低即刻叫咗川燒蒜蓉生蠔$80有6隻😆 小店全部都即製即燒 一上枱已經聞到香噴噴嘅蒜蓉味😍🤤 加上蒜蓉香油超級邪惡😏🤪.胡麻豆腐 $28餐廳用咗百福豆腐花配上秘製嘅胡麻醬 仲鋪左好多蟹子 口感一流😇.炸日本一口甜薯 $18朋友們都最愛吃嘅一道菜😋 一口甜薯細細粒🍠 熱辣辣甜甜的 好快就忍唔住食清光了🤪.燒多春魚 $38一份自己燒多春魚好多時候都會甩咗陣皮 餐廳笑得火候剛剛好食到入邊滿滿的嘅魚春😆 超滿足.燒鳥串燒 $60有6隻如果單獨叫$12一串叫半打梗係抵好多啦😍🤓最鍾意係雞軟骨串 墨魚丸串唔知餐廳係咪用咗手打墨魚丸 非常彈牙encore 左兩串💕.好可惜可能因為果日比較遲去所以已經無哂蟹蓋芝士燒同牛舌☹️下次有機會會再試一次😆
小店地方有限 夜晚都見到有唔少客人已經坐滿咗鋪頭🤣

所以已經無哂蟹蓋芝士燒同牛舌☹️
下次有機會會再試一次😆

• 甜薯
2018-11-26 110 views
老闆用心製作,食材新鮮,食物水準高,今晚試了以下食物:1. 魚湯烏冬:魚湯好好味,材料豐富!2. 芝士魚湯烏冬:芝士好香,湯唔「一pat pat」,愛好芝士嘅人可以試。3. 芝麻雞翼:好好味!4. 鹽燒流心蛋:好juicy 同惹味!5. 羊肉串:雖然我唔食,但我家人話唔錯!值得試試!
老闆用心製作,食材新鮮,食物水準高,今晚試了以下食物:
1. 魚湯烏冬:魚湯好好味,材料豐富!
3. 芝麻雞翼:好好味!
4. 鹽燒流心蛋:好juicy 同惹味!
5. 羊肉串:雖然我唔食,但我家人話唔錯!

值得試試!
TakeAway
2018-11-25 1358 views
行山之後想暴飲暴食慰藉下心靈,以我多年打手filter既經驗篩選到呢間串燒店,隱隱有種好好食既預感,於是特意搭巴士專程黎一試。黑蔥蒜油濃湯稻庭烏冬($52) 加配吉列直蝦 (+$22)一心黎食串燒,老實講完全冇打算叫主食浪費quota,點知見隔離台只係叫左兩碗麵,賣相吸引到即時跟機。好似面盆咁大既和式麵食用料十足,味付竹筍、木耳絲、粟米、赤魚板、糖心蛋同原片紫菜份量毫不手軟,最驚喜係原個充滿蛋香又入味既糖心蛋開邊咁上,豐富到就算唔額外加餸都好滿足。 黑蔥蒜油濃湯離遠已經聞到好香,主調味道係豬骨濃湯,黑蔥蒜香濃郁得黎唔會太油膩,可以輕鬆飲哂成個湯,帶點油份既湯底仲加強左掛湯效果,令軟滑有彈性既稻庭烏冬更美味。貪心如我當然加左吉列直蝦 (+$22),雖然唔係好大隻既蝦,但外脆內彈牙,炸粉唔太厚,食得出係即叫即炸。 幾欣賞作為配料都有3隻,睇返單價$38/5隻,即時覺得賺左。脆炸芝麻雞翼 ($38) 3隻本來預期係放題個種芝麻雞翼,見面頭冇芝麻略有不同就知係自家製。 同樣係新鮮炸起,不顧辣口都要咬返啖,一口撕開香脆既雞皮就感覺到裡面既肉汁,嫩滑又入味,連雞翼尖都妹埋。川燒原條茄子 ($28)

黑蔥蒜油濃湯稻庭烏冬($52) 加配吉列直蝦 (+$22)

脆炸芝麻雞翼 ($38) 3隻
川燒原條茄子 ($28) 1條
心心念念想食燒茄子好耐,正正做到我想要既原條燒得熟透軟腍,茄子本身幾幼嫩,成條連皮都食得。 面頭鋪滿左新鮮炒至脆口既蒜粒,香口惹味,略嫌淡左少少同比較油。

串燒$12/串,$60半打,所以揀左三款各2串。

雞軟骨串 燒得岩岩好,雞軟骨大大粒,軟骨Q彈水潤,如果有窿邊就更佳。 羊肉串同樣軟腍有彈性,醃得幾入味,夠新鮮所以完全唔羶,我少食羊都覺得好味。

全晚最大驚喜就係黑椒豬爽肉串,三大塊厚切豬頸肉油脂甘香,表面微焦脆口,咀嚼下越覺鬆化有肉香,配啤酒一流。 由於太齒頰留香,已經諗定下次再黎直接叫半打豬爽肉串先夠過癮。 此時忍唔住多口問句老細有冇啤酒,原來仲未拎到酒牌,但對面就係便利店,老細都唔介意提議我地去買黎飲。

不得不讚串燒比一般食到既足料,絕對唔係用手指尾咁細既肉粒去敷衍客人,$60半打既價位物超所值,就算單叫串燒食到飽都輕鬆落到樓。

牛油燒原條粟米 ($22) 1條
就係一份原條一開二咁霸氣,表面搽左少少醬油去燒,清甜之中又有咸香同焦香。  朋友怕痴牙,諗到不如自製粟米粒方便食,於是問老闆娘有冇餐刀。 見佢面有難色都知冇預刀俾客人用,等左一陣老闆娘好好咁拎左把佢地自用既刀仔黎,招呼周到。

其實我絕少同老細吹水,只係點餐同等食期間明顯感覺到呢度係老闊娘負責招待、老細主理廚房既夫妻小店,間中仲聽到窩心既一句「老公,飲多d水呀」。 當我循例相機食先既時候,老闆娘忽然笑笑口咁話我知邊個位光d會影得靚d,因為佢平時出去食野都會影相喎。

鋪頭細細只得幾台,就係一個行出行入間中會問你覺得好唔好食既家庭式溫馨格局。 岩岩開業一切仲摸索緊,老闆娘要湊B只可以間中黎幫輕下,平時只有老細一腳踢。 但我食得出個份即叫即製、唔會將貨就價既心意同熱誠,係冇大肆宣傳,但晚市都有附近街坊支持,證明有心自然有人會睇到。

價錢實在好相宜,埋單後驚覺甚至唔洗加一,如此質素同服務絕對會再encore。 有心既小店買少見少,有時想支持都因為網絡上寂寂無名而無從入手,惟有簡單寫個食評聊表心意。
$110 (Dinner)
  • 脆炸芝麻雞翼
  • 黑椒豬爽肉串
餐廳即叫即製 全部熱烘烘上枱👍🏻但餐廳地方有限 最好可預先向餐廳訂位呀😇.胡麻豆腐 $28餐廳用了百福豆腐花😆配上粒粒蟹子 青瓜絲 胡麻醬 簡單好味😋.炸日本一口甜薯 $18日本甜薯細細粒 方便入口進食🤤熱烘烘 甜甜的 愈食愈上癮🥳.脆炸芝麻雞翼 $38 3隻外皮脆卜卜 肉質鮮嫩 濃濃的芝麻香味😇.川燒蒜蓉生蠔 $80半打蒜蓉香氣撲鼻🤩一口咬下去蒜蓉粒與油香跟生蠔相配合 必食之選👍🏻🤗.燒多春魚 $38一份 🐟多春魚燒得剛剛好 份量也不少😆惹味得來不會過鹹😌.燒原條燒菠蘿 $32 一份酸酸甜甜的菠蘿🍍消除飽滯感餐廳更很貼心地把菠蘿皮除掉 值得一讚👍🏻.燒鳥串燒 $60半打 🍡🍢選了墨魚丸串 雞腿🍗串 雞軟骨串免治雞軟骨串 金菇串店員即烤即製 再配上秘製調味料 美味香口😋燒味琳魚乾 $68魚乾配上秘製醬汁 頗為香口但因為燒得較為硬身 咀嚼時間會較長哦
餐廳即叫即製 全部熱烘烘上枱👍🏻

• 多春魚
  • 生蠔
  • 串燒
2018-11-11 90 views
店內只有12個座位左右,得一張4人枱,好彩我哋6:30到有得坐✌🏻。座位與座位之間不多空位,感覺肥一點都會覺得坐著有點逼😅。店家是一個人,同時要落單、煮食、送餐,超忙,幸好之後見到他老婆也到店內幫手,店家可以專心燒野食。所有食物是即叫即燒,熱辣辣,正呀o(^▽^)o*1. 薄燒一口燒牛舌 (HK$68)2. 炸日本一口甜薯 (HK$18)3. 燒原條鮮菠蘿 (HK$32)4. 味付半熟蛋糖心燒 (HK$30)5. 明太子雞翼 (HK$48/3隻)6. 一口芝士年糕 (HK$38)7. 鹽燒鯖魚 (HK$38)8. 川燒原條茄子 (HK$28)9. 炸釀蟹蓋芝士燒 (HK$58/3件)10. 雞軟骨串、雞腎串、雞皮串、黑椒豬爽肉串、墨魚丸、冬菇串 (HK$60/6串)11. 汁燒帆立貝串 (HK$30)、豆角串、雞骨腸、魷魚仔串、免治雞軟骨捧、雞腿肉串、蟹籽包串 (HK$60/6串)埋單不知為何平咗,唔洗$150一位,食到好飽,好抵食👍🏻
1. 薄燒一口燒牛舌 (HK$68)

2. 炸日本一口甜薯 (HK$18)

3. 燒原條鮮菠蘿 (HK$32)

4. 味付半熟蛋糖心燒 (HK$30)

5. 明太子雞翼 (HK$48/3隻)

6. 一口芝士年糕 (HK$38)

7. 鹽燒鯖魚 (HK$38)

8. 川燒原條茄子 (HK$28)

9. 炸釀蟹蓋芝士燒 (HK$58/3件)

埋單不知為何平咗,唔洗$150一位,食到好飽,好抵食👍🏻
2018-11-10
  • 薄燒一口燒牛舌、炸日本一口甜薯、、燒原條鮮菠蘿、味付半熟蛋糖心燒、一口芝士年糕、雞皮串
其實我係俾ig上面不停出現既燒流心蛋既畫面吸引左我特登去長沙灣食,去左兩次,第一次我地4個人去,其實佢係仲有一張吉既2人枱,入面真係好細,基本上係無4人枱,要等兩張2人枱拍埋,同埋亦都得一個店員,所以我地當機立斷放棄左。第二次2個人去就洗等位就有得坐,正! 望一望個餐牌,原來佢係無賣酒,店員建議我地去7仔買,有需要既朋友其實可以買定先。 蟹籽沙律 ($28/份) 多蟹籽,菜新鮮,好食 生蠔 ($15/隻,$80/半打) 都ok,唔貴,但我相信我下次黎應該唔會再嗌 牛肉,羊肉 ($12/串, $60/半打)都好食,唔會燒得太老亦唔會重口味到全部變晒同一隻味。 雞肉($12/串, $60/半打)就.......真係有啲鞋 至於主角燒溏心蛋($30/串)就......我想喊,說好的溏心呢?佢係兩粒完全熟左既蛋,有啲失望 火灸叉燒黑蔥蒜油魚湯拉麵($70),不得不說佢個叉燒真係好香好好食,原來佢個燒叉燒有得散叫,我地最後又追加多左1份,我絕對願意為依個叉燒返轉頭。佢今次個蛋係溏心的。至於拉麵就.....無乜特別,單純為飽肚。 火灸叉燒($28/份),個人認為必點之物,充滿

蟹籽沙律 ($28/份)

多蟹籽,菜新鮮,好食

生蠔 ($15/隻,$80/半打)

都ok,唔貴,但我相信我下次黎應該唔會再嗌

火灸叉燒($28/份),個人認為必點之物,充滿油香,又唔貴。不過食多幾塊係會覺得幾漏。所以最好係開心Share。

川燒原條茄子($28/條),我地隻茄子以乎係有少少營養不良,食蒜多過食肉。講真,整得好過佢既有好多選擇,建議大家可以skip。

燒多春魚($35/份),依個多春魚非常之扺食,一份有成8條咁多,雖然黎到既時候已經食到飽飽濟濟,但都覺得佢唔重口味得黎幾好食,扺叫!

整體黎講佢都算唔錯,幾好食又唔貴,又可以靜靜地坐下傾下計,依啲舖頭而家都比較難揾,個人認為,如果係兩個人食飯/食宵夜佢會係唔錯既選擇。
2018-10-24
$100 (Dinner)
  • 火灸叉燒
當晚年輕店主一手包辦哂成間店,有禮貌得黎,都好睇得出佢既熱誠🔥所以如果多人既時候,就要比啲耐性,等一等啦~💙一開波就嗌左個胡麻豆腐$28,幾清新🍃💚之後仲有必叫既半熟蛋糖心燒 $30,一串有兩隻蛋,正正子!😍💙紐西蘭羊鞍 $38,呢個都燒得好食👍🏼💚原條茄子$28 ,呢個就有啲油,比較失色。💙一口牛串$28,佢啲串燒都會落少少孜然粉,食落更加香口!💚炸蟹肉忌廉餅$55💙唔使驚唔飽啊,因為仲可以叫烏冬或者拉麵,不過加叉燒就要另外加錢~總括黎講,成餐飯其實都唔錯架☺️ 仲開到凌晨一點,啱哂同朋友吹水呀!見到店主嘅熱誠就更加想支持佢呀🔥 加油呀!💪🏼
所以如果多人既時候,就要比啲耐性,等一等啦~

💙一開波就嗌左個胡麻豆腐$28,幾清新🍃

💙紐西蘭羊鞍 $38,呢個都燒得好食👍🏼

💚原條茄子$28 ,呢個就有啲油,比較失色。

💙一口牛串$28,佢啲串燒都會落少少孜然粉,食落更加香口!

💚炸蟹肉忌廉餅$55

2018-11-03 88 views
長沙灣小巷竟然開咗間新串燒,啱啱去朋友屋企嘅時候經過就拉咗佢落去食。串燒有好多種類,全部都即叫即燒,食得出佢用料好講究同埋好新鮮,不過可能啱啱開冇乜人知所以唔係好多人,但店主亦都好俾心機咁少俾我哋亦都有傾有講好Nice。用糯米粟的店真的不多,當正餐食又得,甜品食又得~魚鮫是永遠不能抗拒的食物~魚的油脂與肉的比例剛好,燒得亦恰到好處,送飯送酒都一流!不過懂得欣賞的人才會對牠著迷,下次到居酒屋不妨一試呀~牛舌份量十足。原條燒茄子很軟身入味!甜薯也是想不到有咁多粒~佢除咗有串燒之外仲有拉麵烏冬嗰啲,叫咗個烏冬試吓佢,最驚艷我的是佢個叉燒!不知有何秘訣呢?燒得微焦,仲有點甜甜的感覺~很嫩!叫左辣湯底,容不易就成碗食晒啦~

粟米

用糯米粟的店真的不多,當正餐食又得,甜品食又得~
魚鮫

牛舌

牛舌份量十足。
茄子

原條燒茄子很軟身入味!
甜薯

甜薯也是想不到有咁多粒~
烏冬

茄子
甜薯
烏冬
2018-11-02 938 views
炸蟹肉忌廉餅 $25呢份超抵食 價錢唔平 份量有三大件 除左standard既炸皮忌廉餡 仲有蟹肉絲鋪係面 配沙律醬食都幾夾 唯一需要憂慮係會唔會就咁食飽左 同其他串燒無緣川燒韮菜 $18唔知幾時開始鍾意食燒韮菜 可能係韮菜面落左唔少調味料 擺入口又無咁易俾你咬斷 逼住你食到shokshok聲咁 食起黎既爽又入味味付半熟蛋糖心燒 $30溏心蛋通常跟日式拉麵 今次串燒方式表達又幾唔錯 除左有溏心蛋本身果種流心餡既滿足之外 蛋表面都帶有燒過痕跡 添左幾分香口 可惜在現場環境偏暗 未必影得好俾大家川燒黑豚腩波板糖 $20波板糖present既豚肉幾得意 仲要係幾好食 燒過既黑豚肉有少少焦脆感 瘦肉腩肉比例大既七三 唔會燒得太韌 可以試下! 煙燻黑豚肉腸 $32呢兩串腸賣相幾台灣 味道方面就特色唔明顯 調味料我覺得可以再落多啲入味啲川燒紐西蘭羊鞍 $38大大隻羊架 多肉多汁 如果再騷啲我都仲ok一口牛串 $28雖然話係一口牛 其實方形既牛肉都幾大粒下 不過如果係度食牛更加推薦另一份更加好食既牛舌薄牛舌一口燒 $68食開串燒都會叫牛舌 今次落單猶疑左係因為已經叫左唔少串 而呢度既牛舌係以一份計怕
炸蟹肉忌廉餅 $25
川燒紐西蘭羊鞍 $38
大大隻羊架 多肉多汁 如果再騷啲我都仲ok
一口牛串 $28
薄牛舌一口燒 $68
食開串燒都會叫牛舌 今次落單猶疑左係因為已經叫左唔少串 而呢度既牛舌係以一份計怕食唔哂 最終都係加埋佢落單 好在食完覺得無叫錯 牛舌薄燒得黎好有咬口 調味既除左檸檬汁仲有沙律醬 任君選擇
雞軟骨串 $12
唔係幾佔肚量既雞軟骨串又係例牌咁叫開 一切standard
免治雞軟骨棒 $12
呢份免治版既雞軟骨肉多過骨 內裡係唔太覺眼既碎骨 食落先feel到 我個人就比較鍾意傳統雞軟骨串多啲
羊肉串 $12
我係鍾意食羊肉串 不過無咩驚喜 咁岩同一口牛串一齊上 交替食我都有少少分唔出牛羊
冬菇串 $12
燒完外表乾身內裡多汁既冬菇串我都ok 不過呢串就唔算太juicy 不過食得肉多搵啲燒蔬菜類食下會無咁膩
金菇串 $12
金菇唔錯 雖然金菇基本上都無得錯 一般食串燒都會叫

呢間串燒小店鋪面幾細下 枱數唔多 週日晚餐時間keep住有客 另外第一次見串燒一人店 即是一個人又負責煮又做樓面一脚踢 我諗應該小本經營 本小心思卻不少 都係一個適合人少少吹下水聚下既好地方 少少建議係每枱擺樽七味粉 方便食得辣既客自己加辣
$200 (Dinner)
  • 串燒溏心蛋
2018-11-01 71 views
今次嚟到呢間有一位90後店主開嘅串燒店😎睇下抵唔抵食先😎佢嘅燒物同燒物都有幾多款揀🤔#串燒 (一串$12 半打$60)😋好味指數:(7/10)雞腎串雞腿肉串雞腎串免治雞軟骨棒羊肉串魷魚鬚串墨魚丸串呢度嘅串燒都幾抵食,即叫即燒,食落去有肉汁😚不過魷魚鬚就比較細😂#濃厚魚豚白脂湯 ($62)😋好味指數:(5.5/10)+$18 火炙叉燒我就揀咗稻庭烏冬😙配料都幾多,溏心蛋有點熟😖火炙叉燒燒得香噴噴🐷個湯飲落去就唔覺得有魚味,都有豚骨嘅味道,不過都偏鹹,食完有啲口渴😩#鹽燒鯖魚 ($38)😋好味指數:(6.5/10)😚外皮燒到脆卜卜,不過入面就冇乜魚油香,小小乾身😕like同埋share佢哋嘅page就有甜品😚係炸過嘅紅豆同埋芝士味鯛魚燒,仲有泡芙😍我幾中意個甜品🤣後記💁🏻‍♀💁🏻‍♂串燒比較出色同抵食😎
今次嚟到呢間有一位90後店主開嘅串燒店😎睇下抵唔抵食先😎

佢嘅燒物同燒物都有幾多款揀🤔

#串燒 (一串$12 半打$60)
😋好味指數:(7/10)
雞腎串
雞腿肉串
雞腎串
免治雞軟骨棒
羊肉串
魷魚鬚串
墨魚丸串

呢度嘅串燒都幾抵食,即叫即燒,食落去有肉汁😚
不過魷魚鬚就比較細😂

#濃厚魚豚白脂湯 ($62)
😋好味指數:(5.5/10)
+$18 火炙叉燒
我就揀咗稻庭烏冬😙
配料都幾多,溏心蛋有點熟😖
火炙叉燒燒得香噴噴🐷

#鹽燒鯖魚 ($38)
😋好味指數:(6.5/10)
😚外皮燒到脆卜卜,不過入面就冇乜魚油香,小小乾身😕

like同埋share佢哋嘅page就有甜品😚
係炸過嘅紅豆同埋芝士味鯛魚燒,仲有泡芙😍我幾中意個甜品🤣

後記💁🏻‍♀💁🏻‍♂
串燒比較出色同抵食😎
Dining Offer
Tasting Event
2018-10-30 158 views
日式既裝修🏮舖面唔算大 估計容納到十幾人🤔原來得老闆一個負責哂所有野(老闆好後生😮)所以入到去會聽到老闆講笑咁話呢度冇服務自己黎😂同老闆傾計講起佢話寧願冇服務 但係俾d有質素既野客人食👍🏻👍🏻👍🏻呢句對於吃貨黎講好重要好重要好重要!重要事情要講3次😂😂😂因為食物質素對於我黎講好重要🤤呢度其實唔係0服務 只不過係有時老闆忙到冇時間招呼你😌入返正題講下食物先雞肝串🍢呢個我覺得係必食👍🏻佢既質感係好似鵝肝😍好香好好食😌薄牛舌薄得黎都好有口感 食落係爽口😆炸蟹肉忌廉餅🍤入面有好多蟹肉 好足料☺️燒茄子🍆燒得剛剛好 不過如果調味再鹹少少就更好(可能我重口味🤣)蟹蟹蟹蟹四重沙律🥗一睇個名就知沙律入面有4樣蟹既材料係入面😆蟹子、蟹柳、蟹肉 仲有一樣我地估左好耐 最後問老闆先知原來係蟹膏沙律醬🤤七味魚翅有d似雞泡魚乾 好香好好食🤤燒糖心蛋🥚平時糖心蛋就食得多 串燒既真係第一次食😆好流心既糖心蛋呀😍炸一口甜薯🍠炸到小蕃薯外皮脆脆地 小蕃薯好甜😌仲有叫左個烏冬+叉燒叉燒值得讚👍🏻燒香左先放落烏冬 唔似出面有d將一塊塊好白既叉燒做咁放落去就算🤔最後食返個炸鯛魚燒(芝士同紅豆餡)🤤我覺得係出色 值得食既😍外面炸
日式既裝修🏮
舖面唔算大 估計容納到十幾人🤔
原來得老闆一個負責哂所有野(老闆好後生😮)
所以入到去會聽到老闆講笑咁話呢度冇服務自己黎😂
同老闆傾計講起
佢話寧願冇服務 但係俾d有質素既野客人食👍🏻👍🏻👍🏻
呢句對於吃貨黎講好重要好重要好重要!
重要事情要講3次😂😂😂
薄得黎都好有口感 食落係爽口😆
炸蟹肉忌廉餅🍤
入面有好多蟹肉 好足料☺️
燒茄子🍆
燒得剛剛好 不過如果調味再鹹少少就更好(可能我重口味🤣)
蟹蟹蟹蟹四重沙律🥗
七味魚翅
有d似雞泡魚乾 好香好好食🤤
燒糖心蛋🥚
平時糖心蛋就食得多 串燒既真係第一次食😆好流心既糖心蛋呀😍
炸一口甜薯🍠
炸到小蕃薯外皮脆脆地 小蕃薯好甜😌
仲有叫左個烏冬+叉燒
最後食返個炸鯛魚燒(芝士同紅豆餡)🤤我覺得係出色 值得食既😍外面炸得夠脆 剛剛好☺️紅豆餡唔會好甜(必食呀👍🏻)
今餐真心覺得有驚喜😍
而且咁有心既小店真係值得支持💪🏻