2020-11-17 329 views
今次係睇戲前去食山田家,我地6點半左右入座,期間係7點加單左sushi。但等到7點45都未泥到。😪期間要求過店員快啲都5理人,5解釋,即刻入廚房5理客人。然後因為電影上演前15分鐘都未上到菜,就要求將戈啲野食打包,點知個店員仲黑曬面!🤨🤨然後好悔氣黑曬面禁禁‘扔’左碟sushi上台。然後唯有最後15分鐘沖刺食。下次5會再去食,態度差,食物5係特別好味,就算好味都比個黑面店員搞到無曬胃口!!!!!
然後唯有最後15分鐘沖刺食。
2020-11-17
$157 (Dinner)
  • 無野值得推介!差!
2020-11-12 197 views
第一次寫食評因為真係太差 唔寫唔得真係唔好意思 失望到相都冇諗過要影叫左三文魚火炙壽司 一件「長」鰻魚壽司 一份火炙三文魚卷 豬頸肉串 一個鍋 除咗個鍋 正常其他垃圾過爭鮮火炙壽司一啲都唔火炙 飯又散 又冇醋味 $49鰻魚壽司啦 睇相以為係原隻/長身個種 點知 又瘦 仲要得半條豬頸肉串$40 2串 鹹到傻 size係平時米線叫餸個種 既兩條個火炙三文魚卷最離譜 Size 係平時你買12一盒個啲既小卷size 4舊火炙既個片三文魚唔講以為比老鼠食左一啖你當你係爭鮮刺身 再切一半埋單齊頭400 價錢方面真係唔係問題 但你比啲連爭鮮都不如既質素我... 嬲到傻
第一次寫食評

Size 係平時你買12一盒個啲既小卷size 4舊
火炙既個片三文魚唔講以為比老鼠食左一啖
你當你係爭鮮刺身 再切一半

埋單齊頭400
價錢方面真係唔係問題 但你比啲連爭鮮都不如既質素我...
嬲到傻

2020-11-12
$200 (Dinner)
2020-08-25 452 views
第一次食完劣到要寫負評啲壽司仲難食過爭鮮壽司飯又濕又無口感刺身無味唔新鮮 咬緊舊唔知乜碗麵就咁落豉油湯底就算烏冬一啲都唔彈牙天婦羅浸喺碗湯到林曬如果你太多錢 想做善事咁你就去食啦
第一次食完劣到要寫負評

天婦羅浸喺碗湯到林曬

如果你太多錢 想做善事
咁你就去食啦
2020-05-31 580 views
因壽司朗太多人,行出外街見到山田家呢間小店門面幾靚,有幾分似日本的居酒屋,所以就決定一試!入到去坐低到點餐,店員都冇咩點理我地我朋友覺得禮貌欠奉,不過細心觀察就發覺其實全店只有一個店員服務客人,所以由量體溫,點餐 ,上菜以至 清潔檯面,佢都係一腳踢,所以我同朋友講:佢忙到甘,其實唔怪得佢,佢都盡左力呢的先似自家式既味道,唔似普通既壽司店快上快落之後埋單同佢傾左兩句,其實店員都好有禮貌同健談,唔似其他客所講既無禮貌食物方面都唔錯。誠意推薦 炸蝦天婦羅 ,蝦肉新鮮而家唔多炸粉。味道好吸引另外 佢既 日式Pizza 都好食,薄批底好脆好香最後點左 雞軟骨 帶子壽司 炸蝦卷 北寄貝壽司都唔錯三個人埋單$630本人覺得絕對值得支持一下呢的小店 ,因為好多時都會有令人意想不到既驚喜!
壽司朗太多人,行出外街見到山田家呢間小店
門面幾靚,有幾分似日本的居酒屋,所以就決定一試!
入到去坐低到點餐,店員都冇咩點理我地
呢的先似自家式既味道,唔似普通既壽司店快上快落

另外 佢既 日式Pizza 都好食,薄批底好脆好香

最後點左 雞軟骨 帶子壽司 炸蝦卷 北寄貝壽司都唔錯

三個人埋單$630

• 炸蝦天婦羅
2020-05-23 458 views
店家附近都有好多辦公室,所以好多人放lunch都會過去食,如果想食lunch的朋友可以注意一下早啲拎位餐牌嘅食物選擇都算多,而且每個餐都有相片所以方便選擇店內位置不多所以店員安排左我哋三個坐喺窗邊嘅位置,望住街景都OK,因為對面間大廈好多植物可以放鬆吓眼睛個壽司餐跟有一個烏冬,仲有一盤壽司,仲有一碟有兩件嘅蛋做甜品,分量來講都算適中女孩子都會吃得飽壽司來講佢嘅種類都係平時多食嘅壽司,可惜我自己唔太喜歡食魚類嘅壽司所以就覺得一般烏冬就好普通,味道偏淡

餐牌嘅食物選擇都算多,而且每個餐都有相片所以方便選擇

烏冬就好普通,味道偏淡
2020-05-09 394 views
經過無限咁多次,一直未試過,見門面同餐牌都幾吸引,今日就試試佢。由於疫情關係,知道逢係入食市前都要探熱,所以就企係門口等店員指示,但店員只係眼尾望望、然後揮揮手叫我地入黎。眼見只剩低吧枱位置,猶豫之際,店員再三叫我地入去,態度已經唔係好,而且老實講,好多時要坐吧枱都會問下客人願唔願意,但佢好似諗都唔俾你諗下。坐低見普通枱有客人走左,叫可唔可以調位,店員話兩個人坐四人枱要搭枱(背住我地講野,連基本望住人答野既禮貌都唔識嗎?)搭枱不了-✧食物1. 所有壽司舊飯完全係爛飯黎,好大陣醋溝水既味,大概似係小朋友亂整壽司玩到舊飯霉曬果種感覺同味道吧!2. 勁多野都冇貨,所有貝類都冇貨,包括馬刀貝、赤貝、海膽、仲有八爪魚..3. 天婦羅炸得幾好,薄粉,可以4. 生蠔加個醋汁,可以袪到腥味,配搭唔錯5. 唔計舊飯,魚生可以👇🏻望下呢張圖,舊飯連粒粒飯紋都冇埋,好似糊狀咁,唔講以為係加左蟹籽既白糖糕埋單$784,服務又唔見好,仲要食爛飯,不了
經過無限咁多次,一直未試過,
見門面同餐牌都幾吸引,今日就試試佢。

✧食物

3. 天婦羅炸得幾好,薄粉,可以
4. 生蠔加個醋汁,可以袪到腥味,配搭唔錯
5. 唔計舊飯,魚生可以

埋單$784,服務又唔見好,仲要食爛飯,不了
上一次行街經過見佢門面唔錯又坐滿人,決定今日去試新菜。 入到去,餐牌多,花款多。溫書(睇餐牌)10分鐘後叫了數款壽司,一個玉子燒,一個鐵板牛柳粒及一個蟹肉釜飯。先講壽司,每舊壽司嘅飯大細,形狀各有不同,不過有著一樣嘅特徵⋯⋯冇醋味,醋都慳番... 啲飯鬆泡泡一夾就散。 赤貝壽司有三件... 不過三件嘅size加埋等於一舊爭鮮壽司! 馬刀貝未發育就放上枱... 好殘忍!玉子蛋似 叮food... 罐頭味,冇特色...鐵板牛正名應該係... 汁煮營養不良牛... 汁好多好咸,牛好鞋... 釜飯唔係喺個‘釜’入面煮,係炒完放入個釜入面,咁你不如碟上喇....埋單總數 444... 同呢間舖嘅前景完全一樣!
上一次行街經過見佢門面唔錯又坐滿人,決定今日去試新菜。

馬刀貝未發育就放上枱... 好殘忍!

玉子蛋似 叮food... 罐頭味,冇特色...

埋單總數 444... 同呢間舖嘅前景完全一樣!
2019-11-23
$222 (Dinner)
2019-11-23 453 views
早兩日路過見到呢間個menu唔錯 ,就中咗入去食lunch, 叫咗壽司加烏冬set, 純粹因為見到 有海膽壽司成份午餐都好豐富好大份 ,我覺得啲魚生都好新鮮,唔錯唔錯,職員又好友善,我會再來😃

2019-11-06 422 views
這間山田的裝潢都幾好門口以木作主色,以這附近都幾特出,也吸引了我的眼球,第一次去都有不少人等最後沒有位唯有下次再來,今日來到坐吧位,我和朋友一人一午餐,九州拉麵定食看起來不是好太碗,朋友食完都不太飽,义燒口感都不錯,少少厚身幾軟熟,不過味偏淡,湯底可以,麵質都不錯,仲有少少配菜和蟹柳,不過蟹柳一夾就爛。我想食壽司就選了這個盛手握壽司,看起來不錯,但一夾就分離,飯口感都可以但握不太好,所以好易爛,上面的刺身新鮮程度一般,有失望。細烏冬湯底不錯但烏冬好淋身不好吃,我們再加十二元餃子二隻價錢少貴,餃子比較細隻而沒有香煎感,試一次這間就夠,最後結帳不用加一,一百六十元離開。
Type of Meal
Lunch
2019-08-14 857 views
因為餐廳位置不是太明顯,所以唔經過都唔知開左一間新的日本餐廳,門面睇落唔錯,但餐廳座位較少,午飯時間來到都要等,因為店員冇派飛等位,所以等位時有點混亂,這一部分有待改善,可能因為新開的關係,等了大約半小時才有位。午餐都有好多選擇,價錢不算貴,份量都正常的。K1盛手握壽司烏冬套餐有7款壽司,另加一碗迷你烏冬,壽司有三文魚、吞拿魚、牡丹蝦、北寄貝等,款式組合唔錯,都幾新鮮,烏冬湯底鮮甜,有粟米和昆布,烏冬煮得很彈牙。

K1盛手握壽司烏冬
K1盛手握壽司烏冬

2019-08-14
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
2019-06-23 991 views
📌柚子雪葩酸酸哋好開胃,不過本人喜好椰子🥥雪葩多啲(好香椰子味).另外鐘意食甜嘅你可以揀蘋果雪葩!😜📌山田奄列炒飯(蛋包飯)用菜粒雞粒去炒個飯,個蛋🥚好味!😌 📌雞肉棒自問食免治雞肉棒已經去到神級嘅我夠膽講一句『好味到嗰個點唔試係你走寶』😎📌燒銀雪魚骨腩唔係成日有,如果有又係必食之一,我估老闆應該有秘製sauce  搽上去再燒,好味到呢🤩📌芝麻雞翼太好味到有時一碟完全係唔夠喉要encore😂📌蟹籽沙律愛吃青瓜的你依個餐前小吃必點👍🏻📌茄子雞肉煮第一次試食,堅入味😛下次又多個選擇比自己📌雞膝軟骨超爽口,鹹度剛好😀送酒一流📌吞拿魚sushi一上枱已經見到色澤好靚,食落直頭係『掂』呀😆📌牛油烤一口紫薯仔一句講哂:入口即溶👍🏻📌三文魚壽司 + 新香卷 + 蟹柳小卷三文魚🍣鮮另外兩款係我好飲意食(必嗌)🤣📌明峰喜久盛 720ml依支Sake🍶抵飮又好飲,純呀🤓
📌柚子雪葩

酸酸哋好開胃,不過本人喜好椰子🥥雪葩多啲(好香椰子味)
.另外鐘意食甜嘅你可以揀蘋果雪葩!😜

📌山田奄列炒飯(蛋包飯)

用菜粒雞粒去炒個飯

太好味到有時一碟完全係唔夠喉要encore😂

📌蟹籽沙律

愛吃青瓜的你依個餐前小吃必點👍🏻

📌茄子雞肉煮

第一次試食,堅入味😛下次又多個選擇比自己

📌雞膝軟骨

超爽口,鹹度剛好😀送酒一流

📌吞拿魚sushi

一上枱已經見到色澤好靚,食落直頭係『掂』呀😆

📌牛油烤一口紫薯仔

一句講哂:入口即溶👍🏻

📌三文魚壽司 + 新香卷 + 蟹柳小卷

三文魚🍣鮮
另外兩款係我好飲意食(必嗌)🤣

📌明峰喜久盛 720ml

依支Sake🍶抵飮又好飲,純呀🤓
2019-06-22
$380 (Dinner)
2019-06-15 603 views
價錢貴、份糧少、壽司完全係白飯一d醋都無、圖片與事實不符!超細碟青瓜、蟹聊唔知有無一條唔好以為好大碟、全碟得4粒西蘭花、三片番茄、一片椰菜、都唔知食左d咩!依個算係最好食壽司、重衰過爭鮮!飯少、完全食唔倒佢有醋味!依個牛油果卷、完全同圖片不符!得手指公咁粗、牛油果都可以切到咁薄!真係好刀功!餅底係ok既!但帆立貝淡而無味!一D鮮味都無個粥正正常常天婦羅正常、炸得唔錯、唔會食到成口油蛋包飯係正常既!入面有雜菜炒飯、算唔錯
價錢貴、份糧少、壽司完全係白飯一d醋都無、圖片與事實不符!
超細碟青瓜、蟹聊唔知有無一條
依個算係最好食
壽司、重衰過爭鮮!飯少、完全食唔倒佢有醋味!

餅底係ok既!但帆立貝淡而無味!一D鮮味都無
個粥正正常常

天婦羅正常、炸得唔錯、唔會食到成口油

蛋包飯係正常既!入面有雜菜炒飯、算唔錯
2019-04-11 1117 views
荔枝角新戲院旁都開左d新餐廳 .呢間日本餐廳唔算好大 .menu都有好多選擇, 真係花多眼亂 .最後叫左石鍋親子三文魚飯、蛋包飯 .由於算新開既餐廳, 所以餐具器皿、整體上都幾乾淨 蛋包飯一黎到就覺得好香, 份量都適中, 配埋麵豉湯同少少青瓜沙律 .至於石鍋親子三文魚飯都一樣有湯同沙律 個人覺得麵豉湯較咸....石鍋飯個飯底同蛋包飯既味道差唔多 三文魚質素一般 冇嘜三文魚味, 淨係食到沙律醬味 .略嫌石鍋飯用器皿既好似係膠匙羹, 亦唔似係陶瓷羹, 熱既石鍋配受熱力強既器皿會安全D吧...................整體唔難食, 正常水平冇咩驚喜, 同樣既價錢區內有更多好既選擇xP .值得一讚既係MENU選擇多, 茶壺內既水真係好熱.環境❤️❤️❤️衛生❤️❤️❤️人手❤️❤️❤️食物質素❤️❤️禮貌❤️❤️❤️❤️選擇❤️❤️❤️❤️送菜速度❤️❤️❤️❤️座位數量 ❤️❤️攝影環境❤️❤️❤️..5❤️為滿分
荔枝角新戲院旁都開左d新餐廳
呢間日本餐廳唔算好大
menu都有好多選擇, 真係花多眼亂
最後叫左石鍋親子三文魚飯、蛋包飯
由於算新開既餐廳, 所以餐具器皿、整體上都幾乾淨
石鍋親子三文魚飯
石鍋飯個飯底同蛋包飯既味道差唔多
三文魚質素一般 冇嘜三文魚味, 淨係食到沙律醬味
值得一讚既係MENU選擇多, 茶壺內既水真係好熱

環境❤️❤️❤️
送菜速度❤️❤️❤️❤️
座位數量 ❤️❤️
攝影環境❤️❤️❤️
5❤️為滿分
$88 (Lunch)