🔖位於亨環天后24樓「宴」 主打日式鐵板燒 師傅即席喺客人面前亨調食物擺盤 讓用餐體驗更具互動性 餐廳仲有一個小露台 飽覽維港夜景 非常適合打卡拍照📸特選和牛套餐原價💰1380 依家做緊Promotion💰$880 有齊晒刺身/鮑魚/龍蝦/鵝肝/和牛 認真抵食‼️❥ 自家製醬汁煮南非鮑魚口感嫩滑有彈性 配上特製醬汁 味道層次豐富❥ 季節刺身3款油甘魚 鯛魚 拖羅 由淡至濃食 入口即化 非常新鮮 鯛魚刺身搭配咗淡雪鹽🧂&白鬆露油 口感特別💛❥ 金鎗魚楠手卷魚蓉肥美 口感豐富 底層嘅雪魚片脆脆的 一啖食落去非常滿足😌❥ 海鮮茶碗蒸滑嫩嘅蒸蛋 搭配海鮮嘅鮮甜 讓傳統嘅料理喺味覺上呈現出新嘅驚喜😍❥ 季節吸物奶白色嘅蜆肉湯 好鮮甜 完美開胃🤤❥ 野生生猛龍蝦龍蝦肉Q彈👏🏻重點係以龍蝦膏做醬汁調味一齊炒 味道濃郁 非常惹味❥ 香煎鵝肝伴自家制醬汁鵝肝外脆內嫩 搭配自家製黑醋汁 食落唔會覺得肥膩☺️❥ 日本宮崎和牛口感一流 每啖都充滿肉香 油脂和肉質嘅比例恰到好處 配埋炸蒜&岩鹽 唔同嘅風味❥ 煙肉香蒜炒飯炒飯粒粒分明🍚加上煙肉🥓香蒜嘅搭配 香口又惹味❥ 炒什菜炒椰菜&日本芽菜 口感爽脆消滯❥ 是日精

❥ 自家製醬汁煮南非鮑魚

日本宮崎和牛
煙肉香蒜炒飯
炒什菜
抹茶布甸
餐廳食物質素尚可,但過千元一位(未計加一每位收費$1280)的鐵板燒晚餐主菜只是一小片虎蝦,銀雪魚和四小件薄燒牛肉稍為遜色,而且主菜份量偏少,伴碟也只以海帶為主,只靠單尾的炒飯和炒野菜再夠飽,甜品也只是一球很普通的雪糕,水果也要另外收費。餐廳推介的海景座位原來只有兩張餐枱共六個位置可以睇到。如果以這個價位(過千元一位的晚餐),我會選擇其他在香港更出色的鉄板燒餐廳再光顧,真係心希望香港的高級餐廳可以爭氣啲,吸引香港人留港消費。
主菜  燒銀雪魚
牛肉薄燒
前兩日想搵間靚靚嘅鐵板燒同男友慶祝生日,搵來搵去揀咗天后呢間!一開始係俾佢嘅無敵海景吸引,但食完真心覺得好正,點都要同大家推介下!食材保證新鮮!店入面有個大魚缸,養住大大隻龍蝦、鮑魚,睇到都流口水🦞🦐!我哋第一次嚟,試咗最抵嘅套餐,仲有優惠,超值!「宴 特選和牛套餐」 HK$880/人🦪 自家製醬汁煮南非鮑魚🐠 季節刺身 3款🐟 金鎗魚腩手卷🦀 海鮮茶碗蒸🇯🇵 季節吸物🦞 野生生猛龍蝦🦆 香煎鵝肝伴自家制醬汁🥩 日本宮崎和牛🍚 煙肉香蒜炒飯🥬 炒什菜🍨 是日精選甜品另可以優惠價追加:海膽刺身一份$280新鮮象拔蚌刺身 $430店員好nice,熱情到爆💯!當晚仲撞正靚仔師傅生日,大家一齊舉杯狂歡🥂,好似party咁!其他客人都好high,成個場氣氛超正‼️餐廳有個小露台,維港海景一覽無遺,靚到傻眼✨!無論係同另一半浪漫食飯,定係同班friend開party都啱晒。佢仲有K房,包場都得,超chill!總之,食物正、服務好、環境靚,呢間鐵板燒真係無得彈!想食高質又唔想太傷荷包,快啲去試啦!🥳

「宴 特選和牛套餐」 HK$880/人

2025-04-12
Celebration
Birthday
  • 野生生猛龍蝦
今天運氣特別好,剛好看到落日,好大一枚鹹蛋黃送給大家! 🌅今天來了朋友介紹的日本鐵板燒樓上鋪!正👍🏻晚餐試了宴的套餐! 1️⃣3️⃣8️⃣0️⃣物有所值😋我宣布!這份套餐堪稱舌尖上的藝術!關於菜色的👇詳細介紹👇💠日本宮崎和牛雪花紋理細膩,入口即化,脂香濃鬱💠野生生猛龍蝦鮮活彈嫩,用龍蝦膏煎的很香!配了檸檬解膩!💠南非鮑魚慢煮入味,醬汁醇厚鮮甜。非常Q彈~💠鮪魚腩手捲油脂豐潤,蘇子葉與脆餅口感很好!💠海鮮茶碗蒸滑嫩鮮美,點綴著海鮮,清新不膩。💠香煎鵝肝外焦內潤,佐以黑醋平衡油膩。💠煙肉香蒜炒飯鑊氣十足炒什菜,搭配日本醬料,清爽香口。最後以精緻綠茶甜點收尾,完美昇華這場味覺饗宴。每一道都彰顯匠心,值得細細品味!宴會的廚師每一道菜都會詳細介紹,服務非常Nice,好喜歡在這樣的環境下用餐,下次還會再來光顧!🦞宴.鐡板燒 |宴.鐵板燒📍天后電氣道54號亨環天后24樓
今天運氣特別好,剛好看到落日,好大一枚鹹蛋黃送給大家! 🌅
今天來了朋友介紹的日本鐵板燒樓上鋪!正👍🏻

關於菜色的👇詳細介紹👇
💠日本宮崎和牛
雪花紋理細膩,入口即化,脂香濃鬱
💠野生生猛龍蝦
鮮活彈嫩,用龍蝦膏煎的很香!配了檸檬解膩!
💠南非鮑魚
慢煮入味,醬汁醇厚鮮甜。非常Q彈~
💠鮪魚腩手捲
油脂豐潤,蘇子葉與脆餅口感很好!
💠海鮮茶碗蒸
滑嫩鮮美,點綴著海鮮,清新不膩。
💠香煎鵝肝
外焦內潤,佐以黑醋平衡油膩。
💠煙肉香蒜炒飯
鑊氣十足炒什菜,搭配日本醬料,清爽香口。

🦞宴.鐡板燒 |宴.鐵板燒
📍天后電氣道54號亨環天后24樓
2025-04-07
$700 (Dinner)
Celebration
  • 法國鵝肝配自家製藍莓醬
  • 炒什菜
  • 季節刺身3款
2025-03-31 286 views
近期愛上鐵板燒,今次就試吓佢哋嘅特選和牛套餐,雖然係和牛套餐,但係都有大量嘅海鮮,而且有我最愛嘅龍蝦添🦞雖然係樓上舖,但係座無虛席全場爆滿, 而且佢哋仲有個露台可以望到好靚嘅風景🎑而且佢哋服務👩🏻‍🍳🤵🏻‍♂️質素相當高,每次嚟到經理巠Ming 都令我哋賓至如歸,普通人都變成女皇👸🏼食物質素又高服務又好環境又舒服,食完之後充滿幸福感🥰

食物質素又高服務又好環境又舒服,食完之後充滿幸福感🥰

2025-03-28 188 views
🌃 環境同服務 環境好正,位於24樓,窗外遙望銅鑼灣維園和維港景色,呢度仲有個室外平台,望出去真係好靚。吧枱座位仲有星月燈做裝飾,成個氣氛好溫馨。而呢度嘅菜式全部上碟都好靚,每個背景同顏色都有精心襯過,好似一件件藝術品咁。.—————-.
🐮 宴 特選和牛套餐.‼️ 要留意嘅係,呢個套餐要喺Openrice買或者打電話預約,唔接受Walk in,因為要預先準備食材同醃製。.
🦪 自家製醬汁煮南非鮑魚 鮑魚炆得好腍,好入味,底下仲有大根陪襯。
🐟 季節刺身 3款
油甘魚、深海池魚、真鯛魚全部都好新鮮,配Wasabi一齊食超正!
🍣 金鎗魚腩手卷 拖羅蓉配上紫蘇葉一齊食,已經調好味,唔使點醬。
🥚 海鮮茶碗蒸 入面有蟹肉、菇類同豆,幾鮮味。
🍲 季節吸物 用大量魚骨煲嘅魚湯,好鮮甜。
🦞 野生生猛龍蝦 用龍蝦膏去煎,如果覺得太Heavy,可以唧啲檸檬汁上去。旁邊嘅伴菜都好食,好健康。配埋和風沙律油,無論係點沙律定係龍蝦都超正。
🧄 漬物 師傅自己整嘅漬物,特別推介沖繩苦瓜,唔苦仲可以解油膩,好健康。
🦆 香煎鵝肝伴自家制醬汁 法國鵝肝煎得啱啱好,配埋葡萄酒醋同無花果碎,甜甜地幾好食。
🥩 日
🌃 環境同服務
—————-
🐮 宴 特選和牛套餐
🦪 自家製醬汁煮南非鮑魚
鮑魚炆得好腍,好入味,底下仲有大根陪襯。

🐟 季節刺身 3款
油甘魚、深海池魚、真鯛魚
全部都好新鮮,配Wasabi一齊食超正!

🍣 金鎗魚腩手卷
拖羅蓉配上紫蘇葉一齊食,已經調好味,唔使點醬。

🥚 海鮮茶碗蒸
入面有蟹肉、菇類同豆,幾鮮味。

🍲 季節吸物
用大量魚骨煲嘅魚湯,好鮮甜。

🦞 野生生猛龍蝦

🧄 漬物

🦆 香煎鵝肝伴自家制醬汁
法國鵝肝煎得啱啱好,配埋葡萄酒醋同無花果碎,甜甜地幾好食。

🥩 日本宮崎和牛
和牛煎得啱啱好,右手邊有炸蒜同岩鹽,左手邊有鹽醃昆布和Wasabi 醃製的昆布,每樣都要試下,每種都有唔同嘅風味。

🥓 煙肉香蒜炒飯
用日本煙肉炒,味道濃但唔鹹。炒飯粒粒分明,好好食。

🥬 炒什菜
配日式醬料,好惹味但唔鹹。
🍮 是日精選甜品
綠茶布甸同大福紅豆餡,布甸上面有粒黑豆,幾特別。

💰 原價:$1380,推廣價:$880 (另有加一服務費)
2025-03-19
Dinner
宴.鐡板燒是一間結合了西式與日式風格的日式鐵板燒餐廳,位於亨環‧天后,提供了令人驚喜的維港景色。餐廳內部裝潢充滿現代感,讓人感受到舒適與高雅的氛圍。這裡的廚師發辦套餐價格多樣,無論是想享受奢華的用餐體驗,還是尋求經濟實惠的選擇,這裡都能滿足不同食客的需求。我和老婆選擇了舒適的吧檯座位,近距離觀賞大廚精湛的烹飪技藝。特選和牛套餐是我們的首選,這道菜以其豐富的風味和高品質的食材著稱。首先,自家製醬汁煮南非鮑魚的鮮香令人印象深刻,鮑魚肉質滑嫩,醬汁的濃郁使整道菜品更具層次感。接下來,季節刺身三款包括太刀魚、深海池魚和油甘魚,每一款都新鮮無比,顏色鮮豔,讓人食欲大開。金鎗魚腩手卷則以其香脆的外皮和豐富的內餡,成為一道不可錯過的小食。海鮮茶碗蒸的細膩口感,讓人感受到海鮮的鮮甜與柔滑。野生生猛龍蝦的鮮甜滋味讓人驚喜,肉質彈牙,彷彿在口中融化。香煎鵝肝則以完美的焦黃色澤,搭配自家製醬汁,放在烤脆麵包上,風味絕佳,令人陶醉。日本宮崎和牛的牛柳讓我們體驗到了肉質的極致,搭配蒜片、醃昆布和洋蔥,簡直是完美的配搭。煙肉香蒜炒飯的香氣四溢,每一口都是滿滿的幸福感,而炒什菜則增添了健康的元素,讓整個晚餐更為均衡

日本宮崎和牛的牛柳讓我們體驗到了肉質的極致,搭配蒜片、醃昆布和洋蔥,簡直是完美的配搭。煙肉香蒜炒飯的香氣四溢,每一口都是滿滿的幸福感,而炒什菜則增添了健康的元素,讓整個晚餐更為均衡。

最後,甜品環節以抹茶布甸和紅豆大福作結,抹茶的滑與甜的平衡,紅豆的細膩口感,為這場盛宴畫上了完美的句號。

總的來說,宴.鐡板燒不僅提供了高品質的食材與精湛的烹飪技藝,更是一次視覺與味覺的雙重享受,是值得一再光顧的美食天堂。
2025-03-23 264 views
試咗「特選和牛套餐」。套餐份量十足,味道好,菜式精緻。聽餐廳侍應講,由於菜式要預先準備,這套餐要預先喺OpenRice預訂,或者打電話餐廳提早通知。首先上枱嘅係 「自家製醬汁煮南非鮑魚」,鮑魚煮得彈牙入味,醬汁帶少少甜,好夾!跟住係 「季節刺身 3款」,今日有大池魚,真婤及油甘魚,全部都新鮮!之後係「金鎗魚腩手卷」,吞拿魚腩及紫蘇配合得很好。「季節吸物」係魚湯,美味。重點菜式係「野生生猛龍蝦」,龍蝦肉爽口彈牙,推介!「香煎鵝肝」外脆內軟,入口即化,醬汁帶少少酸甜,解膩又提味。另一主角 「日本宮崎和牛」油脂分布均勻,肉汁爆出!最後仲有 「煙肉香蒜炒飯」同 「炒雜菜」,餐廳選用日本煙肉,味道比平常嘅冇咁鹹,配合炒飯非常美味。甜品係抹茶布甸及大福,甜度適中!呢個套餐性價比高,仲有維港靚景。🔸自家製醬汁煮南非鮑魚🔸季節刺身 3款🔸金鎗魚腩手卷🔸季節吸物🔸野生生猛龍蝦🔸香煎鵝肝伴自家制醬汁🔸日本宮崎和牛🔸煙肉香蒜炒飯🔸是日精選甜品

呢個套餐性價比高,仲有維港靚景。

🔸自家製醬汁煮南非鮑魚

🔸日本宮崎和牛

🔸煙肉香蒜炒飯

🔸是日精選甜品

2025-03-22 301 views
呢間日式鐵板燒餐廳景觀一流,坐喺度睇住窗外嘅香港維港美景,真係一種享受。我哋點咗特選和牛套餐,睇住廚師們準備食物,感覺很好。首先係自家製醬汁煮南非鮑魚,鮑魚好鮮甜,醬汁味道濃郁。跟住上嘅係季節刺身,有大池魚、真鯛同油甘魚,魚生新鮮得嚟,口感滑溜。紫蘇葉蔥吞拿魚壽司脆脆,佢唔用紫菜而係配脆脆,口感脆脆的很特別。野生生猛龍蝦好鮮甜,肉質彈牙。香煎鵝肝伴自家制醬汁,配埋意大利醋,無得頂。日本宮崎和牛,牛肉入口即溶,最欣賞係佢配的漬物,有陳皮條、Wasabi昆布,食啖牛再食吓,有唔同嘅感覺同層次,仲冇咁飽滯。最後嘅煙肉香蒜炒飯同炒什菜都好有水準,炒飯香口,煙肉有濃肉味卻不咸,平日飯我通常只食一兩口,今次都食晒。總括嚟講,呢間餐廳無論係食物質素定係環境都係一流,個套餐做緊折扣好抵食,值得一試。

2025-03-19
$900 (Dinner)
2025-03-18 421 views
好耐冇食鐵板燒,一食就揀到間好嘢🥳位於天后亨環24樓,露台位置可以飽覽維港景色,裝修新淨木系主調,師傅仲好風趣會同你傾偈講笑🤩晚市做緊優惠$880特選和牛套餐,有鮑魚、刺身、龍蝦、鵝肝、和牛等等,呢個價錢食到多種高質素海鮮,性價比極高。醬汁煮南非鮑魚南非鮑魚似乎原隻切開,刀工呢每一件嘅大細一致,厚身口感十足,底部蘿蔔亦非常入味。季節刺身三款油甘魚: 油脂豐盛,賠償少少Wasabi已經好鮮香。鰈魚:呢種魚本身非常之肥美,刺身包住細細件經火炙嘅鰈魚,肥上加肥😝真鯛:肥美厚實,加上了松露油、淡雪鹽。金鎗魚腩手卷❤️滿滿吞拿魚蓉壽司放上,鱈魚乾上,底部再加紫蘇葉平衡魚肉油脂,口感軟中帶脆,超級好食!鐵板龍蝦龍蝦係新鮮的!中間落咗牛,食嘅時候肉質好爽口,用上龍蝦膏做汁,食落好惹味,如果想清新啲可加檸檬,然後有海草加沙律油更香。鵝肝之後食蜜柑佢哋嘅鵝肝比一般厚,食落去油脂感滿滿,鵝肝獨特油香在口腔溶化👍🏻 咬開有油流出嚟好肥美,旁邊係意大利葡萄酒醋,加咗葡萄酒之後冇咁酸比較溫和,再食埋蜜柑平衡油脂。宮崎和牛宮崎啲牛係高質素貴價貨,師傅會問你想食咩熟度,最好食一定係5成,師傅煮完之後內裏仲係粉紅色見到
醬汁煮南非鮑魚
季節刺身三款
油甘魚: 油脂豐盛,賠償少少Wasabi已經好鮮香。
真鯛:肥美厚實,加上了松露油、淡雪鹽。
金鎗魚腩手卷
鐵板龍蝦
鵝肝之後食蜜柑
宮崎和牛
宮崎啲牛係高質素貴價貨,師傅會問你想食咩熟度,最好食一定係5成,師傅煮完之後內裏仲係粉紅色見到脂肪紋理十足,可以先咬細細啖,有需要可以配岩鹽、鹽漬昆布、Wasabi昆布、蒜片,每個配搭都有唔同嘅驚喜,非常推
最後就有鹿兒島煙肉炒飯 ,比傳統煙肉冇咁鹹,每粒飯都係金黃色味道剛剛好,將炒飯配上佢哋嘅魚湯就更加吸引,佢哋嘅湯用魚骨熬製奶白色,勁好飲!
炒椰菜乾蔥頭炸蒜蝦米🦐醬真係超好食,有蝦米嘅鮮香又有蒜片嘅惹味。甜品有抹茶奶凍作結👍🏻
  • 鵝肝多士
  • 宮崎和牛
2025-03-13 562 views
又要搵下好野食,今次去港島搵下好野食,好耐無食日本菜,而且係午餐食日本菜,一定要搵間有質素嘅餐廳試吓。想搵間環境又好食物又有質素嘅日本菜應該就唔難,但係日本菜又有鐵板燒,我哋今次就搵到呢一間宴.鐵板燒。首先,黎個前菜係大少少甜甜地嘅魚仔同埋乾果,好味得來又開胃,然後食超正魚生片,跟住嚟咗一碟活生生嘅南非鮑魚、頂級牛肉,仲有鵝肝,先係眼睛大飽眼福,跟住師傅就攞去鐵板燒,就係味覺嘅享受,首先食鮑魚,師傅叫我哋先品嚐原汁原味,因為鮑魚本身帶咗海水味,師傅切好一片一片鮑魚味係好香濃,係我食過最好食嘅鮑魚,跟住就食牛肉,牛肉味冇得頂,之後就食鵝肝多士,不得了入口即溶。跟住就你個櫻花蝦炒飯,櫻花蝦又脆又香個飯粒粒分明超級好食。之後就飲麵豉湯,湯味濃而不鹹係好飲嘅,跟住就食個炒雜菜,雜菜最出色係佢個配料,加落菜到脆卜卜好好食,最後嚟過甜品收尾,簡直圓滿。
2025-03-12 431 views
天后開咗幢新嘅食肆大廈位於頂樓嘅宴鐵板燒,可以望到一流嘅維港景色,最近餐廳仲做緊八折優惠非常抵食。今次叫咗特選和牛套餐,包括了不同款式的海鮮,刺身及鐵板燒。前菜先嚟味煮南非鮑魚,用上日本醬油方式處理配上一件白蘿蔔,類似日本關東煮方式。刺身用上油甘魚,深海池魚及鯛魚,最特別嘅係鯛魚配上松露油及雪鹽鹹香十足。仲有拖羅容手卷,特別之處餐廳冇用到紫菜因為會變流,而係用上鱈魚乾另外增添了脆脆口感。主打鐵板燒就包括了一人半隻龍蝦,鵝肝,和牛/黑毛豬,炒菜及飯。龍蝦直接喺魚缸撈上嚟即劏即煮,非常新鮮醬汁用上龍蝦頭蝦膏熬製非常濃郁嘅龍蝦膏味。鵝肝入口即溶配上意大利黑醋減輕油膩感。之後就想A5和牛,可以有三種食法配蒜片,生洋蔥及鹽,三種食法都會增加和牛嘅香氣亦帶有唔同嘅口感。鐵板炒菜及炒飯要不可缺少炒得非常乾身,蛋香十足。最後甜品就係自家製綠茶布甸綠茶味香濃而回甘。仲可以加$180加配清酒,最近餐廳做緊優惠,千祈唔好錯過。

今日又去食好西😍😍去左天后搵食!啱晒我係北角返工人士!放工步行即達,今次呢間係好近天后站,只需步行一分鐘就到啦!環境贏曬,位置於24樓,坐擁維港夜景🌃對住咁靚嘅view食嘢特別心情靚!今次又係食我最愛嘅日式料理,店員推介呢個餐做緊優惠!🌟宴 特選和牛套餐🌟🩷自家製醬汁煮南非鮑魚🩷第一道就以醬汁煮南非鮑魚作開始,煮得夠淋易咬,下層配咗日本大根好夾!❤️季節刺身3款❤️廚師採用三款唔同口感嘅魚種,先用火炙膠魚,味道有炭燒香味!跟住食厚切深海池魚,啖啖麵咬出鮮魚味!最後先享用廚師精心特製嘅鹽巴真鯛片,取代醬油好特色!🤎自家製漬物🤎5款自家製漬物,牛蒡、香荀、漬蒜等等,酸酸甜甜好開胃!🧡金鎗魚腩手卷🧡一口手卷,最底用咗鮟鱇魚乾,中間採左醋香壽司醬油飯好開胃,上層以金鎗魚腩好鮮味,配埋頂部嘅香蔥,一口咬入好滿足!💛海鮮茶碗蒸💛金金黃黃嘅茶碗蒸入面加入大量蟹肉及菇類,唔會蒸太過火好滑,蛋味香濃!💚季節吸物💚用左魚骨熬製嘅湯好香濃!麵豉湯亦麵係日底料理必備!🩵野生生猛龍蝦🩵鮮活龍蝦就係鮮!以鐵板燒炒製,配搭龍蝦最精華嘅蝦膏煮嘅龍蝦汁,蝦🦞肉夠彈牙,配埋蝦膏太入味啦!💙香煎鵝肝伴自家制醬汁💙厚切法國鵝肝係
今日又去食好西😍😍
去左天后搵食!啱晒我係北角返工人士!

🌟宴 特選和牛套餐🌟
🩷自家製醬汁煮南非鮑魚🩷

❤️季節刺身3款❤️

🤎自家製漬物🤎
5款自家製漬物,牛蒡、香荀、漬蒜等等,酸酸甜甜好開胃!

🧡金鎗魚腩手卷🧡

💛海鮮茶碗蒸💛

💚季節吸物💚
用左魚骨熬製嘅湯好香濃!麵豉湯亦麵係日底料理必備!

🩵野生生猛龍蝦🩵

💙香煎鵝肝伴自家制醬汁💙
厚切法國鵝肝係全餐最濃味最滿足嘅一道菜!鵝肝厚過塊多士,以意大利黑醋伴碟夠濃香🤣🤣🤣幾怕膽固醇都要食咗先啦!原件拍入口,大癲!真係好香濃呀!

💜日本宮崎和牛💜
日本宮崎和牛實係夠出色,脂肪分布好平均,入口即化,可揀選熟度,我哋揀五成入口好juice!

🤎煙肉香蒜炒飯🤎
廚師介紹會採用來自日本嘅煙肉炒,咸道適中唔會偏咸,加埋炒蛋及蒜香,米飯粒粒分明!

💚炒什菜💚
食到飽飽地食返個蒜香炒什菜,加埋自家製醬料夠惹味!

🩶是日精選甜品🩶
最後食埋個自家製啫喱甜品🍮好美滿!

餐廳而家做緊推廣,原價$1380嘅套餐,而家只要$880就可享用!想有美食+美景,全維港夜景送埋比你,點唔心動!心動不如行動,快啲book枱啦!

🍽️宴·鐵板燒(天后)
📌天后電氣道54號亨環·天后24樓

@yansashimi

宴鐵板燒 鐵板燒 日式鐵板燒 南非鮑魚 宮崎和牛 香煎鵝肝 野生龍蝦 天后美食 #日本料理
#美食推薦 #欣賞美食 #我愛美食 #香港美食 #香港美食推介#Japanese #japanesefood #hkfood #hkfoodie #hkig #foodie #foodstagram #foodphotography #eatlove #foodiehkg
2025-02-24
$880 (Dinner)
今晚去咗天后地鐵站附近嘅一間鐵板燒,一上到餐廳已經望到開陽嘅海景,感覺非常唔錯🤩 我哋今晚食咗特選和牛套餐,超級豐富!第一道菜係汁煮鮑魚,鮑魚真係好淋好入味,汁煮嘅味道甜甜地,好開胃的。之後有三款時令刺身,油甘魚好厚切呀,夠晒肥美;真鯛就用咗少少雪鹽調味,鮮味提升哦!之後仲有金鎗魚腩手卷,唔係平時你見到嘅手卷,係用脆脆嘅鱈魚片配上金䱽魚蓉,口感好豐富🤤跟住,食埋蟹肉茶碗蒸、飲埋鮮味嘅魚湯,就到主菜嘅環節~呢度嘅海鮮食材係好新鮮嘅,龍蝦喺魚缸撈出嚟睇住師傅劏,師傅動作非常俐落,好快就搞掂! 龍蝦肉質彈牙,味道好鮮甜;師傅用咗龍蝦頭嘅膏嚟炒龍蝦肉,鮮味更上一層樓,更加濃味更加好食👍香煎法國鵝肝真係好邪惡,油脂豐富,口感細膩,香煎後外焦內嫩,配少少黑醋,能夠平衡吓鵝肝嘅油膩感。唔健康嘅嘢永遠係最好味嘅😂😂😂今晚嘅宮崎和牛肉味突出,油脂甘香十足,師傅簡單用鹽+胡椒調味,旁邊有鹹菜可以用嚟提鮮,wasabi 海藻係我個人幾喜歡嘅配搭。食到好飽之後,仲有炒飯炒雜菜同甜品!真係超級大滿足✅✅✅呢度嘅海景一流,放煙花都可以一覽無遺😏😏😏 下次放煙花嘅日子大家記住book呢度啊!

跟住,食埋蟹肉茶碗蒸、飲埋鮮味嘅魚湯,就到主菜嘅環節~

食到好飽之後,仲有炒飯炒雜菜同甜品!真係超級大滿足✅✅✅

2025-03-03
Dinner
香港食鐵板燒唔平,之前朋友帶來吃,非常不錯👍 環境好,在商廈的高樓層,可以望到海景。這裏所有套餐提供8折優惠,頗受歡迎😋午市套餐 8折後都係 $280 起,另外還可以優惠價錢加選其他食品,如鵝肝、魚生、鮑魚… 等。今日下午和家人去食,好彩有訂位,接近 full😅午市套餐包括:1️⃣ 南非鮑魚:大隻生猛,爽口彈牙😋2️⃣ 頂級牛肉:肉質鮮嫩👍3️⃣ 櫻花蝦炒飯:非常香和超多樱花蝦還有前菜、炒野菜、湯和甜品 😋$280 就可以吃到鐵板燒,真係超值👍

午市套餐包括:
1️⃣ 南非鮑魚:大隻生猛,爽口彈牙😋
2️⃣ 頂級牛肉:肉質鮮嫩👍
3️⃣ 櫻花蝦炒飯:非常香和超多樱花蝦

還有前菜、炒野菜、湯和甜品 😋

$280 就可以吃到鐵板燒,真係超值👍

2025-02-19
$310 (Lunch)
  • 午市  Tasting  Menu  套餐