2005-05-16 16 views
有日出左去拿些東西給朋友,順手吃下午茶,諗住求其一餐,度度都唔少人,呢度反而無咩人,就坐低幫襯。有一般的茶餐廳下午茶,但見佢話自己的叉燒是招牌貨,雖然眼見的不是,又叫一碗叉燒米來試試,看是否其貌不揚但好食。碗野來到,幾多叉燒,但味道跟賣相一般的差,唔夠味又韌,如此冠以招牌之名,真有點牙煙,如此推算,咁其他東西真係不用再吃了。米粉就不過不失,夠大碗。十蚊,又幾平,諗住平平地搞掂一餐,未嘗不可。不過如果行上兩條街去結志街或行番落去金華,再靚的叉燒都有。
(Non-member)
2005-02-20 2 views
我放lunch的時候...岩岩行過e條街...叫到e間野排哂長龍...有d好奇..我就排埋一份...點知有位的時候...一張明明係6位的卓..變左8個人坐..我都唔知叫咩食好..旁邊的人食的都係燒味..大部份都係燒鵝...我就叫左一個燒鵝飯...個飯黎的時候...立即聞到燒鵝的香味..口感唔錯...味道跟我平時食的不一樣..不知不覺就食完..當個老板娘見到你食完...佢就會說這邊的先生食飽就幫幫忙.....仲有好多人等緊位...唔該.......)食就真係好食.抵食....但係唔好諗住係度坐la>
食就真係好食.抵食....但係唔好諗住係度坐la>
2003-11-14 1 views
史丹利街早餐食肆林立,競爭激烈,好多地方價錢平,食物都不會太差,呢度就係其中之一。今日經過來吃早餐,雪菜肉絲麵加杯咖啡只13蚊,麵仲要係出前一丁添,味道OK。若然食多士或三文治只10蚊,在中環呢個商業中心都米話唔平。所以都好多人的,八點九唔夠坐到滿座。
2000-07-19 4 views
明明今朝叫o左個花生醬多..但係點解食落口會變o左個齋多o既..??<br>唔通我有病..食唔到花生醬味??
<br>
唔通我有病..食唔到花生醬味??