季節限定既大閘蟹套餐,味道出色,襯住大閘蟹季好值得一試🤤❤️4-5兩大聞蟹公 可以揀清蒸/鹽焗~先食一隻清蒸,原汁原味,蟹膏好creamy,點少少蟹醋更加突出鮮甜味!! 鹽焗大聞蟹別有一番滋味,少少咸鮮味,但又唔會搶左蟹味,隻蟹夠多肉又結實~食完再有杯熱辣辣濃郁薑茶驅寒🧡火焰醉翁蝦 職員現場炒蝦,先將蝦浸酒,再炒香,火焰燒到好高好有氣勢!! 新鮮大蝦充滿酒香,仲可以揀配甜鼓油,好高質💛蕃茄薯仔火鍋湯底 濃郁既蕃茄薯仔湯底,蕃茄味好香,湯底好甜,薯仔煮冧更好食💚肥牛黑毛豬卷拼盤 黑毛豬肉質Q彈,肥牛好肥美,好食rrr💙蔬菜籃 新鮮蔬菜吸左蕃茄湯更加甜💜濃薑芝麻湯圓 入秋轉涼既天氣,芝麻湯圓+薑湯暖入心
季節限定既大閘蟹套餐,味道出色,襯住大閘蟹季好值得一試🤤

💚肥牛黑毛豬卷拼盤 黑毛豬肉質Q彈,肥牛好肥美,好食rrr
💙蔬菜籃 新鮮蔬菜吸左蕃茄湯更加甜

💜濃薑芝麻湯圓 入秋轉涼既天氣,芝麻湯圓+薑湯暖入心

又到秋天食大閘蟹既時間,原來漁不老唔止食烤魚火鍋,仲有大閘蟹食!我地星期二晚黎每人$388,兩個人total 有:清蒸大閘蟹公四隻金黃色既蟹膏啖啖甘香,蟹肉鮮美。有齊架撐手套擺哂陣比你,食完仲有杯超級薑既薑茶驅寒,追加多隻都唔怕呀~火焰醉翁蝦估唔到有專人係你面前落酒煮蝦,都幾驚喜,仲要讚讚呢度既夥計個個都好有禮貌好nice~ 熊熊火焰show好睇又好食,六隻醉翁蝦聞落好重酒香,食落有酒糟既甜美。(想睇video有幾精彩可以去我IG😂)選左蕃茄薯仔做火鍋湯底,黎配肥牛黑毛豬卷拼盤同蔬菜籃。重點係樣樣食材既質素好高,齋飲個蕃茄湯都好好味,因為有好多蕃茄薯仔配料!肥牛油脂夠,牛肉味好濃,無筋無渣;黑毛豬當然同樣地高質~薯仔超粉,啲菜同粟米都好靚好甜,一食就知同出邊果啲好唔同!甜品有濃薑芝麻湯圓,湯圓軟糯甜甜,再次有超級薑既薑汁,出面凍左要幫你驅多下寒先行出街~

清蒸大閘蟹公四隻

火焰醉翁蝦

2022-10-18 14 views
位於諾士佛臺開業冇耐嘅《漁不老》主打烤魚雞煲火鍋,最近推出咗期間限定🦀大閘蟹套餐,過嚟試下先⚡️大閘蟹套餐 pp $388🦀️大閘蟹公兩隻4.5-5両(清蒸或鹽焗)分別選咗2隻清蒸及2隻鹽焗,新鮮即整,熱辣辣蟹公都幾多膏,金黃色🤤食落口感綿密細膩,香氣中帶點甘甜😋蟹肉鮮甜,點埋個蟹醋就更好味!平時食開都係清蒸,原來鹽焗都好正,令到蟹膏蟹肉有啲咸香味❗️食完大閘蟹,每人一杯紅糖薑茶,可以解下寒❤️🦐火焰醉翁蝦首先將啲生蝦放落玫瑰酒浸5分鐘,等啲蝦飲下酒之後店員就會係你會面點火煮熟啲蝦,好大火每位有3隻,蝦肉食落彈牙爽口,好香玫瑰酒味,點埋個🌶️辣椒豉油,可以提升蝦肉嘅鮮甜味🤤🍲豬骨濃湯湯底乳白色,配有大量冬瓜、新鮮淮山片及粟米,飲落清甜唔口渴🤗🐮肥牛黑毛豬卷拼盤黑毛猪食落肉質幾柔軟,口感幾好👍🏻肥牛脂肪夠多,質感都唔錯🌽蔬菜籃有🥬生菜、娃娃菜、金菇及粟米,全部都好新鮮,配埋猪骨湯底好食😋🍡濃薑芝麻湯圓個湯真係好重薑味,正😋食埋芝麻湯圓,滿足❤️

⚡️大閘蟹套餐 pp $388

🦀️大閘蟹公兩隻4.5-5両(清蒸或鹽焗)
分別選咗2隻清蒸及2隻鹽焗,新鮮即整,熱辣辣

🦐火焰醉翁蝦
首先將啲生蝦放落玫瑰酒浸5分鐘,等啲蝦飲下酒
之後店員就會係你會面點火煮熟啲蝦,好大火

🍲豬骨濃湯

🐮肥牛黑毛豬卷拼盤
黑毛猪食落肉質幾柔軟,口感幾好👍🏻肥牛脂肪夠多,質感都唔錯

🌽蔬菜籃

🍡濃薑芝麻湯圓
個湯真係好重薑味,正😋食埋芝麻湯圓,滿足❤️
2022-10-14 6 views
朋友推薦尖沙咀諾士佛台-漁不老烤魚雞煲火鍋,好食又抵食,於是就去開餐。揀咗二人套餐,星期日至四$348/位,星期五、六及公眾假期就$388/位,另茶介$10/位及加一。前菜選咗炸蝦卷同麻辣豬耳,炸蝦卷即叫即炸,外面腐皮系脆口架,蝦肉實淨又彈牙,一定要食;麻辣豬耳少少麻少少辣,爽脆又入味,好正。酸菜魚,上枱真系嚇親,勁大盤咯,魚片份量多又嫩滑,配菜仲多,食極都有,包括豆卜、黃芽白、酸菜同海帶,揀咗微辣,個湯酸酸地,越食越開胃。藥膳雞煲,湯底藥材豐富,放入半隻醉雞,等5分鐘就有得食,先盛一碗湯品嘗,藥材味很濃郁,雞肉嫩滑,真心唔錯,食完雞肉仲可打邊爐。另外,套餐固定配有時令海鮮拼盤,款款都好新鮮;頂級黑毛豬卷+極上騸牯牛拼盤,黑毛豬肥瘦適中,牛肉軟滑兼牛味極香濃,淥兩下就食得;墨丸、水餃、蒿荀、蔬果籃,全部都新鮮好味,套餐絕對豐富兼抵食。座位闊落,店員好貼心,換碟快,朋友真系無介紹錯。
座位闊落,店員好貼心,換碟快,朋友真系無介紹錯。
前排小編喺尖沙嘴嗰邊翻工 誤打誤撞發掘左唔少好野食!🤣 今次嚟到位於諾士佛臺火鍋店😚 一入到餐廳有一個台 店員話平時會有Live Band表演 但暫時疫情關係就暫停左🤔小編同朋友兩個人叫左個二人套餐~星期日至四 $348/位; 星期五、六 $388/位。🌟 炸蝦卷、麻辣豬耳前菜方面可選兩款!小編揀左炸蝦卷同埋麻辣豬耳~ 炸蝦卷新鮮炸成 外皮香脆 入面蝦肉則十分彈牙🦐 麻辣豬耳咬落好爽脆 辣辣地用嚟做開胃菜一流!👂🏻🌟 香辣小龍蝦🦞好耐冇食小龍蝦啦🤩 上到嚟見到勁大盤!包保你食翻夠本🤣 小龍蝦可以揀辣度 煮得好入味 肉質亦都唔錯 十分推薦 絕對係會食到停唔到🤤🌟 香辣雞煲雞煲方面小編揀左香辣味嘅小辣!上枱時店員會俾個漏斗同你講幾時可以食☺️ 時間啱啱好!雞肉嫩滑得嚟醬汁亦都好惹味😋🌟 極上騸牯牛拼盤食完雞煲就可以加湯打邊爐啦!首先就係騸牯牛拼盤 有足足一大碟😚 望落油花均勻幾靚咁!煮一陣食落滑得嚟都幾有牛味👍🏻🌟 時令海鮮拼盤食完雞煲牛肉仲差啲咩?緊係海鮮啦!🤣 時令海鮮拼盤視乎當日供應~小編嗰日有大蝦、扇貝、鮑魚同蜆!大蝦、扇貝啖啖肉🤤 鮑魚同蜆先甜得來又十分有咬口!🌟 蔬菜籃、水餃、墨

🌟 炸蝦卷、麻辣豬耳

🌟 香辣小龍蝦🦞

🌟 香辣雞煲

🌟 極上騸牯牛拼盤

🌟 時令海鮮拼盤

🌟 蔬菜籃、水餃、墨魚丸、萵筍
食完肉緊係要食翻啲菜😂 粟米、金菇、娃娃菜、生菜等應有盡有😌
雞煲加酸菜魚既勁量二人套餐😍星期日至四只係 $348/位🍽️若是星期五、六及公眾假期$388/位🍽️茶介加一另計🍴 🔸前菜可以四簡二簡左炸蝦卷同涼拌蓮藕偏辣炸蝦卷有2條 2個人岩岩好 涼拌蓮藕有麻辣味🌶而且好入味 🔸酸菜魚 酸菜魚既份量勁大 有好多魚同埋吾同既配菜豆芽 豆卜 海帶結 酸菜等等 小小酸 好開胃 🔸麻辣雞煲雞好滑幾香濃 到左之後會計時五分鐘先食仲有好多芫茜 加埋D麻辣汁 好好味 食曬雞之後就會加湯打邊爐 🔸海鮮拼盤虎蝦 扇貝 鮑魚 大蜆各兩隻鮑魚新鮮 扇貝好甜海蝦有咬口 大蜆都好新鮮 🔸頂級黑毛豬卷及極上騙牯牛拼盤黑毛豬肥瘦適中 極上騙牯牛好有牛味🔸水餃同墨魚丸都係高質 有咬口🔸萵荀同蔬菜拼盤好fresh 係健康之選 💓店舖位置寬敞 而且店員好好服務岩曬一大班朋友一齊食野飲下啤酒🍻
雞煲加酸菜魚既勁量二人套餐😍

好fresh 係健康之選

💓店舖位置寬敞 而且店員好好服務
岩曬一大班朋友一齊食野飲下啤酒🍻
2022-10-09
$400 (Dinner)
  • 雞煲
漁不老烤魚雞煲火鍋✨超級豐富酸菜魚雞煲打邊爐❣️✨-見到呢間有套餐一位三百零蚊有好多野食😍啱晒我哋呢啲唔想諗又咩都想試下嘅人🥳見佢哋仲有舞台仔🤣可能撞啱時間會有live show😍-·前菜(4揀2)前菜有4款比你揀👍🏻我地叫炸蝦卷同涼拌蓮藕🤩炸蝦卷炸到外層好酥脆入面就好彈牙🥰涼拌蓮藕偏辣🌶十分入味😍而且份量都唔少🤣·川式(2揀1)有酸菜魚同小龍蝦🤩其實兩款都想試曬😭最後我地都係揀左酸菜魚🤣🤣一上到來我地都嘩一聲、太大了吧😂份量似係4人😂魚片無骨食落超正!入邊仲有豆芽、豆卜、海帶結等等😍😍湯底要左bb辣🥳酸菜夠酸!👍🏻·雞煲(味道4揀1)我地叫左胡椒豬肚雞🥳一黎到滾一陣就食得😳我地重飲左碗湯🤣飲落胡椒味好重(入面有好多胡椒粒😌)雞肉肥美嫩滑😍豬肚有咬口👍🏻·海鮮拼盤有虎蝦、鮮活鮑魚、帶子同兩隻蜆蜆帶子超級無敵鮮甜!🤣鮑魚都好新鮮👍🏻· 頂級黑毛豬卷及極上騙牯牛拼盤豬卷好厚身😂比較有咬口騙牯牛牛味好重🤩唔韌👍🏻🥰仲有水餃、墨魚丸、蔬菜拼盤食晒真係夠晒飽·-Total: 700(2ppl)推介指數:8/10———————————————🔺 漁不老烤魚雞煲火鍋🔺 尖沙咀諾士佛臺1號1樓-----
漁不老烤魚雞煲火鍋
✨超級豐富酸菜魚雞煲打邊爐❣️✨
見佢哋仲有舞台仔🤣可能撞啱時間會有live show😍

·前菜(4揀2)

·川式(2揀1)

·雞煲(味道4揀1)

·海鮮拼盤
有虎蝦、鮮活鮑魚、帶子同兩隻蜆蜆
帶子超級無敵鮮甜!🤣鮑魚都好新鮮👍🏻

· 頂級黑毛豬卷及極上騙牯牛拼盤
豬卷好厚身😂比較有咬口
騙牯牛牛味好重🤩唔韌👍🏻🥰

仲有水餃、墨魚丸、蔬菜拼盤
食晒真係夠晒飽

Total: 700(2ppl)
推介指數:8/10
———————————————
🔺 漁不老烤魚雞煲火鍋
🔺 尖沙咀諾士佛臺1號1樓
-----------------------

2022-10-05 14 views
娘親:「嘩估唔到尖沙咀食嘢可以咁平!」真心認同抵deal! 漁不老個名我係聽過,出名食烤魚雞煲啊嘛,因為個名都講到出晒腸。不過有趣嘅係午市都有輕量版嘅套餐廳,唔想食太full嘅話確係個好選擇。Lunch 款式唔多,套餐有自選麻辣系列、冒菜系列、口水雞同酸菜魚等經典風味。先讚個酸菜魚份量好貼士,入邊真心係滿滿一大碗嘅魚片,反而酸菜唔算好多,所以受魚嘅朋友真係見到都開心;至於口水雞就正常份量,川式口水調味得宜,辣中有香,仲食得少少酸醋,相當開胃!總括而言,午市係大件夾抵食,diinner有機會食過再品評!

娘親:「嘩估唔到尖沙咀食嘢可以咁平!」真心認同抵deal!

想食🧐酸菜魚🐟又想食🐓雞煲火鍋🍲,呢間漁不老嘅期間🗓限定精選套餐🤤就啱晒喇,而且佢哋嘅套餐係按人頭計💰,好有彈性。入面裝修光猛🤩簡約,係一般火鍋🍲店嘅格局。麻辣🐷豬耳夠麻唔太辣🌶,入口好香又爽脆😋。炸蝦卷🍤入邊係滿滿嘅🥰蝦膠,彈牙又鮮味而且🔥炸得好香口。二人份量嘅🥬酸菜魚🐟都好大盤🤤,上面仲鋪滿芫茜🌱好誇張😮。我幾鍾意佢哋嘅🥬酸菜魚🐟,因為唔會太酸,而且辣🌶得來又好香,🐟魚肉爽滑,豆卜吸咗🥣湯底好好味😋。胡椒🐖豬肚🐓雞煲🍲好滋補暖胃🥰,雞件入味又嫩滑👍,個湯🥣未打邊爐之前我已經飲咗好幾碗😆。🐖豬肚好重胡椒味😍,而且份量足,食過返尋味🤤。個餐仲配埋🥬蔬菜籃🧺、水餃🥟、墨魚丸🦑同埋萵筍🤩好豐富!時令海鮮🌊拼盤有鮑魚、元貝同埋海蝦🦐,都幾新鮮,而且🔪劏洗得好乾淨。我就特別😍鍾意食鮑魚,雖然唔係好😅大隻,不過都好鮮味🥰。肉類🤩方面佢哋主打騙牯牛🐂,肉味十分香濃😋,入口香嫩齒頰留香☺️,至於黑毛豬🐖肉質都幾爽口肥美👍。

入面裝修光猛🤩簡約,係一般火鍋🍲店嘅格局。

麻辣🐷豬耳夠麻唔太辣🌶,入口好香又爽脆😋。

炸蝦卷🍤入邊係滿滿嘅🥰蝦膠,彈牙又鮮味而且🔥炸得好香口。

二人份量嘅🥬酸菜魚🐟都好大盤🤤,上面仲鋪滿芫茜🌱好誇張😮。

🐖豬肚好重胡椒味😍,而且份量足,食過返尋味🤤。

個餐仲配埋🥬蔬菜籃🧺、水餃🥟、墨魚丸🦑同埋萵筍🤩好豐富!

我就特別😍鍾意食鮑魚,雖然唔係好😅大隻,不過都好鮮味🥰。

2022-10-03 12 views
近年周圍都多咗好多烤魚同酸菜魚既餐廳,同朋友一齊Happy hour 之後即興約食飯,諾士佛台呢間川菜夠哂抵食,因為二人餐已經包含酸菜魚、烤魚、麻辣雞煲、椰子雞煲、小龍蝦當中2樣主菜,再加上前菜、騸牯牛、海鮮拼盤及蔬菜拼盤及配料,咁豐富真係飽過食放題,而且用料都幾新鮮,眼闊肚窄嘅我最後都食唔哂打包咗,證明份量真係好驚人騸牯牛 +頂級黑毛豬肉卷手切騸牯牛,厚薄適中牛味香濃肉質嫩滑,比平時食的安格斯肥牛更有嚼勁,黑毛豬脂肪分布平均,口感亦軟滑麻辣小龍蝦十五十六好耐,選擇困難唔知揀酸菜魚定係小龍蝦好🧐太耐冇食小龍蝦好驚喜,唔算好辣之餘好入味,仲有大量芫荽、花椒八角,調味幾有層次,蝦肉爽口彈牙,而且處理得好乾淨,雖然冇認真數,估計最少都有20隻,份量好足麻辣雞煲雞煲幾香濃,仲有驚人份量的芫茜‼️多到睇唔到啲雞😂雞煲質素都唔錯,香氣十足,食到咁上下,再加上濃湯打邊爐,淥返碟靚牛,加埋手工餃子、萵荀及蔬菜,真係好滿足海鮮拼盤因為主要提供新鮮海鮮,所以會視乎時令提供唔同種類,今次食咗扇貝、鮑魚、海蝦及花甲,整體來講都好新鮮,套餐性價比十足—————————————————漁不老烤魚雞煲火鍋 (諾士佛臺

騸牯牛 +頂級黑毛豬肉卷

麻辣小龍蝦

麻辣雞煲

海鮮拼盤

—————————————————

漁不老烤魚雞煲火鍋 (諾士佛臺) (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號1樓

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #麻辣#小龍蝦#尖沙嘴美食#雞煲#火鍋#海鮮拼盤
___
🥇Follow @eathkgirls
#eathkgirls
#食港女
  • 麻辣小龍蝦
2022-10-03 14 views
尖沙咀|漁不老烤魚雞煲火鍋 🍲正宗中國菜🇨🇳超抵食✨大胃王二人餐✨每位$348 (+10%)前菜 (四選二)🔹麻辣豬耳🌶- 師傅刀功好好,豬耳切得又薄又大片,仲好爽口😍👍🏻🔹涼拌蓮藕🌶- 蓮藕好大舊好厚,脆身~川式 (二選一)🔹酸菜魚 ‼️好推薦👍🏻👍🏻👍🏻- 微辣嘅酸菜魚煮得好鮮味,湯底好濃- 魚非常之多,爽滑彈牙- 配菜有酸菜、海帶、芽菜、豆卜、芫茜⚜️好少有唔係麻辣嘅酸菜魚,重要整得咁好食😋好難得~雞煲半隻 (四選一)🔹胡椒豬肚雞煲- 胡椒味濃而唔會嗆鼻,豬肚好爽口好入味🤤- 雞好滑同胡椒味好夾- 打完邊爐嘅湯底好鮮甜,包含住雞、豬、牛、海鮮、蔬菜嘅精華🥰不得了❤️🔹極上騸牯牛拼盤- 手切牛,濃郁牛味、柔軟肉感😋🔹頂級黑毛豬卷- 好新鮮,唔會好肥、唔痴牙👍🏻👍🏻👍🏻🔹時令海鮮拼盤- 鮑魚×2、扇貝×2、海蝦×2🔹蔬菜籃🧺- 金菇、娃娃菜、生菜🔹水餃🥟- 好似酒樓味道嘅蝦餃😋🔹墨魚丸- 好爽牙😍✨🔹萵筍- 又粗又大條🔹巨峰提子梳打 $38- 唔會好甜~🔺有加一服務費整體而言▪️味道 4 / 5▪️環境 4 / 5▪️抵食 4 / 5📍尖沙咀諾士佛臺1號一樓-
尖沙咀|漁不老烤魚雞煲火鍋 🍲正宗中國菜🇨🇳

超抵食✨大胃王二人餐✨每位$348 (+10%)

前菜 (四選二)

🔹麻辣豬耳🌶
- 師傅刀功好好,豬耳切得又薄又大片,仲好爽口😍👍🏻

🔹涼拌蓮藕🌶
- 蓮藕好大舊好厚,脆身~

川式 (二選一)

🔹酸菜魚 ‼️好推薦👍🏻👍🏻👍🏻
- 微辣嘅酸菜魚煮得好鮮味,湯底好濃
- 魚非常之多,爽滑彈牙
- 配菜有酸菜、海帶、芽菜、豆卜、芫茜
⚜️好少有唔係麻辣嘅酸菜魚,重要整得咁好食😋好難得~

雞煲半隻 (四選一)
🔹胡椒豬肚雞煲
- 胡椒味濃而唔會嗆鼻,豬肚好爽口好入味🤤
- 雞好滑同胡椒味好夾

🔹極上騸牯牛拼盤
- 手切牛,濃郁牛味、柔軟肉感😋

🔹頂級黑毛豬卷
- 好新鮮,唔會好肥、唔痴牙👍🏻👍🏻👍🏻

🔹時令海鮮拼盤
- 鮑魚×2、扇貝×2、海蝦×2

🔹蔬菜籃🧺
- 金菇、娃娃菜、生菜

🔹水餃🥟

▪️環境 4 / 5
▪️抵食 4 / 5

📍尖沙咀諾士佛臺1號一樓

2022-10-02
$380 (Dinner)
  • 酸菜魚
2022-09-30 36 views
諗唔到食咩好嘅話好岩黎呢間餐廳!因為佢真係乜都有 好少見餐廳有咁多選擇 佢嘅期間限定套餐非常豐富! cp值好高🤌🏻 (hkd348/person)而我最鍾意就係佢嘅酸菜魚🤍 點左少辣 睇落好多辣椒🌶️但唔會太辣 要讚一讚全程食唔到一條魚刺😆 就算好~幼嘅魚刺都無 可以放心大大啖食🫶🏻 而且肉質幼嫩 湯底又唔會太酸岩岩好 好唔錯啊💫雞煲都好香濃 味道不過不失 可以點黎過下口癮🤭 最後仲有邊爐加持 保證食到飽!👅

🐟酸菜魚片飯 $52🐽豚肉冒菜薯粉 $50🔸淨係睇張相賣相咁靚仔,但可以係尖沙咀賣$50就知呢間嘢勁抵食🥰由份量到味道到性價比都係極為高汁!!🔸酸菜魚可以自選辣度,魚肉份量足,而且肉質嫰又無骨,湯頭酸味都好夠,勁開胃👍🏻整體水準可以比90分!而粉麵餐可以揀米線定薯粉,呢款豚肉冒菜薯粉除咗有好多唔同嘅菜之外,仲有豬肉片,貢丸同肥腸,同樣餸菜份量多😍每樣都好味,抵讚!🔸另外特別一提呢度跟餐飲凍奶茶竟然係有啲似台式奶茶,而唔係港式,幾有驚喜🤤🔸有碗話碗,我淨係食咗佢地午市套餐,所以就唔知晚市雞煲烤魚果啲點啦~但單單針對午市食物嘅味道同價錢,絕對可以誠意推介👅
🐟酸菜魚片飯 $52
🐽豚肉冒菜薯粉 $50

2022-09-28 289 views
今晚又去尖沙咀打邊爐,揀咗諾士佛台嘅漁不老。🪑環境唔算十分大,有好多間包廂,同朋友聚會一流。洗手間寬敞乾淨。🤗二人餐$348/位,食物超多種類!兩個人食到捧住個肚走。🐷麻辣豬耳唔會太辣,夠香,豬耳爽脆。🥗涼拌淮山超推薦,淮山非常新鮮爽脆,少少蔬菜甜味+麻辣味,好Fresh。🐟酸菜魚好大盆,酸菜夠味而不過酸,空口食都好適合。魚超滑,唔會腥,仲有吸汁豆卜、芽菜、海帶等,非常滿足。🐓藥膳雞煲藥膳湯底有預早煲過,唔係求其扔落去滾,所以真係有藥材味,煮雞感覺好滋補。雞件非常滑,好少打邊爐會有咁滑嘅雞👍🐮極上煽牯牛拼盤有牛味,比較有口感。🐷頂級黑毛豬卷有濃豬味。🦐海鮮拼盤極新鮮,大推扇貝,厚肉又鮮甜,鮑魚亦爽口。🦑墨魚丸有少少脆骨,口感豐富。🥟水餃超大粒蝦,調味恰到好處。💁🏻‍♀️服務店員幾好禮貌,會換碟,有問必答。🌟總括而言,真材實料,物有所值,值得一去。📍 漁不老烤魚雞煲火鍋 (諾士佛臺) (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號1樓
今晚又去尖沙咀打邊爐,揀咗諾士佛台嘅漁不老。

🪑環境
唔算十分大,有好多間包廂,同朋友聚會一流。洗手間寬敞乾淨。

🤗二人餐$348/位,食物超多種類!兩個人食到捧住個肚走。

🐷麻辣豬耳
唔會太辣,夠香,豬耳爽脆。

🥗涼拌淮山

🐟酸菜魚

🐓藥膳雞煲

🐮極上煽牯牛拼盤
有牛味,比較有口感。

🐷頂級黑毛豬卷
有濃豬味。

🦐海鮮拼盤
極新鮮,大推扇貝,厚肉又鮮甜,鮑魚亦爽口。

🦑墨魚丸
有少少脆骨,口感豐富。

🥟水餃
超大粒蝦,調味恰到好處。

💁🏻‍♀️服務
店員幾好禮貌,會換碟,有問必答。

🌟總括而言,真材實料,物有所值,值得一去。

📍 漁不老烤魚雞煲火鍋 (諾士佛臺) (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號1樓

2022-09-28
Dinner
雞煲] | 酸菜魚、雞煲、火鍋1 Take過@漁不老烤魚雞煲火鍋 | 講女美食團 =  =  =  =  =  =  =  =  =  =  =  =  =  = 💬 總括: 食物質素都唔錯,分量多。套餐十分抵食,一個價錢食勻酸菜魚、雞煲同海鮮。環境:★★★★☆ | 味道:★★★★☆服務:★★★★★ | 抵食:★★★★★————————————————諾士佛臺除咗飲野之外原來都有好西嘢食同朋友傾開食飯想食酸菜魚又想食雞煲、打邊爐最後揀咗「漁不老烤魚雞煲火鍋」一次過滿足全人類-餐廳主打烤魚、雞煲火鍋分別有套餐同散叫睇睇Menu,套餐十分抵食3百另蚊有齊小食、酸菜魚、雞煲、海鮮同火鍋我地點了二人套餐-▼ 小食(四選二)前菜有4選2點了炸蝦卷、涼拌蓮藕炸蝦卷腐皮卷住彈牙蝦膠入口酥脆彈牙而蓮藕非常爽口辣味入味,麻味開胃-▼ 川式(二選一)有小龍蝦同酸菜魚選擇懶搣蝦嘅原因點了酸菜魚酸菜魚勁大盤無論係魚片定配料十足魚片滑溜鮮味又冇骨又有好多大豆芽同海帶結湯底鮮味帶少少酸辣好醒胃-▼ 雞煲半隻(四選一)有辣有唔辣,點咗香辣雞煲雞煲上枱再焗5分鐘雞煲重香料味好香口雞件好嫩-▼ 海鮮拼盤有四款唔同嘅海鮮
[尖沙咀.雞煲] | 酸菜魚、雞煲火鍋1 Take過@漁不老烤魚雞煲火鍋 | 講女美食團
環境:★★★★☆ | 味道:★★★★☆
服務:★★★★★ | 抵食:★★★★★
諾士佛臺除咗飲野之外
原來都有好西嘢食
同朋友傾開食飯
想食酸菜魚又想食雞煲、打邊爐
最後揀咗「漁不老烤魚雞煲火鍋
一次過滿足全人類
餐廳主打烤魚、雞煲火鍋
分別有套餐同散叫
睇睇Menu,套餐十分抵食
3百另蚊有齊小食、酸菜魚、雞煲、海鮮同火鍋
我地點了二人套餐

▼ 小食(四選二)
前菜有4選2
點了炸蝦卷、涼拌蓮藕
腐皮卷住彈牙蝦膠
入口酥脆彈牙
而蓮藕非常爽口
辣味入味,麻味開胃
涼拌蓮藕
▼ 川式(二選一)
有小龍蝦同酸菜魚選擇
魚片滑溜鮮味又冇骨
又有好多大豆芽同海帶結
湯底鮮味帶少少酸辣好醒胃
酸菜魚
雞煲半隻(四選一)
有辣有唔辣,點咗香辣雞煲
雞煲上枱再焗5分鐘
雞煲重香料味好香口
雞件好嫩
▼ 海鮮拼盤
有四款唔同嘅海鮮
有新鮮海蝦,仲有2大隻鮑魚
厚肉扇貝
▼  頂級黑毛豬卷及極上騙牯牛
大片黑毛豬卷,脂肪比例平均,嫩嫩滑
極上騙牯牛,肥瘦均勻,食落牛味濃,入口有咬口
▼ 其他配料
套餐包埋水餃、墨魚丸
水餃餡料好飽滿
仲有蔬菜籃同蒿筍
食番D綠色野Balance番
水餃
─ 𝑀𝑜𝑟𝑒 𝐼𝑛𝑓𝑜𝑟𝑚𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛 ─
📍  漁不老烤魚雞煲火鍋 (諾士佛臺)
地址: 尖沙咀諾士佛臺1號1樓
電話: 37517027
#尖沙咀美食.#烤魚.#雞煲.#火鍋
#講女C生活 #卡咪黃 #講女搵食團 #msCammyFood #FindEatCouple #孖住搵食 #相機食先
涼拌蓮藕
水餃