又到秋天食大閘蟹既時間,原來漁不老唔止食烤魚火鍋,仲有大閘蟹食!我地星期二晚黎每人$388,兩個人total 有:清蒸大閘蟹公四隻金黃色既蟹膏啖啖甘香,蟹肉鮮美。有齊架撐手套擺哂陣比你,食完仲有杯超級薑既薑茶驅寒,追加多隻都唔怕呀~火焰醉翁蝦估唔到有專人係你面前落酒煮蝦,都幾驚喜,仲要讚讚呢度既夥計個個都好有禮貌好nice~ 熊熊火焰show好睇又好食,六隻醉翁蝦聞落好重酒香,食落有酒糟既甜美。(想睇video有幾精彩可以去我IG😂)選左蕃茄薯仔做火鍋湯底,黎配肥牛黑毛豬卷拼盤同蔬菜籃。重點係樣樣食材既質素好高,齋飲個蕃茄湯都好好味,因為有好多蕃茄薯仔配料!肥牛油脂夠,牛肉味好濃,無筋無渣;黑毛豬當然同樣地高質~薯仔超粉,啲菜同粟米都好靚好甜,一食就知同出邊果啲好唔同!甜品有濃薑芝麻湯圓,湯圓軟糯甜甜,再次有超級薑既薑汁,出面凍左要幫你驅多下寒先行出街~

清蒸大閘蟹公四隻

火焰醉翁蝦