2020-01-11 1002 views
椰林閣好耐冇去了,今日突然諗起這閒西餐廳,唔知係咪聖誕仲未完,所以週六仲好旺場,6點幾來到,幾乎坐滿!點左晚餐,餐牌上的主菜都可以加18元轉套餐。一白一紅湯配多士,紅湯好濃,好多材料的,好味的,多士也夠脆。炸魚柳沙律,魚柳好脆,魚肉好滑,沙律有薯仔同疏果,好fresh。肉眼扒跟薯菜,塊扒好大又厚,唔鞋好淋,7成熟剛好,夠juicy!pizza只有一款,今日是蟹柳pizza,賣相吸引,全個面也舖滿配料,夠熱辣辣,薄底好似餅干好鬆脆,芝士蟹柳洋葱三色椒,這個配撘好清新,唔漏好味!凍檸茶好飲,係唔苦的茶底。

點左晚餐,餐牌上的主菜都可以加18元轉套餐。

凍檸茶好飲,係唔苦的茶底。

2019-12-28
$80 (Dinner)
2019-12-14 562 views
完全中哂伏 主菜左兩個扒 甜品兩個蛋糕 一個小食雞翼同兩杯野飲 點知主菜完全唔得雞翼無咩特別 兩杯野飲同蛋糕反而入得口雖然平民價錢 但真係伏爆...Sor唔會再有下次咁既價錢寧願食其他餐廳
雞翼無咩特別 兩杯野飲同蛋糕反而入得口
雖然平民價錢 但真係伏爆...Sor
唔會再有下次

咁既價錢寧願食其他餐廳
2019-11-29 373 views
同爸爸媽媽一家三口食晚餐爸爸叫左黑松露炒飯我就叫左海鮮喇沙米線🍜真係有好多海鮮架!有魷魚啦有蝦有魚有墨魚仔有青口有蟹柳等等,勁大碗要同媽媽夾份食先食得晒我覺得個湯底可以辣啲轉左套餐可以要杯嘢飲要多個湯同埋蒜蓉包,我覺得呢個套餐幾好我嗌左一杯熱嘅沖繩黑糖好立克,估唔到黑糖浸味都幾夾!不過有小小甜,可以試下最後仲帶咗碟燒汁芝麻雞中翼,你個果汁都幾好味,好濃郁,而且脆卜卜,小朋友一定鍾意,但如果有得揀辣唔辣就更好啦~
同爸爸媽媽一家三口食晚餐
爸爸叫左黑松露炒飯
我就叫左海鮮喇沙米線🍜

轉左套餐可以要杯嘢飲要多個湯同埋蒜蓉包,我覺得呢個套餐幾好

2019-11-19 276 views
呢間可以話係我由細食到大既西餐廳,好奈歷史架喇呢間野都,諗唔到食咩又唔想食茶餐廳通常就會選擇呢間,價錢唔算貴又中西都有得食。⭕️選擇多,中西什至東南亞都有⭕️味道可以,大件夾抵食⭕️價錢平民化唔會話好貴⭕️環境可以唔會話太迫⭕️餐湯餐包同薯茶果d都做得幾出色總括黎講係抵食既,諗唔到食咩平平地可以選擇呢間。環境同食物都可以,佢西餐排啊蝦啊三文魚排啊果d都可以,咖哩我仲覺得幾好味,可以試下,如果細食都可以share 因為都幾大份。
⭕️選擇多,中西什至東南亞都有
⭕️味道可以,大件夾抵食
⭕️價錢平民化唔會話好貴
⭕️環境可以唔會話太迫
⭕️餐湯餐包同薯茶果d都做得幾出色
2019-09-16 387 views
住係屯門 一定有好多人食過 純屬個人意見依間等位係好多人 但系等一陣就好快入得但問題係入左去叫左野食都係等好耐 我試過係我真系就食完之後先上野飲依樣野都吾係最大問題 而係你咁遲送尼既果杯野 吾係我要既果抔咁可以點 除左依啲小問題 我會建議大家去lunch 就好 晚飯就免了 因為啲野食有時都煮得好求其同埋入面長期都好熱今次去食焗飯都幾好食 白汁三文魚海鮮焗飯 三文魚煎得吾錯 但海鮮果啲有啲未洗乾淨 貝類海鮮仲有沙 但吾多既不過有 另外果個白汁麵有啲乾 配料吾多 只係PHD既白汁雞皇飯轉左做闊麵
住係屯門 一定有好多人食過 純屬個人意見
依間等位係好多人 但系等一陣就好快入得
同埋入面長期都好熱
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)
2019-06-28 478 views
椰林閣餐廳很久沒來了今天早上 路過,不妨試試,怎料,見到有人在撥扇,心知不妙!有問題坐下來,感覺好焗、熱,問職員:冇開冷氣,回應:是中央空調,商塲呀!沒那麼早有冷氣的!無語了叫個輕盈早餐 $29餐肉蛋三文治🥪,仍有個小碗牛奶麥皮厚厚的蛋,難吃,估計用太多蛋漿做出來,完全冇雞蛋味道那麼,餐肉 尚可接受餐飲: 熱奶茶 ... 可以總結:邊吃邊撥扇,辛苦你了哈哈!別再來了
椰林閣餐廳

很久沒來了

叫個輕盈早餐 $29
餐肉蛋三文治🥪,仍有個小碗牛奶麥皮
厚厚的蛋,難吃,估計用太多蛋漿做出來,完全冇雞蛋味道
那麼,餐肉 尚可接受

餐飲: 熱奶茶 ... 可以

總結:邊吃邊撥扇,辛苦你了

哈哈!別再來了
2019-05-29 346 views
椰林閣系一間既中菜又有扒食既西餐廳,晚餐推介了一款原隻燒春雞,可配飯或薯菜加送西湯,而凍飲又只加三蚊,埋單計都系八十幾蚊左右,而一個晚餐計價錢尚算合理,雞皮系脆,但肉質頗為硬同乾,始終份量較大,唔配薯菜同飯都夠一人份量。
2019-05-25 344 views
椰林閣都是我的童年回憶,因為中學生時代經常會和同學去吃午飯。不過近年就發覺讓我的分店越來越少,剛好屯門有一間分店,就和家人去吃一個下午茶,回味一下中學的味道。這間椰林閣近年裝修過,所以環境算不錯,而我去的日子是星期六,仍有下午茶餐,二時半起供應,價錢大多於30-40多元。焗咖哩雞扒飯。我比較喜歡椰林閣的咖哩,不知為何覺得椰林閣的咖哩要比較獨特,椰香味比較重,再配上炒飯底的焗咖哩飯就更加好吃。雞扒味道亦正常。焗茄汁豬扒飯。配菜方面,菠蘿粒十分充足,令人吃得比較開胃。同時豬扒亦醃得很入味,味道不錯。焗吞拿魚意粉。這個吞拿魚意粉香味都濃郁,雲雀已返來吃感覺都不錯。

焗咖哩雞扒飯。

焗茄汁豬扒飯。

焗吞拿魚意粉。
這個吞拿魚意粉香味都濃郁,雲雀已返來吃感覺都不錯。
2019-04-24 293 views
今日放假,同朋友約好了在屯門食下午茶,順便行下街街🤗。同佢行行下街,我地同一時間就有d肚餓🤪,咁啱我地就行到華都花園,就見到呢度有好幾間食店,我地揀左一陣,最後就揀左去椰林閣,因為見到佢地個下午茶都幾抵食,所以就入去食😝。呢個迷你吞帶魚意粉都唔迷你咼👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻。但係呢個奶油豬就差 d d 喇🤨,奶油唔係好夠,不過個豬仔包就好夠脆,最後我叫店員比多d奶我,之後就好好食喇。我地2個人都係食左$67,真係超值呀😎。

呢個迷你吞帶魚意粉都唔迷你咼👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻。

我地2個人都係食左$67,真係超值呀😎。
家人想吃西餐,所以到這裡吃晚飯。翻新過後,這分店的環境很好,只是光線一點不足,而且很多吵鬧聲音,不太喜歡🤨食物很大份,這樣的價格有這樣的份量真的算是便宜!不過食物不太熱,即使剛送到也只是暖,真的真的很失望!🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️雖然牛肉細塊,但味道不錯,夠香、有牛肉香味。所以來這裡的人可以試試香薄餅就⋯⋯很奇怪⋯⋯⋯⋯ 真的不知道怎樣形容,應該可以說這裡的薄餅不是真的薄餅😑😑盡量不要試吧😑
家人想吃西餐,所以到這裡吃晚飯。
食物很大份,這樣的價格有這樣的份量真的算是便宜!

雖然牛肉細塊,但味道不錯,夠香、有牛肉香味。
所以來這裡的人可以試試香

盡量不要試吧😑
2019-04-21
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2019-04-15 174 views
一家人近近地想食扒 一定食呢間 又唔使排隊我必食rib eye 記得叫佢比mustard 但係今次呢 叫5成熟佢來到好似8成熟 好硬呀大佬 不過最開心就係有懷舊薯條係扭紋架屋企人食雞排配大啡菇 個菇有驚喜 有勁多芝士 平平地食呢間啦
一家人近近地想食扒
個菇有驚喜 有勁多芝士
平平地食呢間啦
2019-04-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2019-04-06 195 views
買左團購黎食,只限平日使用。坐位夠晒多,唔使等位即入,仲有卡位坐添。團購$68買$100現金劵。一個人只可用一張。套餐同散叫都可以用。晚餐包餐湯,蒜蓉包,同餐飲。叫左牛排拼軟殼蟹,牛排7成變左全熟,冇乜牛味。軟殼蟹好正,外脆內軟,好香口。至於南瓜三文魚闊條麵,三文魚比較鞋身,但都幾大舊。個汁以為係南瓜汁,點知似忌廉汁,有D南瓜粒。份量好大碟,比出面正常份量多一半。埋單計$219,唔使加一。實際俾$155,兩個人食,西餐晚餐黎講,算好抵啦。

團購$68買$100現金劵。一個人只可用一張。
套餐同散叫都可以用。晚餐包餐湯,蒜蓉包,同餐飲。

2019-03-19 171 views
椰林閣已是一间开了很久的歺厅,西式食品为主,下午茶歺特别抵食。他们的下午茶选择多多,肉酱意粉、马來炒米、各式湯面,还有沙律等等。肉醬意粉尤其好味,肉汁香口,意粉又不会太林,是一個几好的选择。其实马来炒米也相当好食,辣味夠,而且非常香,聞到就想吃了,而且他们选用的米粉亦很好吃,很爽口,不会太林。
2018-11-28 439 views
本來想去隔離美心食既,們d野唔多岩食,結果就走左黎食早餐。叫左三文治餐,餐蛋治加迷你麥皮,包餐飲一杯,$29。可以加$8,加多個迷你蕃茄火腿通粉添。三文治都幾足料架,加埋麥皮,飽晒。麥皮淡淡地,清清的,健康之選。
2018-10-31 427 views
假日屯門市廣場下午茶時段人頭湧湧,老婆想食炸雞脾,就行前幾步去華都商場~拎左籌要等十幾張枱,但輪候時間俾想像中快,大概餐廳出餐速度快吧!?我就點了燒雞中翼蜜糖腸西多士,味道正常穩陣~老婆諗左好耐到底要薯角定沙律😂,仲抱怨點解無得3併,最後決定點了炸雞脾併薯角餐~薯角份量都多,但係無任何調味,想要茄汁蘸嚟食,可惜侍應忙到團團轉,唯有自己去拎~雞脾size正常,唔係老婆期待既蘸生粉炸到脆皮既個種,有d好失望⋯
2018-08-05