2024-10-09 162 views
自己一個去了石門搵食~經過一間酸辣粉店觸發起鍾意食酸辣粉嘅我😅門面望落去都好地道下咁我就隨便入了去試試。見到有好多唔同野食揀有湯有撈有辣同唔辣仲有小食。今次我叫左三餸撈粉~份量滿滿的最喜歡佢地多蔥多青菜同花生⋯⋯味道就適合D鍾意淡味嘅人, 可能我喜歡 較濃味少少🤏如果可以味道再酸D同D薯粉可以再凍D咁應該唔錯⋯⋯佢哋都多配料選擇配搭~分豬牛素三類😉而且叫餐仲有紙品飲料送。這裏仲有幾張枱可以堂食。

2024-09-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$60 (Lunch)
2024-06-15 443 views
係沙田區試過幾間外賣自取嘅麻辣冷盤小店,呢間係最好味!每次經開石門都一定買啲返屋企加餸🫣同朋友係午餐時間買左2個冷盤+2個甜品,真心正!我地揀左bb辣,2個雙拼,一個係雞腎拼牛栢葉、一個係牛肚拼豆筋,因為我地唔食得太辣,所以揀左微辣。佢地啲野超足料,超好食🤤加上雙拼都係$36,試過有啲鋪單一個雞腎都要差唔多$40,所以都算抵食👍🏻不過午餐時間都幾多人買野,所以等得耐啲🥹每次去都一定要食佢地嘅冰粉,因為我朋友唔食啲提子乾,所以姨姨超貼心咁用袋仔裝起俾我一個人獨享,返到屋企食果陣先加,唔會林哂😍😍
係沙田區試過幾間外賣自取嘅麻辣冷盤小店,呢間係最好味!
每次經開石門都一定買啲返屋企加餸🫣

同朋友係午餐時間買左2個冷盤+2個甜品,真心正!

不過午餐時間都幾多人買野,所以等得耐啲🥹

我朋友仲試左佢地啲茶,好有茶味!🍃🫖
一邊食冰粉一邊食辣野真係最佳配搭👍🏻😋
2024-06-14
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$120 (Lunch)
  • 桂花酒釀冰粉
2023-11-09 630 views
好耐冇食過咁好食嘅酸辣粉,軟硬適中,配料好好味,花生又香趣,老闆又會問我有冇配料唔鍾意落,其實我好鍾意芫荽,我揀咗幾款不同嘅配菜,木耳,牛肚,蓮藕,雞肉絲都好好味,過開嚟石門一定要試吓❣️❣️❣️真心推介,堅好味

酸辣粉
酸辣粉
2023-07-26 506 views
我叫了兩送既酸辣米線配豬腩肉, 豬耳。酸辣湯底係吾錯既, 腩肉都正正常常同譚仔質素差吾多。豬耳先來料呀, 極不新鮮, 見到顏色都嚇死人, 懷疑浸左吾次幾耐都冇賣出。我食左一啖, 豬耳淋到不得了, 係好淋淋, 浸左吾知幾耐,  仲甩皮甩骨。豬耳D軟骨, 都是係淋架。
我叫了兩送既酸辣米線配豬腩肉, 豬耳。

酸辣湯底係吾錯既, 腩肉都正正常常同譚仔質素差吾多。
豬耳D軟骨, 都是係淋架。
2023-06-30
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)