2024-02-28 80 views
估唔到佢哋啲格仔餅咁有質素而且可以堂食添, 只係買$18真係好抵又可以坐喺度食, 雖然店舖唔係好大但係都有幾張枱比街坊坐喺度慢慢食, 下次會試埋佢哋啲豬腸粉😊舖頭又光猛又乾淨雖然係小店, 值得支持🥳
舖頭又光猛又乾淨雖然係小店,
值得支持🥳
2020-05-21 390 views
很少有咁乾淨,清潔的小食店,值得一個 like, 即制雞翼尖好嘢味, XO醬蘿蔔糕必吃,因我個人好鐘意食蘿蔔糕,另外雞蛋仔外脆內軟,也是我致愛之一, 希望能一直保持水準。
2019-05-31 367 views
舖頭裏面有幾張枱,可以舒舒服服坐低食!開放式廚房,整間舖睇落去好乾淨!小食款式很多,我食過炸雲吞、花枝丸、蘿蔔等,都幾好味,我通常未食飯,但又肚餓就黎幫襯另外,老闆好好禮貌!
另外,老闆好好禮貌!
2018-10-04 322 views
聽好幾個人講 呢排洪水橋有間野食雞翼尖出名 今日去開果頭就試下😼😼第一時間叫咗個炒雞翼尖 仲有個翅同埋炸燒賣諗住當晏就 1. 個雞翼尖冇令我失望 佢吾係b仔果隻雞翼尖 係香香脆脆嘅果種 會忍吾住食完一份又再嗌多份❤️果然冇介紹錯👍🏻2. 之後食個碗仔翅 好足料💪🏻3. 最後黎嘅係炸燒賣 係老闆推介下要咗炸魚肉燒賣(有得揀豬肉燒賣) 係熱氣啲 不過間吾中一次半次都ok😌😌個人覺得幾好食 同就咁燒賣吾同feel 值得一試走之前先見到原來有糖水😀款式只係有幾款不多 有熱有凍揀 最後外賣南瓜西米露同蕃薯糖水比屋企人👻👻冇記錯好似仲有馬蹄露同腐竹糖水?🤨不錯嘅小食店👍🏻推介推介👍🏻👍🏻
2. 之後食個碗仔翅 好足料💪🏻
不錯嘅小食店👍🏻推介推介👍🏻👍🏻
  • 炒雞翼尖
  • 碗仔翅
  • 炸燒賣
2018-05-11 255 views
呢間位於洪水橋既小店易手不久,前身都係一間類似既小食店。只要都係做街坊生意,好多小學生放學就係黎呢到食個下午茶。比起前一手,而家呢間價錢比較貴,份量也比較少,不過小店都係要比租金姐,明白既。呢日同朋友黎叫左牛肉串燒,距個沙爹汁好惹味,食過一次就會上癮。距會問你要唔要沙爹汁,記住話要喇!另外朋友叫左串雞肉串燒,不過距就話唔夠牛肉串燒好食。我地食完串燒仲未夠,就叫左跌腸粉share。距d腸粉我就麻麻地喇,我覺得唔夠滑同埋d醬比太少。不過街坊野食黎講都ok啦,下次會再黎。

另外朋友叫左串雞肉串燒,不過距就話唔夠牛肉串燒好食。

不過街坊野食黎講都ok啦,下次會再黎。
2017-12-05 260 views
是日經過元朗非正餐時間,見到有街坊小店便一探究竟。門面沒什麼,很平凡的門面,卻常存在日常的生活中。一進去,美女老闆很親切的打完招呼讓我找位置坐便繼續忙。簡單整潔的位子在另一端,有種忙中偷閒的感覺。全都是港式小食,看中那款點完結帳,可外賣可堂食,是日悠閒當個偽。街坊,選擇堂食。不過看外面有個小亭,陽光好的日子外賣出去吃感覺也不錯。素翅 $16 從來不吃素翅的我在老闆介紹下要了一碗,看得出很用心的處理材料,沒有味精所以味道比較淡,菇好吃帶點咬口。整體對愛好重口味的來說不足夠但健康,對吃齋又想間中滿足口慾的人來說是不錯的選擇。串燒 $10 /串要了雞跟牛,醬汁是沙嗲口味的,味道偏甜,聽別桌的人說,只要提意見,他們都會改進,所以每次吃都會進步。期待下次能有驚喜。炸雲吞 $15/6粒推這個,一口一個,內有蝦肉,外皮炸得酥脆,老闆說是每天新鮮包的,而且即叫即炸,可惜小店不開太晚,不然晚上宵夜會想吃。吃時,看到有小孩子來買腸粉,說要買2條???正奇怪怎會有2條這樣賣,這樣小錢也願意賣給他?耳邊就聽到老闆開口說:「剪給他。」開店當然是為了賺錢,這樣買沒賺頭,比在小時候現在吃的多了許多選擇,但吃太多花樣
是日經過元朗非正餐時間,見到有街坊小店便一探究竟。

門面沒什麼,很平凡的門面,卻常存在日常的生活中。

一進去,美女老闆很親切的打完招呼讓我找位置坐便繼續忙。

簡單整潔的位子在另一端,有種忙中偷閒的感覺。

不過看外面有個小亭,陽光好的日子外賣出去吃感覺也不錯。
素翅

素翅 $16

從來不吃素翅的我在老闆介紹下要了一碗,

串燒

串燒 $10 /串

期待下次能有驚喜。
烤雲吞

炸雲吞 $15/6粒

不然晚上宵夜會想吃。

吃時,看到有小孩子來買腸粉,說要買2條???
正奇怪怎會有2條這樣賣,這樣小錢也願意賣給他?

耳邊就聽到老闆開口說:「剪給他。」

開店當然是為了賺錢,這樣買沒賺頭,比在小時候現在吃的多了許多選擇,但吃太多花樣的美食,有時候麻木了,間中反撲歸真,

路過此店時來一份炸雲吞,感受小店的人情味再起行。
2017-11-23
$25 (Tea)
串燒
  • 炸雲吞
2017-10-06 248 views
我和幾個同事都有去試過,炸雲吞好味,即做秘製雞翼尖雖然要等10分鐘但真係堅好味,叫左個碗仔翅和西米南瓜露share食,好有驚喜,兩樣都非常足料,碗仔翅味道好,原來係用素翅做,同仿翅好吾同,素翅口感好好多,西米南瓜露足料之餘仲有一絲 絲嘅南瓜絲,甜味啱啱好。不過我仲未試串燒,下次去要試下先。
2017-10-06 124 views
椰汁南瓜西米露好食 一定好食過出面糖水鋪啲左溝右溝 勝在唔太甜同足料 西米唔會太黏 南瓜一絲絲 好有口感 最後試左炒雞翼尖 見到店主即叫即煎 可揀辣或小辣 我揀左小辣 好香口惹味 做宵夜一流
  • 炒雞翼尖
  • 南瓜西米露
2017-10-03 145 views
一行三人,踩完單車落到洪水橋當然搵野食先啦。又估唔到呢間小食店又俾到我一D驚喜。腸粉夠滑,無影相就好快食鬼晒。個碗仔趐同炸雲吞真係必食之選,足料(仲要係素趐,真係唔講的笑)炸雲吞即叫即炸,超脆(同埋食落去無油"益"味)臽料都新鮮炸花枝丸皮脆,入面唔會乾(真真)有咬口又幾JUICE,正!個南瓜西米露好新穎,味道都好好(唔會太甜),最緊要都係足料。鋪面有兩位人兄,都好有禮貌。最怕D我黎俾錢佢買野,仲要黑我面ge傢伙誠意推俾各位。
一行三人,踩完單車落到洪水橋當然搵野食先啦。
又估唔到呢間小食店又俾到我一D驚喜。
腸粉夠滑,無影相就好快食鬼晒。
炸雲吞即叫即炸,超脆(同埋食落去無油"益"味)臽料都新鮮
炸花枝丸皮脆,入面唔會乾(真真)有咬口又幾JUICE,正!
誠意推俾各位。
2017-09-29
Waiting Time
6 Minutes (TakeAway)
$25 (Lunch)
  • 碗仔趐
  • 腸粉