2022-04-23 262 views
繼續支持小店,特別係良心嗰種💛~見街坊Group話有靚仔睇,無緣見唔到,都見到有靚女店員。睇睇Menu咁多飲品同配料選擇🍯,最後揀咗店舖推介嘅手工芋圓甜品————————————————👅招牌玥·芋圓($45)👍🏻 賣晒得返橙色地瓜味芋圓,所以俾多啲小芋圓我哋,桂花蜜多一層清香🌼,珍珠冇特別甜味,主要食煙韌口感,仙草似果凍,豐富又啖啖料———————————————— 🚩總結:下次試埋飲品先🧋———————————————— 🌟注意:12點先開門,小心摸門釘————————————————📍 玥茶地址:慈雲山毓華街74-80A號嘉華大廈地下B2號舖.🗺地區:#bem黃大仙📥分類:#bem甜品💰人均消費:#bem_50蚊或以下

————————————————
👅招牌玥·芋圓($45)

🚩總結:下次試埋飲品先🧋
🌟注意:12點先開門,小心摸門釘
📍 玥茶
地址:慈雲山毓華街74-80A號嘉華大廈地下B2號舖
🗺地區:#bem黃大仙
📥分類:#bem甜品
💰人均消費:#bem_50蚊或以下
2022-01-19 200 views
平時夜晚都會口痕想飲嘢食嘢,但好多時候到10點幾左右好多鋪頭都會關門,而且我最近都愛上咗食黃大仙雞翼尖,但佢地製作都需時嘅,咁等緊嘅時候我會就見到原有九份個鋪位,開咗間新鋪嘅! 為食嘅我就一家要去試下啦,試左佢一杯奶蓋桂花烏龍同埋燉桃膠。奶蓋咸咸地易入口又順滑,芋圓夠爽唔會張住個口,茶底夠哂清,用茶包嚟浸茶,令茶味更出,成飲品杯有滿滿嘅桂花香味,而且我叫咗微糖 甜度剛剛好!而桃膠我覺得做得都幾出色同其他糖水鋪可以一戰,夠香夠滑,膠原蛋白爆分!總結,cp值爆分 大家得閒可以飲

總結,cp值爆分 大家得閒可以飲
2022-01-08 129 views
誠意推介。招牌手工芋圓食落唔知坊間嘅芋圓有香精味 好重番薯味 唔太甜 配埋仙草其他配料剛剛好最緊要係同路人 🥺黃大仙雞翼尖隔離 仲有主打萃茶及奶蓋😋😋😋😋😋😋😋😋🥰
誠意推介。招牌手工芋圓
最緊要係同路人 🥺
黃大仙雞翼尖隔離 仲有主打萃茶及奶蓋
😋😋😋😋😋😋😋😋🥰

玥芋圓
2022-01-02
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Last Night Supper
玥芋圓
平安夜搵野食,見到新開既玥茶,原來轉左名唔係九份茶舍啦,店主話依家係自家品牌,自製芋圓,我當然要試一試啦👻👻Menu都唔同曬,今次試左招牌玥芋圓,一入口就淡淡桂花味,原來桂花配芋圓同仙草好夾😱❤️芋圓口感煙韌仲會食到芋頭粒,係真係芋頭粒‼️‼️‼️超驚喜!可惜紫色芋圓賣曬😭😭食完真係要encore 十萬次😭😭另外都叫左一杯 奶蓋桂花烏龍配小芋圓🧋又係另一個驚喜‼️個奶蓋超級好飲‼️未翻到屋企已經成杯飲曬🙈桂花味好重,成杯野好夾🧋

另外都叫左一杯 奶蓋桂花烏龍配小芋圓🧋
2021-12-24
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
  • 招牌玥芋圓
  • 奶蓋桂花烏龍配小芋圓