2023-05-30 380 views
姜太公釣魚餅$108魚餅一定是泰國菜中最常見的街頭小吃,泰式香料+紅咖喱醬將魚肉打成入口爽彈的魚餅,大力推薦的小吃~炸蕃薯薯條 $68餐單上叫做「甜薯你無蔭功」,名稱好特別,其實就是蕃薯條+茄汁,送酒一流的小食~泰黃油...阿雞$188餐廳牆上的「馳名推薦榜」之一,雞皮非常香脆可口,雞肉又滑嫩,加上泰式辣汁食變成一道泰雞料理~沒想到雞汁啖啖都爆出黎,正~Craft Beer No.3 & No.5兩杯手工啤酒的果味及啤酒花味都好突出,還有好多款手工啤酒可以選擇,下次不坊再選其他~
姜太公釣魚餅$108

炸蕃薯薯條 $68

泰黃油...阿雞$188

Craft Beer No.3 & No.5

2023-05-30 303 views
灣仔區真係有好多特色既小行橫街而每一個小行橫街都有好多特色野食今次要為大家介紹既係 - 飲館飲館係位於灣仔景星街3號地下 佢係近藍屋附近餐廳主打食泰菜為主今次分別點左:- 甜薯你無蔭功- 泰婆請你食鳳爪- 豬仔...你泰脆泰巧食- 炒飯重點推介:豬仔...你泰脆泰巧食:佢其實係乳豬黎師父燒到個皮金黃色 食落勁香脆勁juicyLocation : Wan ChaiPrice : $200-$300/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
灣仔區真係有好多特色既小行橫街

食落勁香脆勁juicy

Location : Wan Chai
Price : $200-$300/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10
🍺飲館Yum Kwun位於藍屋旁邊小巷的酒吧餐廳。裝潢設計充滿亞洲懷舊風味:經典墨綠色地磚、麻雀喇叭、舊式吊燈等, 輕聲播放着香港的懷舊金曲,猶如時光倒流到60年代🀄🎐飲館主打泰國FUSION菜和各種酒類,餐牌玩味十足,所有菜式名都充滿地道心思,會令香港人有共嗚。在週末下午,我試了Brunch Menu唔好空肚食早餐系列,供應時間12:30pm-4pm (食品全部有八折)🍠甜薯你無蔭功($68)香脆可口番薯條新鮮熱烘烘出爐,吃得出地瓜自然的甜味,完全令我對番薯條改觀 🐟姜泰公釣魚餅 ($108)有4大塊的煙軔泰式魚餅,啖啖魚肉混合檸檬葉、辣椒、豆角等,配上泰式紅咖喱,實在『泰美味』🍗泰黃油喇...阿雞半隻($188)黃雞的金色脂肪豐富,雞皮香脆,肉質細嫩帶有油香,配上焗薯、法邊豆和泰式辣汁,滋味鮮美☕Thai Coffee 是諗但 ($48)清淡的咖啡沒有苦味,甜度偏高,加入冰塊稀釋後味道很甘甜🍸Lime Soda 清梳梳 ($48)原隻Lime混入無糖味Soda,清爽解渴(All prices are subject to 10% service charge)服務充滿濃濃人情味,老

🍠甜薯你無蔭功($68)

🐟姜泰公釣魚餅 ($108)

🍗泰黃油喇...阿雞半隻($188)

☕Thai Coffee 是諗但 ($48)
清淡的咖啡沒有苦味,甜度偏高,加入冰塊稀釋後味道很甘甜
🍸Lime Soda 清梳梳 ($48)
原隻Lime混入無糖味Soda,清爽解渴

服務充滿濃濃人情味,老闆和熟客有講有笑,依份人情味應和藍屋一樣被列為香港一級歷史文化😁

📍飲館Yum Kwun
灣仔景星街3號地下B號舖
(港鐵灣仔站 A3 出口, 步行約5分鐘)
工作壓力大同住附近嘅friend約好一齊飲嘢諗住輕食決定試下呢間小巷酒吧feel嘅餐廳.🐈🎀 ᴛᴀsᴛᴇ: ★★★★☆ ᴠᴀʟᴜᴇ ᴡᴏʀᴛʜ: ★★★★☆ .✨甜薯你無陰功 $68蕃薯條好特別 無陰功唔會辣🤣 香脆可口.✨泰婆請你食鳳爪 $98鳳爪、紫洋蔥配上泰式辣汁 呢啲天氣食冷盤冰冰涼涼降溫又開胃.✨青檸梳打 $48中規中矩 夏日必點😋.✨泰式長島冰茶 $98 比普通長島冰茶增添小小甜度 值得一試🤤.📍飲館灣仔景星街3號地下B號舖
工作壓力大同住附近嘅friend約好一齊飲嘢
諗住輕食決定試下呢間小巷酒吧feel嘅餐廳
🐈🎀
ᴛᴀsᴛᴇ: ★★★★☆
ᴠᴀʟᴜᴇ ᴡᴏʀᴛʜ: ★★★★☆
✨甜薯你無陰功 $68
蕃薯條好特別 無陰功唔會辣🤣 香脆可口
✨泰婆請你食鳳爪 $98
鳳爪、紫洋蔥配上泰式辣汁
呢啲天氣食冷盤冰冰涼涼降溫又開胃
✨青檸梳打 $48
中規中矩 夏日必點😋
✨泰式長島冰茶 $98
比普通長島冰茶增添小小甜度 值得一試🤤
📍飲館
灣仔景星街3號地下B號舖

2023-05-27 136 views
朋友食過呢間幾好食介紹左我去試下呢個fusion泰菜, 一去到睇menu覺得佢地改名都幾有心思🤣d名都改得幾得意💚姜泰公釣魚餅 - 呢個魚餅都幾濃味, 夠乾身香口, 不過我食到一條魚骨仔, 可以話係真材實料又可以話佢拆骨拆得唔小心😂🤣💛蝦兵蟹將 - 呢個炒飯係menu到寫左係用蟹肉同蝦油炒, 食落真係有陣陣蝦油味! 😀 蟹肉係食得出ge, 不過就可能碎左d所以食落一絲絲咁. 個炒飯係乾身個隻, 都唔錯幾好味既, 同魚餅一齊食, 個飯就感覺淡味d.💚泰黃油啦…阿雞 - 佢係有2隻雞髀配左法邊豆同焗薯. 雞髀焗到同皮好脆! 雞肉都算滑. 都係唔算濃味, 但我自己幾中意食呢類烤雞就覺得幾好食. 個焗薯我覺得整得好好味, 外脆內軟! 豆就普通正常🤣 menu話配左個泰式辣汁但其實食落就唔係好覺既🤔 係有少少蒜蓉味咁洛神花茶 - 我就嗌左呢個, 朋友嗌左青檸梳打. 洛神花茶酸酸地, 唔會好甜, 都幾解膩. 💰人均消費:300-350個人覺得佢定價較高份量唔算多, 但食得出係有心機同埋好味既. 服務都好好, 店主2人都係笑容滿面! 環境都幾有特色, 係行懷舊風, 仲一直播住歌

💰人均消費:300-350
2023-05-26 111 views
朋友喺灣仔返工,佢見到Samsen 泰麵隔離開左間泰國嘢,就捉埋我一齊試試!餐廳裝修好有格調,我覺得有啲似玩酒吧主題,成晚播住啲懷舊歌曲,都幾有feel!姜泰公釣魚餅呢個手打泰式魚餅好煙韌,非常彈牙,啖啖都充滿檸檬葉香, 一流☺️!泰黄油喇,阿雞呢個老闆話係招牌菜,咁梗係一定要試試啦!賣相好靚,雞皮焗到脆卜卜,同時雞嘅肉質做得都夠軟滑!蝦兵蟹將炒飯足料而又香氣撲鼻嘅炒飯👍🏼飯粒炒得夠乾身,濃濃嘅蝦味加埋大啖嘅蟹肉,令口感好豐富!老闆同我講左佢地嘅tips係用蝦頭油黎炒😋會回頭再試其他食物! ☺️

姜泰公釣魚餅

泰黄油喇,阿雞

蝦兵蟹將炒飯

會回頭再試其他食物! ☺️
  • 蝦兵蟹將炒飯
🌸好有個性的餐廳,打卡復古必到🌸 雞髀外皮煎得超級酥脆,猶如豬肉紙般過癮⭐️評分:8.5/10⭐️菜單玩味重🤣好特別的地方--✳️靚湯誇啦啦 唔試正傻瓜😂😂>> 是日餐湯是椰菜花湯👍第一次試原來椰菜花可打成湯🙈淡淡奶香,保留小小一粒粒的椰菜花好香口加上少量香料調味,質地也喜歡💕✳️姜泰公釣魚餅 (另須+32)👍大大塊的!加入各種泰國特色香料味道好豐富質地也相對煙軔✳️泰黃油喇...啊雞👍👍👍推介!!明明定下不能吃雞皮的限制,卻完全抵抗不了😭😭好香脆肉質又嫩滑,雖然偏肥,但🤷‍♀️✳️米卵用咸魚雞粒炒 👍其實就是咸魚雞粒炒飯🤣也滿香米飯粒粒分明因為有咸魚,鹹香味會較濃✳️桃膠?椰汁燉奶 ?👍👍👍忘了名字🙈就是當日的甜品外表美美的,還特意加了些椰子絲在外面面層有一層像椰汁糕一樣的東面在表面上面放上一些(應該是桃膠?)🤣💕底下裡面的椰水好香甜連不愛吃椰子的我也愛上了💕💕✳️泰檸檸泰國特色的偏甜青檸香的檸茶😳還好我算早到,還沒什麼人,好適合打卡!如果穿著旗袍應該超帥氣吧?🤔🤔🤫🤫--⭐味道 8/10⭐️性價比 7/10⭐️環境 7/10 ⭐️賣相 8.5/10
⭐️評分:8.5/10⭐️
菜單玩味重🤣好特別的地方
✳️靚湯誇啦啦 唔試正傻瓜😂😂
>> 是日餐湯是椰菜花湯👍
第一次試原來椰菜花可打成湯🙈
淡淡奶香,保留小小一粒粒的椰菜花好香口
加上少量香料調味,質地也喜歡💕

✳️姜泰公釣魚餅 (另須+32)👍
大大塊的!
加入各種泰國特色香料
味道好豐富
質地也相對煙軔

✳️泰黃油喇...啊雞👍👍👍
推介!!明明定下不能吃雞皮的限制,卻完全抵抗不了😭😭
好香脆
肉質又嫩滑,雖然偏肥,但🤷‍♀️

✳️米卵用咸魚雞粒炒 👍
其實就是咸魚雞粒炒飯🤣也滿香
米飯粒粒分明
因為有咸魚,鹹香味會較濃

✳️桃膠?椰汁燉奶 ?👍👍👍
忘了名字🙈就是當日的甜品
外表美美的,還特意加了些椰子絲在外面
面層有一層像椰汁糕一樣的東面在表面

⭐️性價比 7/10
⭐️環境 7/10
⭐️賣相 8.5/10
  • 泰黃油喇…阿雞
灣仔藍屋附近有好多特色小店行過見到有一間靚靚酒吧日頭有brunch 裝修好特別 店內播放既都係懷舊金曲入左去好似時光倒流咁餐牌有趣 個個菜名都係食字好有心機冬蔭薯條好L過癮粗切薯條炸得好香脆冬蔭功既味粉惹味加埋泰式醬料作為前菜正!姜泰公釣魚餅魚餅係店家手親自炮製塊塊手掌心咁大比起一般魚餅彈牙得多少少辣味食得過癮泰黃油啦…阿雞係店內signature 果然冇介紹錯上台熱辣辣剛剛煎起 仲流緊黃油皮薄而脆身 肉質鮮嫩特別喜歡佢鹹酸並重既蒜香味下面既薯仔好正每一件浸滿啖啖雞油精華份量大份 食到停唔到手泰奶茶/洛神花茶奶茶唔係死甜 奶味濃郁洛神花係微酸 中和味道走既時候見到門口鐵閘原來係特別訂製 關上就係舖頭名玩味十足!
灣仔藍屋附近有好多特色小店

餐牌有趣 個個菜名都係食字好有心機

冬蔭薯條好L過癮

粗切薯條炸得好香脆

冬蔭功既味粉惹味
加埋泰式醬料作為前菜正!

姜泰公釣魚餅

走既時候見到門口鐵閘原來係特別訂製 關上就係舖頭名

玩味十足!
  • 姜泰公釣魚餅
2023-05-20 44 views
呢幾日天氣熱到爆炸,反而突然間好想食泰國菜少少辣嘅嘢🤣去咗灣仔呢間復古玩味泰國菜,一入到去感覺好chill🍃播住廣東歌,而且周圍嘅裝修都好用心,牆上面喇叭係麻雀,地下係舊式茶餐廳嗰啲階磚♦️今次叫咗三樣嘢+2杯飲品。餐廳所有餸菜啲名都好搞鬼🤭泰婆請你食鳳爪$98即係泰式無骨鳳爪要咗小辣,無骨鳳爪都好大隻,唔會好似有啲細細隻份量好少🙆🏻‍♀️味道酸酸辣辣好開胃✨跟住就到冬陰功雞翼$98,呢個雞翼外皮超級脆,一咬落去juicy唔會太油膩,冬陰功味好重,個人覺得唔使點醬都OK 🌶️最後食咗泰式黃油雞半隻$188🍗我自己就最鍾意呢道菜,雞肉非常嫩滑,雞皮好脆,平時我唔食雞皮,今次都有食🤣我自己揀咗飲泰式檸檬茶,係泰式茶底+ 青檸,喺啲咁熱嘅日子飲好爽☀️@yumkwun.hk 📍飲館地址: 灣仔景星街3號地下B號舖電話: 92439959靚景指數:💛💛💛💛好食指數:💛💛💛💛抵食指數:💛💛💛💛

@yumkwun.hk

好食指數:💛💛💛💛
抵食指數:💛💛💛💛
2023-05-20
  • 泰黃油喇…阿雞
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍺🍺🍺🍺🍺🍴 🍽🍴🍽🍴🍽-餐廳裝修幾復古,有種酒吧版口利福嘅感覺🀄️但睇真啲Menu,餐廳唔只提供下酒菜,對嘢食一啲都唔馬虎,淨係啲菜式名都夠哂鬼馬🤣🥢 生菜包住肉碎仔 $98 🆙我自己唔係好食得辣,但泰館嘅生菜包比起平時食嘅無咁辣,仲甜甜地,加埋爽脆嘅生菜非常好食🫶🏻🥢 蝦兵蟹醬 $188 🆙呢款係用咗蝦頭油同蟹肉做出嚟嘅炒飯,好重鮮味,辣得嚟仲非常惹味😍🥢 泰黃油啦…阿雞(半隻) $188 🆗成碟最每我驚喜嘅係雞上髀竟然去哂骨~食落又多肉又方便🫶🏻焗薯外皮脆脆地幾入味🥢 Thai Tea $48 🆗🥢 Hibiscus Tea $48 🆗-🌟評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🌟食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 8.5/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 10/10服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 9/10性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.25/10 -🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🍺🍺🍺🍺🍺🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍺🍺🍺🍺🍺🍴 🍽🍴🍽🍴🍽

性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.25/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽 🍺🍺🍺🍺🍺🍴🍽🍴🍽🍴🍽
2023-05-11 59 views
✏️灣仔區美食一籮蘿,住呢頭附近問我真係啱!今次呢間又係唔好食問翻我拎錢系列‼️位於藍屋,around 呢度個vibes 已經無得輸,人稱泰式美食街,真係!成日食船麵都悶啊,今次等我介紹返間新嘢👍🏻💯‼️‼️‼️✏️ 泰黄油喇..阿雞係呢菜嘅名稱‼️ 烤黃油雞脾‼️‼️‼️‼️成隻脾金黃色香噴噴,見到都流晒口水!肉質超滑超Juicy,邊邊位啲肥膏被烤得變油好香但又唔太肥膩,反而成個層次仲提升咗💯‼️最喜歡個雞皮,又香又脆!配搭garnish其實係泰式辣汁,蘸雞一流!我同朋友食到講唔到嘢💯💯💯‼️除咗隻雞,佢嘅Side Dish係小粒焗薯同法邊豆都好正😊$148 , 食過就知真係抵🫵🏻💕✏️ 生菜包住肉碎仔都係菜名,睇得岀有幾有心機經營的小店。好食,濃味,必點的開胃菜‼️食得辣嘅朋友可以再加辣椒🌶️我就覺得啱啱好了。✏️ 蝦兵蟹將呢道係炒飯,加入泰式辣醬炒香氣撲鼻,真係好蟹🤣唔似中式炒飯咁油膩,但炒飯粒炒得不是乾爽,是一道簡單而美味的飽肚菜!✏️我決定sober 後並無打擊我對drinks 的熱誠,OKIE !!!! 今次呢杯泰檸茶,爽,濃,chill‼️港島區返工嘅朋友仔不煩你試吓呢度嘅Happy Hour , 你哋會開心

✏️ 泰黄油喇..阿雞
係呢菜嘅名稱‼️ 烤黃油雞脾‼️‼️‼️‼️

✏️ 生菜包住肉碎仔
都係菜名,睇得岀有幾有心機經營的小店。

✏️ 蝦兵蟹將

✏️我決定sober 後並無打擊我對drinks 的熱誠,OKIE !!!! 今次呢杯泰檸茶,爽,濃,chill‼️港島區返工嘅朋友仔不煩你試吓呢度嘅Happy Hour , 你哋會開心的💕🫶🏻

舔舔脷指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
環境指數: 🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
服務指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6
性價比指數:🌟🌟🌟🌟🌟/6
回頭指數:🌟🌟🌟🌟🌟🌟/6

<滿分🌟🌟🌟🌟🌟🌟>
以上屬小編主觀(非專業)食評,所有意見只供參考

#泰菜 #灣仔美食 #美食
#灣仔 #藍屋
#支持小店 #必食 #辣辣
2023-05-08
2023-05-09 43 views
飲館喺灣仔藍屋附近。餐廳內四周都是麻雀🀄️擺設,很有懷舊feel。全是高枱高櫈,設計得像酒bar一樣。除左有酒飲,重有泰國菜食😍。❤️姜泰公釣魚餅辣辣地熱到辣嘴點埋甜酸醬一齊食份外滋味~😋❤️米卵用肉碎炒飯有羅勒葉和肉碎,食落辣辣地甜甜地。❤️泰黃油喇…阿雞(半隻)黃油雞加左薑蓉好入味雞肉十分滑溜,加上酸辣泰式辣汁十分惹味😋。還有法邊豆,幼身又脆口。點埋泰式辣汁一齊食好開胃~嗌左青檸梳打水同埋泰檸茶。❤️泰檸茶用左青檸代替檸檬🍋紅茶茶底濃甜甜地
飲館喺灣仔藍屋附近。

❤️姜泰公釣魚餅
辣辣地
熱到辣嘴
點埋甜酸醬一齊食份外滋味~😋

❤️米卵用肉碎炒飯
有羅勒葉和肉碎,食落辣辣地甜甜地。

❤️泰黃油喇…阿雞(半隻)
黃油雞加左薑蓉好入味

嗌左青檸梳打水同埋泰檸茶。

❤️泰檸茶
用左青檸代替檸檬🍋
紅茶茶底濃
甜甜地

灣仔區高質泰國菜發現灣仔藍屋附近嘅呢間「飲館」,係集特色泰國菜式同本地手工啤酒🍻為一身嘅泰國餐廳🇹🇭聽老闆講呢度嘅大廚係泰國華僑, 所以所有菜式都還原正宗嘅泰國風味☺️姜太公釣魚餅$108 ~手打嘅魚餅口感果然同機器整嘅唔同, 呢個手打泰式魚餅口感非常彈牙, 魚肉中混合著檸檬葉香氣, 同埋增加口感嘅豆角及啖啖嘅魚香,佐啤酒都一流! 泰黃油喇….阿雞$188 ~ 雞皮腌得好入味, 雞皮焗到脆卜卜之餘雞腿焗得肉質軟滑而不乾, 只因大廚將焗爐嘅溫度同時間都掌握得好好伴碟嘅烤焗薯仔都勁好食😋米卵用肉碎炒飯$148 ~加入泰式辣醬炒香氣撲鼻, 而且唔似中式炒飯咁油膩, 成碗食哂都唔會濟! 冬蔭功湯 $138~最經典嘅泰國菜必點之一!酸酸辣辣嘅湯裡面放左有菇菌、大蝦和同大量香料, 雖然頗辣但就算飲到滿頭大汗都依然想飲! 豬頸肉串燒 $32 ~估唔到貌似簡單嘅燒豬頸肉可以整得咁好食! 豬頸肉上塗上香辣惹味嘅泰式醬汁, 酸酸辣辣非常開胃 用黎用酒一流!除咗各式各樣具特色嘅泰國菜式外, 呢度亦主打一系列唔同風味嘅本地手工啤酒🍻老闆仲親自詳盡講解各款啤酒嘅味道同特點, 各有特色全部都好想試最後揀咗呢款no.
灣仔區高質泰國菜發現

伴碟嘅烤焗薯仔都勁好食😋

用黎用酒一流!

最後揀咗呢款no.6 果味同啤酒花味比較突出嘅craft beer, 真係好好飲超高質! 下次有機會一定要黎試埋其他口味💖
2023-05-06
$200 (Dinner)
2023-05-05 39 views
EAST MEETS WEST 東 ⇄ 西 feature:  Yum Kwun - a boutique Thai fusion cuisine giving 70-80s HK vibes 🎤Price: HK$200ppQuality : 👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳Recommend : 💖💖💖💖Service : 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️(Ratings out of 5)OVERALL: chill and friendly place, good for small groups. Offers thai fusion food, traditional thai beverages and a pretty decent selection of craft beers 🍺 enjoyed my time here on the weekend for a light-ish lunch!DISHES:🇫🇷🍗Thai roasted yellow chicken (half) - v tender meat and well balanced, good for s

Price: HK$200pp
Quality : 👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳
Recommend : 💖💖💖💖
(Ratings out of 5)

DISHES:
🇫🇷🍗Thai roasted yellow chicken (half) - v tender meat and well balanced, good for sharing and not spicy. Served with roasted potato and French bean, done in French x Thai style.

🌶️🐓Thai style boneless chicken feet - with extra spicy Thai sauce & red onion, giving u extra spiciness 🥵 decent portion & v refreshing on a humid day like this!

🐟Homemade Thai fish cakes - fried but not oily, heavy lemongrass flavour. Good option as an appetiser if you like the particular thai fish cake flavours that it gives
Type of Meal
Lunch
*💭飲館位於灣仔藍屋附近的餐廳,裝修充滿玩味,有港式手寫餐牌作裝飾,用上港式吊燈,走懷舊感覺,餐廳主打泰國𝑓𝑢𝑠𝑖𝑜𝑛菜,十分高質有驚喜,店員還說每天會到灣仔街市選購新鮮食材😍►姜泰公釣魚餅🐟是泰式炸魚餅,炸至金黃色🥹內裡是新鮮魚肉打成,再加入紅咖喱醬,食落香嫩多汁🤤另外還配上泰式酸辣醬,酸酸甜甜很開胃🫶🏻►飲館泰串燒蠔🦪燒蠔鮮嫩多汁,配上辣椒和泰式香料調味,味道鮮美😍►烤黃油喇...阿雞🐓有雞髀和雞胸,外皮酥脆,肉質鮮嫩多汁🤤用上了特製香料醃製,味道豐富🫶🏻►米卵用肉碎炒飯🥄經典的泰式主食,混合了香料、肉碎和雞蛋,米飯粒粒分明,甜中帶辣。►八皇爺🥥是燉牛奶蛋白,用新上鮮椰子裝載,內裡還有蛋白和桃膠😍口感香甜嫩滑,非常適合夏天消暑🥹►泰奶奶🧋是泰式奶茶,口感濃郁,甜度適中。►泰式青檸🍹酸甜適中,非常清新可口。青檸的清香和甜度的平衡非常好。
💭飲館

►姜泰公釣魚餅🐟

►飲館泰串燒蠔🦪
燒蠔鮮嫩多汁,配上辣椒和泰式香料調味,味道鮮美😍

►烤黃油喇...阿雞🐓

►米卵用肉碎炒飯🥄

►八皇爺🥥

►泰奶奶🧋
是泰式奶茶,口感濃郁,甜度適中。

►泰式青檸🍹
酸甜適中,非常清新可口。青檸的清香和甜度的平衡非常好。