2024-08-14 232 views
繼續介紹吓開心果熱潮,又係最近好多人介紹嘅茶飲店,有開心果奶蓋、開心果雪冰、開心果歐蕾、開心果抹茶歐蕾荔枝角分店嘅客源源不絕,店員無停過手🙈⭐️最近仲有開心果系列優惠,至1/8,身份證字號有Pistachio任一字母 單杯9折🫶🏻·開心果歐蕾(少甜少冰) $42 面係開心果奶蓋+開心果碎,係好濃開心果味同有堅果嘅咸香😋對比下 開心果歐蕾比較淡,顏色都較淺,不過都有開心果味,而掛杯嘅開心果醬係濃味,不過痴住杯完全攪唔勻🥲雖然價錢唔平,但係大杯2個人share都可接受!
荔枝角分店嘅客源源不絕,店員無停過手🙈

·開心果歐蕾(少甜少冰) $42
雖然價錢唔平,但係大杯2個人share都可接受!
2024-07-27 237 views
喫茶舍推出了新品開心果系列💚開心果歐蕾 pistachio latte $42✨💚開心果雪冰 pistachio smoothie $44✨💚開心果抹茶歐蕾 pistachio matcha latte $48我試了開心果Latte和smoothie,前者較濃郁,因此非常推薦大家試開心果latte😍面層的開心果芝士奶蓋濃厚,配上香滑的澳洲No. 1乳製品品牌Pauls保利牛奶,加上一直喝到底都有的開心果碎,開心果味非常濃郁🥰
喫茶舍推出了新品開心果系列
💚開心果歐蕾 pistachio latte $42✨

2024-07-23
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$42 (Tea)
  • 開心果歐蕾
2024-06-23 210 views
喫(chi,第一聲)茶趣~非常清新的台式飲品!今天天氣實在太熱,想喝一些清爽的飲品,於是從寶琳地鐵站c口出來,行到對面便是。不知道為什麼已經夏天了,廣告牌還是冬日飲品推薦。沒有從top10中揀而是選擇了香蜜檸檬蘆薈(29),去冰少糖(70%),略有澀感。杯子底部略有弧度,比較有設計感。喝到最後杯底余一片香水檸檬,總之此款飲品已經達到了我消暑的目的。最後要吐槽,紙吸管!真的!很難用!吸到最後蘆薈吸不上來…

最後要吐槽,紙吸管!真的!很難用!吸到最後蘆薈吸不上來…
2024-06-23
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$29 (Tea)
店員落錯單黑糖珍珠奶茶做黑糖珍珠厚鮮奶 你一係就同我講冇呢樣野而唔係照落單大概俾完錢後10秒我睇到張單係厚鮮奶但我又唔飲純奶想叫佢換做奶茶底佢又話做好咗但明明就見到淨係加咗黑糖落去另外個員工喺佢講完呢句嘢先喺個雪櫃攞盒奶出嚟除咗珍珠其他乜都未加其實我飲奶茶仲平過飲鮮奶我都俾咗鮮奶價淨係叫佢俾奶茶我唔使俾返錢我轉做奶茶底佢都係話唔得佢問係咪佢落錯單我話係然後dead air落錯單然後0講sorry最後只好叫另外個店員過嚟再買過杯唔該老細注意下啲員工真係好嬲憑咩店員做錯顧客埋單錢
店員落錯單黑糖珍珠奶茶做黑糖珍珠厚鮮奶
真係好嬲
憑咩店員做錯
顧客埋單錢
2024-06-02 137 views
今日去咗將軍澳剪頭髮,剪完頭髮嘅口渴,買咗兩杯嘢飲第一次上喫茶舍,質素又唔錯喎,價錢都合理雲沫苿香綠茶$28雲沫原來系奶蓋,個奶蓋整得夠creamy ,屬於厚實有質感個款叫左三分甜,甜度岩岩,綠茶飲落幾清甜檸檬愛玉烏龍$27檸檬愛玉系夏天消暑之選呢檸檬酸酸甜甜飲落好解暑,愛玉又好清甜,爽身幾好食
今日去咗將軍澳剪頭髮,剪完頭髮嘅口渴,買咗兩杯嘢飲
第一次上喫茶舍,質素又唔錯喎,價錢都合理

雲沫苿香綠茶$28
叫左三分甜,甜度岩岩,綠茶飲落幾清甜

檸檬愛玉烏龍$27
檸檬愛玉系夏天消暑之選呢
檸檬酸酸甜甜飲落好解暑,愛玉又好清甜,爽身幾好食

TakeAway
2023-06-21 638 views
途經寶琳,驚覺依個位開左間新的手搖飲品店,仲好性價比高,金萱珍珠奶茶都只係$25。平過同區其他手搖店都幾多下。「金萱茶葉子肥厚、鮮嫩,茶葉色澤翠綠有光澤,滋味清純滑潤,帶有淡淡奶香及花香,風味獨特」覺得依杯金萱真係幾好飲,完全做到以上描述,佢仲有得簡茶濃或厚奶,我簡左厚奶,奶香方面變得更濃郁最特別係依間店窗邊位置設有一排坐位,加上木調,令人有種置身coffee shop休休閒閒的感覺。

2023-05-21 469 views
新開無耐既飲品店 舖面裝修得唔錯 仲有位坐 之前試過雲沫金萱青茶(正常糖) 同雲沫烏龍(正常糖) 唔洗少糖都岩岩好 唔會好甜 個茶底都好好 雲沫都算綿密 今次試左雲沫芒果綠茶 都唔錯 呢個嗌左少甜都偏甜 下次要嗌半糖/微糖
新開無耐既飲品店 舖面裝修得唔錯 仲有位坐

2023-05-20 288 views
晚餐冇叫飲品,行去新開不久的茶店試下。叫咗一杯三重奏(有QQ,仙草和珍珠),茶味算可以, 感覺略甜,或許自己應該叫少甜才對。晚上環境很舒適,一邊聽歌,一邊飲嘢,特別坐響對住地鐵站嘅一排高櫈,好有旅行feel
店面以綠色同木色為主,清新簡約嘅設計🌿估唔到會有位俾人坐吓🥰味道ok,價格相宜🤭仲要竟然星期一至日都開到夜晚12點🤯夜晚都唔洗驚冇嘢飲🥹喫茶四重奏(QQ,珍珠,仙草,晶球) $28一次過滿足你四個願望🤣幾大杯幾足料👍🏻好鐘意晶球爽爽地嘅口感🤤正常甜度但唔會超級甜~香蜜檸檬蘆薈 $27本來想要無糖,但店員話會好酸,跟住就叫咗一分糖🤣飲落都接受到,未至於酸到飲唔到😂一路飲一路食到好多蘆薈肉👍🏻鐘意清新口味嘅朋友可以試吓~

喫茶四重奏(QQ,珍珠,仙草,晶球) $28

香蜜檸檬蘆薈 $27
喫茶四重奏(QQ,珍珠,仙草,晶球)
2023-04-16
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch
喫茶四重奏(QQ,珍珠,仙草,晶球)
  • 喫茶四重奏(QQ
  • 珍珠
  • 仙草
  • 晶球)
2023-03-28 298 views
:*・☆・飲品・☆・* :🧋黑糖珍珠純鮮奶 — $28✅濃郁黑糖味✅黑糖包住珍珠,咬到最後還有很濃黑糖味✅鮮奶好滑,入口好舒服沒有叫少冰,拿回家的途中手快要僵硬了🥲要是大家怕冷,記得叫少冰或用紙巾包好再離開:*・☆・環境・☆・* :🪵日系清新風🌿🪟6個窗口小座位及桌子—————————個人評評分❤️:9/10性價比💸:8/10環境📸:9/10回頭🤓:會—————————
:*・☆・飲品・☆・* :
🧋黑糖珍珠純鮮奶 — $28
✅濃郁黑糖味
✅黑糖包住珍珠,咬到最後還有很濃黑糖味
✅鮮奶好滑,入口好舒服

沒有叫少冰,拿回家的途中手快要僵硬了🥲
要是大家怕冷,記得叫少冰或用紙巾包好再離開

:*・☆・環境・☆・* :

—————————
黑糖珍珠純鮮奶
2023-03-28
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$30 (Tea)
黑糖珍珠純鮮奶