2025-02-14
8:30鐘到見冇乜人今日禮拜四,情人節前夕!啱啱同家姐去買完嘢,諗住有少少餓就食少少嘢先至返屋企啦,行過呢間裝修得似日系,睇落企理乾淨,價錢又唔貴,咪試吓囉,點知啲嘢真係唔得到呢? 啲嘢食唔熱、只係微暖,個牛肉影相嗰陣時好靚一塊扒切開整整齊齊,點知嚟到嗰碟嘢但係兜亂,乾爭爭、食落嚡熠熠😡我家姐食咗個溫泉蛋日本黑豚豬肉飯,隻溫泉蛋係凍嘅,都唔緊要嘅,好多時溫泉蛋係凍嘅,但係冇理由黑豚豬肉都係凍㗎嘛!感覺就似係先預製響雪櫃解凍出嚟咁,完全冇靈魂,我哋一路食一路真係想喺個窗口嗰度叫啲人唔好入嚟食,麵豉湯鹹到根本飲唔到,成餐飯最正常嘅就係只係得個白飯同個蒸蛋。過去對面食個燒臘飯碟頭飯都好食過佢,起碼人哋啲嘢都熱辣辣!有陣時真係唔怪得呢啲人唔出街食飯,喺屋企求其煮個公仔麵都好食過佢啊!
過去對面食個燒臘飯碟頭飯都好食過佢,起碼人哋啲嘢都熱辣辣!
凍冰冰溫泉蛋黑豚豬肉飯😡
微暖大兜亂牛肉飯😡