同事話呢間海南雞係全港最好食既海南雞叫我一定要試下,今日去開紅磡區做野順便買隻海南雞今晚食啦,過左lunch hour依然好多人排隊堂食,去到第一時間問下店員仲有冇椰子雞湯啦海南雞 ($165)海南雞肉超嫩滑而且冇骨,雞皮呈啫喱狀好好食,原來紅磡店限售180隻雞,賣完即止,做得好出色,下次會再encore油飯 ($15)食海南雞點少得油飯呢,額外買左盒油飯返屋企,食落有淡淡既香茅同椰香,令人胃口大開椰子雞湯 ($9)大推佢地既椰子雞湯,暫時係我飲過最足料而最好飲既椰子雞湯,味道超濃郁又帶椰子香,仲有甘筍同椰肉做配料,性價比真係超高 (留意返佢地既椰子雞湯每日都係限量供應,賣哂就冇架啦)

海南雞 ($165)

油飯 ($15)

椰子雞湯 ($9)
2022-10-17 283 views
可以單點主餐、也能升級成套餐一個人或是一群人來享用都很適合!餐點口味還能依照喜好調整鹹淡店內還售有冷凍調理包讓你離開花蓮也離不開泰宜味🤣.🔥打拋豬肉飯採用少油、道地泰料手法「乾燒方式」做料理以大火快炒讓豬肉吸滿特調的醬汁打拋豬一上桌香氣便撲鼻而來🤤🔥泰式椒麻雞飯主廚用多種中藥研磨製成的醬汁浸泡椒麻雞後再高溫炸至外表呈金黃酥脆貌外酥內嫩的椒麻雞吃起來相當清爽🔥南洋咖哩蝦選用在地有機菇類與南薑、香茅與辛香料融合進這道菜扒上鮮蝦的醬汁多了一層綿密口感醬香十足、相當下飯.
可以單點主餐、也能升級成套餐

一個人或是一群人來享用都很適合!
餐點口味還能依照喜好調整鹹淡

店內還售有冷凍調理包
讓你離開花蓮也離不開泰宜味🤣

🔥打拋豬肉飯
採用少油、道地泰料手法「乾燒方式」做料理
以大火快炒讓豬肉吸滿特調的醬汁
打拋豬一上桌香氣便撲鼻而來🤤

🔥泰式椒麻雞飯
主廚用多種中藥研磨製成的醬汁浸泡椒麻雞後
再高溫炸至外表呈金黃酥脆貌
外酥內嫩的椒麻雞吃起來相當清爽

🔥南洋咖哩蝦
選用在地有機菇類與南薑、香茅與辛香料融合進這道菜
扒上鮮蝦的醬汁多了一層綿密口感
醬香十足、相當下飯
勇記海南雞招牌去骨泰式海南雞飯海南雞椰香喇沙價錢💲: $55/ $66好味程度😋: 4.4/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 3/5性價比🥢: 4.4/5回頭率😚: 4.2/5-講到最好食的海南雞,而家全港都係講緊全日雞同勇記。咁啱去開紅磡,又同佢哋開舖時間差唔多,梗係要去試試。佢哋開13:45,一開門入左第一堆人就基本上要排隊啦,我2點幾去到就等左15分鐘左右🤔 佢哋分2條隊,一條堂食一條外賣,堂食想飲湯,更加係講運氣😵 飲唔到都無得求,都幾巴閉。不過食完又真係好好食,仲買埋夜晚返屋企😂-✅✅招牌去骨泰式海南雞飯。海南雞顏色好黃好靚,上皮上得好好!皮好薄,有彈性,食落都唔覺得肥膩👍🏻雞肉粉嫩,好滑,甚至雞胸都唔鞋😍雞皮味道鹹香d,而雞肉就比較淡味,隱約有啲雞味,但完全冇雪味🤩沾小小酸辣醬就惹味小小。最中意係皮同肉中間有層皮凍膠原蛋白咁,好Q,做得出色。淡黃色的油飯食落帶香茅同椰香😋雞味就差啲,不過軟硬度都剛好,加埋炸蒜香口啲。呢個飯唯一挑剔的係雞肉雞味濃啲會更好🤔-🆗海南雞椰香喇沙。海南雞一樣,呢個轉左一碗喇沙。湯底濃郁重椰奶香,但其他香料味又唔係好覺,未夠重口味🧐 米線爽滑,但唔係好
勇記海南雞
招牌去骨泰式海南雞飯
價錢💲: $55/ $66
好味程度😋: 4.4/5
服務🍴: 3.5/5
環境🗾: 3/5
性價比🥢: 4.4/5
回頭率😚: 4.2/5

🆗海南雞椰香喇沙。海南雞一樣,呢個轉左一碗喇沙。湯底濃郁重椰奶香,但其他香料味又唔係好覺,未夠重口味🧐 米線爽滑,但唔係好索湯。都係油飯夾啲🤫

一定一定要飲椰子雞湯‼️雞湯來講,油撇得好乾淨。味道濃郁無味精,🥕帶出的甜味+🥥帶出清香,飲落小小漿口有骨膠原,好足料。覺得可以叫多碗😳
又真係幾好食。個人好小係街食海南雞都好中意🤤 排15分鐘到我覺得好ok! 肉的份量都算多,呢個價錢合理。最緊要係有湯飲!平時無湯家庭都可以補一補啦🤭

同區美食🍧: #piggyfoodiein紅磡
2022-10-02 372 views
—當日1330已經可以入去堂食但就俾店員?!有禮貌地表示根據食環指引安心出行要show到藍碼先可以入座後尾上返食環個網就冇咁講 針卡可以紙本/電子 唔一定入落安心出行係餐廳嘟完個qr code 顯示係藍色就得🫢招牌去骨泰式海南雞飯油飯($55)轉全脾(+$13)唔知係咪影響咗心情雞肉係軟腍 但冇咩雞味?!去骨之後就啖啖肉 要蘸汁調味油飯都幾香 富香料味 亦夠熱聽到鄰坐食客問可唔可以多飯原來可以 呢方面幾好 起碼食得飽椰子雞湯反而有驚喜 煲得幾濃味 唔會死鹹飲完又唔會口渴見兩人/四人套餐幾抵食唔洗排隊 外賣會考慮覺得珍姐啱自己口味多d—————————————————勇記海南雞紅磡馬頭圍道23-35H號隆基大樓地下29L號舖
當日1330已經可以入去堂食
但就俾店員?!有禮貌地表示根據食環指引
安心出行要show到藍碼先可以入座

後尾上返食環個網就冇咁講
針卡可以紙本/電子 唔一定入落安心出行
係餐廳嘟完個qr code 顯示係藍色就得🫢
招牌去骨泰式海南雞飯油飯($55)
轉全脾(+$13)
唔知係咪影響咗心情
雞肉係軟腍 但冇咩雞味?!
去骨之後就啖啖肉 要蘸汁調味

—————————————————
勇記海南雞
紅磡馬頭圍道23-35H號隆基大樓地下29L號舖
2022-09-30 259 views
其實想試佢既海南雞好耐,聽過好多傳聞,點好食點好食法,今日終於經過紅磡,買左個外賣試下,排到我咁岩無晒湯,所以$56只有雞飯加花茶。(聽講無晒果個湯係椰子雞湯)。買左返公司,買左25分鐘後先食,盒飯凍左,但唔影響佢既質素,雞好滑,有雞味,雞皮好味,熟度剛剛好,唔韌。雞來講完勝尖東好時沙嗲,飯就打和,因為勇記只有自家醬汁但冇薑蓉,但自家醬汁都是好味的。另外,杯花茶都好香。希望下次可以試埋佢嘅椰子雞湯
2022-09-28 174 views
這間泰式料理餐廳裝潢超棒的 價格也十分平價🐔椒麻雞飯(香米飯)米飯口感好之外也很香椒麻雞肉的口感不錯搭配上偏重口味的醬汁別有一番風味 配菜有肉丸、荷包蛋青菜、木瓜絲、小黃瓜 清爽又豐富 青木瓜絲很當地的感覺 酸酸辣辣很下飯🥤泰式奶茶造型超級特別茶味比較濃厚些微也不會太甜 好喝
這間泰式料理餐廳

裝潢超棒的 價格也十分平價

🐔椒麻雞飯(香米飯)
米飯口感好之外也很香
椒麻雞肉的口感不錯
搭配上偏重口味的醬汁
別有一番風味 配菜有肉丸、荷包蛋
青菜、木瓜絲、小黃瓜 清爽又豐富
青木瓜絲很當地的感覺 酸酸辣辣很下飯

🥤泰式奶茶
造型超級特別
茶味比較濃厚些微
也不會太甜 好喝
勇記由佢兩年前開始試業就一直幫襯到依家,知道個老闆係由五星酒店廚師帶住海南雞嘅秘方出嚟創業,有一定嘅水準。由佢寂寂無名去到而家全香港人都識,品質一直都冇變到,唯一變左嘅係…一雞難求😭😭😭我已經試過好多次買外賣都買唔倒(以前叫開外賣/電話落單,依家只接受walkin),基本上每日下午六點前佢已經賣晒所有雞,所以你想食晚餐咩,明天請早啦。講番個堂食,上年自從搬咗去隔離鋪,地方大啲,裝修又靚啲,就落店幫襯下啦。除咗海南雞飯,試埋個喇沙。1)招牌去骨泰式海南雞飯🐔🍚(油飯)$55唔洗多講,試過就知,真係超好食。佢嘅雞皮好薄一啲都唔肥膩,雞肉好嫩好甜,再配埋個油飯真係冇得輸。五星酒店嘅級數,但係平民嘅價錢,極高嘅性價比,我俾你三星米芝蓮😂2)海南雞椰香喇沙 🍜$66佢個喇沙嘅湯底都係好正嘅,好有椰香。海南雞就唔重複講喇。P.S. 其實我都好鍾意飲佢個雞湯🍲,係用雞殼嚟熬製,仲有啲冬瓜,又有啲椰香,可惜又係要講緣份好多時好快就賣晒😭希望老闆可以諗吓方法增加產量,因為本身紅磡區嘅居民都唔係好夠供應,而家要應付埋外來客,紅磡區居民根本冇得食😆食物:❇️❇️❇️❇️❇️環境:❇️❇️❇️服務:❇️❇️❇️價錢:❇️❇️❇️❇️❇️翻兜

1)招牌去骨泰式海南雞飯🐔🍚(油飯)$55
招牌去骨泰式海南雞飯(油飯)

2)海南雞椰香喇沙 🍜$66
佢個喇沙嘅湯底都係好正嘅,好有椰香。海南雞就唔重複講喇。

食物:❇️❇️❇️❇️❇️
環境:❇️❇️❇️
服務:❇️❇️❇️
價錢:❇️❇️❇️❇️❇️
翻兜指數:❇️❇️❇️❇️❇️
2021-12-07
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
招牌去骨泰式海南雞飯(油飯)
海南雞椰香喇沙
小編不嬲中意食海南雞(每星期都想食😂)之前食過一次勇記🐔就一直念念不忘味道🥹今次決定買成隻雞🐓返屋企食!🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂#小胖遊紅磡🐠 #小胖遊上環🐠———————————————🔹招牌海南雞 $165/1隻雞肉嫩滑(包括雞胸)🐥,去骨啖啖肉🤭雞髀位🍗特別肥美,皮同肉中央之間仲有好似啫喱咁嘅膠原蛋白✨雞皮夠爽,明知好邪惡😈無法抗拒雞皮美味,食完一塊又一塊成隻🐔好香雞味,完全無雪味,就算唔點醬汁都好正,真係好好食😋屋企人都讚不絕口👍🏽附送酸辣泰式汁唔會辣🙆🏻好惹味🔹油飯 $15🍚飯粒粒分明,好有雞油同香茅香,無油膩感🤗表面仲有少少炸蒜更香口,唔好怕肥一定要食!💡堂食真係幾多人排,外賣🥡就相對快好多,店員好nice,如果一個人買$56/盒份量都好多,外賣盒另收$1/個—————————————————🧜🏻口水度:🌕🌕🌕🌕🌗🤑性價比:🌕🌕🌕🌕🌖🧚🏻打卡值:🌕🌕🌕🌑🌑🥰舒適度:🌕🌕🌗🌑🌑🤤回頭率:🌕🌕🌕🌕🌕.♟Overall♟果然係前君悅酒店👨🏻‍🍳CP值💯難怪勁受街坊歡迎,岀咗名質素都keep到高質🫶🏻值得我專登去買

小編不嬲中意食海南雞(每星期都想食😂)
之前食過一次勇記🐔就一直念念不忘味道🥹
今次決定買成隻雞🐓返屋企食!

🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂

#小胖遊紅磡🐠 #小胖遊上環🐠
———————————————
🔹招牌海南雞 $165/1隻
雞皮夠爽,明知好邪惡😈
無法抗拒雞皮美味,食完一塊又一塊
附送酸辣泰式汁唔會辣🙆🏻好惹味

果然係前君悅酒店👨🏻‍🍳CP值💯
招牌海南雞
油飯
2022-09-07 464 views
📍 📍 📍 勇記海南雞 (紅磡) (紅磡)紅磡馬頭圍道23-35H號隆基大樓地下29L號舖摸左兩次門釘既人氣海南雞飯店,終於都食到🤭仲要唔洗排隊😆😆😆平民美食!餐廳長期岀現人龍,今次經過見到無人排,即刻唔執輸,入去試下呢間勁多好評既平民餐廳🤭🤭食完覺之後食物足料,平、靚、正,而且員工友善。👉 招牌去骨泰式海南雞飯(油飯)💰55😋😋😋😋/5個雞有雞味但唔重,不過個雞真心滑,雞皮部分好出色。而且雞肉份份量都好足。另外油飯粉粉分明,而且粒粒都金黃色,好有雞油同香茅味,食落又唔太油膩,另外佢個泰式醬汁都好惹味,,微酸微辣。👉 海南雞椰香喇沙,配去骨海南雞,雞蛋,芽菜,生菜💰$66😋😋😋😋/5因為行緊低碳所以想走米線,轉菜底或芽菜。喇沙湯底有蝦味同椰香味,仲有粒半熟蛋,而雞肉就同個飯都係一樣份量足。👉泰式香辣鳳爪 💰$28😋😋😋.8/5鳳爪彈牙,加埋蕃茄粒和紫洋蔥,酸辣汁好開胃。性價比高。回頭: yesyesyes!!! 以價錢來說,份量同味道都係水準以上店員友善,唔怪得經常有人龍🤭🤭。 #kermit食在紅磡#kermitlowcarbdiet

📍 📍 📍 勇記海南雞 (紅磡) (紅磡)
紅磡馬頭圍道23-35H號隆基大樓地下29L號舖

👉 招牌去骨泰式海南雞飯(油飯)
💰55
😋😋😋😋/5

👉 海南雞椰香喇沙,配去骨海南雞,雞蛋,芽菜,生菜
💰$66
😋😋😋😋/5

👉泰式香辣鳳爪
💰$28
😋😋😋.8/5
鳳爪彈牙,加埋蕃茄粒和紫洋蔥,酸辣汁好開胃。性價比高。

#kermit食在紅磡
#kermitlowcarbdiet
2022-08-15 935 views
一直想試好耐既勇記海南雞🐓終於等倒老公星期六放假陪我去試紅磡總店喇٩(。˃ ᵕ ˂ )و /諗住早半個鐘排隊等開門既我,唔知點解咁啱早開左,齊人就入得,可惜老公遲到‼️眼白白睇住啲遲黎既人入哂去,真係怒火中燒啊❤️‍🔥好彩啲海南雞好好食,即刻令我心情舒暢,救左佢一命!/🌟椰子雞湯 $9機會係留比有準備既人!有幸飲到每日賣完即止既椰子雞湯💛🧡💛隔離枱猶豫緊既時候,我都忍唔住叫佢一定要嗌,然後佢地飲完都encore多一碗!我地都唔輸蝕,一人一碗再叫多碗share🤭椰子雞湯非常足料,每碗都有湯渣:椰肉、紅蘿蔔和元肉等,煲得好「融」好入味,香濃又甜,少少漿口(係骨膠原啊)~好似飲緊十倍濃縮雞湯咁,超!正!必試❣️/🌟海南雞椰香喇沙 $66喜歡吃湯麵的我試了喇沙米線,意想不到也有驚喜₍ᐢ.ˬ.ᐡ₎ .ᐟ 喇沙湯意想不到地香濃,充滿椰奶香,微弱的辣度好開胃。米線的質感也比很多米線店來得出色,軟滑又不失彈性,好喜歡💕為左感謝雞雞的犧牲,唔食雞皮既我都好努力咁食左半份雞皮架😌雞皮嫩滑、清潔乾淨且富彈性,確實出色。不過多吃還是會覺得漏,對不起(・༝・ᐡ)。ഒ海南雞份量絕不欺場,皮薄且啖啖肉!雞肉的肉質相當嫩滑
🌟椰子雞湯 $9
🌟海南雞椰香喇沙 $66
米線的質感也比很多米線店來得出色,軟滑又不失彈性,好喜歡💕
海南雞份量絕不欺場,皮薄且啖啖肉!雞肉的肉質相當嫩滑,有雞味的同時吃到淡淡然的鹵水香,雞皮更見入味。不過,沾了酸辣的泰式海南雞醬便會有少少搶味,所以要視乎大家想吃什麼🤔
另外,湯米線還有半隻半熟蛋,吸湯生菜和爽脆芽菜,老公試左我一小碗之後都自己再叫多碗!
⭐️招牌去骨泰式海南雞飯(油飯) $55
海南雞飯是老公叫的,我都為大家試左一啖!油飯充滿油香和椰香,口感濕潤同時又做到粒粒分明ჱ̒⸝⸝•̀֊•́⸝⸝)
⭐️酸辣鳳爪 $28
鳳爪爽脆彈牙,配酸酸甜甜的酸辣汁好開胃,我仲食埋啲伴碟既蕃茄粒和紫洋蔥,好味道啊😋
我們兩個食左一碟飯、兩碗麵、三碗湯和一份小食才$215,老公大叫超級抵食!以價錢來說,份量和味道都在水準以上♡₊⁺唯一要挑剔就是地方較淺窄,不過店員都不斷講唔好意思,超好禮貌!誠意推介🫶🏻
  • 椰子雞湯
  • 喇沙米線
2022-06-26 1597 views
無耐前睇過條YouTube 片講紅磡既海南雞,當中好多人都話呢間係最好食。最近佢仲開左分店,而且又係排長龍。今日咁啱經過,沒咩人排隊,所以就試下。不過今排佢地沒堂堂食,所以就外賣左半隻海南雞試。佢本身跟一個泰式醬汁,如果想要其他既醬汁佢都可以轉。今次我試佢自家調製既泰式醬汁,微酸微辣,比較稀身,唔係好掛到上雞肉。海南雞肉質比較爽滑,好唔錯!!因為價錢既問題,所以佢地係肉冰鮮雞,所以雞味就唔出。調味都比較清爽,整體黎講呢嗰價錢呢嗰水準好唔錯👍🏻👍🏻
海南雞
2022-05-25
海南雞
  • 招牌去骨泰式海南雞
「古滑的雞,絕不滑稽」,除左系呢間海南雞飯專門店的著名食字口號外,相信亦系好多高手隊呢間小店的評價。香港食海南雞飯的地方唔少,有D話自己正宗,跟足傳統;有D話自己屬於新派特色,改良不少。對小弟黎講,始終都系個句老土話:「只要系食到令人 "lam lam利",個飯就系出色的海南雞飯。」 之前去呢間馳名小店的時候,正值疫情高峰時期,小店只有外賣服務;而家恢復堂食服務,又正值平日下晝唔多人等位,終於,忍唔住要走去試,體驗下點解有高手覺得呢間的海南雞飯系「世一」。出面部分海南雞飯,量少價錢貴不在話下,問題系飯同雞都油膩到難以入口,多多野飲都唔夠。呢個雞飯:雞油充斥每粒飯粒,但唔會「漏」;個泰式醬汁屬於BB辣,加系隻雞或者個飯上面,夠惹味之餘唔會搶走飯同雞本來的味道。重點系隻雞-雞肉嫩滑又不失些許咬口,雞皮更加系滑之餘毫不油膩。如果有朋友擔心雞皮的膽固醇影響健康,對唔住,麻煩您地先將呢個擔憂放埋一邊,好好享受成個雞連皮食的爽快感。呢個套餐對小弟黎講唔算大份,但足以令小弟難以忘懷;加上小店精緻的裝修,有禮的服務態度,真系夠膽講:「呢間海南雞,系小弟暫時食過最好食的海南雞飯」如果我帶朋友黎紅磡,絕對

招牌去骨海南雞飯(油飯)

如果我帶朋友黎紅磡,絕對會推爆呢間名物-「勇記海南雞,雞飯滑溜真架勢,沖出香港唔失禮
2022-06-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
招牌去骨海南雞飯(油飯)
2022-06-17 1335 views
超出名嘅勇記海南雞 每日兩點先有得賣 未夠鐘已經排隊😲今日媽咪咁啱經過就買咗半隻返黎 留黎晚餐加餸半隻雞份量ok 兩至三個人食啱啱好上youtube睇人介紹話佢預備隻雞都做咗好多功夫 確保佢外皮爽口 肉質鮮嫩🐔賣相好唔錯 已經去晒滑 然後外皮光滑有色澤🐥另外仲有個辣醬汁🌶食落覺得佢雞肉的確非常滑嫩😍做到啱啱熟而唔乾嘅口感 好有水準而且雞肉新鮮有雞味 佢係用三黃雞而唔係一般街市見到嘅新鮮雞不過就冇食到有滷水味 如果唔點醬其實似白切雞😬個皮都幾滑嘅 但係冇嗰層啫喱狀嘅物體 所以覺得唔係好似海南雞整體雞肉真係非常嫩滑 啖啖肉 唔鞋 不過味道上可以濃少少 唔需要另外靠點醬食先有味就更好 可能因為外賣 又唔係即食 所以有少少差別 冇人講咁好食🤥今次食覺得欠缺咗海南雞應有嘅味道 同埋可能我哋冇試埋佢個油飯啦 所以比較難評論價錢上一隻$166 呢到半份都多肉因為真係一啲骨都冇 好過出面一啲以為好大份但其實全部骨嘅餐廳
超出名嘅勇記海南雞 每日兩點先有得賣 未夠鐘已經排隊😲

不過就冇食到有滷水味 如果唔點醬其實似白切雞😬
招牌去骨泰式海南雞

可能因為外賣 又唔係即食 所以有少少差別 冇人講咁好食🤥
2022-06-16 804 views
岩岩星期日去摸門釘尋日成功買咗‼️✌🏻終於試到呢隻前君悅酒店廚師整既海南雞啦🐔我覺得抵食,因為佢完全無骨,啖啖肉,一隻三黃雞,佢可以整到連雞胸都係滑,神奇呀‼️好似帶過隻雞去浸溫泉🛁🫧🫧🫧唔同既池都浸下,冰水,牛奶,香料池.....皮膚滑滑係要花心思💕帶領一隻雞成為"酒店"級數‼️呢隻雞我覺得係食廚師嘅手功&心思;重點不是食雞味;知道廚師有過冷河,所以個皮都好爽脆,特別意外係雞胸位置都係滑架😍佢果個醬汁同隻雞好夾P.S.食後個口會好多蒜味,到第二朝都仲有味,可以噴下口腔清新劑😅......非常值得試
岩岩星期日去摸門釘
尋日成功買咗‼️✌🏻

啖啖肉,一隻三黃雞,
佢可以整到連雞胸都係滑,神奇呀‼️
好似帶過隻雞去浸溫泉🛁🫧🫧🫧
唔同既池都浸下,冰水,牛奶,香料池.....
皮膚滑滑係要花心思💕
帶領一隻雞成為"酒店"級數‼️
呢隻雞我覺得係食廚師嘅手功&心思;
重點不是食雞味;
知道廚師有過冷河,所以個皮都好爽脆,
特別意外係雞胸位置都係滑架😍
佢果個醬汁同隻雞好夾

非常值得試
海南雞🐔
海南雞🐔
2022-05-30 1051 views
好多香港人都鍾意食海南雞飯,講到呢期最有人氣海南雞店,非「勇記海南雞」莫屬,由前君悅酒店廚師主理,每日限量供應,賣晒就閂門,所以每日開門前都已經有條長長既人龍排隊等買雞4人餐 招牌泰式去骨海南雞 1隻蝦餅 & 魚餅 8件生炸豬扒 1份麻辣手拍青瓜 1份油飯 2個,白飯2個椰子雞湯 4碗4人餐真係相當豐富,3款既小食,蝦餅、魚餅、炸豬扒都不錯,仲有泰式辣醬跟埋,當然主角一定係去骨海南雞啦,去骨後啖啖肉,肉質好嫩滑,蘸埋秘製雞醬汁就更加惹味椰子雞湯好香椰子味,味道清甜,飲得出係無加味精惹味椰香喇沙喇沙椰香味重帶甜,有隻流心蛋,麵既份量亦唔少古滑的雞,絕不滑稽,果然係眾望所歸,價錢又抵食,要食正野,排隊就真係少不免

4人餐
招牌泰式去骨海南雞 1隻
蝦餅 & 魚餅 8件
生炸豬扒 1份
麻辣手拍青瓜 1份
油飯 2個,白飯2個
椰子雞湯 4碗

招牌泰式去骨海南雞

椰子雞湯好香椰子味,味道清甜,飲得出係無加味精
椰子雞湯

惹味椰香喇沙
喇沙椰香味重帶甜,有隻流心蛋,麵既份量亦唔少

招牌泰式去骨海南雞
椰子雞湯