2017-06-12 156 views
打完羽毛球當然要補充體力架啦~係奧海城行下行下見到間新開的餐廳,看餐牌有我最愛吃的漢堡牛當然要入去試下啦⋯⋯整體一般,湯好好味黑松露薯條好脆漢堡内的牛咸了點,但個麵包皮好鬆軟其餘兩個餐我朋友話ok,應該有進步空間。服務方面都好好
當然要入去試下啦⋯⋯整體一般,湯好好味
黑松露薯條好脆
漢堡内的牛咸了點,但個麵包皮好鬆軟
其餘兩個餐我朋友話ok,應該有進步空間
。服務方面都好好
2017-06-11
$100 (Tea)
2017-05-24 511 views
是日路經發現新店開張,當下搶閘試新野。點了個「手製帶子蝦墨汁漢堡」,賣相不錯且份量足。中間蝦餅即叫即炸,又脆又彈牙;可能加入0左帶子,比平常蝦餅多左少少鮮甜味,不錯吃!夾包0既沙律醬帶有少少wasabi味,幾清新!伴碟薯條灑上了黑松露,即刻感覺矜貴哂鍾意菇既fd子就叫左「黑松露野菌意大利麵」,意麵的質地不錯,又索盡忌廉汁幾好味。成個晚餐既焦點去左「脆酥窩夫」度,重牛油香又脆,好似食緊窩夫版既牛角酥咁。窩夫熱辣辣,加埋雪糕冰火交融,十個正。為左呢個甜品,我會特登黎多次奧海城架等左一陣,臨尾來左「梳乎厘班戟」,軟軟綿綿咁,都幾好食。伴碟個白色野原來唔係雪糕、又唔係忌廉,問返阿店員原來係意大利芝士整既忌廉,滑溜得來有少少奶味,加埋糖漿,同個梳乎厘都好夾。不過餐牌話呢個要等成半個鐘,真係唔趕先好叫啦。
是日路經發現新店開張,當下搶閘試新野。

。為左呢個甜品,我會特登黎多次奧海城架

2017-05-18
$123 (Dinner)
  • 脆酥窩夫
2017-05-24 324 views
落大雨揾個地方坐坐,見呢間新cafe就試吓,呢個位即係以前嘅euro gogo, order 咗個鮮果雪糕waffles,雪糕話係自選,落order時當然係無呢會事,唔緊要,嚟到,點解會係兩塊酥皮?真係第一次食到夾兩塊酥皮出嚟就當係waffles嚟賣嘅舖頭,如果係難整你不如唔好賣,一係你就寫明用酥皮製作,因為真係有人唔鍾意食酥皮架