2023-05-02 790 views
I-Square 第3樓係食肆 行咗一個圈 最後揀咗呢一間 台灣菜原因只有一個 就係呢一間最經濟今日老闆請食飯,$150 budget其他餐廳全部130幾蚊以上 計埋+1實超標不過呢一間真係幾超識值 經濟又實惠 味道都好食😍👍🏻叫咗一個牛肉湯麵 (微辣)但食落其實唔辣所以另外叫咗辣椒油 加$25要咗個蒜泥炒時菜 份量超多食到最後食淨一半面同埋一半菜(最後一幅圖)不過好滿足 因為食得好飽 味道甚佳所以即刻寫一篇食評 唔知食咩又喺附近嘅你哋一於過嚟試吓 呢個價錢應該唔會太失望😄
I-Square 第3樓係食肆 行咗一個圈

經濟又實惠 味道都好食😍👍🏻
叫咗一個牛肉湯麵 (微辣)但食落其實唔辣
所以另外叫咗辣椒油
加$25要咗個蒜泥炒時菜 份量超多
食到最後食淨一半面同埋一半菜(最後一幅圖)
不過好滿足 因為食得好飽 味道甚佳
所以即刻寫一篇食評 唔知食咩又喺附近嘅你哋
一於過嚟試吓 呢個價錢應該唔會太失望😄
2023-03-26 760 views
忠孝東路 (尖沙咀)❣️ 尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場3樓306號舖下午茶時間🕒在商場逛了一整天不經不覺來到下午三點多,決定找些甜品吃休息一下~黑糖珍珠雪糕配雪糕駝色麻糬窩夫HKD 63熱騰騰的窩夫外層鬆脆,內裏結合着軟糯的麻薯,口感層次豐富。雪糕入口是濃濃的黑糖口味,還有着煙韌的珍珠好好味😋蜜桃烏龍水果茶HKD 21蜜桃的香甜與茶香互相融合,生津解渴~衛生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻環境:👍🏻👍🏻 👍🏻服務:👍🏻👍🏻 👍🏻
忠孝東路 (尖沙咀)

黑糖珍珠雪糕配雪糕駝色麻糬窩夫HKD 63

蜜桃烏龍水果茶HKD 21
蜜桃的香甜與茶香互相融合,生津解渴~

衛生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
環境:👍🏻👍🏻 👍🏻
服務:👍🏻👍🏻 👍🏻

2023-03-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
2023-03-23 550 views
繼續係lunch 時間係尖沙咀搵食,今日去食台食餐廳忠考東路,鋪位地點唔算方便,入左去尖沙咀 I-square 商場後仲要轉接咁擔幾層扶手電梯先上到去,不過都有一張長扶手可以搭少幾層,餐廳唔算好大,但裝修都算幾好,但燈光略為暗少少。再講返食物方面,意大利麵煮嘅時間掌握得唔錯,所以生熟程度合乎我的要求,我個人比較鍾意意粉中間個心係生,咁先會有咬口,而汁都唔差,感覺唔算好濃,而水果茶都唔錯,跟餐飲品黎講算有水準
  • 招牌忠孝生果茶
2023-02-18 633 views
放假係iSquare睇戲前肚餓就搵下午茶食,經過見到呢間台灣野有位就入咗去試下,原來仲有下午茶餐添忠孝魯肉飯下午茶餐嘅份量都幾多!唔好睇小隻碗好細咁,其實碗飯堆到好實好高。魯肉碎味道適中,唔會過咸,同埋飯粒都無全部比魯肉汁蓋住,個人覺得撈匀食啱啱好!下午茶餐亦可以以半價享用特飲,飲咗杯珍珠奶茶,太口渴唔飲咗唔記得影🤪珍珠幾煙靭,煮得恰好,甜度嗌咗少甜嘅我覺得奶味較重,甜度就ok!呢到仲有甜品menu添!睇戲前後想食下午茶,呢間係唔錯嘅選擇👍🏼食物:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️(五⭐️為最高分數)

忠孝魯肉飯

食物:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️
(五⭐️為最高分數)
2023-02-13 543 views
約咗好耐冇見嘅舊同事出嚟食飯,我哋都想食台灣菜所以搵到呢間響iSquare 3樓嘅忠孝東路,佢哋晚市有兩道菜或者三道菜嘅套餐價錢係($118 同 $148)。我就叫咗三道菜套餐,包括左麻辣牛筋,配上紅燒牛肉麵同埋豆腐魺仔湯,佢哋嘅餐飲如果轉珍珠奶茶可以半價加購,所以我要咗杯金鑽姜母珍珠奶茶($20)呢碗牛肉麵份量十足,有四大舊冧軟牛展肉,同埋佢哋嘅珍珠奶茶都好大杯。舊同事就叫咗兩道菜嘅餐,包括酥炸鹽酥雞同埋黑蒜排骨飯,配咗一杯黑魔金鑽珍珠奶茶🧋另外位同事係食素嘅,所以叫咗碟豆醬炒A菜配白飯,同埋叫咗杯熱嘅香芋奶茶($33)。最後我哋仲share咗個黑糖珍珠雪糕配台式麻薯窩夫($108),為呢一餐畫上完美句號。

2023-01-31 448 views
赤口睇完套爛戲,打算食個下午茶平衡番自己個心情,上網睇食評後,又見到有位就揀咗呢間試一試。千層蛋糕及窩夫不過不失,但杯特飲就感覺失望,黑魔金鑽亦普通,加$19就不值了。
2022-12-17 565 views
位置於isquare 裏面, 星期六逛商場行過見有下午茶, 又咁啱有位便入去試一試, 下午茶分兩類,有甜品下午茶及以面飯和意粉為主的下午茶, 我點了一個台灣牛肉麵連一杯特飲。 牛肉份量充足,炆得很淋和入味就像在台灣吃的一樣, 湯底較清,麵也彈牙。特飲是菠蘿芒果瑰花茶, 也很好喝。
2022-11-03 914 views
是日約佐友人係 isquare既忠孝東路食飯。呢間餐廳既名係來自台灣一條好出名既街而改既。一搭電梯一出3樓就見到呢間餐廳,因為佢個牌真係好搶眼 。餐廳既環境坐落都幾舒服,員工服務態度良好。再介紹下餐廳既食物。(1)香酥炸雞 $58炸雞咬落去肉汁豐富, 雞肉鮮嫩,唔會咬落好硬身。 (2)忠孝牛肉麵 $83牛肉麵既湯底帶有清甜既味道,麵同牛肉既份量足夠,牛肉軟身,容易入口。(3)干扁四季豆 $68呢碟係我最欣賞既!四季豆本身難煮得好食,但呢度既四季豆一啲苦澀味都無,反而係重鹹香味。(4)凍香芋奶茶 $33奶茶充滿香芋既清香味,令人食慾大增
一搭電梯一出3樓就見到呢間餐廳,因為佢個牌真係好搶眼
。餐廳既環境坐落都幾舒服,員工服務態度良好。

再介紹下餐廳既食物。

(1)香酥炸雞 $58
炸雞咬落去肉汁豐富, 雞肉鮮嫩,唔會咬落好硬身。

香酥炸雞

(2)忠孝牛肉麵 $83

忠孝牛肉麵

(3)干扁四季豆 $68
,反而係重鹹香味。
干扁四季豆

(4)凍香芋奶茶 $33
奶茶充滿香芋既清香味,令人食慾大增

凍香芋奶茶

2022-10-29
$150 (Dinner)
香酥炸雞
忠孝牛肉麵
干扁四季豆
凍香芋奶茶
雖然尖沙咀的iSQUARE人流不多,但商場內原來都有許多餐廳選擇!今次一試這間台灣菜,晚市一人套餐有湯、前菜、主食、及飲品,極豐富,而且價格相宜~🦆麻辣鴨舌 Hot & Spicy Duck’s Tongue雖然肉的部份不多,但十分有咬勁;味道微辣惹味,作為涼拌前菜一流~🐖麻辣豬耳 Hot & Spicy Pig Ear豬耳口感爽脆,麻辣味慢慢滲出來,十分開胃🙌🏻🐟香茜酸菜魚配珍珠飯 Boiled Fish Fillet with Pickled Cabbage Chili & Pearl Rice酸菜魚極香!魚已去骨,口感嫩滑;酸菜酸度剛剛好,加上微辣的辛香極滿足~🍝三星蔥魯肉拌麵 Stir Noodles with Braised Pork and Taiwan Sanshing Shallot魯肉份量超多,而且不會過於油膩;拌後香氣洋溢,但味道可以更辣~ 🧋炭燒烏龍珍珠牛乳 Brown Sugar Pearl with Roasted Oolong Mix 3.6 Fresh Milk🧋香芋珍珠牛乳 Brown Sugar Pearl with Taro Mix 3.6 Fres

🐖麻辣豬耳 Hot & Spicy Pig Ear
豬耳口感爽脆,麻辣味慢慢滲出來,十分開胃🙌🏻

麻辣豬耳

香茜酸菜魚配珍珠飯

三星蔥魯肉拌麵

🧋香芋珍珠牛乳 Brown Sugar Pearl with Taro Mix 3.6 Fresh Milk

$148 (Dinner)
麻辣豬耳
香茜酸菜魚配珍珠飯
三星蔥魯肉拌麵
2022-09-01 1166 views
一間位於iSquare的台灣餐廳,裝修簡單時尚。店舖外邊有一個飲品吧,可以方便於餐廳外只叫台式飲品做外賣。今次就選擇左入去坐低,叫少少嘢食下,叫了兩樣野食,包括:忠孝牛肉湯麵 56$綜合玫瑰芋圓雪糕配台式麻薯窩夫 68$牛肉湯麵非常簡單,只有牛肉及面條。首先,紅燒牛肉好林好入味亦有濃濃的牛肉味道,湯底亦很濃郁。麵條硬度適中,但是麵條是幼條狀,不能發揮掛湯的功能。另外,叫了一個甜點台式麻薯窩夫,窩夫充滿蛋香味,底層有少量的麻薯,食落口感覺幾特別。窩夫面頭有一球士多啤梨雪糕(似乎是Häagen-Dazs雪糕)味道很熟悉,很香濃士多啤梨味。旁邊配合三款顏色的芋圓色彩非常之豐富,芋圓的口感亦非常彈牙,整體甜度適中味道不錯。另外叫咗兩杯嘢飲,包括:忠孝特飲 荔枝茶香芋珍珠牛乳3.6(少冰、微甜)荔枝茶很濃厚的荔枝味道,但是甜度非常高,不建議有糖尿病的人士飲用。另外,叫了一杯香芋珍珠牛乳3.6,可能由於點了少冰微甜,甜度不多有一陣陣的香芋及牛奶的味道,配合一粒粒的珍珠增加咬口,非常之特別。

今次就選擇左入去坐低,叫少少嘢食下,叫了兩樣野食,包括:

忠孝牛肉湯麵 56$
綜合玫瑰芋圓雪糕配台式麻薯窩夫 68$

另外叫咗兩杯嘢飲,包括:
忠孝特飲 荔枝茶
香芋珍珠牛乳3.6(少冰、微甜)

2022-08-29 946 views
週六睇完戲搵地方食下下午茶,見佢唔太多人排隊,又有甜品做下午茶,就試下先。忠孝牛肉湯麵-$56(3/5)牛肉好淋好易咬,仲好香牛味,麵質都唔差,小小彈牙,湯底唔錯。綜合玫瑰芋圓雪糕配合式麻薯窩夫-$68(3.5/5)佢芋圓好Q彈,好味不過係份量小左小小。雪糕加窩夫無得輸,一定好食。我order姨個本身係睇中佢’麻薯’窩夫,但入面得勁勁勁小麻薯!可能半塊窩夫入面得1/6係有小小麻薯,小失望。不過成個甜品都好食既。跟餐叫左香芋珍珠牛乳3.6-$19(2/5)叫左小甜都好甜,無牛乳味。優點係珍珠好好咬。另外一杯係跟餐不用加錢既荔枝茶,勁甜,飲唔哂🤭總結:尖沙嘴下午茶黎講佢質素ok既,佢幾適合睇戲前後搵地方坐,係飲品差咁啲。

另外一杯係跟餐不用加錢既荔枝茶,勁甜,飲唔哂🤭

2022-08-05 1293 views
2022-08-01女朋友推介👩🏻‍🌾女友見呀佩洛西訪台🇹🇼佢又學人去咗忠孝東路😨個膽子好大,危險麻⚠️原來我多心咗,係去咗尖沙咀間台式餐廳,忠孝東路🤪平日午市時段,客人唔算多🧔🏼‍♀️店員安排女友坐,二人座位😬女友點了個午市套餐,忠孝牛肉湯麵,83蚊碗,跟餐送嘢飲,湯,同三揀一款小食,碗牛肉麵湯底非常濃郁,每一條麵條都好入味,麵條很彈牙,牛肉超腍好入味,每塊牛肉都切得好大嚿,份量好多,女朋友自己一個都食唔晒,女友本身小鳥胃麻🤭日式抹茶珍珠牛乳3.6,跟餐加19蚊,珍珠好食煙靭,正常甜度,但杯抹茶鮮奶好多冰,都幾好飲🧋整體環境好大,坐位空間寬闊,坐得舒適🤗服務正常,店員有禮貌🫡食物份量好多,價錢係尖沙咀嚟講算合理,味道都幾好,女友話會再幫襯☺️#忠孝東路#忠孝牛肉湯麵#日式抹茶珍珠牛乳3.6
2022-08-01

女朋友推介👩🏻‍🌾
女友見呀佩洛西訪台🇹🇼
佢又學人去咗忠孝東路😨
個膽子好大,危險麻⚠️
原來我多心咗,係去咗尖沙咀間台式餐廳,忠孝東路🤪
平日午市時段,客人唔算多🧔🏼‍♀️
店員安排女友坐,二人座位😬

整體環境好大,坐位空間寬闊,坐得舒適🤗
服務正常,店員有禮貌🫡

#忠孝東路
#忠孝牛肉湯麵
#日式抹茶珍珠牛乳3.6
2022-08-04 841 views
2019食過幾次忠孝東路食lunch,唔錯嘅。過咗三年,再食就出事。因為星期五六日喺Sheraton住,夜晚唔知食咩好,行下iSquare唸住食下小菜⋯⋯嗌咗兩個套餐(一個酸菜魚+鴨舌,一個牛肉麵),食材都唔新鮮,牛肉唔知煲咗幾耐,魚係霉嘅,個鴨舌都淨係食到麻辣個味,口感仲慘過食零食袋裝鴨舌。套餐入邊有杯嘢飲(四款都係凍飲)因為唔方便飲凍嘢,冇得揀唯有自動放棄。兩個人食咗差唔多$296 再收加10% = $326,比起前一晚去到海運大廈「度小月」食,基本上同一個價錢,都係台灣菜,食物質素同賣相差天共地。另外,啲妹妹仔服務Hea到爆⋯⋯聞到就嚟唔掂嗰陣徐⋯⋯就算執咗笠都不可惜。
2019食過幾次忠孝東路食lunch,唔錯嘅。
過咗三年,再食就出事。

食,基本上同一個價錢,都係台灣菜,食物質素同賣相差天共地。

另外,啲妹妹仔服務Hea到爆⋯⋯

聞到就嚟唔掂嗰陣徐⋯⋯就算執咗笠都不可惜。
牛肉麵    、酸菜魚、鴨舌、牛肚
2022-08-01
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$330 (Dinner)
2022-07-22 799 views
今天來到isquare找吃,經過被茶香吸引,就選擇了這間忠孝東路。未到12:00人不多,我被安排坐在近門口的位置,左右兩旁都未有人坐,感覺開揚。午餐選擇有六款,有飯,有麵,有意粉。配一款小食及一杯飲品。我選擇了干扁四季豆配珍珠飯,柚子沙律,加$20 (半價)要了杯熱金鑽珍珠奶茶(烏龍)。飲品先上,然後到午餐。午餐還包餐湯,湯內還有一隻蜆,可惜湯不夠熱。柚子沙律清新好味。台式的干扁四季豆比起我平時吃的上海干扁四季豆,少了辣椒,更合我口味,肉碎鹹了些少。珍珠飯沒什麼特別,份量多些就好。金鑽珍珠奶茶比較淡及甜。聽到有人叫少甜才記得可以叫少甜。金鑽珍珠奶茶跟珍珠奶茶相比,應該是多了jelly吧!Jelly小小的易入口,珍珠份量較少,不易飽。服務不錯,店員收杯碟很快手,又有禮貌。到了午飯時間,客人越來越多,我左右两旁都有人坐了!我就去結賬,讓坐給其他客人。結束安心出行,時間不到40分鐘。

午餐選擇有六款,有飯,有麵,有意粉。
配一款小食及一杯飲品。

飲品先上,然後到午餐。

午餐還包餐湯,湯內還有一隻蜆
,可惜湯不夠熱。柚子沙律清新好味

珍珠飯沒什麼特別,份量多些就好。

服務不錯,店員收杯碟很快手,又有禮貌

干扁四季豆配珍珠飯
金鑽珍珠奶茶
2022-07-22
Type of Meal
Lunch
干扁四季豆配珍珠飯
2022-07-04 654 views
下午茶✨綜合玫瑰芋圓雪糕配台式麻糬窩夫 $68芋圓好煙韌 無法抗拒窩夫裏面又有麻糬 💯之前都試過其他主食 質素唔差服務態度好好 價錢又唔貴個環境令我好似去左台灣一轉咁推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
下午茶
✨綜合玫瑰芋圓雪糕配台式麻糬窩夫 $68