2021-12-27
嘴刁同事試完呢間新開既車仔麵話好正所以帶我黎試🤤。去到已經見到好多人叫外賣,堂食都要排一陣隊。等左一陣入得,入面唔算好大,座位少少逼,但張櫈都坐得舒服,同埋食車仔麵唔使食耐所以無咩所謂啦😝。一路見住店員超忙碌執單,但都keep到幾好禮貌👍🏻,叫單叫到喉嚨都沙埋真係辛苦晒!🔅車仔麵 ($42)叫左豆卜、滷水雞中翼同埋台灣腸,同事交換左生菜同墨丸試,全部都合格無伏👍🏻!雞翼入味但無煮到肉散晒,腸都好夠香,豆卜索左汁就超正!油麵份量都多,女仔其實應該未必食得晒。最出色既係佢既湯同麻辣汁,加埋蔥花香蒜係超惹味!叫左小辣我就覺得啱啱好。個人覺得車仔麵既餸只要正正常常,但湯底做得好就成碗麵會加分!🔅烏龍茶 ($9)食辣野肥膩野飲最啱飲茶,加津路都係$9算係良心價!🔅無糖豆漿 ($10)店員好搞笑提醒同事有唔少人叫完無糖都覺得唔好飲,問佢係咪真係要叫🤣。拎到黎我又偷飲左啖,飲開正常豆漿既我真係唔太接受到😂,但同事飲開無糖既豆漿又話好正常。💬呢間真係心目中灣仔區車仔麵第一!未打完第一次食評已經話咁快食左第二次就知有幾正😎(第二次仲要係叫同樣既餸😂)。
🔅車仔麵 ($42)
🔅烏龍茶 ($9)
食辣野肥膩野飲最啱飲茶,加津路都係$9算係良心價!
🔅無糖豆漿 ($10)