2022-07-24
上次經過見到入面裝修幾特別,呢次終於約到朋友平日放工黎食。7點左右都爆晒,好彩等左一陣就入得。同朋友放開肚皮叫左好多野食,差啲擺唔落張2人枱🤣。🔅韓式豬肉包菜套餐 ($448)🔸套餐-生菜包豬肉配自家製醬汁五花腩🐷好嫩,包埋爽口生菜🥬無咁膩。自家醬汁辣辣地,加左芝麻零舍惹味🤩。🔸套餐-炸雞(甜辣半份)炸雞有6件,每件都幾大舊😱,炸得好脆,雞仲好嫩滑👍🏻。醬唔算辣,少少甜酸令食落無咁滯🤩。🔅新沙洞招牌炸物拼盤(細) ($98)雖然係細既拼盤,不過已經超豐富😍。有炸年糕、腸仔、紫菜粉絲卷、餃子、番薯同埋甜薯拉絲芝士條,基本上每樣2件,滿足我呢個貪心既人類🥴。🔅韓式炒粉絲 ($98)炒粉絲好足料又大份!有青黃紅椒、洋蔥、木耳等等,好香👍🏻。🔸套餐-法式焦糖燉蛋Croffle幾大個幾鬆軟,加埋creme brulee好夾🤤,蛋又夠滑🖖🏻,一個人食晒成個好邪惡🤣。🔅提拉米蘇 ($58)Tiramisu偏濕,中間有浸過咖啡既手指餅,好香咖啡味☕️。🔸套餐-柚子檸檬梳打🔸套餐-香檳葡萄梳打特飲💬整體食物份量都幾多,又有打卡位,難怪成日爆晒場🥺。唯一有個小願望係冷氣可以較大少少🤣,畢竟最近太熱,由地鐵站
🔅韓式豬肉包菜套餐 ($448)
🔸套餐-生菜包豬肉配自家製醬汁
🔅韓式炒粉絲 ($98)
炒粉絲好足料又大份!有青黃紅椒、洋蔥、木耳等等,好香👍🏻。
🔅提拉米蘇 ($58)
🔸套餐-柚子檸檬梳打
🔸套餐-香檳葡萄梳打特飲
💬整體食物份量都幾多,又有打卡位,難怪成日爆晒場🥺。唯一有個小願望係冷氣可以較大少少🤣,畢竟最近太熱,由地鐵站行去已經滴晒汗🥵。