Happy roller既卷蛋想試好耐,之前疫情就少左出旺角,呢排放監真係要食下好西先得😝。呢間一來係黃店,二來價錢比其他ig shop好似都平啲,性價比較高。Ig dm提早大約5日左右就可以預訂,訂完可以旺角/觀塘分店取貨好方便👍🏻。去到自取店家都好nice,又會打開俾我檢查同埋會跟埋冰袋👍🏻。🔅抹茶卷蛋(加麻糬) ($138+$15)作為一個抹茶同麻糬控梗係揀左抹茶卷蛋💚再加麻糬😎。卷蛋大約12cm長,蛋糕鬆軟,抹茶cream好滑。抹茶味唔算甜,食落茶味好香濃,濃到會回甘,抹茶控真係必試🤤!不過唔係茶控可能就會覺得有啲苦。卷蛋仲用左少油少糖配方,食落都無咁有罪惡感,加埋煙韌既麻糬食平衡返其實都唔會漏😋。💬好重要必須一提其實抹茶同綠茶真係唔一樣🙈,就算係日本,唔同地方出產既抹茶粉其實都唔同味,有啲ig shop會特別標明用邊隻抹茶粉👍🏻。呢間就係用丸久小山園既抹茶 💚,抹茶味有保證。

抹茶卷蛋(加麻糬)
🔅抹茶卷蛋(加麻糬) ($138+$15)

TakeAway