2020-02-04
身處朗豪坊去按摩前來到了Texas Burger食個晏。想不到3點多時間,人有點多,等位也是必須的,幸好流速也快,等了約10分鐘便入座。 我點了藍芝士牛肉漢堡,朋友則點煙燻英國車打芝士牛肉漢堡。當然都跟了餐,因為食漢堡點可以無左薯條呢? 雖然人多,但上菜速度有效率,餐點係熱辣辣送上。半溶的藍芝配嫩滑肉餅就係最簡單的滋味。 我就較花巧一點,漢堡入面有炸洋葱圈、煙肉、生菜、牛肉餅,造型飽滿。牛肉牛味濃也juicy。薯條是粗身的那種,香脆且入口有質感,和漢堡是絕配。 最邪惡係杯奶昔!面頭全部都係雪白的忌廉,下面係雪糕。其實奶昔有3款,但若是跟餐的話,就要隨餐廳當日推介款式。我們的雜莓雪糕帶點酸酸地,所以唔會太甜,作為漢堡後的甜品,是透心涼又消熱氣之選。事隔上次黎都差不多一年,食物和服務仍保持質素,這家漢堡店,值得加許。