2020-05-19 1391 views
聽同事講左呢間小店好耐,但一直未有機會去試,難得今日放假,又約到隻腳陪我,當然要把握機會!小店真的不大,只有5、6張枱,但幸好距離地鐵站不算遠,一出行到街尾就是了。小店黎講,餐牌算好豐富,不過這裏是炸雞脾出色,我當然點了生炸雞脾,朋友點點了滷水雞脾,各自都係配凍奶茶!雞脾製作需時,因為係即炸關係,但一定不會令你失望!雖然不是沒有食過炸脾,但呢度隻炸脾完全唔乾,佢啲皮就唔係炸得脆身嗰種,但反而對我呢啲唔食皮嘅人就啱晒!因為炸得唔乾入面啲肉仍然嫩滑!加上預先醃過,所以肉味道好夠,配的太陽蛋亦好靚!飯份量不算多,但因為係用甜豉油,所以呢個簡單配搭都好好食!黎食嘅人真係無停過,所以廚房入面幾個姐姐未停過,呢隻巨雞脾飯加埋凍飲$50蚊都唔使,真係性會比高呀!多謝同事的好推介!!

2058 views

2020-05-16