💖L’atlantis (屯門)✨屯門青山公路18咪半黃金泳灘 〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️我男朋友過幾日就同屋企人去旅行啦,留低我一個人喺香港🇭🇰第一次體驗long D之前食返餐好嘅紀念一下,估唔到佢咁細心識得揀一間咁Chill嘅餐廳🍴我哋6點多就坐低咗差唔多時間職員就會提我地去室外睇日落🌄,好靚好有feel😍-晚餐 Set Dinner A $298秘制三文魚凱撒沙律🥗:呢一個凱撒沙律入邊加入左芝士、火腿乾、麵包粒同埋唔同嘅沙律菜。我自己覺得幾特別嘅原因係因為佢哋嘅三文魚唔係用煙三文魚,係用咗刺身三文魚即刻高級左🥰而且入邊嘅芝士粒增加咗鹹香味,令到個沙律我同我男朋友秒速食完。匈牙利牛肉湯🍲:呢個匈牙利牛肉湯有少少香辣嘅味道,而且有牛肉碎。飲落去辣辣地嘅惹味。香煎伊比利亞黑豚扒配蘋果燒汁🐷:超級超級好味道!我冇諗過豚肉可以咁好食!我真係冇誇張,餐廳嘅職員推介我哋叫七成熟😍識落口真係好腍好腍,好重肉味。我最鍾意就係佢哋嘅蘋果燒汁,甜甜哋好夾個豚扒。抹茶紅豆芝士蛋糕🧀:我自己幾鍾意呢個蛋糕,因為唔會話有好苦澀嘅抹茶味,反而係淡淡的。English Tea🫖:飲品我就叫咗英式茶

💖L’atlantis (屯門)
✨屯門青山公路18咪半黃金泳灘

-晚餐 Set Dinner A $298

English Tea🫖:飲品我就叫咗英式茶解解膩。

-晚餐 Set DinnerB $378
法國鵝肝慕絲多士🥪:第一次見鵝肝切成片狀,中間搭配紅菜頭絲舖係多士上,鵝肝嘅味道好香濃。

香草蒜茸牛油焗法國田螺🐌:田螺超級好味!香草同埋蒜蓉嘅味道調校得,剛剛好唔會太鹹。我自己幾鍾意下面個蒜蓉,好重奶香。

意大利白松露忌廉湯🍲:我平時都幾怕飲黑松露蘑菇忌廉湯,因為覺得佢個蘑菇味好難入口。但係呢度淨係有白松露同忌廉嘅味道,我又覺得OK。

烤美國安格斯西冷牛扒配紅酒燒汁🥩:我哋揀咗五成熟,所以扒仲會呈現嫩粉紅色😍,呢個係我見過烤得最好嘅牛扒,因為成日叫5成都會變咗7成,但係呢個真係啱啱好。

巴黎圈杏仁泡芙🍩:外面嘅泡芙皮酥脆,中間有杏仁夾心,甜甜地不會太膩。

Coffee☕️:飲品就叫咗一杯凍咖啡,估唔到仲有少少漸變效果可以睇吓。

-香檳黑松露煮南非五頭活鮑魚🐚 $168
我見到隔籬枱叫呢一個,所以我哋都叫咗一份。好香好香好香黑松露嘅味道!而且鮑魚都幾大隻,咬落去好彈牙,鮮味十足。

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysfoodie
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2023-02-28
$350 (Dinner)
Celebration
Birthday