2020-03-17
//#黃店地圖系列間野叫:刈Bao台式創意小食邊度黎:葵芳葵富路7號葵涌廣場3樓TOP世界3069-T26&T27號舖環境點:開業大約兩個幾月 存在感略低 未見有人潮湧現🌝:門外張貼多張Pepe貼紙和「香港加油」等字句 ▪金銀饅饅 $127.5分小店成個menu都充滿住神秘感 齋睇個名完全係一頭霧水 金銀原來係炸饅頭同白饅頭 本身白饅頭配抹茶煉奶 炸饅頭配紫薯醬 不過本人對紫薯好感不大 提出全兜抹茶醬嘅訴求 店家積極聆聽後 表示理解並欣然接受 拍攝期間更詢問我是否需要追加抹茶醬 十分關心食客嘅需求.講返個饅頭 係香港整炸饅頭整得好嘅店舖唔多 呢間水準中上 雖然用上細饅頭 不過仍然能夠保持內在濕潤 外皮酥脆嘅口感 抹茶醬帶微微甘苦 中和煉奶嘅寡甜 唯一挑剔係有啲炸皮位有少少界口 炸少10-15秒口感應該會更perfect池🤪
#黃店地圖系列
間野叫:刈Bao台式創意小食