2023-06-27
身為米線半愛好者,當然唔少得試食米線餐廳啦😋今次我哋發掘到一間位於九龍灣嘅米線餐廳「肥仔雲南米線」餐廳係德寶商場地下嘅小巷到,位置唔多起眼,所以我哋都轉左陣先搵到~~~~~~~~~~~~~~~~🍜小鍋米線+蟹柳佢哋嘅小鍋米線整體味道還好,米線硬度適中,個人覺得湯底咸咗啲🙈酸度都重咗啲。湯底可以選擇辣度🌶️,可能選擇辣啲可以中和到整個味道😂🥢涼拌米線+腩肉我哋兩個都較中意涼拌米線,配菜中有炸醬,食起上嚟有少少辣辣哋🌶️ 配菜同醬汁撈埋一齊食都好惹味。但食食下會覺得有啲咸🤣 所以一定要叫野飲🥤🍖碳燒豬頸肉豬頸肉真係值得一試👍🏻 碳燒味好出,肉質岩岩好,唔會話好硬或者好軟,份量都足夠,配埋啲泰式辣醬正呀🤤想簡單平平地食個米線,可以嚟呢到試吓☺️~~~~~~~~~~~~~~~~推薦度:⭐️⭐️⭐️美味度:⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️📍九龍灣牛頭角道3號得寶商場地下37號舖#香港美食 #美食 #美食推薦 #美食日記 #九龍灣 #米線 #肥仔雲南米線 #頹食 #hkfood #minicouple #minicoupleenjoyer #hkcouple #kowloonbay #foodie #hkfoodie #co
~~~~~~~~~~~~~~~~
🍜小鍋米線+蟹柳
🥢涼拌米線+腩肉
🍖碳燒豬頸肉
想簡單平平地食個米線,可以嚟呢到試吓☺️
~~~~~~~~~~~~~~~~
推薦度:⭐️⭐️⭐️
美味度:⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️
📍九龍灣牛頭角道3號得寶商場地下37號舖
#kowloonbay #foodie #hkfoodie #couple #hkcouple #enjoyer #hkenjoyer