2022-12-06
@twinkie.cookies 又有新搞作,全新Bakery Collection用上抺茶、玄米茶、烏龍茶🫖各種茶製作一系列產品🍞身為茶控,梗係忍唔住要試🤭🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂#小胖遊旺角🐠 #小胖遊尖沙咀🐠 —————————————————🔹Oblong Tea Cream Scone $38烏龍茶茶味特濃🫖,鬆餅超鬆軟又濕潤、好似蛋糕咁,Clotted Cream絕對係MVP,好creamy、凍凍地十足雪糕🍨茶味中香甜膩感☕️甘香醇厚縈繞於口中☺️🔹Matcha Jam $98真係好大樽😍用上小山園若竹抹茶粉製,醬質地順滑,🍵香醇茶味和澀味十分平衡,完全唔甜🧚🏻係淡雅茶道!啱晒怕甜嘅我哋🫶🏻仲可以用黎沖Matcha Latte‼️ 完全無粉感👍🏽一醬二食很可以🤭🔹Genmaicha Japanese Toast $32玄米茶生吐司🍞灑上砂糖焗,表面焦糖化🧡,吐司質感軟綿綿率絲,一入口十分香甜,細嚼慢慢感受到玄米茶,淡而不澀茶味🍵如果嗜甜,就可以揀近吐司皮邊😉怕甜就食中間,再抹上回甘抺茶醬,雙茶夾擊double🆙🍵Jam+Cream Scone Combo $1
🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂
#小胖遊旺角🐠 #小胖遊尖沙咀🐠
—————————————————
🔹Oblong Tea Cream Scone $38
🔹Matcha Jam $98
仲可以用黎沖Matcha Latte‼️ 完全無粉感👍🏽
一醬二食很可以🤭
🔹Genmaicha Japanese Toast $32
如果嗜甜,就可以揀近吐司皮邊😉
怕甜就食中間,再抹上回甘抺茶醬,雙茶夾擊double🆙
🍵Jam+Cream Scone Combo $128
🍞Jam+Toast Combo $118