2022-07-26 1293 views
《再嘗火辣辣🔥》———————————————-#鬼金棒 👺 -呢間日本拉麵店係我哋嘅大愛,之前一直都係食銅鑼灣店,但就未食過尖沙咀店,水準一貫嘅出色,十分惹味好食😋-餐廳裝修走日本鬼怪風格,牆上掛住好多妖怪面具同吊飾,相當有特色👹有吧檯位可以直接睇到師傅係度煮拉麵同爆香啲芽菜配料,火花四射,非常吸睛♨️-餐廳唔同辣度嘅拉麵,由多款山椒、辣椒同唐辛子調配而成,湯底濃郁,麻香十足,就算係小辣 已經好厲害🌶如果係嗜辣者就可以食下佢嘅鬼增級辣麻拉麵,嚟個大挑戰🧯-男朋友揀咗增量叉燒x2辣麻味噌拉麵,啱哂男仕食,份量十足💁🏻‍♂️ 麵條全部吸哂啲湯汁,油脂味濃郁,大大條厚切叉燒打孖嚟,超級肥美,超級邪惡😈-我就食咗味玉辣麻味噌拉麵,溏心蛋非常正,用咗日本蛋,蛋黃呈橘黃色,蛋汁中和咗膩度,係加分位💯 麵質煙韌彈牙,配埋略帶焦香炒芽菜同玉米筍,令口感層次更豐富😙-⭐ 參考價錢︰味玉辣麻味噌拉麵:$115增量叉燒x2辣麻味噌拉麵:$150🍌 抵deal 指數:8/10💰 人均消費:$150
《再嘗火辣辣🔥》
增量叉燒x2辣麻味噌拉麵:$150
🍌 抵deal 指數:8/10
💰 人均消費:$150
2022-07-25
$150 (Dinner)