2018-07-23
我間唔中經過中上環都會來食勝香園,每次都係叫佢嘅茄牛蛋通,檸檬蜜糖脆脆,同埋鹹檸七,我發覺佢真係十年如一日,每次幫襯都唔會水準下降,尤其是係一間咁受歡迎每日咁多人幫襯嘅老店嘅老店,仲可以保持到水準,真係好難得!👍😋 我最愛佢嘅蕃茄牛肉煎蛋通粉,蕃茄湯底係由茄膏及新鮮蕃茄熬製而成,食到大大嚿蕃茄,味道一啲都唔假,牛肉鮮嫩而且又夠多,通粉索晒啲湯,加埋隻煎蛋就完美喇!😍不過今次發現隔離嘅女仔叫炒蛋,下次我都要試吓,炒蛋浸落去番茄湯好似好正咁樣!😍 牛油檸檬蜜糖脆脆又係我必點嘅食物之一,我成日諗點解可以烘得咁脆?!而且點解可以咁均勻?,果部多士爐一定是特製的!加上牛油,檸檬汁同埋蜜糖,酸酸甜甜,趁熱食簡直係人間美味!😋 今次我貪得意點埋佢嘅咖央多士,真係唔好貪得意,完全唔係嗰回事😢,本以為好似新加坡嗰啲椰汁咖央多士,點知佢純粹係厚多士上搽左少少甜甜的醬,我覺得唔似咖央醬,不過講唔出係啲乜嘢醬,普普通通下次可以唔使點🙄如果夏天你唔嫌熱嘅話,整體每次來勝香園都係大滿足😋 ———————————————————店名: 勝香園 環境:5/10服務:7/10 價錢:7.5/10食物質素: 9/10 整
店名: 勝香園
環境:5/10