2021-08-28
《台菜真好呷💕》———————————————-#大呷台灣 🇹🇼-最近朋友去咗中環返工,突然覺得通貨膨脹咗好多,就專登同佢去捐窿捐罅搵吓啲性價比高嘅餐廳,點知原來喺威靈頓街就有一間經濟又實惠嘅台式菜😋-🐣 干貝蔥油雞排乾拌麵跟上湯雞扒炸得非常酥脆,好似手掌咁大塊,肉味香濃!尤其抵讚嘅係個乾拌麵,調味非常有層次,配埋古早味濃郁嘅湯頭,味道即刻升級左🆙-🍍 鳳梨魚柳朋友覺得呢款相當有驚喜,台灣鳳梨入口清香,味道唔會死甜,魚柳塊真材實料,啖啖肉!-🥟 大呷小籠湯包餐廳即叫即正,新鮮出爐熱辣辣,皮薄餡靚,一咬落去即刻爆曬汁🤤-飲品就叫咗兩杯台式風味十足嘅芒果布甸特飲🥭同古早仙草奶茶🧋,消暑解渴~-⭐ 參考價錢︰(另收加一)鳳梨魚柳:$108干貝蔥油雞排乾拌麵跟上湯:$98大呷小籠湯包:$38芒果布甸特飲: $33古早仙草奶茶: $33🍌 抵deal 指數:9/10💰 人均消費:$175
———————————————-
#大呷台灣 🇹🇼
🐣 干貝蔥油雞排乾拌麵跟上湯
🍍 鳳梨魚柳
🥟 大呷小籠湯包
⭐ 參考價錢︰(另收加一)
鳳梨魚柳:$108
干貝蔥油雞排乾拌麵跟上湯:$98