歡迎又返嚟我哋嘅飲食之旅,今日我去到咗APM商場,發現咗一間新興佳作——「四湯八麵」。 菜餚獨特,環境舒適,完美與大眾化並融。首先,「蜜汁烤叉燒麻辣拌麵」👉🏻👉🏻👉🏻。叉燒嘅外皮烤得好香脆,飽滿嘅內層肉質彷彿細口品嚐,越食越香口。而溏心蛋同烤叉燒加到麵入面🥰。然後系「藥膳湯燉排骨·肉九手工麵」。湯底鮮而不膩,入口即化嘅手工麵,真係配合得恰到好處。食落口感好鮮美,真系難以形容佢嘅美味😚。再嚟我哋呢桌嘅清口菜「麻油菠菜」。簡單清新,小火慢煮👍,色澤翠綠,食落口爽口健康。最後但同樣重要嘅吃單,「香葉黃金芋泥球」、「凍愛文芒果乳酸梳打」以及「紅豆紫薯椰奶甜品」。特別一提嘅係,芋泥球淋上了香葉,口感綿密,味道清新,令你恍如置身於茶園之中。芒果梳打清新可口,而紅豆紫薯椰奶甜品則係帶你回到了炎炎夏季👍🏻。四湯八麵,台灣料理嘅新寵,價格平宜的米飯麵館,但又唔失嘅菜餚精緻。我好期待下次再來,再見!👋