聽餐廳名就知行簡約風,餐廳主要劃分為兩區,一邊係白色同木系為主,另一邊係少女心嘅粉紅色牆,環境好寬敞同舒服,而且有多個打卡位,好啱女仔去影相📷食物大部分都好食,可惜其中一道菜廚師大失手,令整體觀感同評分大幅下降⬇️畢竟環境同其他食物真心唔錯,我諗我都會比多次機會,不過建議去嘅人要有心理準備食物質素似乎唔太穩定😐🐷🥬 松露西班牙豬柳配燉菜粒 $𝟙𝟚𝟠 (𝟡/𝟙𝟘)豬柳質感十分嫰滑,而且份量好多,就咁睇白雪雪以為會冇咩味,但本身嘅調味好唔錯,加埋松露醬係好好食而唔漏,十分出色👍🏻美中不足係菜粒唔太易入口,如果配薯條或薯仔就完美。🥚🍄🍝 溫泉蛋什菌牛肝菌汁貓耳朵粉 $𝟙𝟘𝟘 (𝟜/𝟙𝟘)淡而無味,完全食唔到牛肝菌醬,貓耳朵亦硬到難以入口,結果我地食唔哂被迫放棄🥲因為係第一道菜所以一早食左先,本身以為餐廳食物係中伏級,點知其他又完全冇問題🤦🏻‍♀️睇返其他食評話牛肝菌味香濃,而且睇相顏色深淺都好唔同,我相信我極有可能遇到廚師失手,否則冇可能完全無味😔🍰 ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ $𝟟𝟟 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)未見過波波型嘅tiramisu,賣相相當吸引。外層有少少似souffle同mousse咁好軟綿綿,cre

🐷🥬 松露西班牙豬柳配燉菜粒 $𝟙𝟚𝟠 (𝟡/𝟙𝟘)
松露西班牙豬柳配燉菜粒
🥚🍄🍝 溫泉蛋什菌牛肝菌汁貓耳朵粉 $𝟙𝟘𝟘 (𝟜/𝟙𝟘)
溫泉蛋什菌牛肝菌汁貓耳朵粉
🍰 ᴛɪʀᴀᴍɪsᴜ $𝟟𝟟 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)
未見過波波型嘅tiramisu,賣相相當吸引。外層有少少似souffle同mousse咁好軟綿綿,cream好輕盈好滑🥰有好多脆脆同朱古力,手指餅偏少,酒味好突出。非常有驚喜,挽回返不少分數。
Tiramisu
🍉🥛 火龍果乳酪 $𝟜𝟞 (𝟡/𝟙𝟘)
好有驚喜,酸酸甜甜之餘飲到啖啖果肉,fresh得來有飽肚感😋

☕️🍫 焙茶燕麥朱古力 $𝟜𝟝 (𝟠/𝟙𝟘)
焙茶同朱古力味濃,但唔係太飲到燕麥味,整體仍然好飲。
火龍果乳酪

🌟 Follow @gfgm.hk on Instagram for more 🌟
2023-04-18
$185 (Lunch)
松露西班牙豬柳配燉菜粒
Tiramisu