2019-07-28 1158 views
同同事係附近加班收工後,咁辛苦既當然要慰勞一下自己,同事就帶我去小編想食既好耐既韓燒呢個套餐就岩哂選擇困難症既小編,有齊哂雞牛豬,仲有大爪魚同墨魚,包埋韓式小食同沙律叫完個套餐後就先上左4碟小菜,呢到既泡菜岩哂小編,唔太辣且濃味,可以用黎夾肉一齊食沙律好新鮮配上胡麻醬酸酸甜甜好開胃呢盒燒烤盒放左乾冰,一上枱就好夢幻咁,記得影相呀入邊有大八爪魚,墨魚,特級牛骨,春川雞腿,豬五花肉,嚴選牛胸腹材料相當豐富且好新鮮,好有肉味春川雞腿燒完仲好滑嫩,食落冇雪味同香口,可以點少少醬油更正牛胸腹煮到7-8成,食落好軟腍同好重牛肉味,唔洗點任何醬汁已經夠味墨魚燒1分鐘就已經得,食落好厚身同爽口,而且好鮮味重點要介紹一下個特級牛骨,食落好濃牛味同好腍身,而且有醃過味所以好惹味仲可以加埋爐邊芝士粟米又可以食泡菜爐邊蛋消下膩個大八爪魚真係好大隻,差唔多一個爐咁大,食落好爽口同鮮味,而且已經醃左所以又唔洗點任何醬汁五花肉真係有五成肥膏五成肉,食落油脂滿溢但又唔會成口油,烤完加少少海鹽,不油不膩且香口小編覺得食牛唔夠喉但又怕熱氣,就叫左個牛肋骨煲牛肋骨煮得好軟腍同入味,食落牛肉味濃郁,湯底係蘿蔔牛骨湯,十分鮮甜

前菜四小碟

沙律好新鮮
配上胡麻醬酸酸甜甜好開胃

沙律

呢盒燒烤盒放左乾冰,一上枱就好夢幻咁,記得影相呀

材料相當豐富且好新鮮,好有肉味

春川雞腿燒完仲好滑嫩,食落冇雪味同香口,可以點少少醬油更正

墨魚燒1分鐘就已經得,食落好厚身同爽口,而且好鮮味

夢幻飄飄燒烤套餐

仲可以加埋爐邊芝士粟米
又可以食泡菜爐邊蛋消下膩

小編覺得食牛唔夠喉但又怕熱氣,就叫左個牛肋骨煲

牛肋骨煮得好軟腍同入味,食落牛肉味濃郁,湯底係蘿蔔牛骨湯,十分鮮甜且健康

牛肋骨煲

燒烤當然飲返杯冰涼飲品,近排係白桃既季節,餐廳都跟上季節,推出白桃既飲品同甜品

白桃沙冰凍冰冰好岩燒烤食,而且桃味好出好香甜,仲有幾舊白桃可以食

白桃冷泡烏龍茶都好消暑,茶味唔太濃,桃味較突出

白桃沙冰(後), 白桃冷泡烏龍茶(前)

食完咁多熱氣野,當然要食返個沙冰降下溫

面頭有好多爽口同香甜既白桃,中間仲有原個既白桃
桃入邊仲有雲尼拿雪糕,底下係牛奶沙冰,加埋個碗白桃糖醬,食落甜甜地又有層次

p.s. 因為溶得比較快,打卡影張就要較快

白桃冰沬

兩個人食個燒烤套餐再加埋甜品真係好滿足,為工作後苦中帶一點甜

p.s.餐廳好貼心咁每個人都有圍裙,著淺色衫既人都唔怕

總括黎講:
食物質素高同新鮮,員工服務幾好,坐得又舒服,性價比好高

🍳🍴味道: 9.5/10
👩👨服務: 9.5/10
🏠💺環境: 9.5/10
💰💸抵食: 9.5/10

總消費: $930 (2人)
2019-07-24
$450 (Dinner)
前菜四小碟
沙律
夢幻飄飄燒烤套餐
牛肋骨煲
白桃沙冰(後), 白桃冷泡烏龍茶(前)
白桃冰沬
  • 白桃冷泡烏龍茶(前)
  • 白桃沙冰(後)